Columns Frits Bosch: de aanslag op Peter R. de Vries bewijst, het roer moet om

Twee verdachten van de aanslag op Peter R de Vries zijn een 21 jarige Rotterdammer en een 35 jarige Pool uit Maurik. Een merkwaardige combinatie. Wat doet die Pool erbij, uit Maurik ‘of all places’? Wordt hij betaald voor de aanslag als huurmoordenaar? Mogen we weten of de Rotterdammer allochtone wortels heeft? Is hij ook een huurmoordenaar?

Ook merkwaardig zijn de reacties op de aanslag. Premier Mark Rutte: “… een aanslag op de vrije journalistiek….”. Koning Willem-Alexander: “…wij voelen ons verbonden met ieder die zich inzet voor de vrije pers…. Minister Arie Slob: “…een brute aanval op de journalistiek… “ Hoezo een aanslag op de journalistiek? Peter R de Vries is misdaad verslaggever. De aanslag was gericht op wat hij deed qua “misdaad”, niet qua “verslaggever”. Dat laatste interesseert de aanslagplegers geen lor! De Vries is betrokken bij het proces tegen Ridouan Taghi, waarbij De Vries zich opwierp als vertrouwenspersoon van Nabil B. Daarover draait de aanslag, niet over journalistiek.

Hoe komt het dat deze ellende in de richting van de journalistiek verklaard wordt? Spelen hier schaamteloze en abjecte politieke motieven toch weer een rol? Je moet maar durven!

Toen Derk Wiersum vermoord werd was dit volgens minister Grapperhaus een “aanslag op de rechtsstaat…”; hij zei niet dat het een aanslag op de advocatuur was. Natuurlijk niet, want de aanslagpleger interesseert de advocatuur geen lor.
De aanslag op filmregisseur Theo van Gogh was vanwege zijn islamopstelling. Het was geen aanslag op de filmindustrie, dat interesseerde Mohammed Bouyeri geen lor. De aanslag op Pim Fortuyn, enzovoort.

Het draait telkens om terreur vanwege hetgeen de betreffende persoon in het dagelijkse leven maatschappelijk doet, wat de aanslagpleger niet aanstaat.

Waar het om gaat is dat we wel het beestje bij de naam moeten blijven noemen en zo’n laffe daad niet voor eigen gewin misbruiken.

Overigens vind ik de commentaren van de passanten, bloemenleggers, in de Lange Leidse Dwarsstraat treffender en van veel meer realiteitszin getuigen dan van ‘hoogwaardigheidsbekleders’ en dergelijken. Zo zei een vrouw: “ik word hier heel somber van. Nederland is echt aan het afglijden”. Dat gevoel heb ik al heel lang.

We moeten eindelijk eens bij onszelf durven te rade gaan: is het beleid over de afgelopen decennia wel goed geweest? Blijkbaar niet dunkt me. Moet het roer dus om?

Frits Bosch

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Jack Flash

  Aanslag op journalistiek is de censuur.
  Amen.

 2. Magyar

  Man en paard

  Daar lag hij dan, verwacht en toch onverwacht: de aanslag op Peter R de Vries. Het zal me jeuken hoe je over hem denkt, maar iemand zo lafhartig neerschieten is schokkend. Dit is een hele dikke vinger van criminele psychopaten aan de rechtsstaat. Het land is in rouw en het land is geschokt. Je ziet het ene na het andere straatinterview waarin mensen geschokt reageren en ach en wee roepen. ‘Dat dit kan in dit land?!’. Onder welke steen hebben jullie gezeten de afgelopen – pak hem beet- vijf jaar? Ik zie die Grapperhaus met zijn schijnheilige tronie, die ons laat weten dat de strijd tegen het tuig lang gaat duren, maar wij zullen winnen……wat winnen Ferd? Die man met drie wietplanten uit zijn huis jagen? Protesterende wappie Oma’s met de lange lat bont en blauw rammen?

  1. Magyar

   Wat is er nog te winnen Ferd? We staan toch allang schaakmat?! Kijk eens nu echt op dat bord! We zijn schaakmat gezet door een bende niets ontziende criminelen die hun bips afvegen met jou en je geleuter. Het is allemaal eigen kweek Ferd. Opgegroeid in de wijken waar jouw partij elke vorm van welzijn decimeerde. Waar ze de wijkagent alleen nog kennen van zijn twitter account maar hem zelden in de wijk zien, omdat hij nog 25 andere taken heeft. Waar wijkhuizen dicht gingen en buurtwerkers omgeschoold werden tot BOA’s. En dan was er eentje bij, die het spel snapte zoals wijkagent Steven de Groot uit de kinkerbuurt in Amsterdam dan zet je hem op non-actief. Hij sprak de taal van de straat; kende zijn buurtboefjes als geen ander. Wat heb jij voor Steven gedaan Ferd?
   Terwijl het onkruid welig tierde, moesten de pijlen op anderen worden gericht en werden de motorclubs jullie ding. Psychologisch gemotiveerd, want minder colors in het straatbeeld zou meteen waarneembaar zijn volgens jullie. De burgers hebben immers vertrouwen in een daadkrachtige overheid.
   Laat ik aantekenen dat ik het niet heb over Kola Waggel, the reel brodderhoed, of de sons of abracadabra, die deze hele wereld tot schande hebben gemaakt. Die iedereen met het IQ van een walnoot voorzagen van lederen vesten en fantasievolle stickers. Terwijl er miljoenen door de overheid zijn gestoken in deze blinde oekaze, er gelogen en bedrogen wordt door het OM, exploderen de patchmakers en komt er rook uit de naaimachines van de leder artiesten. Want het gaat gewoon door: de brodderhoeds, gangs en kapmessen brigades.
   Door die blinde focus op de motorclubs kwamen de Mexicanen ondertussen bij Lobith het land binnen en infiltreerden Colombianen in de Nederlandse gelederen. In wijken in Den Haag, Utrecht en Amsterdam werden kinderen geronseld en voorbereid op een criminele toekomst. Wat hoorden we vandaag: stonden er al een paar dagen 12/13-jarige jongetjes op de uitkijk bij de RTL studio?
   Waren het roodharige boerenknoestjes met sproeten? Urkers of Westfriezen? Of ‘jongens met een allochtone achtergrond’ zoals een van de uitbaters twee dagen geleden al meldde aan de politie. Maar ja; dat is profileren en dat mag niet toch? Gaan we dit ooit teruglezen? Waarom mocht die uitbater niet praten met de media?

   1. Magyar

    Ga nog even het boek van Rutger Bregman lezen Ferd; dat alle mensen deugen. Nou de groeten ermee, want dit zijn geen deugers. Dit is tuig, die maar een ding verstaat en dat is bikkelharde repressie. We moeten ze helemaal ‘de moeder’ vervolgen en in een kelder stoppen. De politiek in Den Haag heeft monsters gecreëerd met hun slappe l*llen beleid. Worden ze niet Ali Montana dan worden ze Jihadist. Ja natuurlijk zijn er uitzonderingen. Ik ken er veel: diep respect, maar die zeggen zelf dat jullie beleid ervoor heeft gezorgd dat deze oorlog al maar groter aan het worden is.
    Vanavond zit deugend Nederland weer ‘ach en wee’ te roepen. ‘Het komt zo dichtbij allemaal!’ Politici staan in de rijen van de studio’s om hun beklag te doen.

    1. Magyar

     Ze staan te roepen om meer bevoegdheden en meer middelen, maar voor wie gebruiken jullie dat dan? Om maar weer man en paard te noemen: jullie zijn te laf om door te pakken, want dan staat DENK of Sylvana de gesjeesde weer stampvoetend in de tweede kamer te janken over discriminatie.
     Emoties zijn prima, want wat er gebeurt is, is verschrikkelijk. Maar stop met dat geveinsd verdriet. Stop met roeptoeteren en wegkijken. Dit land is in oorlog en dan hebben we geen dominees, Rutger Bregman of Claudia de Breij op de banjo nodig voor solidariteit en samenzang: we hebben soldaten nodig, doorzettingsmacht en kracht.

     1. Magyar

      Arie Luctor Et Emergo

     2. Oepsie

      Amen!! En geen woord te veel. Kudo’s!!!!

     3. Jack Flash

      Magyar++++

     4. Beukman

      Nogal over de top, “dit land is in oorlog”, stel je niet aan slapjanus.

      Maar op zich wel een aardig stukkie met een kern van waarheid: het buurthuiswerk, de plek waar jongemannen die dreigden te ontsporen nog konden worden bereikt, vraag het Marcouch, is in de loop der jaren wegbezuinigd. Hetzelfde geldt voor de wijkagent. Niet alleen heeft die te veel ballen tegelijk omhoog te houden, hij moet ook nog eens almaar uitdijende bergen administratie verwerken.

      Wijkagenten en buurthuiswerk moeten terug naar het oude niveau en dat ook nog eens zonder moderne bureaucratie. Dat zijn investeringen die zichzelf terugverdienen.

      Waar Arie (een oude bekende van me) de mist in gaat, is waar hij oproept tot keiharde repressie tegen het tuig.
      Nee Arie, ik begrijp je emoties, maar de geschiedenis leert dat repressie altijd averechts werkt. De beste kweekvijver voor crimineel gedrag is de nor. Schorem gewoon maar tien jaar opsluiten helpt dus niet, in tegendeel, ze komen er erger uit dan ze erin gingen.

     5. ikweetwatikwil

      Prima gezegd Magyar. Kom vaker langs.

    2. Branzino

     @Magyar
     Jij hebt het boek van Bregman niet gelezen of niet begrepen. De titel luidt namelijk “Bijna alle mensen deugen” en dat maakt een wereld van verschil. De uitzonderingen zijn namelijk precies die criminelen die o.m. De Vries wilden vermoorden en kennelijk nergens voor terugdeinzen.

     1. Emile Takma

      Magyar heeft dat boek zeker niet gelezen, de man leest geen boeken behalve Feesboek.

      😂

     2. Branzino

      @Emile Takma
      Ik dacht dat het “Feestboek” heette. Maar ik ben geen deelnemer en hou me er verre van.

     3. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , malle pietje

  2. Emile Takma

   Magyar vond een tekst op Feesboek.

   ht*ps://www.facebook.com/ForceNL/

   1. Magyar

    Ja en, wat wil je daar mee zeggen stuk uitgekotst moslimvreten?

    1. Emile Takma

     Dat plaatsen van teksten zonder bronvermelding in strijd is met alle fatsoensregels in het debat.

     Als je te dom bent om zelf je mening onder woorden te brengen kun je beter wat anders gaan doen, muggenvangen of zoiets.

     1. Harry Haller2

      Takma, vieze rat: we zitten hier niet bij een promotiedebat of een linquistisch congres. Iedereen heeft het recht hier te plaatsen wat hij wil, zonder bronvermelding.

      ‘Stuk uitgekotst moslimvreten’ vind ik trouwens goed bij die scheve bek van je passen.

     2. Magyar

      De naam van de auteur staat er toch onder stuk uitgekotst moslimvreten, sterf.

     3. usb3.0

      “Dat plaatsen van teksten zonder bronvermelding in strijd is met alle fatsoensregels in het debat.”|

      Je moet je achterlijke stinkbek dichthouden met je bronvermelding, wie ben jij om dit van anderen te vragen.
      Flikker toch eens op vuile smerige fascistische islamistische stinkhond…

     4. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k is het inhoudelijk kennelijk volledig eens. Zelfs de rol van taalnazi blijft binnen. De strónt vlé®k is een bijzonder minderwaardig stuk vreten.

      fijn dat de strónt vlé®k op inhoud met een bek vol verrotte tanden staat

 3. Monty

  ”De aanslag was gericht op wat hij deed qua “misdaad”, niet qua “verslaggever”. Dat laatste interesseert de aanslagplegers geen lor!”

  Alsof het eerste de aanslagplegers wel interesseert.
  Of zou deze vreemde combinatie, Pool en Antilliaan, deze aanslag samen hebben beraamd?

  1. Oepsie

   ”U” bent dom geboren of geworden?

   1. Mr.blauw.sky

    Haal “uw” standaardtekst maar vast uit het archief..

    1. Oepsie

     Goed gezien! U denk toch niet dat ik enige moeite doet, voor zultkoppen zoals ”U”? Daar zijn copy/paste stukjes voor. Ik weet eigenlijk ook niet waar u zich mee bemoeit, want wat ik ook plaats, begrijpen doet ”U” het toch niet.

 4. Emile Takma

  “Mogen we weten of de Rotterdammer allochtone wortels heeft?”

  Eigenlijk is dat het enige dat Frits interesseert.

  1. Harry Haller2

   “Mogen we weten of de Rotterdammer allochtone wortels heeft?”

   Eigenlijk is dat het enige wat Emile Takma (ten koste van alles) wil verbloemen en stilzwijgen.

  2. Kleurloze Politiek

   Ik kan je teleurstellen het is geen Marokkaan of terks.. want ik weet dat je smacht om te horen dat het hier om een Lichtgetinte Marokkaan of Turk gaat om jou vooroordelen te bevestigen..
   Maar helaas voor jou ..
   RTL Boulevard heeft de namen bekend gemaakt
   Delano is de naam van de Rotterdamer.

   1. Harry Haller2

    Een Pool en een neger. Een resultante van de massa-immigratie, open grenzen en de wanstaltige naiviteit van links droesem.

    Wat doe jij hier trouwens?

    1. Kleurloze Politiek

     Ten eerste gaat het jou geen snars aan wat ik hier doe.
     En ten Tweede zijn en behoren Poolse burgers ook gewoon tot westerse mensen.
     Dus je laat eens te meer zien wat voor haatmuts er in jou schuilt.

     1. usb3.0

      kleurloos rept met geen woord over de negroïde man natuurlijk overigens zijn Polen een verschrikking in Nederland, komen hier werken en sturen al het geld naar Polen waar ze dan als miljonairs leven, sterker nog, werkt een Pool 1 dag heeft het 6 maanden recht op ons sociaal economisch stelsel mede mogelijk gemaakt door het gedrocht eu…

     2. Branzino

      @usb3.0
      Inderdaad, wat zijn Polen waanzinnig slim, hè. Ze weten overal op een legale manier geld van te maken. Veel Nederlanders klagen vooral. Ik heb jaren geleden een tijdje in Polen gewoond, gestudeerd en gewerkt. Het hele land zit vol met zulke creatieve mensen. Die zouden we meer hier naartoe moeten halen om een aantal nutteloze Nederlanders te vervangen. Je gaat het direct merken, is mijn overtuiging. Het zijn bovendien heel sympathieke, enthousiaste, sociale en intelligente mensen, waarmee een heel goed gesprek is te voeren.

     3. Harry Haller2

      Jazeker gaat het mij wel aan, namaakmoslim, wat jij hier doet. Je bent fake, pseudo, onecht, imitatie, nep. Je bent helemaal geen moslim, maar een tr0l.

     4. Harry Haller2

      Branzino: “Ik heb jaren geleden een tijdje in Polen gewoond, gestudeerd en gewerkt.”

      Dit is de zevende keer dat onze zeebaars dit verteld terwijl niemand daar op zit te wachten. Maar u moet niet denken dat hij een opschepper, betweter, pocher, snoever en windbuil is hoor.

     5. Emile Takma

      vertelt

     6. Rood

      FTO kinderlokker!

     7. Branzino

      @Harry Hakker
      Goed hoor, dat je er één zinnetje uitlicht voor een poging om iemand te beschadigen. Je groeit erdoor tot grote hoogte, maar op inhoudelijke reacties ben je nauwelijks te betrappen. Desondanks dank voor je bijdrage.

     8. Harry Haller2

      Branzino: graag gedaan!

     9. usb3.0

      “Het hele land zit vol met zulke creatieve mensen. Die zouden we meer hier naartoe moeten halen om een aantal nutteloze Nederlanders te vervangen.”

      Wat ik graag bij jou zou willen doen, smerige nsb-er die je bent, is je kop verbouwen met je minachtende opmerkingen over Nederlanders.
      Het beleid zorgt voor dit uitschot in ons land waar Nederlanders zich kapot voor moeten werken, vuile klootzak die je bent..
      Je bent een voorstander van het kapot maken van de Nederlander door ze structureel te beschuldigen van luiheid en niet willen..

     10. Branzino

      @usb3.0
      Nee hoor, ik heb geen minachtende opmerkingen over Nederlanders in het algemeen. Dat doe ik alleen over mensen die dat verdienen, omdat ze zelf ook dergelijke minachtende opmerkingen over hun landgenoten maken. Over mij bijvoorbeeld. Ze hebben alleen niet in de gaten, dat mij dat niet stoort, zodat ze eigenlijk vooral zichzelf voor aap zetten. Ik heb respect voor serieus rechtse Nederlanders, maar niet voor schreeuwers die zich voor aanhangers van rechts uitgeven, maar dat niet echt zijn. Daarvan zijn er een aantal hier op DDS, waaronder jij. Excuus voor deze niet onderbouwde opmerking. Onderbouwen kan heel gemakkelijk, maar de zoekfunctie kost mij teveel moeite.

    2. Monty

     Harry, wat als de daders autochtonen waren geweest.
     Zou dat dan beter te verteren zijn geweest voor je grijze massa.

     Of ben je in de veronderstelling dat autochtonen niet van deze laffe aanslagen plegen.

 5. Kleurloze Politiek

  @usb3.0

  Hee muts ik heb bewust niets over de Delano geschreven omdat ik zijn achtergrond niet ken dat wil zeggen dat hij van elke etnische achtergrond kan zijn of zelfs een halfbloedje.. maar aan de naam kun je in iedergeval concluderen dat dit geen Marokkaan of Turk betreft
  Dus heeft het ook geen zin om te speculeren..

  En over Polen gesproken het zijn over’t algemeen hardwerkende mensen waarvan veel misbruik van wordt gemaakt door Asperges boeren en andere groente en fruitteelt boeren..
  Die Poolse en Bulgaars arbeiders werken vaak tot wel 12 per dag en dat voor een beschamende loontje..
  En aangezien het hun hard verdiende geld is wat zij naar Polen of elders sturen is het hun volkomen recht.
  Niemand bepaald wat een andere met zijn of haar verdiende loon mag of moet doen..

  Als jij een flinke spaarpotje hebt gespaard wat ik overigens betwijfel maar dat terzijde..
  Maar stel dat jij een huisje in Spanje of Griekenland of elders koopt dan is dat tog ook jou volledige recht.

  Kijk niet iedereen plakt zich hier 24/7 op dds de meeste mensen hebben gelukkig wel een normale leven en werk..
  Maar kennelijk is dat voor jou moeilijk te beseffen.
  Want werken dat komt bij jou niet voor in het dagelijkse leven.

  1. vlekkenoplosser

   wat een gewauwel lange tenen marokkaan

   1. Mr.blauw.sky

    Schitterend inhoudelijk gepareerd weer laffe hond! , vooral ook perfect puntsgewijs weerlegd wegduikchinees!
    Daar kan Brugman nog een puntje aan zuigen poepclown

   2. Kleurloze Politiek

    “Lange tenen Marokkaan”
    Is dit weer zo’n typische stopwoordje, omdat ik je een spiegel voor je neus heb gehouden waarin je keihard met de harde realiteit wordt geconfronteerd..

    1. vlekkenoplosser

     jij kan mij geen spiegel voorhouden primitief bosmens. Dan moet je er eerst 1 jatten

     1. Kleurloze Politiek

      Ik een spiegel jatten… Achh kind toch heb je’t echt zo zwaar dat je met zo’n kinderachtige insinuatie komt..
      Arme kind ik heb’t echt met je te doen.

 6. plakband

  Het roer moet om.
  Verstandige opmerking van Frits Bosch.
  Helaas, het schip van staat heeft al lang geen roer meer.
  Waait met alle lobby-winden mee.

 7. Rieks

  Voor een goede discussie is nodig dat je iets beweert, in duidelijke woorden, goed onderbouwd door een probleemstelling. Alleen roepen dat het roer om moet, en dat ook nog met een vraagteken, daar hebben we niets aan. Een flutbijdrage en niks anders.

  1. september

   Je hebt hier goede bijdragen en ook veel geblabla.,dat blijft altijd zo

 8. RvdBe

  Altijd jammer dat er eerst een bner neer geschoten moet worden om de zaak weer eens op te schudden, hopen dat dit ook enigzins effect zal hebben voor de “gewone” slachtoffers van straatroof,terrorisme,homogeweld en meerdere zaken waar Rutte en co stelselmatig van wegkijken.

 9. Jan Heyn

  Het roer zal zeker om moeten in Nederland. Het gepamper en gekwijl naar crimigranten heeft al veel te lang geduurd.
  Het is hoog tijd dat ze die crimigranten hard aan gaan pakken in plaats van alles gratis te geven. Niet werken, terug naar eigen land. Misdaad plegen, naar een strafkamp en daarna terug naar land van herkomst.
  Je niet aanpassen aan onze cultuur en gewoontes, maar jouw koeltoer en rottigheid hier willen verspreiden, per direct retour land van herkomst.
  Alleen dan kan Nederigland weer Nederland worden.

 10. Wim Vreeswijk

  Dit soort aanslagen ben ik wel gewend. In 1982 waren we machteloos geweest als we niet de steun hadden gehad van toenmalig burgemeester Van Hal die ons beveiligde in Hotel Krasnapolski te Amsterdan met een paar pelotons ME. In 1984 hadden we een bijeenkomst met 300 congresgasten in Boekel. Ook hier waren tientallen aanslagplegers, maar die kwamen niet verder dan een paar kapotte ruiten, een traangasgranaat in de vergaderzaal en een kogel door de bus met passagiers. In 1986 zou het dan ‘geregeld’ worden door CDA-burgemeester Korporaal van Leerdam. Helaas met slechts 2 agentjes die prompt op de vlucht sloegen toen er een stoet van maar liefst 70 aanslagplegers over een makkelijk te blokkeren dijk richting Kedichem aan kwam rijden. De bewuste Burgemeester kan zich dit dan ook ten volle aanrekenen. Deze bijeenkomst draaide dan ook via fosfoorbommen uit een volledig verwoest hotel Cosmopolite, 2 doden t.w. de Hotelhouder In Den Eng en het hoofdbestuurslid Karel Kleijn. Ook ik moest uiteindelijk 2 hoog uit het brandende Hotel springen waarbij ik een schedelbasisfractuur liep en geruime tijd op de IC van het toenmalig Academisch Ziekenhuis Utrecht moest verblijven. Wil Schuurman sprong ook, maar bij haar moest haar been, te hoog, worden geamputeerd waardoor ze voor levenslang, zonder kunstbeen, zwaar invalide is gebleven. Uiteindelijk verkreeg de recherche foto’s van de vele sensatiebeluste journalisten dat het 4 krakers uit Amsterdam uit het krakersbolwerk Vrankrijck waren die werden aangehouden. Bij de latere zitting bij het gerechtshof te Dordrecht keken we echter tegen 4 lege stoelen aan omdat alle 4 een andere identiteit hadden verkregen van de toenmalige Amsterdamse gemeentebestuur. Wel vernam ik dat een van de aanslagplegers nog een enorme subsidie heeft verkregen voor de exploitatie van een aantal fietsenstallingen in Amsterdam. Alles bleef dus geheel onbestraft. We zijn inmiddels 40 jaar verder en er wordt nog steeds niks geregeld. Bij mijn installatie in Almere en Utrecht in 1984, 1986, 1990 en 1994 stonden, rondom het stadhuis, wederom honderden, stonden uiteindelijk zelfs duizenden moordenaars klaar. Ditmaal werden de burgemeesters Lammers, Vos-van Gortel en Opstelten wèl geïnstrueerd dat zij dit afdoende moesten beveiligen.

 11. 56RdK

  “We moeten eindelijk eens bij onszelf durven te rade gaan: is het beleid over de afgelopen decennia wel goed geweest? Blijkbaar niet dunkt me. Moet het roer dus om?”

  Frits, het roer had allang, allang om gemoeten!
  Wijlen Hans Janmaat, Pim Fortuyn en huidig Geert Wilders, zij voorzagen en voorzien het!
  Maar het naïef, dom en wegkijkend heersend deug wilde en wil daar niks van weten!
  Daarom, dit land is verloren!

 12. 56RdK

  @Magyar,+++++++++++++++++!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.