Chaos bij Boerenprotest: Thierry Baudet mag wel, niet, wel, niet, wél spreken

Forum voor Democratie is vandaag met een grote delegatie afgereisd naar het Boerenprotest op het Malieveld. Tweede Kamerleden en medewerkers waren er allemaal bij. Zo wilde FVD duidelijk maken dat de partij de boeren steunt. Maar wat schetste de verbazing? Opeens kreeg leider Thierry Baudet te horen van de organisatie dat hij niet mocht spreken. Dit terwijl CDA’ers en VVD’ers wél spreektijd kregen.

“Heel veel boeren steunen ook Forum voor Democratie,” aldus Baudet in een filmpje dat hij online zette. “Wij komen altijd op voor de boeren. Maar de organisatie van deze demonstratie,” zei Baudet, “wilde het podium wel geven aan CDA en VVD, maar dan niet aan FVD. Met andere woorden, als … als Forum voor Democratie hier zou zijn, dan zou dat een verkeerd signaal geven, niet coöperatief genoeg, dan gaan ze te veel het conflict aan.”

“Mensen denken dan dat ze een compromis kunnen sluiten met die gasten die al die klimaatplannen doordrukken en al die stikstofregels.”

“Het is echt te triest voor woorden dat de boeren op deze manier niet vertegenwoordig worden,” ging Baudet verder. “Ze verdienen echt een betere organisatie met mensen die wél echt de strijd aan durven gaan, die op durven komen voor hun belang, keihard hier in Den Haag. En ook de alliantie aan durven te gaan met partijen die ook daadwerkelijk voor hun belang opkomen. Dus het is een heel treurig moment denk ik voor de boeren, want ze worden hier door hun eigen organisatie gekortwiekt.”

Kort nadat hij die video plaatste schreef Baudet in een update dat hij nu toch wél mocht spreken:

Maar vervolgens toch weer niet…

Om daarna toch maar weer wel toestemming te krijgen de aanwezige boeren toe te spreken:

“Kun je nagaan hoe bang ze zijn om VVD en CDA te mishagen,” aldus Baudet over de organisatie. “Met die slaafse houding win je dus nooit. Maar goed. Op [n]aar het podium!”

Op dat moment leek er een einde te zijn gekomen aan de chaos. Als hij inderdaad mocht spreken zal Baudet ongetwijfeld heel spoedig een video van zijn toespraak delen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Jack Flash

  Stikstof, klimaat, corona zijn 3 hoaxen die als een symbiose werken tegen het Europese volk.
  Als men die link weet te achterhalen is het hele volk klaar ermee.

 2. Emile Takma

  Sherry Baudet wordt zo langzamerhand door iedereen uitgekotst.

  Dat is een goede ontwikkeling.

  1. vlekkenoplosser

   jouw subjectieve gewauwel wordt op DDS ook uitgekotst strónt vlé®k

 3. Levie

  Zonder baardje lijkt hij te veel op een homo, met petje een gabber. Nee, zo’n typetje wil een boer niet als spreker 😀

  1. vlekkenoplosser

   beter opletten en niet de strónt vlé®k nawauwelen

 4. Beukman

  Thierry mag dan een mislukte boerensnor laten staan, het is en blijft een eliteboy uit de grachtengordel: altijd netjes gekleed, altijd schone, goed gemanicuurde handen, altijd deftig pratend met rare woorden er doorheen.
  Daarbij voelt een beetje boer donders goed aan dat Baudet zich geen moer interesseert voor boeren en voor landbouwbeleid. Ze voelen op hun klompen dat hij hen alleen maar wenst te misbruiken om stennis te schoppen.

  Wat een contrast met Caroline van der Plas van BBB, die wél authentiek is, die wél echte interesse heeft, die wél met haar poten in de modder staat.

  Trek je terug op je erf, Thierry. En scheer die belachelijke snor af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.