Witte Huis: 'Er moet gecensureerd worden op sociale media omdat mensen nu sterven door nepnieuws'

Witte Huis: 'Er moet gecensureerd worden op sociale media omdat mensen nu sterven door nepnieuws'

Het Witte Huis gaat samenwerken met sociale media om zogenaamde "anti-vaxxers" en "anti-vaxx-berichten" te verwijderen en censureren. Want, zegt de persvoorlichter van Joe Biden, "er gaan nu nodeloos mensen dood." En dat zou komen door "nepnieuws."

Zelfs Amerikaanse journalisten die toch wat linksig zijn over het algemeen vinden het ietwat problematisch dat het Witte Huis mensen in de gaten houdt met betrekking tot hun posts op sociale media. "Hoe lang zijn jullie mensen aan de gaten aan het houden, en aan het zoeken naar vaccine-misinformatie'?" wilde één zo'n journalist bijvoorbeeld weten. Want het is toch een beetje "Big Brother-achtig."

Dat was heel overdreven aldus Jen Psaki. "Zoals je weet staan we veel in contact met sociale mediabedrijven. Dit is publieke informatie; mensen die informatie online delen, net zoals jullie informatie delen op jullie nieuws-websites en kanalen."

"Oké," ging de journalist verder, "de 12 mensen die jullie op een lijst hebben gezet, weten zij dat iemand in het kantoor van de aanklager meeleest op hun profielpagina?"

"Er is geen geheime lijst," reageerde Psaki daarop. "Ik zal je vertellen dat dit mensen zijn die informatie delen op publieke platformen, op Facebook, informatie die verspreid wordt, die inaccuraat is. Onze grootste zorg hier is, en dit zou ook jóúw grootste zorg moeten zijn, het aantal mensen dat doodgaat in het hele land omdat ze misinformatie krijgen dat ze ertoe aanzet zich niet te laten vaccineren."

"Jongeren, ouderen, kinderen... Heel veel van deze mensen worden beïnvloed door desinformatie."

"Maar ik denk dat mensen zich toch druk maken over dat dit Big Brother is die je in de gaten houdt," aldus de journalist.

"Oh ja? Ze maken zich daar drukker over dan over al die mensen die sterven in het hele land door desinformatie die verspreid wordt op sociale media? Dat lijkt me niet heel waarschijnlijk."

Met andere woorden, ze moeten niet zeuren over dat het Witte Huis actief mensen in de gaten houdt. Er gaan hoegenaamd enorm veel mensen dood doordat ze het vaccin niet nemen; dit is inclusief kinderen, die klaarblijkelijk bij bosjes neervallen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Welkom in de nieuwe wereld genaamd Covidstan. Het is ongelooflijk.

Maar wacht, het wordt nog erger. Want Psaki zei ook dat "het niet zo kan zijn dat je van één sociaal medium geband wordt maar niet van de andere platformen als je desinformatie verspreidt." Met andere woorden, ze wil dat er een systeem komt waardoor mensen van alle platformen gegooid worden als ze informatie delen die de overheid "desinformatie" noemt.

Volg mij op het nieuwe sociale media-platform opgezet door Team Trump: GETTR.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer