Vrijheidsdag in Groot-Brittannië – maar tweederde van Britten wil doorgaan met mondkapjes, en een vijfde wil AVONDKLOK

In Groot-Brittannië is het vandaag Vrijheidsdag. Of, zoals ze het zelf noemen: Freedom Day. Nagenoeg alle coronabeperkingen van overheidswege zijn ingetrokken. Maar wat blijkt? Lang niet alle Britten zijn daar blij mee. Een significant deel van de bevolking wil bijvoorbeeld dat mondkapjes blijven. Zelfs zo rond de 20% van de Britten wil dat de avondklok doorgaat, ook als de pandemie er helemaal op zit. Dit is het Stockholmsyndroom in actie.

Je zou denken dat mensen in het Verenigd Koninkrijk vandaag uitzinnig van vreugde zijn. En voor een deel geldt dat ook écht wel. Want de afgelopen maanden zijn er heel grote protesten geweest van Britten die faliekant tegen de coronamaatregelen waren. Voor deze burgers is vandaag een mooie, belangrijke dag. Want de coronamaatregelen die de overheid genomen heeft, hoegenaamd om “verspreiding van het virus” te voorkomen of te beperken, zijn nu komen te vervallen. Pubs mogen open. Afstand houden hoeft niet meer. Zelfs dat achterlijke mondkapje hoeft niet meer op.

Heerlijk. Britten krijgen hun vrijheid terug. Lekker voor ze.

Maar wat blijkt? Een significant deel van de bevolking is daar juist niet blij mee. “Uit peilingen blijkt dat zeker twee derde van de Engelsen een continuering van de beperkingen zou toejuichen, zoals het dragen van mondkapjes,” aldus de Volkskrant. “Sterker, een op de vijf Engelsen zou, zo bleek uit een onderzoek van Ipsos Mori, voor een permanente avondklok zijn, ook na het einde van de pandemie.”

Klopt dit? Ik twijfel er geen moment aan. Want we zien hetzelfde gebeuren in Nederland. Een zeer significant deel van de bevolking opteert liever voor schijnveiligheid dan voor vrijheid. Ze zijn het afgelopen anderhalf jaar zo systematisch bang gemaakt – they fear their own shadow.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit is dus het Stockholmsyndroom in optima forma. En het allerergste? De maatregelen zijn feitelijk geprivatiseerd… en heel veel bedrijven en organisaties kiezen ervoor er toch gewoon mee door te gaan. Dus tóch afstand houden en tóch verplicht een mondkapje op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Mensen zijn dusdanig gehersenspoeld dat men de angsten omarmd heeft als een voldongen feit.

  Wat bij de Mexicaanse mislukte is bij de corona uitbraak volledig gelukt dankzij de mediahype

  build back better

 2. 1pitter

  Mooi dat ze ook de vrijheid hebben om henzelf dat op te leggen.

  1. Dirk Jansen

   Juist pitter,

   Het staat eenieder vrij de hele dag en nacht een mondkapje te dragen. Bent u toch nog bang het virus op te lopen? Blijf Lekker thuis, ga in quarantaine, en laat de rest lekker hun gang gaan.

 3. Nostradamus

  Goed dat ze doorzetten om de beperkingen op te heffen. Ook al zullen besmettingen wellicht oplopen, het heeft weinig effect op ziekenhuis opnames, IC opnames en overledenen. De mensen zullen zien dat ze niet meer bang hoeven te zijn. Daar kan de rest van de wereld van leren.
  Het enige waar je bang voor moet zijn is Big Pharma, de voedingsindustrie, Macron, Pinokkio (Rutte), Hugo, Kaag, Biden, Antifa, Olongren, SS, Peggold, China, Libtards, overbevolking, dronken automobilisten, Redback spiders, kogels, BLM…

  1. hieriswillem

   @Nostradamus
   Je vergeet Ferdinand het kneusje van de stafcompagnie Macron en Merkel

  2. Monty

   ”De mensen zullen zien dat ze niet meer bang hoeven te zijn.”

   Heb jij inmiddels al je angst overwonnen?
   Of voel jij je nog steeds als een Jood tijdens de tweede wereldoorlog of een neger in Zuid-Afrika tijdens de apartheid hier in ons land.

   1. Nostradamus

    Och, helemaal jou vergeten… Ik ben zo bang voor jouw reacties…

    Boehoehahaha. Ik voel mij met jou net een jood in iNationaal SOCIALISTISCH Duitsland of een negroïde in Zuid-Afrika.
    Welke val je eigenlijk het meeste over?

  3. Human Beast

   Ik mis ook Timmerfrans, in het rijtje.
   Echter het zou mij verbazen indien deze mislukte nageboorte 2030 zou halen i.v.m. zijn morbide obesitas.
   Zou wel een opluchting zijn voor de mensheid.

 4. Monty

  ”Een significant deel van de bevolking wil bijvoorbeeld dat mondkapjes blijven.”

  Drie keer raden welk deel van de bevolking hiervoor is.

  1. Human Beast

   De hersenlozen, mondkapjes werken voor geen meter.
   Behalve FFP3, maar die draagt geen mens.

   1. Flengan

    “Behalve FFP3”

    En dan ook alleen als je ze 24/7 ophoudt.

 5. StemPzeweg

  De enige bestuurder die nog slechter is dan Rutte of de Jonge is Boris Johnson. Neem liever een voorbeeld aan Duitsland

  1. vlekkenoplosser

   hahahaha , ga is met een duitser praten !

   1. Monty

    Harry Haller heeft niet voor niks ons mooie Nederland verruild voor die Heimat.

  2. hieriswillem

   Willempie toch .
   Je legt de nadruk nu wel heel erg op jouw familiale geschiedenis .

 6. Tepelkloofje

  De mensen die bang zijn kunnen gewoon binnen blijven, in hun schuilkelder, wachten tot …ja wat eigelijk?

  Alle andere mensen kunnen vrolijk naar buiten, verdergaan met leven, in volle acceptatie van alle risicos die leven met zich mee brengt.

  Zo had het van begin af aan gemoeten.

  In overig nieuws: voor iedereen die bij alles ‘wappie’ en ‘complottheorie’ zegt – zojuist is bekend gemaakt dat een grote fabrikant van coronatests is opgekocht door, jawel daar zijn ze weer, Bill Gates en George Soros. Dat u daar even aan denkt, de volgende keer dat u weer zo’n verplicht gestelde test opgedrongen krijgt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.