Anti-gas premier Rutte blijkt jokkebrok: had wel degelijk contact met Rusland over gasprojecten

VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte heeft, voor de zoveelste maal, de Tweede Kamer om de tuin geleid. Tegenover de Kamer heeft hij gezegd dat er geen intensief contact was tussen Nederland en Rusland over energieprojecten, maar dit blijkt lariekoek te zijn. Terwijl we in Nederland worden opgescheept met een energietransitie waar aardgas geen rol in gaat spelen heeft Rutte in de achterkamertjes wel degelijk afspraken gemaakt met Ome Poetin over gasprojecten. 

Uit onderzoek van Follow the Money en The Investigative Desk blijkt dat Rutte opnieuw de Kamer onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd. Er hebben namelijk wel degelijk gesprekken plaatsgevonden tussen Nederlandse topambtenaren en Rusland over gezamenlijke energiebelangen, waaronder over gas, olie en waterstof. En ondertussen heeft het kabinet in de Tweede Kamer bijna dagelijks herhaald dat gas taboe is verklaard in Nederland.

Eerder dit jaar werd de premier al op de vingers getikt omdat bleek dat het kabinet de Werkgroep Energie in 2017 had herstart, terwijl dit juist eerder vanwege MH17 was stopgezet. Nu blijkt dat Rutte opnieuw zakelijke belangen boven andere belangen plaatst.

De SP, PvdA en GroenLinks spreken schande van de houding van de premier en vragen een debat aan. Want opnieuw blijkt dat Rutte de Kamer foutief heeft geïnformeerd – de grote vraag is natuurlijk of dit opzettelijk was. En kijkend naar het verleden, en met het oog op de jarenlang heersende Rutte-doctrine, zal dit niet simpelweg een ‘foutje’ zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En zo blijkt maar weer eens dat de Tweede Kamer voor de zoveelste keer om de tuin is geleid. Waar men in het demissionaire kabinet enkele maanden geleden nog sprak over een nieuwe bestuurscultuur en de nodige veranderingen, wordt opnieuw bevestigd dat dit allemaal loze beloftes waren. Er is na de hele toeslagenaffaire geen moer veranderd. De Kamer wordt te makkelijk buitenspel gezet en naar het volledige verhaal of informatie kan men fluiten in Nederland. Het is goed dat de overheid op dit moment op tal van dossiers wordt overladen met WOB-verzoeken. Het is de enige manier om erachter te komen wat men precies aan het doen is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Emile Takma

  Weer een mooie doorbraak in de klimaattransitie:

  h*tps://www.zelfenergieproduceren.nl/nieuws/nederland-bouwt-gasnet-om-tot-waterstofnetwerk/?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=update_74

  1. Flengan

   Tot zover het domme proefkonijntje. De experimentele mRNA-vloeistof heeft zijn verstandelijke vermogens weggenomen.

   1. Emile Takma

    Het tragische van Flengan is dat hij wel kan roepen dat het onzin is maar niet kan uitleggen waarom.

    1. Flengan

     Tot zover het domme proefkonijntje, en iedereen weet waarom.

    2. Echtepleb

     h**ps://www.wattisduurzaam.nl/16238/energie-beleid/waterstof-uit-waardeloze-groene-stroom-is-keihard-kansloos-2/

    3. Brenda Welsh

     Misschien leeft @Flengan in de veronderstelling dat het gas in ballonnen hier aankomt. Dat is te wijten aan overdadig gebruik gebruik van gas om de slagroom op te kloppen.

     1. Nikita

      Dommer als deze snee ga je niet gauw tegenkomen.

     2. usb3.0

      We zien brendaatjes beperkte vermogen om na te denken

     3. Flengan

      “brendaatjes”

      De betere lezer doorziet de kansloze domme pogingen van het proefkonijntje en weet dat hij zich bedient van alter ego’s om zichzelf te ondersteunen. Hij heeft dan ook dezelfde vader als Rutte.

     4. Joko

      Wat een rare schakeling van mw. Takma.

     5. Flengan

      @Joko: Dat heeft zij voor de gewoonte, zo vlak voor de lunchpauze.

    4. Nikita

     Als je die herpes druiper nou eindelijk eens negeert .Daar heeft onze kindervriend namelijk een bloedhekel aan jij staat hem enorm te voeren. Deze Herpes Hagenees leeft daar voor dat moge je toch wel duidelijk zijn. Gewoon overheen scrollen over dat gewauwel .

     1. Flengan

      @Nikita: Ja je hebt natuurlijk gelijk. Dat werkt uitstekend als iedereen het doet. Helaas zijn er nog steeds onnozelen die hem serieus blijven voeren.

      Van mij zul je nóóit een andere reactie zien dan de reactie die ik geef. Die is altijd in tweede persoon en altijd gericht op de reden waarom hij al meer dan tien jaar rondhangt op dit soort platforms.

  2. Echtepleb

   Is dit mooi? Er staat dat er alleen co2 vrije waterstof door de leiding mag. Dat is groene EN blauwe waterstof. Blauwe waterstof is geproduceerd met fossiele brandstoffen, echter is de co2 opgeslagen of gebruikt. Als dit direct was gebruikt voor stroom of warmte was het rendement hoger geweest dan met deze indirecte toepassing. Blauwe waterstof leid alleen tot een hoger energieverbruik, maar het staat wel goed.

   1. Flengan

    @Echtepleb: Het idee dat energie gratis is staat de overheden en leugenachtige machten wel aan. Het wordt immers betaald door het verhogen van energie- en klimaatbelasting. Zo worden de hobby’s van de klimaatterroristen door het volk betaald.

    1. usb3.0

     Wat we zien is dat dé Nederlandse burger volledig uitgekleed gaat worden, net zolang tot 95% van de bevolking onder het bestaansminimum zit, en dat dan gesproken gaat worden over dat dé Nederlander “gemiddeld” meer te besteden heeft per maand.

  3. usb3.0

   Tamil is klimaatterrorist en dat doet hij bewust onwetend

  4. vlekkenoplosser

   hahahahahahahaha , een zwaar verouderd ijzeren net werk ombouwen voor waterstof.

   Knettergek, waterstof is sterk doorlatend (diffusie) en waterstof is zwaar explosief. Nu stelt men dat er nauwelijks waterstof weg lekt maar zelfs met nauwelijks kan je een complete woonwijk wegblazen.

   de strónt vlé®k viert feest omdat randdebielen elektriciteit gaan opwekken , die elektriciteit om gaan zetten in waterstof en vervolgens distruberen.

   De vol idioten kunnen beter hun aandacht en geld op bio-methaan. Gewoon dus aardgas wat zo door de leidingen kan zonder aanpassingen

   De energietransitie is een dubbele agenda voor zakkenvullers over een hoax die al in 1960 startte. Als we binnen 10 jaar niets doen zijn fossiele brandstoffen op en zal zich een ramp voltrekken. Inmiddels zijn we 60 verder en zijn de bronnen fossiel enkel gegroeid en houden de bomen nog steeds van CO2. Als we dus stoppen met bio-massa kunnen de boompjes gewoon de CO2 gewoon natuurlijk verwerken. Moet je ze niet opstoken in de bio-massa oven

   mooie uitleg h**ps://klimaatgek.nl/wordpress/co2/
   climategate.nl , voor de wetenschappelijke onderbouwingen door echte wetenschappers

   de strónt vlé®k leest een populistisch verhaaltje over waterstof en wil Nederlnad vullen met elektrisch gefavriceerde waterstof. Waar we op gaan rijden met al die elektrische auto’s weet de strónt vlé®k natuurlijk niet. Voorlopig ligt ALLES stil want de netwerken kunnen de idioterie niet verwerken.

   p.s heeft de strónt vlé®k al nagedacht over het waterstofgas wat de atmosfeer ingaat en zich daar bindt met O2 tot water ? Vast niet want een kortszichtige strónt vlé®k is een domme hufter die papegaai speelt

   1. Echtepleb

    Jij hebt er wel verstand van, dat is me duidelijk. (gbv gezond boeren verstand)

  5. Appelstroop

   Water met stroom omzetten naar waterstof en zuurstof, om dan dat waterstof weer te gebruiken als energiebron om stroom op te wekken, maar nu kan je het wegschrijven als groene stroom in je excel tabelletje. Ik weet niet wat het rendement is, dat zal ik nog moeten uitzoeken, het zal iig wat minder rooskleurig zijn als wordt voorgesteld zegt mijn pessimistische onderbuik. Er komt ook veel waterstof vrij bij industriele processen, dit wordt vaak gewoon de lucht in geblazen, misschien eerst maar eens kijken of we daarmee iets kunnen doen voordat we stroom gaan gebruiken om stroom op te wekken, elke stap heb je weer energie verlies.

   1. Jan De Boer

    Het is afkomstig uit dezelfde hoofden als van degene die denken [geloven] dat je de temperatuur op aarde naar believen bij kunt stellen.

   2. Fortiori

    Saoedi-Arabië heeft de vaste intentie om de grootste leverancier van waterstof te worden. Op die manier wil het koninkrijk een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen de klimaatverandering. Ze hebben de zon en de zonnepanelen en zullen dit benutten. Gas uit Rusland is afgelopen. Dat weet Poetin. Dus in zee met Saoedi Arabië.

    1. Jan De Boer

     Welke strijd tegen de klimaatverandering? Het klimaat is dynamisch. Zo dacht men in de jaren zeventig nog dat het ijskoud zou worden.

    2. Appelstroop

     Een hoop landen gaan juist over op gas omdat het zo schoon is, tevens heeft Biden/Merkel net groen licht gegeven/sancties losgelaten voor de pijpleiding van Rusland naar Duitsland. Dus weet niet helemaal waar je statement vandaan komt.

     Dat Saudi Arabie een bijdrage gaat leveren tegen klimaatveranderingen is niet meer dan logisch, ze hebben achterlijke bedragen aan fossiele brandstoffen verdiend.

     Hoop dat het allemaal wat gaat uitmaken, als je iets weet van klimaatveranderingen, weet je dat ons klimaat prima in staat is voor massale uitstervingen en enorme temperatuur schommelingen te zorgen (paar graden in paar jaar), zonder invloed van de mens. Het is meerdere malen gebeurd, en zal nog vele malen gebeuren, tenzij we technologisch in staat zijn het klimaat aan te passen, wat klinkt als het begin van een rampenfilm.

    3. vlekkenoplosser

     quote Saoedi-Arabië heeft de vaste intentie om de grootste leverancier van waterstof te worden. END

     Leverancier van niets. 1 kuub waterstof leveren die bij aankomst volledig verdampt is door de “lekken ” in de leidingen

     1. Emile Takma

      “ 1 kuub waterstof leveren die bij aankomst volledig verdampt is door de “lekken ” in de leidingen”

      Dat ziet onze Poepclown toch weer scherp: als alles bij aankomst is verdampt heeft het natuurlijk geen zin.

      🤓

     2. vlekkenoplosser

      misschien moet de strónt vlé®k eens leren nadenken dan zal ook hij begrijpen waarom in laboratoria de verplichting bestaat om waterstof leidingen uitsluitend uit te voeren in RVS 316.

      Het gewauwel van de strónt vlé®k ongehinderd door enige kennis is wederom tenen krommend

     3. ElGuapo

      Goed bezig vergrijp…errr bergrijp.

     4. Emile Takma

      Wat een goed idee, Poepclown, RVS 316, en dan kan het wel!

      Briljant!

      🤓

  6. sonny

   ET,
   Je kunt vast uitleggen waarom de sloop van de aardgas infrastructuur is gestopt!
   Slecht weer misschien?
   Oftewel twijfel!

 2. Emile Takma

  “Er hebben namelijk wel degelijk gesprekken plaatsgevonden tussen Nederlandse topambtenaren en Rusland over gezamenlijke energiebelangen, waaronder over gas, olie en waterstof”

  Bergrijp ik goed dat DDS meent dat dit niet had mogen gebeuren?

  1. Flengan

   “Bergrijp”

   🙂

  2. Emile Takma

   Bergrijp = Begrijp

  3. Flengan

   De vraag is helemaal niet of Rutte een jokkebrok is. Rutte kan uitsluitend liegen, hij doet dat dan wel naar eer een geweten.

   1. Flengan

    Het domme proefkonijntje en Rutte hebben dezelfde vader; de duivel.

    1. usb3.0

     Proefkonijn tamil en leugenclown rutte hebben inderdaad dezelfde vader, de vader aller leugens

     1. Flengan

      B A M

    2. Fortiori

     @Flengan is de echo van Usb3.0 dat staat vast. En andersom natuurlijk ook.

     1. usb3.0

      Fortiori het billmaatje en verdediger van proefkonijntje en leugenaar tamil

     2. Pauline Kummer

      Laten wij het maar op houden dat in het minste geval Usb3.0 en Flengan dezelfde zaaddonor hebben.

     3. Flengan

      “Laten wij…”

      Hij geeft ‘m weer weg. Emile Proefkonijn probeert het wel maar valt áltijd door de mand.

     4. usb3.0

      En ja hoor is de volgende, waar de 1 gaat komt e volgende om de hoek

     5. usb3.0

      “Hij geeft ‘m weer weg. Emile Proefkonijn probeert het wel maar valt áltijd door de mand.“

      Een schizofreen is nooit alleen….🥸

  4. J. Punt

   Jawel, maar het hardnekkig ontkennen en veroordelen daarvan was op zich al een bekentenis.

 3. Heinzs

  Gasprojecten? Wat voor soort gas? Aanstekergas, lachgas. Onduidelijk!

  1. AS210854

   Bij Rutte is het duidelijk lachgas, hij doet de HELE DAG niks anders.

  2. Nikita

   Mostertgas nou goed

   1. Fortiori

    Mosterd !

    1. usb3.0

     Taalautisme is een steeds groter wordend probleem

     1. Pauline Kummer

      Ter info. Doe er uw voordeel mee!
      Echolalie

      Sommige kinderen laten echolalie zien. Ze herhalen letterlijk woorden of (delen) van zinnen van personen. Op deze manier geven ze wel een antwoord op vragen, zonder dat ze weten wat het nou precies betekent. Hierdoor kunnen ze overschat worden. Voor leerkrachten/ouders is het dus belangrijk om in de gaten te houden of het kind daadwerkelijk alles begrepen heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een c o n t r o l e vraag te stellen.

      Het is absurd dat je met spaties moet werken in een woord.

 4. usb3.0

  Natuurlijk heeft leugenclown gesproken met Rusland, en types als tamil die laten zich bewust naaien, gewoon omdat dat kan

 5. wijsneus

  Geweldig,
  zo een aartsleugenaar en meesteroplichter premier Rutte die tesamen met zijn roversbende regeringskabinet allesw bij elkaar weet te liegen en bedriegen, en er met steun van MSM overal mee weg komt,

  om te verzekeren dat mijn 6500 euro per maand in stand wordt gehouden, hooguit aan de randjes een beetje wordt aangeknaagd.

  Maar laten we wel wezen, een paar honderd euro per maand extra kosten, ik lach erom.

  Ga zo door Rutte Kaag.

 6. Paardenmiddel

  Is die rutte aan het dementeren ofzo…hoeveel leugens volgen er nog

  1. Flengan

   @Paardenmiddel: Je zult hem niet betrappen op het spreken van waarheden. Dat kan ook niet want de duivel is zijn vader.

 7. Jan De Boer

  Het is sowieso onbegrijpelijk dat Rutte opnieuw is gekozen. Daarnaast weet iedereen dat hij alleen maar liegt. Nederland kan, mag en moet gecondoleerd worden met zo’n druiloor.

 8. J. Punt

  Of straks je literblik eco tomatensoep opwarmen met de energie die de verbranding van lachgas, volop legaal voor iedereen verkrijgbaar, oplevert.

 9. dumbfarmer

  aaah ok! dus nu hij niet meer bij unilever terecht kan en brussel em ook eigenlijk gaat laten vallen als een hete aardappel door alles dat aan het licht is gekomen gaat meneer dus daar een wit voetje halen.. benieuwd welk hoog top baanje er voor hem klaar staat daar.

 10. Bes Tolen

  Wat belangrijk is te weten, is van wie Rutte een vrije onderhandelingspositie kan, mag innemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.