BBB-leider Van der Plas snapt coronabeleid ook niet: ‘Kabinet steunt eigen ondernemers niet’

Het demissionaire kabinet blijkt niet alleen voor de gemiddelde burger een onnavolgbaar coronabeleid te hebben aangekondigd, BBB-leider Caroline van der Plas snapt er ook niets meer van. Zij kiest in ieder geval de kant van de getroffen festivalorganisatoren.

Terwijl GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld op Twitter alleen de door het demissionaire kabinet gecreëerde “rotsituatie” betreurt, gaat Van der Plas in haar reactie een stukje verder. Het is namelijk helemaal geen ‘rotsituatie’ (alsof het iedereen zomaar overkomen is), maar gewoon zwaar beroerd en bewust overheidsbeleid.

Zo bekeken valt er inderdaad geen touw aan vast te knopen. Dit kabinet heeft er geen enkele moeite mee dat Nederlanders naar allerlei coronahaarden gaan. Die landen zetten ze gewoon op groen of geel, ongeacht de situatie, zodat Nederlanders daar wél geld uitgeven. Buitenlandse ondernemers en de reisbranche profiteren daar natuurlijk het meest van.

De Dagelijkse Standaard

En ondernemers die het hier al moeilijk genoeg hadden, krijgen alleen hun kosten vergoed (met belastinggeld). Die festivals kunnen allemaal niet doorgaan ‘wegens besmettingsrisico’. Volstrekt idioot.

Daar komt vervolgens nog bij dat terugkerende reizigers in hun vakantieland een test moeten aanschaffen, die makkelijk op kan lopen tot meer dan honderd euro per test. Dit kabinet lijkt haast wel in de ban te zijn geraakt van de reislobby en het idee dat Nederlanders vooral elders in de Europese Unie hun geld moeten uitgeven. Die zul je ook niet snel horen klagen, want die mensen zijn allang blij dat ze überhaupt op vakantie kunnen. Dat komt het kabinet natuurlijk bijzonder goed uit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het heeft in ieder geval weinig meer met coronabestrijding of logische maatregelen te maken. Veilige maatregelen konden gewoon worden genomen, maar dat zag het demissionaire kabinet niet zo zitten. Ook zien we de besmettingscijfers al in rap tempo dalen en de ziekenhuisopnames zijn ook niet dramatisch slecht. Die beide coronacijfers zijn in ieder geval niet leidend geweest bij het nemen van deze maatregelen, dat is wel duidelijk.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Spoetnick

  BBB-leider Van der Plas snapt coronabeleid ook niet: ‘Kabinet steunt eigen ondernemers niet’.

  Als Rutte en de Jonge terug zijn van vakantie gaan zij het haarfijn uitleggen.
  Op TV, zonder doventolk maar met ondertiteling.
  Zwartgelakt.
  Dat is het nieuwe normaal.

 2. Emile Takma

  Hendrika snapt wel meer niet.

  1. ElGuapo

   Al bezig met dat vliegtuig?
   Zou de zolderkamerimam even kunnen toelichten waarom Hendrika het niet snapt?

   1. Pauline Kummer

    Ik heb een James Bond auto inelkaar geknutseld. Ging wel een flinke tijd mee heen. Kostte ook wel wat.

 3. Duckday

  Dit kabinet moet snel de benen nemen Nieuwe verkiezingen. Het huidige beleid zogt dat de DICtators en zakken vullers blijven zitten.DE meeste 2 kamer leden blijven knikken angst om hun vorstelijksalaris kwijt teraken Er is nog nooit zo,n troep geweest.Wat dort de VVD RUTTE nu voor de gewone man

  1. Pauline Kummer

   Dan krijg je toch weer diezelfde poppetjes. Sylvana vermoedelijk meer zetels.

   1. vlekkenoplosser

    hahaha , de zwarte lpf tról krijgt meer zetels volgens de strónt vlé®k

 4. Mussi

  Denk je echt dat dit regering iets maar dan ook iets gaan fixen. Eerder gaat alles kapot. Hallo allemaal rutte kabinet afgevallen wegens onterecht jegens zijn burgers toeeeeee. Rutte kan de pot op en zijn kabinet

 5. Gebande_6

  Gelukkig heeft Carolientje meer verstand van het songfestival.

  1. Harry Haller2

   Die kokkie ….. is al weer aan nummertje 6 toe. Het gaat snel nu. Maar leren doet hij niet van al zijn bans. Scheld nog even op Van der Galien kok, dan hebben wij weer een dag rust van jouw geblaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.