[Filmpje] Joe Biden heeft geen zin in vragen over Afghanistan: ‘Het is weekend en bijna 4 juli’

De Amerikaanse president Joe Biden zet zichzelf, en daarmee zijn land, weer eens compleet voor schut. Tijdens een persconferentie flipt hij tegen journalisten die hem vragen stellen over het terugtrekken van troepen in Afghanistan. ‘Het is bijna 4 juli, ik ga daar nu geen vragen over beantwoorden’, roept hij.

De spanning in Afghanistan is om te snijden. Biden heeft gezegd dat hij troepen zou terugtrekken. Nederland is daar ook al mee bezig en terwijl dat gebeurt rukt de Taliban op om de greep op het land terug te krijgen, meldt De Telegraaf. Logisch dus dat daar vragen over worden gesteld!

Maar de Amerikaanse president heeft er maar weinig zin in om dergelijke vragen te beantwoorden, zo blijkt uit dit fragment.

‘Ik ga niet nog meer vragen beantwoorden over Afghanistan. Kijk, 4 juli. Ik ben er bezorgd over dat jullie mij vragen stellen die ik volgende week wel ga beantwoorden, maar nu is het feestweekend en ik ga dat vieren. Er staan mooie dingen te gebeuren’, aldus Biden.

Het is werkelijk verbijsterend hoe makkelijk hij zich hier uit probeert te wurmen. Je kunt nagaan dat er vragen zullen worden gesteld over zo’n belangrijk onderwerp als Afghanistan, vooral vanwege de staat waarin het land nu wordt achtergelaten.

Bijna twintig jaar na de invasie van Afghanistan, de oorlog tegen terreur, het bestrijden van de Taliban en het ‘verspreiden van democratie’ (voor wie dat überhaupt nog gelooft) dreigt de Verenigde Staten een gigantische puinzooi achter te laten. Bovendien geven ze daarmee impliciet toe dat ze de oorlog tegen de Taliban keihard hebben verloren. En wat zegt Biden? ‘Nee man, niet nu, het is een feestweekend.’

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Daarna vliegt hij nog een keer uit de bocht en noemt hij de vragen van journalisten ‘negative questions’ (negatieve vragen, red.), maar corrigeert zichzelf snel. Niet dat het fiasco daardoor beter wordt, maar goed.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Monty

  Laten we blij zijn dat Biden de troepen wel terug naar huis haalt en niet verplaatst.

  Lost hij hierbij alvast een verkiezingsbelofte in.

  1. hans-e-pans

   Wat je nu beweert Monty is heel dom, Amerika heeft in de aanloop naar deze terugtrekking bijna tweemaal zoveel, een soort van huursoldaten, Afganistan binnen gebracht als dat er nu aan Amerikaanse soldaten worden terugetrokken.

   Het is trouwens helemaal niet waar dat alle Amerikaanse soldaten worden teruggetrokken, er zullen waarschijnlijk enkele duizenden achterblijven voor o.a. bewakingstaken.

 2. Gerda2

  Van die arme Biden kun je iedere week wel een compilatie van blunders plaatsen.

  1. Beukman

   En anders kunnen we gelukkig al die grappen van Trump over “Sleepy Joe” en “the Biggest Loser Ever” nog op youtube terugkijken. Hilarisch!

   1. Gerda2

    Ja Beukman, zo kan iedereen op een plezierige manier de dag door komen.

    1. Beukman

     Vooral de arme Donald gun ik dat van harte, Gerda. Hij heeft het zwaar door die gemene Sleepy Joe.

 3. Beukman

  Gelijk heeft Biden. Persvoorlichtster Psaki heeft al uitgebreid vragen beantwoord. Biden zelf ook (dat is uit bovenstaande clips geknipt), dus het is mooi geweest. Na 4 juli komt hij er op terug.

  Overigens begrijpt vrijwel iedere Americaan inmiddels dat de VS niks in Afganistan te zoeken heeft. Voor hardcore Republikeinen is het alleen moeilijk te verteren dat Biden werk maakt van deze door zijn volk zo gewenste actie.

  1. Wally

   Je bent nog serieus ook he?
   Een president die snel naar z’n vrije dagen wil en dus maar niet welgevallige vragen wegwuift…. overigens, heb jij al geknield voor die 3 vermoorde vrouwen in Duitsland, of voor die vermoorde politieagent in Zweden?
   De moordenaars kwamen ‘toevallig’ uit het o zo bekende hoekje….. White lives matter.

 4. leukeditter

  een slappeling!! wat was trump dan een verademing zeg , helaas grote fraude zette deze rare biden in de troon

  1. Emile Takma

   Die fraude is grote onzin en is ook van geen kant bewezen.

   1. vlekkenoplosser

    de fraude staat gelijk aan de fraude dat het terugtrekken van de troepen onder biden gebeurd. Trump is 4 jaar bezigb geweest met de terugtrekking domme jongen.

    Denkt de strónt vlé®k dat biden dit bedacht heeft en geregeld in die paar maanden ? dan is de strónt vlé®k nog dommer dan gedacht

 5. J. Punt

  Een klap recht in de gezichten van veteranen die grote offers hebben gebracht tijdens hun werk in dit land.

  1. Gebande K0K

   Is dat volgens u een reden om uitzichtloos nieuwe slachtoffers te accepteren?

 6. Vrijedenkert

  Als Afghanistan eenmaal volledig in handen valt van de streng Islamitische Taliban en andere streng religieuze groeperingen zullen al deze organisaties hun pijlen volledig gaan richten op Pakistan wat nu nog voor een deel democratisch wordt bestuurd…
  In Pakistan is de invloed van de strenge religieuze Islam al enorm en als strenge Moslim-varianten het daar volledig voor het zeggen krijgen zijn de rapen gaar want Pakistan is een kernmacht!

 7. Bes Tolen

  Breaking news. Romeinen weigeren excuses voor kruisdood van Jezus. Biden gaat naar Rome.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.