Faalbeleid Rutte in een notendop: 14.000 Groningers nog in onzekerheid over veiligheid van hun huis

Het gestuntel vanuit het kabinet kabbelt maar voort, sinds 2016 worden er inspecties gedaan bij woningen in Groningen om te kijken of ze nog veilig zijn. Maar vandaag blijkt dat nog steeds 14.000 Groningers niet weten waar ze aan toe zijn. Net als met vele andere kwesties lijkt de overheid onder het bewind van Rutte geen haast te hebben met het helpen van gedupeerde mensen. 

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft aan de bel getrokken, de overheid is veel te langzaam in haar inspecties in het noorden van ons land. Afgelopen vijf jaar heeft de overheid op een veel te traag tempo de woningen in Groningen geïnspecteerd. Zo’n 7500 woningen zijn nog niet geïnspecteerd volgens de NOS én zo’n 7000 adressen wachten nog steeds op de conclusies van de inspectie.

Het is een grove schande hoe de mensen in Groningen worden behandeld, net als bij de toeslagenaffaire laat de overheid zien geen haast te hebben met haar herstelpogingen. Sinds 2016 is men ‘bezig’, maar het nettoresultaat is natuurlijk drie keer niks. De toezichthouder heeft al eerder gepleit voor een crisisaanpak in de Groningse kwestie, want het kan niet zo zijn dat mensen jarenlang in onzekerheid leven of hun woning wel of niet veilig is.

Uit gezondheidsonderzoeken blijkt namelijk dat veel getroffen Groningers kampen met veel stress en gezondheidsrisico’s door de voortslepende onzekerheid. Ondertussen vragen Haagse bobo’s zich nog steeds af waarom het vertrouwen in de overheid zo rap daalt. Tsja, als je eigen overheid je nauwelijks helpt moet je ook niet raar opkijken dat die gedupeerde groepen je beginnen te wantrouwen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We zitten nog steeds in een langdurende formatie, maar alles lijkt erop dat Nederland opnieuw Rutte als premier krijgt. Van gedupeerde toeslagenouders tot aan Groningers, niemand zit te wachten op weer vier jaar lang mensonvriendelijk beleid van de goedlachse VVD’er.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. ElGuapo

  Wispelturig faalbeleid zou beter zijn.

 2. AS210854

  Maar al onze nieuwkomers worden wel in de watten gelegd, en DIE GAAN bij de VVD, D666, CDA , CU EN NATUURLIJK PVDA EN GROENLINKS VOOR.

 3. Jack Flash

  Goede woningen worden er gesloopt om ze van het gas af te dwingen (het vergeten driehoekje Appingedam) terwijl mensen in de polder met kapotte woningen door aardbevingen het nakijken hebben.
  D666 gedram.
  Ongelooflijk.

  1. Gebande K0K

   Na drie jaar onzekerheid worden de huizen in het ‘vergeten hoekje’ in Appingedam gesloopt en aardbevingsbestendig herbouwd.
   De opluchting onder de buurtbewoners is groot.

   Flash liegt wel erg makkelijk.

   1. Rieks

    Vele bewoners zijn met tegenzin vertrokken.

   2. vlekkenoplosser

    zegt de micro zwetscock nu dat de woningen slecht gebouwd waren ?

    1. Jack Flash

     Het is de waarheid zwetskok.

  2. Rieks

   Ik was onlangs nog in zo’n woning in dat vergeten hoekje in West en die woningen zijn terecht gesloopt, tenminste die eensgezinswoningen, de flats konden, met wat opknapwerk, best nog wat jaren mee. De sloop had niets te maken met aardbevingsschade maar gewoon met ouderdom, uitgeleefd. Er is nauwelijks bevingsschade in Groningen maar als je een Groninger een zak met geld voor houdt vult hij onmiddellijk dat schadeformulier in. Is het proberen waard toch. En er zijn altijd wel een aantal politici, die daar nog nooit zijn geweest, die een wit voetje willen halen of die gek zijn op weer een relletje trappen. Dat is NL politiek toch.

 4. Cootje

  Je kan beter bootjes toerist wezen bij Rutte , het liefst dom rechtstreek van achter de kamelen en schapen vandaan , dan maken ze je blij dat je in dit tolerante land een riante uitkering mag ontvangen , een uitstekende woning wacht op u met een bonus van 6000 / 10000 euro om u woning in te richten , de zorgverzekering wordt voor u bekostigt , een schotel op de juiste plek om verbinding te houden met het thuisfront en zeggen hoe gastvrij en goed het is voor ex kamelen houder , en het bevordert de integratie die contacten. Groningers kunnen in de grond zakken ruimte genoeg in die lege aardgas plekken , de toeslagen affaire waren wel en hoop van allochtonen afkomst , dus wel goed laten informeren door de SP of de PvdA als je als kameel houder recht heeft op toeslagen . En Groningers kunnen aan het …

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.