Wilders: ‘Nederland, met 1 miljoen islam-fans, is veel gevaarlijker voor homo’s dan Hongarije’

Het wordt tijd dat premier Rutte zijn Hongaarse ambtsgenoot gaat vertellen over de problemen die “islam-fans” in Nederland veroorzaken. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders op Twitter, waar hij geen blad voor de mond neemt om zijn politieke vriend, premier Viktor Orbán, te verdedigen.

“Zeg premier Rutte,” begint Wilders: “vertelt u op de Europese Top vandaag ook aan uw collega’s dat het in het multiculturele Nederland met 1 miljoen islam-fans voor homoseksuelen/lhbti-ers veel onveiliger is op straat dan in landen als Hongarije zonder massa-immigratie uit moslimlanden?”

De sarcastische tweet van de oppositievoorman volgt op een initiatief dat Rutte ondernam met vijftien collega-regeringsleiders uit de EU, waaronder de Duitse bondskanselier Merkel, de Franse president Macron, maar ook de Italiaanse premier Draghi en de Belgische eerste minister Alexander De Croo. Daarin stellen Rutte en zijn collega’s dat “haat, intolerantie en discriminatie geen plek in onze Unie hebben.” De open brief, gericht aan de Europese Commissie, is er op gericht om strafmaatregelen voor Hongarije te verzonnen voor de anti-homowetgeving die het land deze week aannam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. 56RdK

  Dat Wilders met deze tweet wederom het gelijk aan zijn zijde heeft kan toch niet worden onderkend?

  Maar ja, Hongarije houdt, heel verstandig, voor de islam de grenzen gesloten, zij kijken wel beter uit. Zij wel! Dus komen ze in het verdomhoekje van de EU en het deugvolk!

 2. Branzino

  Wilders durft wel, zeg! Maar ik begrijp hem wel, denk ik. Als je 24 uur per dag en 7 dagen per week beschermd door een paar door de belastingbetaler betaalde kledingkasten, is het gemakkelijk de meest beledigende dingen te roepen. Dat durft de grootste angsthaas dan ook wel.
  Wilders heeft zijn langste tijd gehad, als politicus van de bedenkelijke soort dan natuurlijk. Als mens gun ik hem nog een heel lang leven, wel in alle rust graag en liefst ook heel ver weg. Is Hongarije misschien een idee?

 3. Klaus Schwab

  Dat zie je verkeerd Branzino. Steeds meer stemvee is het vertrouwen in de kartelpartijen kwijt. Door de onvrede over de woningnood, klimaathysterie, de EU, de migratiecrisis, de pensioenen, en de gezondheidszorg zullen steeds meer Nederlanders op de partijen van Wilders, van Haga, Baudet, en Eerdmans stemmen.

  1. Branzino

   @Klaus Schwab
   Ik wilde iets anders stellen. Wilders heeft niets te vrezen bij wat hij ook maar roept. Dat is het voordeel van het heel grote nadeel dat hij al jaren ondervindt. Maar hij maakt er misbruik van en dat is misselijkmakend.

   Dat Nederlandse kiezers de coalitie-partijen laten vallen, bestrijd ik. De VVD groeide, D66 groeide, de CU bleef ongewijzigd. Alleen het CDA verloor, maar daar is een heel specifieke verklaring voor, namelijk het onhandige gedoe met Omtzigt. De coalitie groeide dus.
   Migratie, klimaat, pensioenen (wat is daar trouwens mis mee?), gezondheidszorg, waren allemaal thema’s die in de campagnes speelden en hebben dus niet tot verlies voor deze partijen geleid. En ook in de peilingen na de verkiezingen nauwelijks. M.a.w., de Nederlandse kiezer kan zich prima in het lopende kabinetsbeleid vinden. Dat het CDA is gekelderd is begrijpelijk door de onrust binnen de partij en de manier waarop zij die onrust probeert te beheersen. Eigenlijk is er maar één problematische partij in de coalitie, het CDA, en die problemen worden niet veroorzaakt door de vraagstukken die je aanhaalt.

 4. Beukman

  Opmerkelijk dat Geert wederom wetten en voorschriften verdedigt die indruisen tegen de principes die hij zelf zegt te belijden.

  Misschien heb ik iets gemist, maar heeft Wilders OOIT de anti-homowetten van Hongarije veroordeeld?

  1. Klaus Schwab

   Door corona heeft Rutte inderdaad 1 zeteltje meer gehaald. Onbegrijpelijk, maar het zij zo.
   Wat er mis is met de pensioenen ???? Ben je nou echt zo dom ?
   Er is nog nooit zoveel in kas geweest, maar doordat de politiek allerlei onzinnige regeltjes heeft verzonnen staan de gepensioneerden al jaren stil
   Pensioen is achtergesteld loon. Een afspraak tussen werkgever en werknemer waar die klootzak van een Koolmees zich niet mee moet bemoeien. DUIDELIJK ????

   1. Branzino

    @Klaus Schwab
    Maar D66 groeide ook en zelfs veel meer dan de VVD. Waardoor kwam dat dan?

    Die pensioenen zijn inderdaad veel minder geïndexeerd dan misschien mogelijk was. Dat is een keuze geweest tussen hoogte van het pensioen vandaag of zekerheid voor de toekomst. Daar kun je het mee oneens zijn, maar dat is in ieder geval niet onnadenkend gebeurd. Het waren geen onzinnige regeltjes.

    Die afspraak tussen werkgever en werknemer gaat niet over de hoogte van het pensioen. Die is aan allerlei regels gebonden en die regels zijn heel duidelijk omschreven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.