Wat?!-filmpje! Mark Rutte streelt, kust en knuffelt GroenLinks in de Kamer: ‘Dat belooft veel goeds!’

Op donderdag nam VVD-premier Mark Rutte al een voorschotje op de nieuwe coalitie. Want voor het oog van de hele Tweede Kamer en daarmee voor het hele land begon hij opeens GroenLinks de hemel in te prijzen. “Dat belooft veel goeds!” zei hij over een mogelijke samenwerking met de radicaal-linkse klimaatpartij. 

Oh nee.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Het was bizar om te zien, gisteren. Tijdenlang bleef de VVD volhouden dat zij nooit zou gaan regeren met GroenLinks. De verschillen waren te groot! Dat kon niet! Natuurgekkies!

Nou, die tijden zijn niet meer. Want Rutte himself besloot GroenLinks gisteren publiekelijk een veer in de bips te steken.

De partij had Rutte een “boekje” gegeven. Waarover? Nou, hoe kan het ook anders, over hoe alles groen zou moeten worden, zeker de industrie. Dat boekje is geproduceerd door… GroenLinks zelf. Niet alleen was Rutte op een gegeven moment opzichtig in dat boek aan het lezen, maar hij zwaaide er ook heel blij mee tijdens zijn spreektijd terwijl hij GroenLinks direct aansprak.

“Heel veel dank voor het mooie boekje over de groene industriepolitiek, waarin Eric Wiebes terecht wordt opgevoerd. Het staat hier letterlijk in: ‘Zelden schreef een VVD-minister een visie die zo dicht bij het gedachtegoed van GroenLinks ligt.’ Nou, zou ik zeggen, dat belooft veel goeds.”

Eh oh ja, zei Rutte ook nog: “Als ik dan gisteren ook mevrouw Minnesma (van Urgenda?) langs had, en die moonshot-projecten, dan denk ik, misschien komen we eruit.”

“Ik ben het trouwens ook eens,” ging Rutte vervolgens verder terwijl Sigrid Kaag al het woord wilde overnemen, “dat je die basisindustrie nodig hebt in Nederland. Want anders gaan ze ergens anders vervuilen. We hebben ze liever hier, niet vervuilend. Moet je eens kijken hoe Nederland dan een toonkamer kan zijn van hoe je schoon produceert.”

Ondertussen keek Tom van der Lee van GroenLinks heel trots, bijna hautain, toe, en knikte hij af en toe even onder het motto: ‘Ja, je hebt ons nodig, hè?’

Vervolgens kwam Kaag dus aan het woord. Zij begon haar inbreng met positieve opmerking over de paringsdans die even daarvoor had plaatsgevonden. “Het is toch wel heel opmerkelijk. Ik luisterde even naar de premier. U weet, we zijn morgen weer bij de informateur uitgenodigd. Dus ik hoop dat alle goede verstaanders al deze subtiele boodschappen gehoord hebben. Zoveel kansen. Nieuwe rondes, nieuwe kanses.” Ja, ze zei “kanses” in plaats van kansen. Het was anglicisme nummer zoveel bij mevrouw de betweter.

Het zal niemand verbazen dat PVV-leider Geert Wilders al woedend gereageerd heeft op deze waanzin. “Rutte knuffelt GroenLinks,” schrijft hij op Twitter. “Kaag glanst van tevredenheid. Nederland verder het linkse moeras in. VVD verraad en kiezersbedrog.”

Ach ja. Nederlanders zijn daar onderhand wel aan gewend geraakt. Voor Rutte is een dag niet gelogen, een dag niet geleefd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dus, bereid je er maar alvast op voor. Er komt een ultralinks kabinet van VVD, D66, CDA en GroenLinks. En dan doet de PvdA misschien óók nog mee. We zagen Rutte daar gisteren de paringsdans voor opvoeren. Misselijkmakend!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Emile Takma

  Inhoudelijk zijn er ook geen grote verschillen op het terrein van de klimaatpolitiek tussen VVD en GL.
  De Kaag-coalitie wordt door CDA en VVD nog tegengehouden op politieke gronden, niet op inhoudelijke graden.

  1. Aborifa

   Klimaatpolitiek. Alleen het woord al. Klimaat trekt zich niets aan van politiek.
   Het is vechten met windmolens tegen windmolens.
   Hoop niet dat kluns Klaver gaat meeregeren. Dat wordt een echte ramp.

   1. Emile Takma

    Het klimaat trekt zich wel degelijk iets aan van de politiek. Als de politiek er wereldwijd in slaagt de CO2-uitstoot beduidend terug te dringen zal dat effecten hebben op de opwarming die bij ongewijzigd beleid rampen zal veroorzaken zoals we die nog nooit als mensheid hebben meegemaakt.

    1. nexit nu aub

     nee domme decadente sukkel , het klimaat doet wat het wilt. Meer co2 meer bomen groei. De strónt vlé®k probeert een fabeltje in stand te houden wat wetenschappelijk niet onderbouwd kan worden.

     nu de co2 vermindert door de corona idioterie is duidelijk zichtbaar waar minder co2 toe leidt. Meer kanker en een onleefbare wereld.

     1. Emile Takma

      wil

     2. nexit nu aub

      gelukkig is de strónt vlé®k het inhoudelijk weer eens. Dat is altijd fijn , dat spelvoudje komen we wel overheen

      de co2 fabel kunnen we dus ook afsluiten

    2. Aborifa

     Wat een beetje zou kunnen helpen is bevolkingspolitiek. Maar het daarover hebben is taboe.
     Jullie geloven in de Groene Khmer. Veel succes met je angst.

     1. nexit nu aub

      het zijn ook twee zeer gevoelige groepen die je ter discussie stelt ,

      1 de is-lam
      2 de biblebelt

  2. nexit nu aub

   probeer eens logisch na te denken – heel moeilijk voor velen – de vvd die gepresenteerd wordt als rechtse partij knuffelt met een partij die Pol Pot omarmt, Mao beschrijft als groot leider en voorkomt uit o.a de CPN .

   de strónt vlé®k denkt dat een coalitie louter over klimaat gaat maar een coalitie heeft een paar issues meer dan dat. Tevens kan je de linkse idioterie van bio-massa niet langer verdedigen. Om met de strónt vlé®k zijn woorden te spreken – dit is een achterhoede gevecht – !

   Hoe kan rutte nu een coalitie willen vormen met deze extreem linkse marxistische beweging ? Dat kan enkel als je bereidt bent je grondbeginselen te grabbel te gooien

   rutte is een landverrader en uit op eigen belang. Van mij mag ie opgeknoopt worden aan de hoogste boom. Zal er geen traan om laten.

 2. Edjan

  We dachten dat de communisten verloren hadden, net als de fascisten. Maar nee, ze zijn terug! Ze hebben een net zo handige als leugenachtige campagne gevoerd over “moeder aarde gaat dood, stem op ons” en een middeleeuwse technologie (windmolens) die de oplossing moest brengen.
  Daar heeft het volk op gestemd, en nu zijn ze aan de macht. De communistische heilstaat wordt nu opgebouwd. Iedereen gelijk, iedereen arm, behalve een piepkleine elite die stinkend rijk is.

 3. rafi

  Ach ja, zo doe je dat. Leg een anti-democratisch cordon sanitaire om de PVV heen omdat Wilders in 2010 (!) niet wilde GEDOGEN dat er nog meer zou worden bezuinigd dan rond de 20 miljard (!!), iets wat HEEL HEEL ERG WAS, en er blijft maar 1 smaak over: over links. Het respecteren van de verkiezingsuitslagen sindsdien lijkt daardoor taboe geworden te zijn. De verliezers van GL mogen kennelijk mee gaan regeren. Wanneer keert de wal van de maatschappij het schip van staat? En dan te bedenken, dat de slappeling Segers die Rutte weg had kunnen sturen.

  1. nexit nu aub

   het partijkartel stuurt niemand weg. dat moddert gewoon lekker verder. demissionair of niet maakt ze geen moer uit de regenten.

   welterusten Nederland

   1. rafi

    Het CDA is er ook nog. Hopelijk wil Hoekstra schade voor het CDA herstellen door een veto tegen GL-deelname uit te spreken.

    1. september

     We zullen dat Maar afwachten,dat kabinet van welke samenstelling ook is er voorlopig nog niet,gaat nog wel Lang duren.

     1. september

      En ik moet ook nog zien dat het CDA en de VVD in een kabinet met 3 linkse partijen gaan zitten ,ze zijn dan in de minderheid.

 4. Piet Klein

  Mark Rutte, die in de toeslagenaffaire weigerde op te komen voor ernstig gedupeerde Nederlanders. Die er niet voor terugdeinsde informatie achter te houden voor de kamer, z’n best deed om informatie te vernietigen. Die een heel leugencircus optuigde. Die Omtzigt wilde dumpen omdat deze man de feiten klip en klaar op tafel legde. PvdA die Asscher naar huis stuurde vanwege de toeslagenaffaire. Groenlinks die in de geur van macht, in het verlangen naar baantjes gewoon gaat samen werken met Rutte. Het zijn ratten, huichelaars vanwege baantje en macht gaan ze samenwerken met Rutte die Nederlanders dupeerden, liegt en dan hebben we het nog niet over alle ellende die Rutte voor elkaar gekregen heeft zoals bijvoorbeeld bakken geld weggeven aan rijkere Italianen en Fransen, zorg kapot bezuinigen etc. PvdA en Groenlinks ratten van de bovenste plank maar kennelijk vindt u het allemaal wel goed. Nederland verdient beter.

 5. Beukman

  Het is een verrukkelijke show die onze meesteropportunist en bruggenbouwer hier opvoert. Met:

  Ik ben het trouwens ook eens dat je die basisindustrie nodig hebt in Nederland. Want anders gaan ze ergens anders vervuilen. We hebben ze liever hier, niet vervuilend. Moet je eens kijken hoe Nederland dan een toonkamer kan zijn van hoe je schoon produceert.

  als hoogstandje. En dat uit de mond van een VVD-leider!

  De man is echter niet alleen leider van de VVD maar ook een ras-Hollander. Compleet met de koopmansgeest, rekbare principes en investeringsdrang die daar bij hoort. Je kan daar naar kijken als deugmens maar ook met Nederlands pragmatisme. Dan blijkt Rutte opeens niet zo’n ellendige keus als sommigen hier ervan maken.

  1. nexit nu aub

   Onzin bukhol !

   1. Beukman

    Zodra jij je deugbril afzet, ben je het als bij toverslag geheel met mij eens, Rennie.
    Doe dus maar. Als je durft.

    1. nexit nu aub

     onzin bukhol !

     1. Beukman

      Het is precies zoals Emile hieronder schrijft, Rennie.

      1. Het opportunisme van Rutte is typisch Nederlands. Het heeft ons land ver gebracht.
      2. Onder dat structurele gescheld van jou gaat een fatsoensrakker en een deugneus verborgen. Gooi dat masker toch eens af, dan zie je meer.

     2. nexit nu aub

      onzin bukhol !

     3. Mr.blauw.sky

      De schijtvlek blijft weer eens hangen ! Dat krijg je blijkbaar als je geen argumenten meer kunt verzinnen

  2. Emile Takma

   Ja, Rutte voelt aan dat de tijd rijp is om zijn eigen partij emotioneel voor te bereiden op een coalitie met GL/PvdA.
   Inhoudelijk zijn er geen belemmeringen, sterker, een economisch groeiscenario, waarin Nederland een koppositie inneemt in duurzame ontwikkeling, krijg je het snelste van de grond met GL/PvdA en een meerderheid in beide Kamers.

   1. nexit nu aub

    ook hier doe je er beter aan de actualiteit te volgen strónt vlé®k

    binnen cda en vvd groeit de weerstand tegen de kaagconstructie enkel domme jongen.

    1. Emile Takma

     Binnen het CDA hebben ze wel wat anders aan hun hoofd behalve dan dat ze zullen beseffen dat ze deel moeten nemen aan een regering om enige relevantie en toekomst te houden.
     Binnen de VVD doen ze wat Rutte zegt omdat ze daar beseffen zonder Rutte electoraal te worden gehalveerd.

     1. nexit nu aub

      nee dom arrogant sukkeltje , je gewauwel slaat weer nergens op strónt vlé®k , je doet wel je naam eer aan met deze bull shit

     2. nexit nu aub

      vers van de pers , 1 minuut geleden strónt vlé®k

      h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/113230817/hamer-formatie-bevindt-zich-in-een-impasse
      Was net ook op npo2

      hahahaha , gooi die glazen bol is weg strónt vl®k

 6. Harry Haller

  “Ik ben het trouwens ook eens,” ging Rutte verder, “dat je die basisindustrie nodig hebt in Nederland. Want anders gaan ze ergens anders vervuilen. We hebben ze liever hier, niet vervuilend. Moet je eens kijken hoe Nederland dan een toonkamer kan zijn van hoe je schoon produceert.”

  Dit is een smerige en platte leugen van Rutte. Basisindustrie is nooit schoon te krijgen. En de vieze rat weet dat donders goed. Hij weet dat Tata Steel/Hoogovens nooit schoon kan produceren – het is inherent aan het complexe proces dat er veel vervuiling ontstaat die niet vermeden, afgevangen of gefilterd kan worden.

  Datzelfde geldt ook voor beauxietverwerking, olieraffinage en tal van andere vormen van basisindustrie. De Riedel van Rutte is zoals altijd louter voor de bühne bedoeld.

 7. Michael M

  VVD, GROENLINKS, PVDA en D66. 1 complete poppenkast. Wat een zooitje. Er is maar 1 eerlijke man. Als die een partij begint zal ik direct op hem stemmen. Eenvoudig te raden, want 95% valt buiten de boot.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.