Een Olympische Droom valt in duigen: Nederlandse tennisser Jean-Julien Rojer klaar met Spelen na positieve coronatest

Het is te geschift voor woorden. Deze man is werkelijk elke dag sinds aankomst in Tokio getest. Steeds weer was de uitslag negatief. Maar één keer een positieve uitslag in een PCR-test en hop, zijn Olympische Droom valt in duigen. Wat doen wij elkaar aan?

Een grote groep Nederlandse Olympiërs ging met elkaar naar Tokio. Ze zaten in hetzelfde vliegtuig. Dat vliegtuig lijkt een “brandhaard” van het nieuwe coronavirus te zijn geweest, want meerdere atleten hebben sindsdien positief getest. Dat is dieptriest, want het betekent dat ze a) 10 dagen in quarantaine moeten en b) dat hun Olympische Droom in duigen is gevallen.

Ook tennisser Jean-Julien Rojer moet eraan geloven. Hij is niet ziek of iets dergelijks, maar ja, de sporters worden elke dag getest. En wat blijkt? Zijn laatste test was opeens positief.

Algemeen Dagblad-journalist Thijs Zonneveld gaat in op “de vlucht.” Maar daar heb ik wel een puntje bij. Want het was erg lang na de vlucht in kwestie dat Rojer positief testte (zonder symptomen te vertonen). Wie zegt dat het tijdens de vlucht gebeurd is? Niemand die dat kan zeggen. Behalve Thijs Zonneveld. Want blijkbaar is die Alwetend en Almachtig.

Volstrekt achterlijk, natuurlijk, zo’n opmerking van Zonneveld. Mijn vrouw is purser bij een luchtvaartmaatschappij, heeft honderden keren gevlogen sinds corona de wereld in kwam, en heeft nog nooit positief getest. Hetzelfde geldt voor het overgrote deel van haar collega’s. Vliegen is super veilig. Alleen moet je elkaar niet allemaal om de nek hangen, op mond kussen, aflebberen, en op andere manieren doen alsof regels voor jou niet gelden.

Maar ja, voor zo’n type als Zonneveld is het natuurlijk makkelijk uithalen naar de luchtvaartsector. Het zou me niet verbazen als hij ook radicaal-links is en de klimaatagenda steunt; dat is dus de agenda die wil dat mensen niet meer vliegen omdat dit “slecht” is voor het klimaat. Alleen zakenmensen, politici en journalisten (als Zonneveld zelf) mogen dat nog als deze types hun zin krijgen.

Weet je wat het probleem is? Dat achterlijke getest. De hele wereld is gek geworden – nou ja, de burgers zijn gek geworden en de machtigen der aarde zijn doorgeslagen fascistisch geworden. Atleten die elke dag getest worden? G.e.s.t.o.o.r.d. Als je dat doet wíl je gewoon dat zoveel mogelijk mensen positief testen. Een andere verklaring kan ik niet geven voor zo’n strategie. Niet eens zo’n gekke strategie vanuit het perspectief van de machtigen, natuurlijk, want de Olympische Spelen bieden een geweldig podium om de corona-angst er nog wat verder in te jagen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is tijd om deze zotheid te stoppen. Terug naar normaal. Nu: voor er nóg meer Olympische en andersoortige Dromen in duigen vallen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal voor het laatste nieuws.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Gebande_5

  MvdG op 26-07-2021
  Alleen moet je elkaar niet allemaal om de nek hangen, op mond kussen, aflebberen, en op andere manieren doen alsof regels voor jou niet gelden.

  MvdG op 22-07-2021
  Want als er één iemand vanaf dag één (in plaats van, zeg, dag zestig ofzo) had moeten ageren tegen vrijheidsbeperkende maatregelen, dan was ik het.

  1. Eindbaas

   Wat wil je met deze post bereiken, Kok?

   1. vlekkenoplosser

    zijn volgende nickname , gebande-6 , micro zwetscockje loopt weer uit te dagen.

    1. DubbelZout

     Uit te dagen ?
     Hij verteld gewoon hoe het zit
     U bent toch iemand van “de inhoud”, althans inhoud die u bevalt

     1. vlekkenoplosser

      je begrijpertje is niet erg groot en je reacties zijn zoutloos , kom je uit het rifgebergte ?

  2. ElGuapo

   Je snapt het nog steeds niet hé kokkie?

   1. Gebande_5

    Inderdaad, ik snap de discrepantie niet en wil er geen eigen conclusie aan verbinden
    Maar mogelijk kunt u duidelijkheid verschaffen.

    1. ElGuapo

     Je snapt het verschil niet….je hoeft geen dure woorden te gebruiken.
     Je bent nog steeds bezig met zwartmaken en hebt het idee dat het een goed plan is. Probeer het eens zonder MvdG erbij te betrekken.

     1. Gebande_5

      Helaas kunt/wilt ook u mij het mogelijke verschil niet duiden.
      Dat vind ik jammer.
      Had meer van u verwacht.

     2. ElGuapo

      Die verwachting mag je hebben net zoals ik de verwachting heb dat een ondernemer met 3 vestigingen toch wel enige zelfkennis heeft

     3. Gebande_5

      Als oud-ondernemer vind ik dat je politieke prive meningen ver buiten je bedrijf moet houden en “sterke en stoere” grootspraak altijd vol in je gezicht teruggekaatst worden.
      Wie een bal kaatst, …

      Het lijkt er sterk op, dat kleur bekennen niet uw sterkste punt is.
      Heel jammer.

     4. Flengan

      “Als oud-ondernemer”

      Patatbakken kan inderdaad als ondernemen worden gezien.

     5. ElGuapo

      Het zal wel aan mij liggen maar ik snap niet veel van je antwoord kokkie.
      Maar om het simpel uit te leggen….je irriteert iemand omdat je om wat voor reden dan ook het niet eens bent met die persoon. Het irriteren van die persoon heeft zoals je ziet consequenties. Lijkt het je dan niet wijzer om dat niet te doen?

     6. Gebande_5

      Je irriteert iemand omdat je om wat voor reden dan ook het niet eens bent met die persoon.

      Onjuist.
      De irritatie bij anderen ontstaat omdat ik ze met hun eigen stoere en stevige uitspraken confronteer.
      Heeft totaal niet met niet eens zijn te maken.

      Een oversized broek niet aantrekken als een korte broek je beter past.

     7. ElGuapo

      Gewoon eigenwijs blijven kokkie…ik zie gebande 6 tm… wel tegemoet.

 2. Heinzs

  Misschien is het allemaal wel gedroomd. De 0lympische droom waar iedereen het over heeft?

 3. Tepelkloofje

  Nah ja, een positief testresultaat zegt vrij weinig.

  Vorige week: een anonieme, undercover video-opname toont aan dat ingestuurde corona-testen ongeopend weg worden gegooid. Wordt niets mee gedaan. Aan het einde van de dag wordt op een lijstje gekeken wat het nieuwe dagnummer moet zijn, en zoveel willekeurig gekozen mensen krijgt een positieve uitslag. Je reinste kolder.

  Vandaag: De CDC waarschuwt over frauduleuze PCR testprotocollen die bewust hoge besmettingscijfers moesten genereren om zodoende het pandemie-argument geloofwaardig te maken,

  Eerder vandaag: de FDA herroept dringend alle Innova sneltesten (dat zijn die wattenstaafjes in de neus) omdat die niet alleen een verkeerd resultaat geven, maar ook ernstige gezondheidsschade aan kunnen richten.

  En weer krijgen de “wappies” gelijk…

 4. Brenda Welsh

  Er is sprake van een Olympische nachtmerrie i.p.v. droom. Heb ik de indruk.

 5. P. Puk

  Alsof hij anders een medaille zou hebben gewonnen! Hahaha.

 6. RvdBe

  Die Japanners en sportbonden zijn enkel nog geïnteresseerd in de dollars van de uitzendrechten.
  De atleten zijn ondergeschikt en enkel nodig voor bovenstaand.
  Dit alles gedicteerd door onbetrouwbare pcr testen.
  Gezellig hoor, vakantieman.

 7. Bes Tolen

  Dom gedoe kenmerkend voor slechte organisatie. Blijkbaar het werk van verwende gasten, die onvoldoende zijn gecheckt.
  Ik ben eens in het Olympisch dorp geweest van Moskou. Geen luxe maar het kon er mee door. Ik heb er goed geslapen. Verder niks. Nederland liet ook hier afweten en waarom weet ik niet zo precies meer (dus eens opzoeken). Maar laten afweten is blijkbaar typisch Nederlands.
  Slecht georganiseerd en een lesje voor de toekomst. Verder vergeten. Wat veel erger is, is dat neerschieten van het vliegtuig in Oekraïne. Dat Nederlandse deel van de gebeurtenis, laten vliegen over oorlogsgebied, is bijzonder kwalijk te nemen maar daar wenst men in Nederland blijkbaar niets over te horen. Dat is daarmee eerder een garantie dat het in Nederland aan verantwoording ernstig ontbreekt.
  Het gedoe van nu hoeft dan niet te verbazen. Kwalijke nonchalance door ingeslopen intellectualisme dat voor meer misslagen zorgt of was het nu alleen maar dom werk?

  1. Emile Takma

   “ Kwalijke nonchalance door ingeslopen intellectualisme ”

   Van intellectualisme kunnen we onze Bes in elk geval niet beschuldigen.

   1. ElGuapo

    Na alle po*p die vandaag al uit je vingers is gekomen zal je zolderkamer wel stinken.

    1. Emile Takma

     Je had een goede dag, Gapo, je hebt iets geleerd over de ontwikkeltijd van kerncentrales en je weet nu ook alles over gelijkstroom en wisselstroom.

     Voor een vliegtuig kom je nog niet in aanmerking maar ik zou het blijven proberen. Je lijkt me een echte doorzetter.

     1. Flengan

      Tot zover het domme proefkonijntje.

     2. ElGuapo

      Een dagje uit het leven van de meervoudige persoonlijkheidsstoornis zolderkamerimam…

      Po*ppraten over kernenergie, immigranten, tech giganten, macron, corona maatregelen, gevaccineerden peilingen, tribalisering, gates en soros, radicalisering Baudet, BBB en olympische droom.

      Overal de slimmerik proberen uit te hangen en verwoede pogingen gedaan met alterego’s om zijn geblaat te ondersteunen om vervolgens overal ontkracht en uitgep*ept te worden.

      Uiteindelijk krijg je wel de hulp die je nodig hebt maar het zal een lang traject worden.

      We doen het stap voor stap en beginnen gewoon met je lucovitaal kuurtje.

     3. Emile Takma

      Het zit je wel hoog, Gapo, is het niet?

      😎

     4. ElGuapo

      Ik wil gewoon dat je de juiste zorg krijgt.

     5. vlekkenoplosser

      de enige correcte zorg voor de strónt vlé®k is eenzame opsluiting ver weg van kinderen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.