‘Er liggen bijna alleen maar ongevaccineerde coronapatiënten in het ziekenhuis’

Ziekenhuizen laten weten dat veruit de meeste coronapatiënten die de afgelopen weken zijn opgenomen in het ziekenhuis niet of tenminste niet volledig gevaccineerd zijn. Dit blijkt uit een rondgang van het AD, dat in kaart wilde brengen of er een verband bestaat tussen de vaccinatiestatus van een persoon een zijn of haar ziekenhuisopname in verband met corona.

Sinds 1 maart zijn er in het Erasmus UMC 374 mensen opgenomen vanwege een ernstige situatie veroorzaakt door Covid, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Geen één van die patiënten was volledig gevaccineerd, aldus het AD.

Sterker nog, zelfs patiënten die maar één dosis ontvangen hadden zijn zeldzaam, in ieder geval in dit ziekenhuis. “Wel eens een patiënt kort na de eerste prik, dus eigenlijk nog te vroeg om een immuunreactie te hebben op het vaccin,” aldus het ziekenhuis.

Bij het Amsterdam UMC laten ze weten dat er daar wel een páár volledig gevaccineerden zijn opgenomen. “Maar dat waren patiënten die nét voor de tweede keer waren gevaccineerd, waardoor de bescherming nog niet volledig op peil was, of mensen met een immuunstoornis.”

Ook in Tilburg gaat het om “bijna helemaal niet-gevaccineerden.” En datzelfde geldt voor het ziekenhuis in Groningen. Sterker nog, het is zeer wel mogelijk dat er daar géén enkele volledig gevaccineerde coronapatiënt is opgenomen.

“Ik heb het bij de patiëntenoverleggen nooit gehoord”, aldus ic-hoofd Peter van der Voort. “Terwijl dat zeker vermeld zou worden.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Branzino

  Dit wordt door de corona-critici natuurlijk weer afgedaan als onzin. Of zou het gewoon genegeerd worden? Ik ben benieuwd.
  Ik denk zelf, dat degelijk berichten steeds weer mensen er toch toe zullen brengen om zich te laten vaccineren. De ongevaccineerden die ik ken en spreek, hebben het bijna niet meer over complotten, onacceptabele risico’s of zelfs sterfgevallen a.g.c. vaccinatie. Ze wekken de indruk niet te willen toegeven dat ze te voorzichtig, te bang of te koppig waren. Ze vergeten dan wel, dat niemand ze zo’n ommezwaai zal verwijten, misschien alleen sommigen van hun kleiner wordende groepje mede-critici.
  Ik weet zelfs van een enkeling, ooit antivax, die zich toch heeft laten vaccineren, maar dat voor de vriendengroep verzwijgt. Hij zal zeker niet de enige zijn.

 2. Magyar

  Ik zou wel eens willen weten wat voor een kleur die lui hebben of dat zij besneden zijn en in een rubberbootje de EU binnen zijn gekomen……

 3. Beukman

  Er liggen bijna alleen maar ongevaccineerde coronapatiënten in het ziekenhuis

  Nogal een open deur, dat is het. Wie deze kop een paar jaar terug had gelezen zonder de context te kennen, had gezucht: “Ja hehe, en als je oud bent dan ga je dood.”

  Triest dat deze volstrekt vanzelfsprekende waarheid nieuws is dankzij een paar duizend wappies, die ketelmuziek maken alsof ze met miljoenen zijn.

 4. Gebande K0K

  De vaccinatie tegenstanders mijden dit artikel als een reeds bedwongen ziekte.
  Kop nu in het zand en morgen weer het hoogste woord.
  Zielige feiten ontkenners.

  1. september

   Je blijft nu eenmaal altijd vaccinatie tegenstanders houden. Die veranderen toch nooit,het zei zo.

   1. usb3.0

    september is een gestopte roker die zeikt over rokers

 5. Kangal

  Nou goed nieuws zou ik zeggen. Dat betekend namelijk dat het vaccin werkzaam is tegen COVID-19! Aangezien een grote meerderheid van de bevolking al gevaccineerd is (85%) hoeven we ons dus geen zorgen meer te maken voor lockdowns en bedden capiciteit.

 6. Vrijedenkert

  We zijn in een stadium belandt waarin verboden, verplichte sluitingen, lockdowns, mondkapjesplicht en al dat andere niet meer helpen…
  Alleen een hoge vaccinatiegraad op vrijwillige basis is de enigste oplossing dus daarom het tempo van vaccineren nog verder opvoeren!

  1. usb3.0

   “Alleen een hoge vaccinatiegraad op vrijwillige basis is de enigste oplossing dus daarom het tempo van vaccineren nog verder opvoeren!”

   Dat noemt men dwang

   1. Emile Takma

    Nee, vaccinatie blijft vrijwillig. Wel kun je het vaccin sneller beschikbaar stellen voor mensen die vaccinatie wensen. Men name de groep tieners is de komende weken belangrijk. Het overgrote deel wenst zich te laten vaccineren, dus dat is hoopgevend.

    1. usb3.0

     nee tamil, dat is de leugen die mede door jouw wordt verspreid, het is niet vrijwillig, niet gevaccineerden worden beperkt op een fascistische manier, de wens is er slechts zodat men weer op vakantie kan en weer naar de kroeg dus niet tegen cojona… echt wat ben jij dom

     1. Emile Takma

      jou

      corona

     2. usb3.0

      Precies ik heb gelijk, je bent dom

 7. Rood

  Het inspuiten van een experimentele genetische vloeistof is een risico en een groot gevaar voor de volksgezondheid, vooral zoals het nu gaat. Dit soort nieuwsberichten passen exact in de lijn van de angstpornopropaganda van de afgelopen anderhalf jaar. Uit cijfers staat onomstotelijk vast dat het hier gaat om een virus dat gelijk is aan influenza A of B en toch zetten de vaccinverkoper door. Dit is een schande van ongekende omvang en men trapt er massaal in.

  1. rafi

   Mee eens. Men vergeet ook, dat het hier om bescherming door een gentherapeuticum gaat tegen maar 1 variant. Maar dat dat ‘vaccin’ wel eens het aspecifieke immuunsysteem levenslang dermate beschadigd zou kunnen hebben, dat er in het najaar zal blijken dat bv. een ongelikte beer als Hugo de Jonge (zie zijn vervloekte optreden in debat met Van Meijeren bv.) helemaal geen weerstand meer tegen nieuw opduikende varianten, gewone griep of verkoudheid zal hebben. En ongevaccineerden wel ouderwets. Dat zou ik wel erg vinden.

   1. Rood

    @Rafi: Zo beschouwd is het inderdaad nóg ernstiger. Laten we hopen dat het zover nooit komt, maar ik vrees het ergste.

   2. Branzino

    @rafi
    Sterke redenering: als, als, als ….. Er is geen enkel voorteken, dat ook maar één van die voorwaarden zal uitkomen, helemaal geen enkele.

    1. usb3.0

     Ja en dan stopt branzebinootje zijn dikke vette vaccinazidrammende vingertjes in zijn oren, iedereen moet maar klakkeloos aannemen dat het ok is, maar een tegen geluid gebaseerd op feiten is not done…hè branzebinootje

     1. Rood

      Neem het hem/haar niet kwalijk Johnno, er is al een experimentele spuit in de man/vrouw gezet en je weet nooit wat daarvan komt.

    2. Niemandalletje

     Is dat net zoiets als: Stel dat…? 😉

  2. Emile Takma

   Rood moet toch wel in zijn schik zijn met het feit dat de vaccinatie er voor zorgde dat we de pandemie nu onder contróle hebben?

   1. september

    Ik geloof daar niks van. Hij verandert toch nooit

 8. Mistgabel

  Hoor trouwens die linkse deugkneuzen niet over het feit dat de meeste allochtonen zich niet laten vaccineren.

 9. Adriaen van Bergen

  Allemaal 100 jaar en ouder?
  Allemaal obese?
  Onderliggend lijden?
  Het zijn er sowieso nog maar weinig.

 10. usb3.0

  Er is vandaag 1 sterfgeval bekend en 9 opnames per dag, nergens verneem je hoeveel er dagelijks uit het ziekenhuis ontslagen worden..

  1. Emile Takma

   De uitstroom laat zich berekenen daar het aantal coronapatienten van vandaag af te trekken van die van gisteren.

   Dat moet je lukken, Gerrit.

   1. Emile Takma

    daar = door

   2. usb3.0

    Slechts 1 sterfgeval!!

    Gemeld aantal ziekenhuisopnames per dag
    9 ziekenhuisopnames per dag.
    1 lager dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (10)
    Aantal mensen met COVID-19 dat per dag in een ziekenhuis is opgenomen.
    Dit cijfer laat het aantal ziekenhuisopnames – inclusief directe IC-opnames – zien dat op één dag gemeld is.
    Dit kunnen ook meldingen zijn van opnames van eerdere dagen.

    1. Emile Takma

     Ja, Gerrit, dankzij de vaccinaties gaat het met de pandemie in Nederland de goede kant op.

     Mooi.

     1. vlekkenoplosser

      welke pandemie domme jongen ? 0,04% doden is een griepje domme jongen. Strónt vlé®k heeft weer moeite met definities !

   3. usb3.0

    tamil kan het niet uitleggen

 11. ikweetwatikwil

  Buurman 2prikken. Een andere buurvrouw heeft om redenen die haar alleen bekend zijn ,geen prikken.

  Buurman verteld de buurvrouw onder bedreiging , dat ze niet haar huis uit mag komen. Als ze dat wel doet, ziet het er niet goed voor haar uit. Het gaat steeds beter in Nederland.
  Buurvrouw mag bij mij op de koffie komen.

  Een jaarlang zonder prikken en elkaar niet aan gestoken en door prikken krijg je ruzie.
  Geweldig.

  1. Angelique1

   Kort om, met buurvrouwen moet je oppassen. Dat was mij al langer bekend. Ik heb ermee geleerd.

  2. Branzino

   @ikweetwatikwil
   Gezellige buurt bewoon je. Ik zou verhuizen en het probleem, namelijk overlast van een gestoorde buurman, is opgelost.

  3. usb3.0

   Ik zou persoonlijk de buurman even haarfijn uitleggen hoe het zit met vrijheid

 12. dackus

  Ik zou dit soort berichten nog even niet plaatsen net zoals de niet-gevaccineerden ook even afwachten om te zien of er echt geen bijwerkingen zijn. Alleen de pro-vaccinatie stroming wil met dit soort berichten de twijfelaar overtuigen. Dit is geen nieuws, dit is manipulatie/propaganda.

  Er zijn natuurlijk altijd een paar die morele bezwaren hebben, maar bon, daar zal het hele experiment niet door mislukken. Maar die kritische vaxxers moeten er wel nog bijgetrokken worden door overreding. Hoe dan ook.

  Dit artikel is alvast een voorzetje op wat je nu eigenlijk nog niet kunt zeggen. Vorig jaar lag er ook veel minder mensen op het ziekenhuis en vielen er nagenoeg geen doden meer. Ik denk het volgende winterseizoen pas echt inzicht kan verschaffen over vaxxer versus anti-vaxxer. En ik hoop voor al die vaccinatie-gelovers dat het bewijs dan onomstotelijk wordt. We zullen het zien. Nu is het allemaal koffiedik kijken. Dus valse redenen zoeken door nu het zomerseizoen te misbruiken is voorbarig en is op de keper beschouwd propaganda.

  1. Emile Takma

   Blijf je wel thuis al je je niet laat vaccineren, dackus?

   1. usb3.0

    Je moet fascistische stinkbek houden tamil, rot jij even lekker op als je zo’n angsthaasje bent

 13. usb3.0

  h*ttps://denisdoeland.com/coronavirus-covid-19-in-data/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.