Wybren van Haga ziedend na blokkade op LinkedIn: ‘We zijn in dit land hard op weg naar een dictatuur!’

Tweede Kamerlid Wybren van Haga is laaiend dat social medium LinkedIn zijn account tijdelijk heeft afgesloten. Aan journalisten meldt het afgelopen maand van Forum voor Democratie afgesplitste Kamerlid dat hij denkt dit Nederland flink op weg is een autocratie te worden: “Als we meningen van volksvertegenwoordigers gaan blokkeren zijn we in dit land hard op weg naar een dictatuur,” aldus een boze Van Haga: “Doen social mediagiganten de vrijheid van meningsuiting nu in de uitverkoop?”

De fractievoorzitter van de Groep Van Haga vindt sowieso dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij of zij wil, maar dat parlementariërs daar nog eens een streepje voor in hebben: ‘Het blurren van politici is een absolute no-go,’ laat hij weten.

Van Haga hoopt dat LinkedIn na de berichten van zijn kant de blokkade van zijn profiel opheft. Gebeurt dat niet, dan beraadt hij zich op een gang naar de rechtbank. In de tussentijd moet de politiek alvast ingrijpen bij bedrijven als LinkedIn, denkt hij: “Tijd om ze keihard aan te pakken!”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Mar

  In de Tweede Kamer mag Van Haga zeggen wat hij wil zonder consequenties.

  Daar buiten heeft een parlementariër geen extra privileges.

  1. nexit nu aub

   Wat een onzin tról.

   Een parlementarier mag ook buiten de tweede kamer het publieke debat voeren domme tról. Zie de uitspraak in de zaak Wilders domme muts.

 2. Beukman

  Misschien kan Haga beter eerst eens gaan informeren waarom zijn account tijdelijk is geblokkeerd? Overgaan tot het formuleren van complottheorieën met zichzelf als Slachtoffer kan altijd nog.

  1. Mistgabel

   Haha, het aloude trucje, daar trapt toch geen hond meer in.
   Meer heeft u ook waarschijnlijk niet.
   ff complotje noemen en hup daar bent u ook weer vanaf.

   Slap, ziek en misselijk.

   1. Beukman

    Leuk, Mist.
    Als Haga de huisregels heeft overtreden, heeft Linkedin, een private kapitalistische organisatie, alle recht om de man eraf te lazeren.

    1. CZ

     Inderdaad zuigert, vergeet niet te bukken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.