Feest voor Black Lives Matter! Commissie Binnenlandse Zaken eist excuus van Nederland voor slavernij

Heel Woke- en BLM-aanbiddend Nederland kan vandaag blij zijn. Het Adviescollege Dialooggroep Slavernijverleden eist namelijk dat de Nederlandse regering sorry zegt voor de slavernij. Want blijkbaar kunnen wij verantwoordelijk gehouden worden voor gedrag van sómmige van onze voorouders honderden jaren geleden. De erfzonde is nog altijd met ons.

Vandaag is het Keti Koti. De afschaffing van de slavernij. Inderdaad een heel mooie dag. Maar helaas wordt die dag dit jaar verpest doordat een commissie die in opdracht van Binnenlandse Zaken onderzoek heeft gedaan tot de conclusie is gekomen dat Nederland nu, veel meer dan honderd jaar na de afschaffing van de slavernij, alsnog excuus moet aanbieden voor het instituut van slavernij zelf.

De slavernij én de slavenhandel waren, moet de regering erkennen, “misdaden tegen de menselijkheid.” Nou begrijpt ieder kind dat dit het geval is, wat dan ook is waarom het internationaal inderdaad misdaden tegen de menselijkheid zijn, maar blijkbaar moet dit nog even heel specifiek gezegd worden over de slavernij waar Nederlanders ooit in een ver verleden bij betrokken zijn geweest.

Oh, en dat is niet alles. Oh nee. De regering moet ook meteen even erkennen dat de gevolgen van de slavernij hoegenaamd nog steeds merkbaar zijn. Met andere woorden, dat donkere Nederlanders nog steeds de gevolgen ervan voelen in hun dagelijks leven.

Het rapport bestaat uit 217 pagina’s en heeft betrekking op de periode van de 17e eeuw tot 1 juli 1863.

Andere conclusies uit het rapport – behalve dus dat ‘we’ onze excuses moeten aanbieden voor iets waar wij helemaal niets mee te maken hadden, en waar onze voorouders naar alle waarschijnlijkheid ook niet schuldig aan waren (de mijne komen uit Friesland, het platteland, en waren arm. De mijne hebben zelfs nooit maar een slaaf gezien, laat staan slaven gehouden over verhandeld – zijn onder meer dat er een nationaal slavernijmuseum moet komen, dat Keti Koti een nationale feestdag moet worden, en dat “het slavernijverleden” een prominente(re) rol krijgt in het onderwijs.

Dat is Woke-speak voor: indoctrinatie met zelfhaat van onze kinderen. Hoewel dat natuurlijk ook niet hardop mogen zeggen, want stel je voor dat je er een andere mening op nahoudt dan radicaal-woke-blm-links.

Oh ja. En de regering moet ook nog even “institutioneel racisme” bestrijden “op de arbeidsmarkt, de woningmarkt, het onderwijs en de politie.” Want, zegt de commissie, al die vormen van “racisme” komen voort uit het slavernijverleden!

En dan, tenslotte, geld. Want daar gaat het veel van de BLM-activisten natuurlijk écht om. Nou, wat dat betreft is er goed nieuws voor ze: de commissie vindt dat er geld moet worden uitgegeven om ‘de gevolgen van het slavernijverleden te verminderen.’ Met andere woorden, donkere mensen zouden het financieel nu minder goed hebben door de slavernij nog steeds, en dat moet dus ook (deels) financieel worden opgelost.

Zoals Roelof Bouwman het verwoordt:

Zo.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Emile Takma

  Het boetekleed ontsiert den man niet.

  1. vlekkenoplosser

   het boetekleed strónt vlé®k ? miljarden ontwikkelingshulp hebben ze ontvangen en voor de mislukkelingen die hun eigen land uitgetrapt werden stond er een maandelijkse zak geld klaar en een woning

   Ze mogen zeker het boetekleed aantrekken die kansloze mislukkingen strónt vlé®k.
   Decennia misbruik van uitkeringen en andere sociale voorzieningen

   1. plakband

    Na WO2 waren alle strijdvoerende landen uitgemergeld.
    Hun bewoners hebben er de schouders onder gezet en met hard werken welvaart bereikt en vrede behouden. Alleen de bewoners van Afrika is dat niet gelukt. Ook niet met jarenlange miljardensteun van de landen waar de bevolking zich een slag in de rondte werkte iets op te bouwen en ook Afrika te helpen. De Afrikanen bleven op hun krent zitten of voerden oorlog met een andere stam. Afrikanen hebben gefaald.

    Het is hypocriet en onjuist van Afrikanen en de sLinkse elite om bevolkingen die zich wel uit de puinhopen van WO2 omhoog hebben gewerkt te beschuldigen van iets waar zij persoonlijk part noch deel aan hadden.

   2. Fortiori

    Die zak geld stelt niks voor en de woning nog minder..

  2. AS210854

   Dan wil ik ook excuses daar mijn familie er nooit van hebben “geprofiteerd “. Dit hebben Nederlandse bestuurders van laag naar hoog wel gedaan. Laten we daarin ons koningshuis natuurlijk ook niet vergeten. Zal er natuurlijk wel aan mee moeten betalen, als het uitdraait op schadevergoeding in welke aard ook.🤮🤮🤮

  3. Spoetnick

   Veel moslims dragen elke dag een boetekleed.
   Sommigen schamen zich zo erg dat ze zelfs hun gezicht bedekken.
   Maar zich uitspreken over hun schaamte doen zij nooit.
   Kennelijk weet u daar alles van.

 2. Dirk Jansen

  Totale idioterie. Veel allochtonen vinden zichzelf achtergesteld. Er zijn er maar weinig die hand in eigen boezem steken. Veelal niet aanpassen, slechte taalbeheersing, een werkschuwe mentaliteit in een land waar als je niets hebt, meer krijgt dan werkend in het land van oorsprong. GA DAN TERUG. Maar nee, daar peinzen ze niet over.

  1. Beukman

   Dit gaat niet over allochtonen, Dirk.

   1. vlekkenoplosser

    wie legt bukhol even uit wat allochtonen zijn. bukhol snapt het weer niet

    1. Jan Heyn

     Je kunt debielen heel veel proberen uit te leggen, maar dat helpt niet.

     1. vlekkenoplosser

      dat blijkt , het cocktail trio blijft dagelijks hun aperte onzin herhalen. Ik had buk hol boven de strónt vlé®k staan maar zijn positie wankelt. malle pietje staat niet meer op de ranglijst

    2. Beukman

     Dit gaat met name over Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders, vetvlek. Zij en/of hun voorouders hebben nog les gehad uit Nederlandse boekjes, ze hebben Vaderlandse Geschiedenis geleerd waarbij Vaderlands staat voor Nederlands.Met aardrijkskunde leerden ze de Nederlandse provincies uit het hoofd. Er stond een Nederlandse vlag voorin het lokaal en aan het begin van de schooldag zong men het Wilhelmus.
     Nee, dat waren echt geen allochtonen.

     1. vlekkenoplosser

      hahahahaha , domme bukhol heeft veel gelezen over slavernij en zegt dan “” Dit gaat met name over Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders, vetvlek. “”

      Ga nog maar even door met lezen domme jongen !

     2. Fortiori

      Dat is juist. En het frappante, de Surinaamse kinderen weten precies waar Boekelo ligt. Feilloos kunnen ze je vertellen waar het stroompje de Hunze zich verplaatst. Wat weten wij van Suriname? De Nederlandse taal wordt in perfektie onderwezen. Dit was ook het geval met Indonesische schoolkinderen.

  2. Emile Takma

   “Maar nee, daar peinzen ze niet over.”

   Dat hoeft ook niet, ze wonen hier met net zoveel recht ht en reden als Dirk Jansen.

   1. Emile Takma

    moet zijn: met net zoveel recht en reden

   2. Dirk Jansen

    Ahum, nee. Indien ik mij zo achtergesteld zou voelen was ik allang weggeweest. Al moet ik toegeven dat ik inderdaad aan het shoppen ben over een toevluchtsoord indien het zo doorgaat met Nederland.
    Daarbij hebben Surinamers inderdaad recht om hier te verblijven volgens de wet. Uiteraard ben ik het daar ook niet mee eens maar respecteer democratie. Iets waar veel kartelparijen vies van zijn.

 3. Aborifa

  Erg objectief rapport. De commissie bestaat uit succesvolle mensen die nog erg lijden onder de gevolgen van de slavernij. Een voetballer, een muzikant etc. Deskundig dus ook. Waar is prof. Enmer?

  1. Beukman

   Zeker nooit een boekie van Emmer gelezen? Die erkent gewoon dat de slavernij doorwerkt in de levens van de nazaten van de slaven van toen.

   1. Jan Heyn

    Je kop in een emmer steken is geen boek lezen. Zwakzinnige.

   2. vlekkenoplosser

    🤣😂🤣😂🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣

    ik ben zielig want onze over – over – over- over groot moeder was slaaf

    je bent een fantast en fake news verspreider bukhol
    Ook blanken zijn verhandeld als slaven domme jongen. Zullen we heel west-europa in de slavernij slachtofferrol plaatsen domme jongen.

    Wat ben je toch een zielig sukkeltje

 4. Drostemannetje

  Je kan niet anders concluderen dat je beter geen blanke Hollander kan zijn. Op ieder vlak delven we het onderspit, besloten door een kleine linkse corrupte kliek die op veel belangerijke plekken in de afgelopen 20 jaar (dus na de moord op Fortuyn), voor het zeggen hebben gekregen. Kan je emigreren, doe het. Verlaat het zinkend VOC schip nu het nog kan. Dit land gaat in een rap tempo stuk

  1. Emile Takma

   “een kleine linkse corrupte kliek die op veel belangerijke plekken in de afgelopen 20 jaar (dus na de moord op Fortuyn), voor het zeggen hebben gekregen.”

   Begrijp ik goed dat Drostemannetje VVD en CDA tot de linkse kliek rekent?

 5. Vanduinen

  Heel de VOC mentaliteit is gestoeld geweest op onderdrukking, dwangarbeid, en moord. En maar jubelen. Dat mag ook in de geschiedenisboekjes.

  1. usb3.0

   Ja vendjunen heeft het maar slecht

 6. Branzino

  Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Als 1 juli jou niets zegt, vier je het toch gewoon niet. Ben je Republikein dan vier je Koningsdag niet, ben je atheïst, doe je niets bijzonders met Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren of Kerstmis. Tegen die feestdagen maakt toch helemaal niemand bezwaar? Als een relevante groep Nederlanders graag Keti Koti wil vieren, dan onderzoeken we het nut van zo’n feestdag toch. Dat is precies wat er nu is gebeurd, meer niet.
  Ik verwacht, dat het een feestdag wordt, maar geen vrije dag, zodat iedereen een beetje (on-)tevreden is. Typisch Nederlands, toch?

  1. vlekkenoplosser

   blabla bladieblablabla , dagelijkse bull shit van malle pietje

  2. Dirk Jansen

   Branzino,

   Nee vanaf het moment dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking hierin meegaat, is het pas relevant. Democratie. Maar goed, we weten ondertussen maar al te goed wat het kartel van democratie vindt. En hun achterban is het er blijkbaar volledig mee eens.
   En heb je de radio al aangezet? Kun je zelf horen hoe propaganda gecreëerd wordt.

   1. Dirk Jansen

    Even een aanvulling, Radio 1 is helaas niet de enige. Op met name Nu.nl is het net zo. Veelal worden te kritische reacties aangaande vluchtelingen en migratie niet geplaatst of verwijderd, onder het mom kwetsend, zonder dat er ook maar 1 kwetsende reactie in staat. De meest empathische reacties met de minste duimpjes (likes) uitgelicht. Het is zo doorzichtig dat je er misselijk van wordt.

   2. Branzino

    Maar de meerderheid van de bevolking heeft toch ook niets met Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerstmis, behalve dat het vrije dagen zijn? Dan kan Keti Koti toch ook gewoon voor de mensen die dat belangrijk vinden. Een vrije dag wordt het niet, verwacht ik, en dan heeft niemand er last van. De moslims vieren ook het Suikerfeest en Ramadan/iftarmaaltijd. Gezellig om mee te doen, maar het hoeft niet en niemand heeft er last van. Ik zou die ruimte als beschaafd land gewoon geven als teken van beschaving.

    1. Dirk Jansen

     Vanuit de christelijke geschiedenis gezien is het logisch. Heden ten dagen mag ervan mij uit best wat verschoven worden betreffende Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Maar ook jij gebruikt de zogenaamde multikul om deze dagen om te zetten naar niet van oorsprong Nederlandse feestdagen. En daar gaat het fout. Wederom moet de autochtoon zich aanpassen. Wat mankeren mensen zoals jij toch?

     “De moslims vieren ook het Suikerfeest en Ramadan/iftarmaaltijd. Gezellig om mee te doen, maar het hoeft niet en niemand heeft er last van”
     Zeker niet gezellig, en ik heb last van heel veel moslims. De gehele cultuur is een verkrachting van het westen.

     1. Branzino

      @Dirk Jansen
      Ik wil helemaal niets omzetten. Van mij mogen de christelijke feestdagen allemaal blijven, graag zelfs. Maar ik zie daarom geen reden om er niet een feestdag bij te benoemen en door iedereen die dat wil te laten vieren of mee te laten vieren. Als voorbeeld geef ik het Suikerfeest en de iftarmaaltijden. Die feesten zijn er gewoon, of je dat leuk vind of niet. Ik heb moslimvrienden en doe daar dan graag aan mee, omdat ik word uitgenodigd. Daar lijkt me helemaal niets mis mee en we vallen daarmee niemand lastig.

     2. usb3.0

      Het typische is dat er steeds islamitische “feestdagen” worden genoemd, dit land is niet islamitisch, de islam is vergif, echt wat een domoren wonen er hier in dit land..

    2. usb3.0

     “Maar de meerderheid van de bevolking heeft toch ook niets met Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerstmis”

     En dan vanuit dat scheve kader je betoog houden

     1. Fortiori

      Ook Sinterklaas mag daarbij. Een heerser te paard omring door zwarte knechten.
      Dat moeten wij erin houden en het Keti Koti buiten de deur houden. Neen toch!

     2. usb3.0

      fortioritoritioov haalt er een onschuldig Nederlands kinderfeest bij nou dán ben je pas racistisch

 7. Rieks

  De VOC was destijds de profiteur, niet de gewone man. Laat staan de bewoners van het oosten en het noorden en zuiden die toen niet eens bij Holland hoorden.

 8. Ritter

  Nog even wat (ongemakkelijke) feiten over de slavernij waar de media en de VN liever niet over praten.

  De inheems Afrikaanse slavenhandel

  “Slavernij was van oudsher wijdverspreid in Afrika. Ibn Battuta, die in het midden van de 14e eeuw het oude koninkrijk van Mali bezocht, vertelt dat de plaatselijke bewoners met elkaar wedijverden in het aantal slaven en dienaren die ze hadden, en hij kreeg zelf een slavenjongen als geschenk. In Afrika bezuiden de Sahara waren de slavenrelaties vaak complex, met soms rechten en vrijheden, inclusief beperkingen op de verkoop en regels voor de behandeling. Veel gemeenschappen maakten verschil tussen soorten slaven: bijvoorbeeld tussen degenen die in de slavernij waren geboren, en degenen die in een oorlog waren gevangengenomen.

  ht*ps://www.kroesvee.nl/afrika-en-slavernij
  =========
  Omvang christenslavernij onderschat

  ‘Wie koopt een kristen?’

  ht*ps://www.historischnieuwsblad.nl/omvang-christenslavernij-onderschat/

  1. Beukman

   Ah. Een hullie-deden-het-ookje van Ritter.

 9. Beukman

  Ik ben hier de laatste jaren anders over gaan denken. Dat komt vooral door me er meer in te verdiepen, boeken erover te lezen, en te praten met Surinaamse Nederlanders.

  Excuses maken kost niets, en toont in het algemeen karakter bij degene die ze maakt . Als het helpt om de open wonde te helen die er ontegenzeggelijk is, zeg ik: vooruit met de geit.

  1. vlekkenoplosser

   waarom excuus voor het handelen van mensen die al 200 jaar dood zijn bukhol ?
   waarom excuus maken voor handelen wat in de tijdgesst destijds normaall handelen was ?

   overigens de zwarte slaven werden verkocht door hun eigen zwarte medemens. Je probeert aan de verkeerde tafel een excuus af te dwingen stomme hond

   1. Emile Takma

    “overigens de zwarte slaven werden verkocht door hun eigen zwarte medemens.”

    Inderdaad, hullie deden het ook.

    1. Beukman

     Niemand zal de Nederlandse staat ook vragen om daar excuses voor aan te bieden.

    2. vlekkenoplosser

     nee strónt vlé®k , niet OOK strónt vlé®k.

     je bent te stom om te zien waar de handel begon domme jongen. Neem ik je niet kwalijk amoebe. Je hebt nu eenmaal het iq van een papegaai. Goed napraten, zelfstandig praten onmogelijk

   2. Beukman

    Waarom excuus maken voor wat in de tijdgeest normaal was?
    De slaven zelf vonden dit alles behalve normaal, vetvlek, gezien het grote aantal pogingen om te ontsnappen.
    Maar ook vonden een heleboel Nederlanders slavernij helemaal niet zo “normaal”.

    1. vlekkenoplosser

     bukhol was erbij het fossiel , hij denkt te weten dat heel veel Nederlanders slavernij helemaal niet zo normaal vonden. Wat een domme fantast , praat altijd uit een een ander zijn naam de randdebiel.

     Slavernij was een wereldwijd fenomeen domme jongen. bel akwasi maar die kan je naadloos uitleggen hoe het werkte. Hij leeft nog in weelde van de destijds verkregen gelden stomme hond.

     1. Beukman

      Niemand vraagt Nederland om excuses aan te bieden voor de wereldwijde slavernij, vetvlek. Dat zou ook niet redelijk zijn.

      Overigens geeft Femke jou een steuntje in de rug. Zo juist heeft zij verklaard dat geen enkele nu levende Amsterdammer schuld heeft aan het verleden.
      Ik zou er persoonlijk dus niet mee zitten, vetvlek, met de slavernij van toen, want dat lijk je op het moment wel te doen.

     2. Beukman

      Ik ben trouwens blij met je erkenning dat slaven slavernij alles behalve normaal vonden, vetvlek.

  2. AS210854

   Kan ik inkomen dementie kom ook bijna altijd later.

  3. Jan Heyn

   Jij en denken? Whahahaha.
   Ook uit deze domme reactie van jou blijkt weer overduidelijk dat je dat niet kunt.

 10. tata

  Mijn voorouders bevonden zich destijds en den vreemde; respectievelijk Frankrijk en Duitsland. Voel me geenszins schuldig om handophouders ‘schadeloos’ te stellen.

  1. Beukman

   Tata, het had wellicht wat anders gelegen als jouw voorouders zwart waren geweest, vanwege hun huidskleur racistisch bejegend als zijnde minderwaardig, als ze waren weggerukt uit hun gemeenschap en hun familie, als slaven weggevoerd naar een vreemd land om zich daar op plantages dood te werken, terwijl je vrouwelijke voorouders door hun bazen stelselmatig werden verkracht, en degenen die probeerden te vluchten werden gepakt om als straf levend te worden verbrand op een zacht vuurtje, nadat eerst hun handen, voeten, neus en oren waren afgehakt.

   Als die voorouders vervolgens op papier vrij waren geworden, niet omdat hun eigenaars dat zo graag wilden maar omdat het moest van de wet, om daarna te merken dat ze van de regen in de drup waren beland aangezien ze niets bezaten en alleen maar op het land van hun voormalige eigenaren konden werken voor een hongerloontje, terwijl ze ondertussen werden uitgespeeld tegen import-Chinezen, die het voor nóg minder gld wilden doen.

   Als de staat die dit alles had gefaciliteerd en rijk was geworden over de hoofden van jouw voorouders, nooit ook maar zachtjes “sorry” had gepreveld.

   Misschien, @tata, zou je het DAN wel op prijs stellen als diezelfde staat, een dikke eeuw later, alsnog erkende destijds fout te hebben gezeten.

   1. vlekkenoplosser

    meer tekst laten de feiten niet verandren domme roeptoeter

    feit 1 waarom excuus voor het handelen van mensen die al 200 jaar dood zijn bukhol ?
    feit 2 waarom excuus maken voor handelen wat in de tijdgesst destijds normaall handelen was ?

    overigens de zwarte slaven werden verkocht door hun eigen zwarte medemens. Je probeert aan de verkeerde tafel een excuus af te dwingen stomme hond

    doe nog maar een lap onsamenhangende tekst bukhol.

    1. Branzino

     @vlekkenoplosser
     Wat is dat toch voor raar argument, dat slavernij relativeert, omdat de zwarte slaven door rasgenoten werden gevangen genomen om als slaaf verkocht te worden? Die zwarte jagers waren ook slavenhandelaren en net zo verderfelijk. Je bent toch ook gewoon strafbaar, als je gestolen waren van een dief koopt. Dan geldt toch niet als verdediging, dat die goederen immers al gestolen waren en die diefstal dus geen rol meer speelt?
     Kortom, die witte slavenhandelaren, deels Hollanders, zijn net zo schuldig aan de slavenhandel als de zwarte. Je zou het zelfs kunnen omdraaien. Als die witte handelaren er niet waren geweest was de handel voor die zwarte handelaren ingestort.

     1. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , weer veel gewauwel van malle pietje

 11. Stanly2000

  “Mensen die nooit slavenhouder zijn geweest excuses laten aanbieden aan mensen die nooit slaaf zijn geweest. De Mounties hadden het niet kunnen verzinnen.”

  Roelof Bouwman verwoordt het prima, ik ben er dan ook volledig mee eens!

 12. Jan Heyn

  Moslims hebben 50% van de slaven gehouden en verhandeld. Negers 40%. Aziaten 7%.
  Blanken hebben zo’n 3% van de slaven gehouden en daar moeten wij onze excuses voor aanbieden aan de negers, moslims en Aziaten.
  Hoe debiel kunnen ze het verzinnen.

  1. vlekkenoplosser

   tja , deze feiten wil je niet horen als bruine moraalridder zoals bukhol.

   Hij heeft er veel over gelezen zegt de tról maar begrepen heeft ie niets van alle tekst.

   Volgens betreffen het louter antillianen en surinamers

   🤣😂🤣😂🤣😂👏😂🤣😂😂

   1. Jan Heyn

    Ik vraag me af of die bukhol wel kan lezen. Aan zijn domme reacties hier te zien kan hij dat niet.

 13. yellow thread street

  Ronduit belachelijk om je excuses aan te bieden voor een kwestie van meer dan 100 jaar terug waaraan je part noch deel hebt.
  En daarnaast, de types die het betreft zijn meestal van nature niet zo innovatief of werklustig, ze moeten soms aangespoord worden om nog wat werk te verzetten.
  De slavernij heeft er ook zeker voor gezorgd dat ze zichzelf op economisch gebied een beetje ontwikkeld hebben.

  1. Beukman

   Proest!

   Anton de Kom parafraseerde in 1934 Nederlanders sarcastisch die klaagden over hun kolonie, waar de slavernij was afgeschaft:

   Suriname kost Nederland millioenen en de neger is lui.

   1. vlekkenoplosser

    die laatste zin klopt naadloos bukhol

    1. Beukman

     Zonde toch he vetklep. Je snapt gewoon niet waarom Nederland destijds Suriname heeft gekoloniseerd en volgepropt met slaven, als het alleen maar geld kostte.

     1. usb3.0

      “en volgepropt met slaven”

      Onzin, Nederland heeft helemaal niets volgepropt, jullie zielige Nederlandhatende imbecielen doen net alsof Nederland heel de wereld als slaaf heeft behandeld

 14. Marcel41

  Dit slaat nergens op.
  Je kan niet achter-achter-achter klein kinderen voor iets excuses laten maken wat hun verre voorouders hebben gedaan.

  Daarnaast zijn er ook veel zwarte mensenhandelaren zoals de ashanti stam (hoi akwasi). Ze doen net alsof alleen blanken aan slavenhandel deden. De hele wereld deed hier aan mee.

  Dit gaat BLM alleen om financiële aspect nadat de excuses zijn gemaakt. De excuses zelf boeit hun helemaal niks.

  1. Magyar

   Gaan de Romeinen, de Spanjaarden en de Fransen zich ook nog ver excuseren voor de toenmalige bezettingen aan de Lage Landen?

   Donder toch op met die huilnegers, het draait allemaal om doekoe.

 15. Mistgabel

  BLM is een terroristische organisatie mede gesponsord door Soros.

  1. Mistgabel

   Idem dito Antifa.

   1. Mistgabel

    h*tps://www.nytimes.com/2020/07/13/us/politics/george-soros-racial-justice-organizations.html

    1. Mistgabel

     h*tps://www.foxbusiness.com/politics/black-lives-matter-has-been-hijacked-by-george-soros-sheriff-clarke

  2. Crassus

   Soros heeft mij geïnspireerd in de beurshandel, een enorme weldoener die ruimhartig tal van organisaties doneerde.

   1. Mistgabel

    U bent duidelijk niet op de goede hoogte.

   2. Marija

    Lees maar eens het artikel van Syp Wynia over de activiteiten van Soros.
    Dat persoon wil complete invloed uitoefenen over de politiek in alle landen en gooit er bakken geld tegen aan. Steunt vele criminele organisaties.
    Die vent moet aangeklaagd worden.

 16. rafi

  Die luie donders van BLM moeten maar werken voor hun geld, net zoals ieder ander. Als ze voor niks geld willen, moeten ze maar aankloppen bij die Arabieren, die blanken even goed als slaaf gehouden hebben. Dat voorkomt rondpompen van geld. Wel zo efficient.

 17. Marija

  Achterlijke idioten, die slavenhandelaren waren zelf hun eigen mensen aan het vangen en verkopen als slaaf.
  Kunnen wij hierop aub NIET REAGEREN?????

 18. Rieks

  Na het excuses maken komen de claims. Men bezint zich nu al op in welke vorm dat gegoten moet worden. Alsof we niet al genoeg ontwikkelingshulp hebben overgemaakt. Al die zwarten in het westen zouden zich best eens mogen afvragen waar ze nu zouden zijn geweest zonder die slavernij-transporten destijds.

 19. Bes Tolen

  Van mij hadden de Afrikanen daar in Afrika de blanken. die daar slaven meenamen naar het westelijk halfrond, voortijdig mogen afmaken. Maar waarom is dat afmaken niet gebeurd? Wel, die Afrikanen wilden niets voor hun eigen mensen doen. Het interesseerde hen helemaal niet dat ze hun eigen mensen verkochten. En zij ze daar in Afrika nu welkom die nazaten van slaven ? Wel als de nazaten voorgoed terug kunnen dan zal Nederland best een handje willen helpen.

 20. Bes Tolen

  ”terug kunnen”. Nou, dat is het natuurlijk niet. Maar wat ze zoeken in Nederland om samen te wonen met die door hen gehate Nederlanders is een groot raadsel en ruikt naar grof opportunisme.

 21. Bes Tolen

  Commissie Binnenlandse Zaken. Te gek oor woorden. Zo’n minister is toch niet te handhaven. Ook niet als demissionair.

 22. Bes Tolen

  Beukman beschaamt zijn eigen minderheid. Wie zijn dat eigenlijk? Handelaren in slaven? Kom, eerlijkheid vraag ik niet want dat krijg niemand van u.

 23. 56RdK

  “Oh ja. En de regering moet ook nog even “institutioneel racisme” bestrijden “op de arbeidsmarkt, de woningmarkt, het onderwijs en de politie.” Want, zegt de commissie, al die vormen van “racisme” komen voort uit het slavernijverleden!”

  Weet je wat, ik blanke, veeg met dat rapport mijn reet af totdat het geheel bruin is! Daarna spoel ik het door, doe een plas en alles blijft zoals het was!
  Van mij nooit en nimmer een excuus, dat 1 juli zal ik altijd negeren en in november/december zal ik weer een échte traditionele Zwarte Piet zijn, met kroeshaar, rode lippen, zwart geschminkt! Dus volkomen schijt aan BLM!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.