Caroline van der Plas (BBB) maakt zich sterk voor Limburg: ‘Laat me helpen onderdak te bieden’

BBB-leider Caroline van der Plas houdt het niet bij een geschokte reactie of een goedkope steunbetuiging met een hashtag, maar zet zich daadwerkelijk in voor slachtoffers van de overstromingen in Limburg. Wie onderdak nodig heeft of een slaapplek aan kan bieden, meld je bij haar!

Dit is hoe echte hulp eruitziet: direct in actie komen. Even geen politieke statements zoals door direct te wijzen naar klimaatverandering. En je er ook niet makkelijk van afmaken door alleen te bidden voor de slachtoffers. Eerst hulp zien te regelen en ervoor zorgen dat de getroffenen niet in de kou komen te staan!

En de hulp komt ook geen moment te laat. Venlo is twee uur geleden begonnen met het evacueren van zo’n 10.000 mensen omdat er vanmiddag een dijk is doorgebroken. Volgens het AD hebben militairen en brandweerlieden het gat inmiddels wel weer weten te dichten.

Op Twitter reageren tientallen mensen uit heel het land. De een heeft plek voor mensen, de ander heeft plek voor diverse soorten vee. Weer een ander heeft anderen op het idee gebracht om het Rode Kruis te contacteren. Alle hulp is natuurlijk van harte welkom en liever teveel dan te weinig!

(Link uit Twitterbericht)

Hier is iemand uit Friesland die direct reageert en zijn woning aanbiedt:En hier wordt zelfs gewezen op een hotel die diverse kamers aanbiedt:Overigens is het gevaar nog niet geweken. Volgens hoogleraar Waterbouwkunde Bas Jonkman van de TU Delft moet dit worden gezien als een “soort stresstest voor ons systeem” en kunnen er nog zwakkere en niet verstrekte plekken zijn die het mogelijk zullen begeven.

Mochten er lezers zijn die op een andere manier willen helpen, bijvoorbeeld door een donatie aan het Nationaal Rampenfonds, dan kan dat via www.giro777.nl. Daar is een uur geleden al ruim 200.000 euro aan gedoneerd, maar dat is natuurlijk slechts een druppel op een gloeiende plaat als je de schade tot nu toe bekijkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Abraham50

  Maakt Beukman zich ook sterk?

  1. Flengan

   Dat lijkt mij sterk, die hangt hier alleen rond om minderheidsstandpunten uit te venten.

   1. Abraham50

    Onderdak bieden dan? Beukman

    1. Flengan

     Ook dat niet.

 2. Cootje

  Hendrika is een echte , en haalt haar informatie niet van GeenStijl.

  1. usb3.0

   Caroline bedoelt Cootje toch!, of doet Cootje even een tamieltje, tamil is bang voor types als Caroline

   1. Flengan

    Tamil heet eigenlijk Volkert.

   2. Flengan

    Net als het paard van Beatrix.

   3. Cootje

    Bedoel ik ook , maar onze GeenStijl fan noemt haar hendrika en meestal als er iets positief is hoor je onze transgender niet hij heeft geen moeder liefde gehad

    1. Flengan

     Als je een heel klein plassertje hebt en niemand wil met je omgaan, dan is het logisch dat je hier de hele dag rondhangt om de rest van de wereld lastig te vallen met je gebreken. Het is het lachwekkende ventje op z’n verminkte lijfje geschreven.

     1. Emile Takma

      “ Als je een heel klein plassertje hebt ”

      Flengan probeert te problematiek terug te brengen tot de omvang van zijn eigen referentiekader.

     2. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k probeert zijn gewauwel te rechtvaardigen door op de man te spelen zoals je kan verwachten van een vervelende onwetende hufter

 3. HD

  Gisteren Willem en Max met treurige koppen en nieuwe laarsje bij ellende in Limburg, vandaag al lachend en grollend op de fotosessie, en daarna op vakantie.

  1. Cootje

   En Rutte die eerst de Groningers een hart onder de riem liet steken , toen de toeslagen slachtoffers , toen persoonlijk omtzigt , kon het niet laten dat Limburgers een fantastischs volk is /geen ras / die werden door een paar notabelen dankbaar aangenomen , terwijl de gewone Limburger denk val maar dood , ze denken het want hoe geloofwaardig ben je , vraag het maar aan de fraudeurs van de belasting , Rutte kan je met een glimlach begraven

 4. 56RdK

  Kijk, d i t had de koning dus kunnen doen, een nationale oproep voor hulp!
  Maar nee, Griekenland en het bootje wachten …..

  Gelukkig hebben we onze eigen koningin der Nederlanden, gewoon een topwijf: onze Caroline! Zij staat wél voor én achter het volk!! Zoals het hoort!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.