Britse ‘Vrijheidsdag’ van korte duur en niet zo vrij: premier Johnson kondigt vaccinatie als eis voor toegang aan

Premier Johnson heeft het bevrijdende gevoel van ‘Freedomday’ op de dag zelf nog de kop in weten te drukken. De Britse premier heeft namelijk aangekondigd dat vaccinatiebewijzen zullen worden verplicht voor toegang tot nachtclubs ‘en andere plekken met veel publiek’.

Wat een vreugdige dag voor het Verenigd Koninkrijk had moeten worden, mondt nu uit in een dag met een zure nasmaak. Vrijwel alle coronamaatregelen zijn vandaag geschrapt, op een paar logische uitzonderingen na. En hoewel het Britse kabinet niet leek te zwichten voor de kritiek op dit beleid, is premier Johnson nu toch ineens behóórlijk gedraaid.

Volgens de BBC heeft Boris Johnson gezegd dat vaccinatiebewijzen per september verplicht zullen worden voor locaties met veel publiek. Een week geleden zei de Britse minister van Volksgezondheid nog dat dit niet verplicht zou gaan worden. In een overheidsrapport stond ook dat het regelen van vaccinatiebewijzen als toegangsbewijzen meer lasten dan voordelen kende en het daarom de moeite niet waard was.

Dat is niet alleen een klap in het gezicht voor veel Britten, maar ook in het bijzonder voor nachtclub-ondernemers, die nu ineens veel meer maatregelen zullen gaan moeten treffen om überhaupt open te kunnen. Pubs en andere horecazaken hoeven dat overigens niet.

In de laatste week van september moet de Britse vaccinatiesamenleving, want dat is het, in het leven worden geroepen. Dan is een negatieve coronatest niet eens meer genoeg om ergens binnen te mogen komen: je móét gevaccineerd zijn.

Het meest idiote van dit alles is nog wel dat ze eerst bijna alle coronamaatregelen versoepelen, daar twee maanden overheen laten gaan, en dán pas overgaan op een vaccinatiesamenleving. Iedere vorm van logica is het raam uit gekieperd bij dit besluit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het Verenigd Koninkrijk leek eventjes een lichtend voorbeeld te zijn voor waar andere (grotendeels gevaccineerde) landen óók naartoe konden bewegen, maar daar is dus niets meer van over. Daar heerst dezelfde incompetentie op het gebied van coronabeleid als hier in Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Cootje

  Laat de Engelse uitzwerven over zuid Europa en de boel op stelten zetten heerlijk lallen en feest vieren, de zuid Europese landen kunnen nog wel een zetje hebben en die rol kunnen de Engelse uitstekend vervullen , de scholen beginnen aan augustus en september dus kunnen die Engelse hem goed uit hun broek laten hangen , zuid Europa wil altijd de lusten maar niet de lasten , kunnen die Engelse meteen rechttrekken , .

  1. Vanduinen

   Uw scheppende taalkracht is opmerkelijk.

   1. Jack Flash

    Johnson zal ook wel net als prutte sorry zeggen.
    Hoe ze spelletjes spelen is zoooo voorspelbaar.
    Wie stinkt hier in godsnaam nog in?

  2. Mr.blauw.sky

   Ja wilders hoeft alleen nog maar zout in de wonden te Sidney Smeeds staat te trappelen om zijn spuit los te laten hangen om de zuipschuiten een handje te helpen. Het wachten is nog op de reactie van de financiële markten

   1. vlekkenoplosser

    wat probeert onze volidioot te communiceren

    1. Emma Louise

     Probeer eens jouw snappertje en jouw voelertje bij elkaar te brengen. Als jou dat lukt begin jij de werkelijkheid een beetje meer te begrijpen.

     1. Emile Takma

      😄

     2. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k lacht weer om zijn alter ego . Voer voor psychologen maar die hebben de moed al opgegeven

  3. Emile Takma

   “dus kunnen die Engelse hem goed uit hun broek laten hangen “

   Het blijft bijzonder van DDS dat ze zwakzinnige idioten de ruimte geven alles te roepen wat in ze opkomt.

   1. vlekkenoplosser

    wat probeer je te communiceren met je gewauwel strónt vlé®k , werkelijk geen chocola van te maken decadente tról

    1. Antihedo

     En daar het bewijs

     1. Emile Takma

      Voor zover dat nog nodig was.

      🥺

     2. vlekkenoplosser

      ik zie het twee zwakzinnige idioten op rij. Begin de opmerking van de strónt vlé®k te begrijpen

   2. Cootje

    Jammer dat je moeder nooit om je heeft gegeven , eenzaam weg te kwijnen op een zolderkamertje , met waarschijnlijk een uitkering nooit bijgedragen aan de door hem gewenste maatschappij , maar eenzijdig zijn normen en waarden te verkondigen , en die Engelse kunnen hun anti Europa gevoel bestendigen flink feest vieren in zuid Europa is code rood dus een Nederlander heeft er niets te zoeken

 2. Mistgabel

  Nou heel simpel, die is terug gefloten door belanghebbende.

 3. Nostradamus

  Hey Monty, ik voel mij steeds meer een jood in iNationaal SOCIALISTISCH Duitsland of een negroïde in Zuid-Afrika!

  Hahaha, oet.løl

  1. Emile Takma

   Jammer, Nostradmus, je had er ook voor kunnen kiezen op een beschaafde en inhoudelijke manier te reageren.

   Dit is pijnlijk.

   1. ElGuapo

    Lucovitaal nog steeds niet gebruikt zie ik.

   2. vlekkenoplosser

    onze strónt vlé®k heeft het over beschaafd en inhoudelijk reageren , 😂🤣😂🤣

    Ik ga dood van de lach, het staat er echt , QUOTE op een beschaafde en inhoudelijke manier te reageren. END Je moet zowat aan de zuurstof , niet van de coronatjes maar van de decadente arrogante strónt vlé®k ! geweldig en dat nog gratis ook 😂🤣😂🤣😂🤣

    Wat een dedain van de decadente onwetende strónt vlé®k

  2. Meriadoc Brandebok

   Weet je wat extreemrechts in de jaren 30 met de Jöden deed?

   1. vlekkenoplosser

    Weet je wat links in de jaren 20 met ongevaccineerde doet ?

    1. Emile Takma

     Vertel, Poepclown, worden ze in vernietigingskampen bij elkaar gedreven?

     1. vlekkenoplosser

      lees de krant strónt vlé®k , kijk het journaal strónt vlé®k , zet je decadente bril even af en alles wordt duidelijk strónt vlé®k

     2. Emile Takma

      In welke krant kan ik het gruwelijke lot van ongevaccineerden volgen, Poepclown?

     3. vlekkenoplosser

      als je de strónt uit je ogen haalt is dta niet moeilijk strónt vlé®k

     4. Emile Takma

      Poepclown kan geen kranten noemen, die leest hij namelijk niet.

     5. Nostradamus

      Jammer, Emile, je had er ook voor kunnen kiezen op een beschaafde en inhoudelijke manier te reageren.

      Dit is pijnlijk.

   2. Nostradamus

    Ik heb het niet over Nationaal SOCIALISTISCH Duitsland in de jaren 1930-1945. Ik heb het over het iNationaal SOCIALISTISCH Duitsland van nu.

    1. Nostradamus

     P.S.
     Sinds wanneer zijn Nationaal SOCIALISTEN extreem rechts. Dat is allang niet meer. Nationaal SOCIALISTEN waren gewoon extreem links.

     1. Meriadoc Brandebok

      Nee, ze waren extreemrechts.

    2. Monty

     ”Ik heb het niet over Nationaal SOCIALISTISCH Duitsland in de jaren 1930-1945.”

     Tuurlijk.
     Ga je nu beweren dat jij je zelf niet hebt vergeleken met een Jood tijdens de tweede wereldoorlog.

    3. Meriadoc Brandebok

     Je trekt het verband tussen de Joden in nazi-Duitsland enerzijds in jouw situatie in het heden. Dit is buitengewoon misplaatst: weet je wat men met de Joden in nazi-Duitsland deed?

    4. Meriadoc Brandebok

     Je trekt het verband tussen de Joden in nazi-Duitsland enerzijds in jouw situatie in het heden. Dit is buitengewoon misplaatst: weet je wat men met de Joden in nazi-Duitsland deed?

 4. Beukman

  Brekend en nu in de Daily Sun: het wordt steeds duidelijker dat GB helemaal niet uit de EU is gegaan, maar dat die Brexit één grote show was om ons zand in de ogen te strooien. Johnson is zelf een van de geheime architecten van The Great Reset, bedoeld om ons overal in Europa windmolens en elektrische auto’s e vooral islam, heel veel islam, door de strot te douwen.
  Traitor Johnson zoals Farrage hem inmiddels noemt is gewoon een handpuppett van Timmerfrans want dat is de man die achter de knoppen zit, de Napoleon van de Lage Landen. Boris heeft zijn masker afgedaan met al die krankzinnige vrijheidsbeperkende maatregelen. Plotseling valt de gelijkenis met W. Schäuble op. Geloof me, de Britten voelen zich genaaid! In The British Museum staat nog een ouwe guillotine. Ik kan nu wel in vertrouwen meedelen dat deze onlangs nog stiekem is ingevet. Deze guilotine is de hoop voor het Britse volk.

  1. Emile Takma

   Nu valt alles op z’n plek, Beukman!

  2. vlekkenoplosser

   onzin bukhol !

   1. Emile Takma

    Poepclown noemt Beukman bukhol omdat zijn belangstelling gericht is op de anus en de mogelijkheid die te betreden.

    Homoseksuele fantasieën moeten kunnen op DDS, dus leef je uit Poeperd.

    1. vlekkenoplosser

     beter een homoseksueel dan een kinderlokker strónt vlé®k

     Jouw quatsch kan mij niet raken strónt vlé®k

     1. Emma Louise

      Vlekje en usb’tje hebben elkaar op z’n Grieks beter leren kennen. Dat is geen schande overigens, integendeel, zij gaven vol passie gehoor aan hun oerinstincten.

     2. Flengan

      Aldus aartsleugenaar.

     3. usb3.0

      aldus beukho*r emma tamil ernst wiwwem

     4. Emma Louise

      Flengan lijkt te bedelen om een nuancering van wat is voorgevallen. Daar heeft hij recht op. Waar hij namelijk aanvankelijk op anderhalve meter de interactie tussen vlekje en usb’tje aanschouwde, trad hij alras nader en wist binnen het uur van knaap naar man te transformeren.

    2. usb3.0

     tamil blijft in zijn poep en homoseksuele anus fantasieën hangen..

     1. Beukman

      Hetzelfde geldt voor de universele Bus, aanbidder van het homodel Thierry.

     2. vlekkenoplosser

      onzin bukhol

     3. usb3.0

      Waar heeft beukho*rtje gelezen dat usb een aanbidder is van Baudet? kan beukho*rtje die passage even precies laten zien waar dit geschreven zou moeten zijn….of is beukho*rtje ruggetuffer tamil uit de wind aan het houden? beukho*rtje zit op 1 lijn met tamil als het om homoseksuele anus fantasieën gaat

    3. Mistgabel

     Gezellig hier.

     Koekje erbij?

     1. usb3.0

      +++

    4. Beukman

     Zo is het, Emile, we moeten tolerantie betrachten. Daarom gun ik de detergent zijn fantasie, zolang hij maar van mijn echte kont afblijft.

  3. Mistgabel

   Tja, was een van de mogelijkheden Engeland in ellende te storten om als voorbeeld te stellen dat andere landen bij een mogelijke poging om de EU te verlaten wel 2x keer achter de oren zouden krabben.

   Valt wel op dat Engeland nog aardig staande houdt, ondanks de hel en verdoemenis van de MSM.

   1. usb3.0

    Tuurlijk gaan die het redden daar heb ík in ieder geval nooit aan getwijfeld..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.