Franse president Macron reageert op enorme coronademonstraties: ‘Wat is de vrijheid om anderen te besmetten waard?’

In Frankrijk worden steeds heftigere coronamaatregelen genomen, waardoor de demonstraties ook in intensiteit toe zijn genomen. De Franse regering wil in augustus zelfs vaccinatiebewijzen verplichten voor toegang tot horecazaken en winkelcentra. Zondag reageerde de Franse president Emmanuel Macron op de coronademonstraties en zei: ‘Vrijheid is nooit onvoorwaardelijk, grenzeloze vrijheid bestaat niet’.

Macron lijkt geen millimeter te willen meebewegen en negeert alle kritiek op zijn draconische beleid. Hij zei namelijk wel de dialoog aan te willen gaan met coronasceptici, maar voegde daaraan toe dat hij ‘moeite heeft met het irrationele, manipulatieve en cynische verzet tegen de maatregelen’, meldt Elsevier Weekblad.

Het is echter juist Macron zelf die irrationeel, manipulatief en cynisch is geworden. ‘Vrijheid is nooit onvoorwaardelijk, grenzeloze vrijheid bestaat niet. Wat is de vrijheid om anderen te besmetten waard? Dat is geen vrijheid, maar onverantwoordelijk gedrag, egoïsme’, zei hij tegen de demonstranten.

Macron doet net alsof coronavaccins besmettingen voorkomen, wat je reinste onzin is. Ja, ze zorgen ervoor dat de virusoverdracht wordt bemoeilijkt, maar dat is absoluut niet hetzelfde als virusoverdracht voorkomen!

Het is dus niet meer dan logisch dat de Fransen massaal de straat op gaan om tegen deze belachelijk strikte maatregelen te demonstreren. Het komt namelijk gewoon neer op vaccinatiedwang, of je moet maar tevreden zijn met een situatie waarbij je vrijwel nergens naartoe kunt als Fransoos.

Voor Macron maakt het allemaal niets uit. Zelfs het feit dat er felle kritiek is vanuit zijn eigen partij doet hem kennelijk niks, want hij blijft gewoon zijn autoritaire koers varen ‘om besmettingen te voorkomen’.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De komende maanden worden waarschijnlijk cruciaal voor de Franse president. Als hij zijn zin door blijft drukken, en de coronademonstraties steeds heftiger worden, dan komt hij voor een lelijke verrassing te staan. In Frankrijk zullen ze dan namelijk zien dat er, ondanks de vaccinatieplicht, nog steeds besmettingen plaats zullen vinden. Maar aangezien Macron nergens voor lijkt te willen buigen, is de kans vrij klein dat hij lering trekt uit dat scenario.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Emile Takma

  “Wat is de vrijheid om anderen te besmetten waard?’

  BAM!

  1. Tepelkloofje

   Geïnjecteerde mensen:
   – kunnen nog steeds de Chinese griep krijgen;
   – kunnen nog steeds de Chinese griep verspreiden;
   – kunnen nog steeds overlijden aan de Chinese griep;
   – kunnen een ernstige aandoening krijgen of overlijden van de injectie.

   Niet geïnjecteerde mensen:
   – kunnen nog steeds de Chinese griep krijgen;
   – kunnen nog steeds de Chinese griep verspreiden;
   – kunnen nog steeds overlijden aan de Chinese griep;
   – zijn veilig voor de gevolgen van de injectie.

   1. Flengan

    @Tepelkloofje: Én… met een ifr van 0,15% en met een risicogroep in de leeftijden ná 70 jaar, is het wel een hoop stoer geschreeuw wat Macron doet, maar het slaat kant noch wal. 🙂

   2. Pauline Kummer

    Ik zou ook nooit een ziektekosten of autoverzekering nemen. Ik kan niet ziek worden en ik krijg ook nooit een auto ongeluk. Met een verzekering weet je het nog niet zo zeker.

    1. Xyz1234

     Een verzekering vergelijken met een experimentele injectie is op z’n zachtst gezegd dom.

     1. Tepelkloofje

      Ja, die snap ik ook niet. Scraping the bottom of the barrel for arguments, heet dat geloof ik.

  2. Joko

   Inderdaad Takma. Niets. Net als jouw irritante betweterige gedrag.

  3. ElGuapo

   Stel dezelfde vraag ook even aan de gevaccineerde mensen.

  4. Flengan

   Aldus het domme wappie proefkonijntje, hij liegt en zuigt alles aan elkaar vast. Dat krijg je ervan als je jezelf in laat spuiten met experimentele mRNA-vloeistof de gevolgen op termijn zijn immers onbekend. Dus wie is hier nu een wappie?

   BAM

  5. Nostradamus

   Nou Emile, je denkt even het slimste jongetje van de klas te zijn?

   Als dat zo is dan zou ik als ik jou was de straat niet meer opgaan. Jij kan namelijk ook besmet worden en besmetten. Ook door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door iemand die al gevacineerd is die besmet is door een vleermuis uit een laboratorium in Wuhan, China.

  6. Xyz1234

   Schlemiel is gevoelig voor een op een leugen gebaseerde one-liner. Heel aandoenlijk. Schlemiel, kunt u garanderen niemand meer te besmetten na het nemen van uw prik? En zo nee, waarom zou u de vrijheid wel mogen hebben om anderen te besmetten en anderen niet? U bent uiteraard wel vrij om zelf het risico te nemen op bijwerkingen.

  7. RvdBe

   Je laat je vaccineren om niet besmet te kunnen raken, welke anderen kun je dan besmetten behalve degene die niet gevaccineerd zijn?

   BAM!

   1. hetfietsmenneke

    Nee sukkel, je laat je vaccineren om antistoffen tegen COVID-19 te krijgen. Dat wil niet zeggen dat je niet meer besmet kunt raken en het dus ook weer kunt doorgeven.

    BAM!

    1. RvdBe

     Dat wist ik allang debiel, net zoals Macron dus ook eigenlijk zegt dat het vaccin niet werkt, waar zou je anders bang voor moeten zijn.

     BAM!!

   2. usb3.0

    De vraag is waarom men toch een experimentele gentherapie op basis van leugens en methodes die niet stroken met wat gezegd word, zo hartstochtelijk verdedigen!

  8. Tommy76

   Uit het AD van vandaag:

   “Reconstructie | Olympische bubbel was al lek voordat ‘coronavlucht’ KL861 opsteeg.

   Van de zeven bekende Nederlandse coronagevallen in Tokio zaten er zes op hetzelfde vliegtuig van KLM. Net als twee verslaggevers van deze site. Een reconstructie van de olympische coronavlucht, waar iedereen door elkaar zat, en de crew ongetest aan boord mocht stappen.”

   Dus een vliegtuig vol gevaccineerden waar corona (Covid19 vermoed ik) uitbreekt.

   Opsluiten die gevaccineerden!

  9. vlekkenoplosser

   gevaccineerde dragen het virus ook en geven het ook door. Gevaccineerde geven mutaties door . Als macron dat niet begrijpt hoe is deze randdebiel dan ooit president geworden ?

   Macron 1 van de leidende figuren in de nieuwe wereld orde. U zult zich onderwerpen !

   gevaccinnerd mag u anderen besmetten volgens deze debiel

  10. usb3.0

   De vaccineerden die moet je hun vrijheid afpakken want die verspreiden, omdat ze denken dat zij gevrijwaard zijn, het virus het hardst, zij, de gevaccineerden zijn de besmetters.

  11. Mistgabel

   U bent wel heel erg hardleers.

   U kunt het als gevaccineerde ook krijgen en anderen besmetten.
   Dus wat die kleine trekpop en u zeggen, slaat echt totaal nergens op.

 2. leukeditter

  macron nog een grotere ezel dan rutte..of kan dat niet?

 3. halo1

  Ben zelf vaccin-weigeraar.. maar snap wel dat Macron c.s. zo redeneert: de toekomst zal uitwijzen wie de meeste/minste schade oploopt..

  1. Flengan

   @Halo: Ben je ook arsenicumweigeraar?

 4. Joko

  Het gedrag van Macron is te vergelijken met paniekvoetbal. Hij is de regie kwijt en doet net of alles ‘pain et oeuf’ is. Hij schiet de bal in alle richtingen en heeft geen idee of dit zinvol is.

 5. Cootje

  Het is toch heerlijk dat de oude vrouwen bewerker zich zorgen maakt om zijn ideeën. Die Fransen kunnen nog in hun geliefde bedrijfstakken met hun 62ste met pensioen en anders met hun 62ste deze Franse oude vrouwen kenner kan Merkel als ervaringsdeskundigen met enkele vinger bewegingen tot grote hoogte brengen , maar zijn eigen volk krijgt hij niets verkocht of ze breken de tent af . Die Fransen kunnen niet polderen maar laten ons alles betalen de Nederlandse electoraat laat zich vol in hun kruis raken door de oplopende Fransen begroting mee te betalen , en dadelijk annexeren ze onze nationale trots de KLM en Rutte kijk er na en blijft zitten met een partijtje waardeloze aandelen , voor de Fransen is het toch heerlijk om een Nederlandse tepel in je mond te hebben je zuigt tot de laatste druppel

  1. Emile Takma

   Ben je al weer dronken, Cootje?

  2. Mr.blauw.sky

   Ja francaise gleufdier Marianne vol in d’r kruis gepakt door corona, alle mkb-pikkies’ers vol door corona afgezogen en tegelijkertijd in maart gewoon overtuiging op de kartel hœr Rutte gestemd, het schip van staat is zinkende maar het orkest speelt g door, op Janmaat, de elite jaagt nog steeds in het Schwarzwald op bestelling van Smeets en Dion Graus, om aan aan hun trekken klaar te komen, wilders vindt het allemaal prima die hoeft alleen nog wat extra zout strooien om de financiële markten nat tussen de benen te krijgen

   1. Cootje

    Is toch wel heerlijk dat die oude wijfen gebruiker zijn volk niet in het GELID krijgt en er 29 politie agenten gewond raken om een meningsverschil Inentingen verplicht , en dan moeten de sociale vraagstukken nog komen , en de financiële markten komen met deze Franse fratsen gewoon op zijn tijd , tegen die tijd mag Rutte weer bijspringen maar heeft geen draagvlak .en Sidney Smeets laat de jonge Fransen een meter hoog springen , en kaag krijgt het zout van Wilders tussen haar benen .maar mensen met hoofddoekjes laten we gillen , en Dion Graus heeft het speeltje voor volwassenen die maak alleen reclame voor easy toys maar de gebruiksaanwijzing gaat vele ele bestuurders boven hun pet die zijn namelijk niet buiten geweest , maar de Fransen gaan met Wilders zout in de wonden strooien en het delta virus doet de rest

 6. Cootje

  Ik vind het Franse publiek fantastischs ik vind een jonge president met een oud wijf een schande voor de de publieke functies . Dus geen gezag en dat kan je merken bij de Fransen , de oudere verenigingen hebben n Frankrijk wel een boegbeeld , alleen de de boeg is veel gekrompen

  1. Mr.blauw.sky

   Het zal Macron aan z’n reet roesten of de oude verenigingen nog steeds statuut als boegbeeld hebben want de tijd van de zonnekoning is voorbij, Algerije is verloren en de boeren krijgt steeds minder subsidie Marianne kan het volk niet meer redden

   1. Cootje

    Heb je de Franse begroting gevolgd en in de oplopende vergrijzing heeft hij nul komma nul hervormingen tot stand gebracht , die gaat op zeker ontsporen , en zijn boegbeelden zijn nog steeds actueel , of heel Frankrijk staat in brand tot zelfs de stenen, hij krijgt geen hervormingen voor elkaar , en wie gaat ze helpen en die rekening betalen .en de boeren hebben nog steeds evenveel subsidie , dus dat is fake news

  2. Emile Takma

   “ ik vind een jonge president met een oud wijf een schande voor de de publieke functies”

   Had je ook moeite met Trump en zijn veel jongere vrouw?

   1. Flengan

    Dom proefkonijntje.

   2. ElGuapo

    Jonge vent met een oudere vrouw heeft pech of geluk in de slaapkamer.

    Oude vent met een jongere vrouw heeft geluk of pech in de slaapkamer.

   3. Echtepleb

    Nee dat was best een lekker wijf

 7. Nostradamus

  “‘Wat is de vrijheid om anderen te besmetten waard?’”
  Bijna zo’n domme opmerking als “Dansen met Jansen”.

  Door auto’s gaan veel meer mensen dood. ‘Wat is de vrijheid om anderen dood te rijden waard?’
  Door oorlogen gaan veel meer mensen dood. ‘Wat is de vrijheid om anderen kapot te schieten of bombarderen waard?’
  Door natuurrampen (overstromingen bosbranden etc) gaan veel meer mensen dood. ‘Wat is de vrijheid om een mooie natuur te hebben waard?’

  Oftewel, stompzinnige opmerking van de schlemiel van Frankrijk.

 8. Duckday

  Deze man is volledig de weg kwijt. Hij wil het gewoon doordrammen en de vrijheid afnemen van zijn onderdanen. Macht hoogmoed waanzin. De wereld is zich zelf aan het vernietigen. Rijkdom en Armoede . Lees eens even wat die twee rijken gekocht hebben hun uitbreiding van macht is steeds groter Zij beheersen straks de wereld en maken de dienst uit. Macron moet niet zo zeuren

 9. Marcel41

  De ongevaccineerde zijn de nieuwe j0den. Benieuwd hoe lang het gaat duren tot alle ongevaccineerde een soort van gele ster moeten dragen en de overheid als gestapo alle huizen afgaat op zoek naar ongevaccineerde om ze dan op een trein te zetten richting de dichtstbijzijnde GGD om gedwongen een vaccin te krijgen. Degene die daarna dood neer vallen zullen ze wel lampen kappen enzo van maken. De geschiedenis herhaalt zich.

  1. Echtepleb

   Dat weten we nog niet, het zou ook zo maar kunnen dat er na een paar jaar in plaats van een definitieve goedkeuring ernstige bijwerkingen komen bij de proefkonijnen. Dan zijn ze nog blij met de niet gevaccineerde. Ik hoop echter dat ik geen gelijk heb. Ik ken namelijk een heleboel mensen die gevaceerd zijn en die ik het beste toewens, waaronder vrienden en familie. Ik hoop dat iedereen over een tijdje gevaccineerd WIL worden, maar ik zie het nog niet gebeuren.

 10. Koning 112

  Het vaccin was toch alleen voor de kwetsbaren en de mensen met onderliggende aandoeningen, hoezo moet de hele bevolking worden volgespoten met een genetische gemodificeerde organismen prik voor een virus waar 99,99% het zonder vaccins van overleeft.

 11. dumbfarmer

  momentje..
  dus hij voert the hele onzin in omdat hij roept dat niet-geinjecteerden dan de wel geinjecteerden kunnen besmetten??
  Dus… met andere woorden.. dan werkt dus dat hele experimentele goedje voor geen meter!!

  En stel, dat spul werkt wel.. waar hebben we het dan over? De enige waarvoor zij een gevaar vormen is dan voor zichzelf…

 12. Xyz1234

  Wat is het vermoeden van een infectie op basis van een test die daarvoor niet bedoeld noch geschikt is waard?

  1. usb3.0

   Logisch nadenkend begrijpt elk gezond weldenkend mens wat hier gebeurt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.