‘Dansen met Janssen’-jongeren kunnen staat aanklagen: ‘Hugo de Jonge heeft ons misleid’

Jongeren die kort na een Janssen-prik zijn gaan feesten en daarna besmet zijn geraakt met het coronavirus, voelen zich misleid. Zij stellen dat het ministerie van Volksgezondheid ze bewust in een onveilige situatie heeft gebracht. Dit komt door het feit dat demissionair minister Hugo de Jonge heeft gezegd dat het doel van ‘Dansen met Janssen’ was om zoveel mogelijk jongeren tot vaccinatie aan te sporen, wetende dat zij vlak na de prik nog niet maximaal beschermd zouden zijn.

Urgenda-advocaat Marijn Kingma nodigt jongeren die langdurige coronaklachten ontwikkelen uit om hem te bellen. Hij beschouwt het als een kansrijke zaak tegen de regering en zegt: “Ik zou zo’n zaak wel aandurven. Ze mogen me bellen.”

Ergens was het natuurlijk te verwachten dat dit belachelijke beleid juridische consequenties zou gaan hebben, maar nu wordt het idee ook voor de eerste keer geopperd (via de NOS). Jongeren zouden er goed aan doen om van de gelegenheid gebruik te maken.

Demissionair minister Hugo de Jonge wist van tevoren dat zijn beleid zou leiden tot onveilige situaties. Hij nam die risico’s allemaal op de koop toe. PCR-testen die worden gebruikt voor Testen voor Toegang zijn, net als zelftests, niet volledig betrouwbaar. De ventilatie in nachtclubs en discotheken is vaak verre van optimaal. Het Janssen-vaccin werkt pas optimaal na 14 dagen. En toen de versoepelingen werden ingevoerd kwam de Delta-variant net op, waarvan ook nog eens duidelijk was dat het nóg besmettelijker was dan voorgaande varianten.

Voor Rutte en De Jonge viel dat allemaal onder ‘acceptabel risico’ en was de enige factor waar zij geen rekening mee hielden de factor ‘gedrag’. Met stomme verbazing hebben ze zitten kijken naar hoe de RIVM-modellen het volkomen fout hadden en men kennelijk geen idee had dat iedereen zich veilig waande in een drukke discotheek, omdat ze allemaal vooraf negatief waren getest of (net) waren gevaccineerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En wat de overheid óók niet helpt is het feit dat ze pas na dit fiasco wezen op de risico’s van long covid. Dat werd tijdens de laatste persconferentie pas voor het eerst fatsoenlijk benoemd. “Jongeren konden dus niet weten dat ze dat risico liepen, en daarmee heeft de overheid haar informatieplicht geschonden”, aldus Kingma. Aanpakken die handel!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Jack Flash

  Wat een l*lverhaal om het coronageloof maar in stand te houden.
  Er is gewoon niets aan de hand, behalve deze staatsterreur.

  1. Flengan

   Misleid is volgens mij nog zacht uitgedrukt.

  2. NO8DO

   Corona is een hoax.
   Ziekenhuizen staan leeg.
   Verpleegkundigen zijn 2e rangs acteurs.
   Vaccins zijn placebo-spuitjes.
   Allemaal fake om ons weldenkenden het zwijgen op te leggen.

   1. vlekkenoplosser

    quote Corona is een hoax.
    Ziekenhuizen staan leeg. end

    klopt naadloos. De rest van het geblaat komt van een idioot

   2. usb3.0

    “Corona is een hoax.
    Ziekenhuizen staan leeg.
    Verpleegkundigen zijn 2e rangs acteurs.
    Vaccins zijn placebo-spuitjes.”

    3 van de 4 kloppen, je kunt het niet ontkennen dat klopt

    1. Mr.blauw.sky

     Zeg maar gerust alle vier

     1. usb3.0

      Nee verpleegkundigen zijn nooit 2de rangs acteurs maar dat begrijp jij voor geen meter..

     2. Mr.blauw.sky

      Alle vier beweringen zijn op zijn minst grove simplificaties…

     3. september

      Hier klopt weinig van,ziekenhuizen staan mischien leeg,de rest is voor mij grote onzin

     4. september

      En. niemand gaat hier zijn excuses aanbieden aan usb3.0.en heel Nederland,want hij praat meestal grote onzin!!

     5. Flengan

      Simpeltember

    2. usb3.0

     3 van de 4 kloppen..

     1. Mr.blauw.sky

      Nee hoor dit lieg jij…

     2. Flengan

      Blablabla

     3. usb3.0

      Natuurlijk lieg ik niet dat moet jij weten als coronafetisjist en vaccinazidrammer, als je van de eerlijkheid bent geeft je natuurlijk toe dat ik gelijk heb en neem je je woorden terug dat iemand liegt en bied jij terstond je excuses aan heel Nederland…

   3. ET007

    Dat zeiden die jongeren ook toen ze naar het festival wilden. Nu doen ze huillie omdat ze zelf geen verantwoordelijkheid nemen en zelfs het lef hebben om te wijzen. Hebben zij zich vooraf geïnformeerd naar de soorten vaccins of wilde ze gewoon zo snel mogelijk hun pleziertje opeisen?
    Mijn vrouw wil haar familie in het buitenland bezoeken en wij ondervinden nu hinder waar we zelf niks aan kunnen doen. Wij hebben ons al die tijd wel aan de regels gehouden en met gezond verstand nagedacht.
    Uiteraard kan men nadenken over de oorzaak en hoe politici de situatie misbruiken. Maar om Corona een hoax te noemen, dat ziekenhuizen leeg staan enz vind ik echt te ver gaan.
    Ik wil graag met jouw een weddenschap aangaan voor 1000 euro.
    Ik denk dat de Redactie van DDOS geen probleem heeft om ons samen te brengen. Als jij achter je woord staat en zeker bent van hetgeen je opschrijft is die 1000 euro snel verdiend.
    (Kan je van placebo bijwerkingen krijgen in de vorm van bloedstollingen, zenuwproblemen, etc?).

 2. StemPzeweg

  Als ik een van deze jongeren was geweest die besmet is geraakt tijdens het feesten dan zou ik de minister van volksgezondheid ook aanklagen. Hij heeft belogen en misleid. Als gevolg zullen een aanzienlijk aantal daarvan met long Covid klachten komen te zitten. Misselijkmakend!

  1. Flengan

   Hoe hoger de Beukmangraad hoe meer misselijkheid.

  2. ET007

   Vooraf waren al gevallen bekend van besmettingen na vaccinatie en heb ik ook al vernomen over termijnen na vaccinatie.
   Gaan we allemaal advocaatje spelen, terwijl gewoon duidelijk is dat de jeugd naïef is. Is ook allemaal niet erg want dat hoort bij de leeftijd. Daarom ben ik ook tegen stemrecht voor je 21ste jaar.
   Feit is dat de jeugd wel geïnformeerd heeft naar waar de feesten zijn en naar mogelijkheden hoe ze daar komen en/of verblijven, maar niets over een medicijn dat ze zich laten toedienen.
   Sorry, maar ik vind dat dergelijke jeugd een tik onder hun reet verdienen en niet een plek op het slachtofferbankje.
   Uiteraard is de overheid een groot faalinstituut, zijn vele farmacie criminelen van het ergste soort en misbruiken machthebbers en diverse organisaties de situatie.

 3. LifeBuddy

  Nu doen de arische sLinkse het Weer. Hoelang leggen we het leven van onze kinderen nog in de VVD/CDA/GL/PVDA/D66/CU sLinkse schoot. Running with the Devil.

 4. kattekop

  Misschien heeft de jonge dit gedaan om naderhand weer de nodige “besmettingen” te kunnen krijgen want het virus was zo goed als verdwenen en dat was natuurlijk niet de bedoeling.

  1. Jack Flash

   Kattekop@
   Psychologische spelletjes, hebben ze over nagedacht..

 5. Piet Klein

  Het coronadossier is een dossier waarin Rutte en de Jonge niet een topprestatie maar een zeer zwak resultaat hebben neer gezet. Het begon met het onderschatten van covid, het weggeven van beschermingsmiddelen aan China, het starten met de strategie groepsimmuniteit zonder de benodigde beschermingsmiddelen te hebben voor de zwakkeren. Thuiszorg medewerkers moesten zonder bescherming van de ene client naar de andere client en daarmee hadden ze een hoog risico op besmetting en het overdragen van het virus. Maatregelen leken soms willekeurig en werden moeizaam onderbouwd. Gevolg was het verliezen van draagvlak. Maatregelen die ze namen waren onbegrijpelijk soms zoals bij stijgende besmettingen versoepelen.

  Tevens bleek dat door jarenlange bezuinigingen de zorg onvoldoende capaciteit had. En ook na het constateren van de druk de covid op de zorg legde werden niet afdoende maatregelen genomen. De zorg was niet calamiteiten bestendig en er is weinig aan gedaan om dit wel te realiseren. Gevolg was ook grote druk om de zorgverleners.

  Sylvana Simons stelde Rutte verantwoordelijk voor 30.000 doden. Dat alle doden het gevolg zijn van het handelen van Rutte en de Jonge gaat ver maar dat er meer dan nodig doden zijn gevallen, meer dan nodig mensen met langdurige klachten zijn is zeker.

  Dat er nu mensen zijn die mogelijk de staat gaan aanklagen en vergoedingen verlangen door het foute beleid met name door ‘Dansen met Jansen’ is zeer begrijpelijk en de BV Nederland wordt daarmee nog eens met extra kosten geconfronteerd.

  Rutte reageert aangeslagen op de stelling van Simons en gaat 300% in de ontkenningen. En het is slecht te peilen of Rutte totaal niet begrijpt dat zijn beleid zodanig matig is geweest dat er onnodige doden en onnodige mensen met langdurige klachten zijn. Snapt Rutte het niet of gaat hij weer vol op in het leugencircus.

  Voor mij is het onbegrijpelijk dat Rutte zijn falen niet herkent. Dat de VVD het falen niet herkent of niets beters in huis heeft. Nederland verdient beter.

 6. Monty

  Rutte is aangeklaagd. De Jonge wordt aangeklaagd.

  Als er nu geen nieuwe verkiezingen meer komen.
  Misschien moeten de oppositiepartijen hun krachten bundelen om het kartel omver te werpen.
  Een politieke revolutie.

  1. Marija

   Door wie en wanneer?

   1. Fortiori

    Vraag het de Aliëns vannacht!

  2. Vanduinen

   Nieuwe verkiezingen lossen alles op. Wij krijgen een beter klimaat, schone lucht, geen files meer. Nieuwe aardgasbronnen, iedereen wordt 130 jaar en rijdt in een elektrische auto. DSS wordt een landelijk dagblad met eigen TV stations. MVV wordt jaarlijks voetbalkampioen.

  3. StanleyC

   Megatron for president
   All hail Megatron

 7. Vanduinen

  Aanklagen het trio Timmermans, Rutte en de Jonge. Timmermans die ons de stuipen op het lijf jaagt met CO2, de Jonge met het virus, en Rutte die het dagen lang laat regenen in Limburg en omstreken. Als enige neemt DDS stelling tegen deze figuren.

  1. Jack Flash

   “Rutte laat het dagenlang regenen”.
   Knappe complotgekte van jou van Duinen.
   Past wel bij klimaatwappies zoals jij.

   1. Flengan

    “klimaatwappies”

    Een understatement!

    1. Shelby

     Ben geen klimaat appie maar we hebben ons altijd proberen te beschermen tegen klimaatverandering nu gaan we proberen het klimaat naar onze hand te te zetten dat is onzin die verandering komt er zowieso alleen idioten denken dat ze zooo iets groots naar hun hand kunnen zetten met maatregelen die 1 3de van de wereld moeten realiseren hoe gek ben je dan , voer voor taalnasi

   2. september

    Het is Vanduinen maar ,ik denk dat hij toch nooit veranderd,dat is zo

 8. J. Punt

  Daar kletst ‘onze’ mp er zich wel weer uit met oeverloze lange, nietszeggende, ontwijkende, anderen-de-schuld-policy, enz. verhaaltjes. Komt goed!

 9. Gebande K0K

  Zouden bewust ongevaccineerden, welke de kans op vaccinatie niet benut hebben, aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het besmetten van anderen of de door hun veroorzaakte medische kosten?

  1. ElGuapo

   Zouden bewust domme mensen aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het omlaag halen van de algehele intelligentie? Dan kan jij zeker wel wat claims tegemoet zien.

   1. Gebande K0K

    “bewust domme mensen ”
    Alleen een echte interlektueel kan zoiets verzinnen.

    ” het omlaag halen van de algehele intelligentie ”
    Dank voor uw medewerking, fysieke knappert

    1. september

     Die ELGuapo zegt maar weer wat,het zei zo

     1. ElGuapo

      Geen streepjes deze keer?

    2. ElGuapo

     Het zou een wonder In als je het zou snappen.

     1. ElGuapo

      Zijn….anders gaat 1 van de k*ntmusketiers klagen.

     2. usb3.0

      Klopt taalautisten slaan gelijk op hol, en daarna letterlijk…

 10. ikweetwatikwil

  Daar is al weer een advocaat die een graantje mee wil pikken. Misschien is het raadzaam dat jongeren zelf gaan denken. Zoals het nu lijkt, zijn ze uit op eigen plezier en als het mis gaat, krijgt een ander de schuld.

  1. ElGuapo

   Het lijkt de overheid wel.

 11. ikweetwatikwil

  Wat betreft de ongevaccineerden en gevaccineerden, daar worden mensen onnodig tegen elkaar op gezet.
  En maar op vakantie naar de zogenaamde besmette gebieden.

 12. ET007

  Er bestaat ook nog zoiets als gezond verstand. Dit lijken onderhand wel Amerikaanse toestanden. Stop een kat in de magnetron en klaag de fabrikant van de magnetron. Ik ben ook veel mensen tegengekomen die dachten dat ze beschermd waren tegen Corona nadat ze twee vaccinaties ontvangen hadden. Wishfull thinking?
  De Staat moet inderdaad eerlijker zijn, maar dat de jeugd en ouderen zo onnozel zijn om de massa op te zoeken, mogelijke risico’s te negeren ( voor een avondje plezier ) en vervolgens gaan wijzen omdat zaken anders lopen, vind ik te ver gaan.
  Ik ben ook tegen verplichte vaccinatie, maar ik ontken niet de risico’s.
  Willen we nog steeds de 16 jarigen laten stemmen omdat ze al verstandig zijn?

 13. P. Puk

  Wanneer krijgt dat stuk onbenul nou eens een schop onder zijn hol? Zo’n halve zool hebben we nog nooit gehad en Pinokkio houdt hem nog steeds de hand boven zijn hoofd. Zou hij iets van hem weten?

 14. Shelby

  Kijk het is zo dat mensen die gevaccineerd worden in de eerste dagen erna vaak ziek worden en positief getest worden dat is de reden van dansen met Jansen na een dag alle jongeren gaan meteen en onze Hugo kan weer alle evenementen uitstellen dat was de opzet het was geen foutje

 15. Shelby

  Ik weet zeker dat wanneer er niemand gevaccineerd zou zijn er ook veel minder besmettingen zouden zijn juist de vaccinatie heeft deze verzaakt ze zijn ingespoten met sporen van het virus zodat het lichaam antistoffen gaat aanmaken

 16. Shelby

  En straks gaan er bij een nieuwe variant ook veel gevaccineerde twintigers op intensive care terecht komen daarom moet iedereen gevaccineerd worden zodat er zo min mogelijk vergelijking kan worden gemaakt tussen niet gevaccineerde en dan wordt het spuitje verplicht zodat ze het virus de schuld kunnen geven en de Ernst van virus doorgedrukt kan worden jongeren misbruiken, mijn vader was gezond nam het vaccin en kwam in het ziekenhuis ,zegt hij zie je wel dat dit virus echt is ik zeg pap je was gezond voor vaccinatie gelukkig is hij weer thuis maar op lange termijn gaat hij er toch aan dood, the geest reset moeilijk om te zien hoe een selfmade man die zich nooit niks liet wijsmaken nu toch ……….

 17. Happytissue

  Het heeft weinig nut de staat aan te klagen, de rechtzaken de laatste tijd hebben dit wel duidelijk gemaakt. Bovendien zouden niet alleen de jongeren dat kunnen, maar vrijwel iedereen in Nederland. Immers door de verwijtbare uitspraken van de minister zijn veel meer mensen slachtoffer. Het hele land kleurt rood door de enorme piek in positieve testen, in een deel van de samenleving die bijzonder weinig te vrezen heeft ervoor.

  Maar laten wij realistisch zijn, Covid, paspoorten, beperkingen, lockdowns zijn nu een deel van onze werkelijkheid. Daar lost het zoveelste stukje op het internet met een paar schuimbekkende reacties weinig van op. De regering heeft nu in plaats van de Shell en Unilever vriendjes, andere vriendjes, lees clubjes waar de centjes naar gaan.

  Maar wat mankeert er aan een communistisch systeem? Er zijn zoveel goede voorbeelden van dit systeem, niet alleen in het verleden, maar ook in het heden, kijk naar China, Noord Korea of Cuba. Allemaal lichtende voorbeelden van landen met een gezonde economie, gelijke rechten, diversiteit en een veel hogere levensstandaard dan in de kapitalistische systemen.

 18. Antihedo

  De staat aanklagen voor een griepje? Laat Thierry het niet horen!

  1. Flengan

   Zolang jij maar kunt dansen met Jansen. Laat je lekker ‘prikken’!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.