FVD hekelt EU-dwang “discriminatie van mannen” aan universiteiten: ‘We betalen miljarden per jaar aan Brussel, wij zouden hen moeten chanteren!’

Gisteren werd bekend gemaakt dat de Nederlandse minister Van Engelshoven universiteiten in ons land gaat dwingen om te voldoen aan bepaalde genderquota. De reden voor deze doorgeslagen identiteitspolitiek? De EU gaat subsidiestromingen stopzetten als universiteiten niet divers genoeg zijn. Forum voor Democratie hekelt deze dwang vanuit Brussel; Nederland betaalt miljarden per jaar en wordt nu gewoon gechanteerd. 

D66-minister Ingrid van Engelshoven kwam gisteren met een opmerkelijke mededeling: er gaat een gendergelijksplan ingevoerd worden, naast het feit dat Van Engelshoven instituten al had opgedragen om de etniciteit van personeel bij te houden. Dit alles onder het mom van diversiteit. En wie zich niet houdt aan de nieuwe EU-diversiteitseisen loopt het risico miljarden uit Brussel mis te lopen.

Volgens Forum is dit een grove schande. Nederland betaalt al jaren gigantische bedragen aan de EU, van veel van de investeringen zien we zélf weinig terug, en nu menen de Brusselse bobo’s ons land te kunnen chanteren. Volgens Forum zouden wij juist de EU moeten chanteren, door te dreigen de investeringen stop te zetten.

De intersectionele dwalingen spatten van het nieuwe EU-plan af; het nieuwe beleid grossiert in mannenhaat. Universiteiten moeten zich in allerlei bochten wringen om zo veel mogelijk vrouwen, transgenders of non-binaire personen aan te nemen. Kijken naar kwaliteit gaat hiermee iets secundair worden.

Het meest trieste van dit alles is dat de ruggengraatloze Van Engelshoven hier mee akkoord gaat. Wat natuurlijk geen verrassing is, aangezien zij zelf aan de wieg stond van een vrouwenquotom in topfuncties, en met name universiteiten, in Nederland. Daarnaast wilde ze zelf dat onderwijsinstellingen etniciteit gingen turven en ‘diverse’ onderzoeksprojecten zouden beloningen krijgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In Nederland is men drukker bezig met het woke-gedachtegoed te verankeren op de onderwijsinstellingen in plaats van onderwijskwaliteit te garanderen. Het is nu de vraag wanneer radicale visies zoals Critical Race Theory (CRT) verplichte kost gaan worden voor studenten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. halo1

  We gaan deze gekte natuurlijk steeds meer krijgen..ook het woord “spion” is in Duitsland al “fout”.. moet worden “informatie-inwinner”.. decadente idiotie!!.

 2. Marcel41

  Het wordt echt een hele enge wereld vooral voor de blanke man. Alle problemen in de wereld is door de blanke man veroorzaakt lijkt het wel. Minderheidsgroepen hebben tegenwoordig meer te vertellen dan de meerderheid, terwijl de basis van democratie juist is dat de meeste stemmen (dus de meerderheid) gelden. Dag democratie, het was leuk zo lang het duurde. Welkom linkse dictatuur.

  1. Emile Takma

   Mogelijk is het een goed idee om op de Veluwe interneringskampen in te richten voor blanke mannen, met name voor mannen die denken beter en slimmer te zijn dan vrouwen en zwarten.

   Dit wordt echt een plaag.

   1. Marcel41

    Als jij dat nodig acht, ga je gang.
    Denk dat er weinig mannen in NL aan deze criteria zullen voldoen. De meeste zijn voor gelijke behandeling. Dat wil ook zeggen dat bij sociale woning verhuur, statushouders netjes achter in de rij aansluiten en geen voorrang krijgen op autochtone gezinnen. Zo zijn er nog tal voorbeelden van positieve discriminatie wat ook onder discriminatie valt en dus fout is.

   2. vlekkenoplosser

    jij bent in je eentje een plaag strónt vlé®k, hopelijk ben je straks aan de beurt voor de bijwerkingen van je vaccinatie. De wens is de vader van de gedachte zullen we maar zeggen

   3. usb3.0

    tamil is een racist, dan is dat ook weer duidelijk gemaakt door hemzelf.

    1. september

     ————————————————————————————————

    2. Nostradamus

     __________________________________________

   4. Wally

    Je zou de eerste zijn die erin opgesloten zal worden. Geschiedenis leert je veel over de toekomst. Zie de eerste communisten…. die werden later zowat stuk voor stuk ‘gezuiverd’

  2. trutje

   Het gekke is dat blanken en joden wereldwijd een minderheid zijn maar ze krijgen altijd overal de schuld van terwijl zij de wereld vooruit hebben geholpen en iedereen er van profiteert. Hadden zij het niet gedaan dan leefden wij ook nog zoals 3de wereldlanden.

   1. Harry Haller2

    Daar heb je groot gelijk in, trutje. Het blanke ras is veruit superieur. Dat zij nu als dank overal de schuld van krijgt is terug te voeren op louter jaloezie en machteloze woede om tekort aan eigen kwaliteiten.

    1. Emile Takma

     “Het blanke ras is veruit superieur.”

     Vergis je niet, dit soort opvattingen komen nog steeds voor.

     1. ElGuapo

      Iedereen is superieur aan jou.
      Neem het niet te zwaar op het is gewoon zo.

     2. Beukman

      De laatste tijd worden ze zelfs weer vaker geventileerd, in het kielzog van “maar eigenlijk heeft Trump de verkiezingen gewonnen”.

     3. ElGuapo

      Over inferieur gesproken….

     4. Emile Takma

      En in het kielzog van ‘de klimaatproblematiek is een hoax’ en ‘Corona is een wintergriep’.

      De wappies winnen terrein. Gelukkig niet zoveel dat bestuurders er last van hebben.

     5. ElGuapo

      Och jee de matrozen hebben een nieuw woordje ontdekt.

     6. usb3.0

      Mogelijk is het een goed idee om op de Veluwe interneringskampen in te richten voor blanke mannen, met name voor mannen die denken beter en slimmer te zijn dan vrouwen en zwarten.

      Dit wordt echt een plaag.

      Aldus tamil paar uurtjes geleden

     7. usb3.0

      tamil en beukho*r zijn voor het dwingen van mensen, alsof we terug zijn bij de nazi’s

     8. ElGuapo

      Weinig lucht op de zolderkamer misschien?

     9. vlekkenoplosser

      wetenschappelijk onderbouwd strónt vlé®k , het gemiddelde I.Q van een noord afrikaan of bosneger staakt bij 70.

      das geen discriminatie maar wetenschappelijk vast gesteld domme jongen

      Door het continu geblaat van figuren zoals de strónt vlé®k heeft het woord discriminatie alle kracht verloren. Een zwarte pen is al discriminatie volgens de strónt vlé®k en zijn woke vriendjes

     10. Beukman

      De wappies winnen terrein. Gelukkig niet zoveel dat bestuurders er last van hebben.

      Ik ben minder optimistisch dan jij, Emile. In ons voorland, de VS, is de vrijwel gehele Republikeinse partij inmiddels overgenomen door een krankzinnige narcist en zijn lakeien. De gevolgen worden steeds desastreuzer.

      Wat kunnen we daar van leren? Dat in dit tijdsgewricht de rede het onderspit delft tegen het soort magisch denkers en kwakzalvers die je eerder zou verwachten in de middeleeuwen.

     11. Actueel

      Kletskoek en onzin!

     12. Nostradamus

      Als jij een witte ben dan voldoe je in ieder geval niet.

     13. Nostradamus

      Epiemel, als jij een witte ben dan voldoe je in ieder geval niet.

     14. Emile Takma

      “ Ik ben minder optimistisch dan jij, Emile. In ons voorland, de VS, is de vrijwel gehele Republikeinse partij inmiddels overgenomen door een krankzinnige narcist en zijn lakeien.”

      Ik ben inderdaad een streepje optimistischer dan jij, Beukman, hoewel ik de morele en intellectuele verloedering van het rechts-populisme bepaald niet onderschat. Als je de zieke retoriek van Wilders en Baudet hoort wordt het je soms bang om het hart.
      Wat Trump betreft. De man verloor de verkiezingen stevig en in zijn pogingen tot een revanche verdeelt hij de GOP zodanig dat hij de Democraten de komende tijd electoraal stevig op voorsprong zet. Ik acht het uitgesloten dat de man de komende tijd meer zal bereiken dan trammelant bij de Republikeinen.

     15. Actueel

      Kletskoek!

     16. usb3.0

      Zowel tamil als beukho*r zijn gewoon hele simpele mensen..

     17. Beukman

      De universele bus heeft iets tegen simpele mensen zoals Jezus, Emile en mijzelf.
      Gelukkig is hijzelf allesbehalve simpel.

     18. vlekkenoplosser

      populisten zoals bukhol , malle pietje en de strónt vlé,rk verspreiden enkel fake news. Daarmee zijn ze de gevaarlijkste soort betweters en pathologische leugenaars denkbaar.

      Inderdaad simpele zielen niet in staat om zelfstandig onderzoek te doen. Niet serieus te nemen dus.

     19. Actueel

      Bassie & Adriaan, oude sukkels.

     20. Beukman

      populisten zoals bukhol , malle pietje en de strónt vlé,rk verspreiden enkel fake news blablabla

      aldus de detergent die meent dat Trump de verkiezingen van ’20 gewonnen heeft.

     21. usb3.0

      beukho*r is een anti-populist

     22. usb3.0

      Ik heb iets tegen serieuze bekrompen denkende mensen als beukho*r die bv het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s als prio in hun leven hebben…

 3. Bokse

  Ik vind het wel tijd worden voor een keiharde NEXIT

  1. usb3.0

   Met jou vele hoor..

  2. Nostradamus

   Nexit, z.s.m.!

   1. Monty

    Waarom? Baudet wil een eigen land ‘Forumland’ dat zou toch de perfecte zijn voor mensen die in ‘vrijheid’ willen leven.

    Een land met eigen FvD scholen datingsites café’s die nooit sluiten en geen corona regels of vaccinaties.
    Een land waar kerken moskeeën synagogen en tempels naast elkaar staan.

    Wie zou er nu niet in Forumland willen wonen?

    1. Nostradamus

     Nexit want dan vlucht jij wellicht het land uit. Geen ruimte voor sneeuwvlokjes…
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=fCMwlorNEZk

     1. Monty

      Nee ik heb geen reden om te vluchten ook niet na een eventuele nexit.
      Ik ben niet bang zoals jij wel bent.
      Maar wacht niet op een NEXIT.

      Vlucht nu het nog kan.

     2. Pauline Kummer

      D66 heeft vandaag 2 mannen van formaat ingelijfd, rechtstreeks uit Bruxelles.
      Ook nog 1 voor de VVD.

    2. Bokse

     Jij bent ben harte welkom hoor

     1. Bokse

      Van

 4. marcel_2011

  Emile Takkevent, er is niemand die gezegd heeft dat blanke mannen beter en slimmer zijn dan anderen. Wat we zo langzamerhand wel krijgen is dat de mensen die zo tegen discriminatie zijn, zelf als een gek discrimineren (zoals E. T. dus)

  1. Emile Takma

   Als mannen zich niet als beter en slimmer zouden beschouwen zou dit beleid niet nodig zijn. Het beleid is gericht op het opheffen van platte discriminatie van vrouwen.

   1. halo1

    Ze zijn vaak ook beter en slimmer…..niet altijd.. wel vaak..alleen wens jij de realiteit niet te zien en ben je bevangen in je rode ideologische frame. Ook zijn ze vaak rationeler en minder (ultra)-emotioneel.. nogmaals niet altijd.. wel vaak. Wat is daar nou mis mee?>

    1. Beukman

     Mannen denken inderdaad niet alleen vaak dat ze beter, slimmer en rationeler zijn dan vrouwen, ze zijn ook een stuk minder bescheiden.

     1. Actueel

      Onzin

     2. JoopvdJoop

      D’r zijn ook een hoop uitvindingen door vrouwen gedaan……….

     3. vlekkenoplosser

      onzin bukhol !

   2. usb3.0

    tamil is bang voor sterke blanke mannen

   3. vlekkenoplosser

    blaatte de strónt vlé®k ongehinderd door verstand !

   4. usb3.0

    “als” volgens tamil

 5. marcel_2011

  Mannen beschouwen zich niet als beter en slimmer. Dat is maar een idee wat mensen wordt aangepraat en berust niet op de werkelijkheid.

  1. Actueel

   @Marcel: Wil jij voor mij de vrouwelijke Nobelprijswinnaars opnoemen?

 6. marcel_2011

  Maar als je het hebt over platte discriminatie van vrouwen en mannen in interneringskampen op de Veluwe bedoel dan waarschijnlijk moslimmannen?
  Ja die discrimineren vrouwen en gebruiken hen als tweede rangs mensen.

 7. Joko

  Eufemistisch gezegd ben je totaal gestoord. Normaal gezegd: Knettergek!

  1. Joko

   Mijn bericht is van de draad gevallen. Ik doel op die seniel Emile.

   1. Pauline Kummer

    Heeft u het scheldkanonon in stelling gebracht? Losse flodders genoeg?

    1. vlekkenoplosser

     smoel houden komkommer, scheelt veel losse flodders

   2. usb3.0

    Je hebt gelijk Joko

   3. september

    Totale onzin

    1. ElGuapo

     Maar Joko heeft wel gelijk.

     1. usb3.0

      Precies ElGuapo, Joko heeft gelijk..

  2. usb4.0

   Hullie zijn allemaal gestoord.

 8. Heras

  Er is nog nooit iets goeds uit die d66club gekomen. Volkomen ongeschikt. Jammer dat ze de verkiezingen hebben gestolen. Nu krijgen ze nog jaren om schade aan te richten.

 9. Pieter48

  Toen de witte mannen aan het roer stonden in Afrika was het niet de chaos en honger zoals nu. Ook kwamen er geen vluchtelingen uit Afrika.

 10. Nederland is naar de kloten

  Genderneutraal ik wordt er helemaal misselijk van, weer iets dat is overgewaaid vanuit Amerika net als Black Lives Matter.

  Jonge Kinderen worden zoals ik laatst las al genderneutraal opgevoed, te walgelijk voor woorden en onze regering gaat volop mee met deze walgelijke ontwikkeling.

  Hebben ze niets beters te doen?

  1. usb3.0

   Ja en ouders ook hè vergis je niet hoor..

 11. Niet L niet R

  Als ik onze charmante minister zie, vraag ik mij af, heeft zij last van Corona?

 12. Emile Takma

  Baudet begint hilarisch te ontsporen:

  “De reden om dit allemaal te melden, is dat Baudet bezig is razendsnel uit te wijken naar een parallelle werkelijkheid. Hij spreekt uitsluitend nog in termen van ‘wij’ en ‘zij’, waarbij ‘zij’ niet doorhebben hoe ze worden bedrogen door media en overheid. Zijn eerdere verhalen over een Forumland met eigen cryptomunt, scholen en datingapp waren nog maar een begin.

  In een recent gesprek op Het Forum, zoals zijn onlinepraatprogramma tegenwoordig heet, gaat hij een stap verder. Baudet voelt zich niet langer verbonden met anti-islam rechts of met rechts-populisme, dat wat hem betreft loopt van GeenStijl tot Boris Johnson. Hij vindt nu dat hij in een grote poppenkast is beland, een Truman Show met deurtjes waarachter nieuwe deurtjes schuilgaan: 9/11 kan niet gegaan zijn zoals wordt beweerd, coronamaatregelen hebben als doel de burger tot slaaf te maken. Een ‘clown world’ is het, die The Great Reset to Build Back Better aan het zicht moet onttrekken – termen van mensen die geloven in een wereldomvattend complot en doorgaans kinderen als mikpunt zien. Baudet over vaccineren: ‘Als jij zegt: mijn kind niet. Dan staat jeugdzorg op de stoep met een busje en die nemen je kindje mee.'”

  ht*ps://krant.volkskrant.nl/titles/volkskrant/7929/publications/1307/articles/1397704/9/1

  1. usb3.0

   Wij en zij! dat klopt het is ook zij en wij, zij, de aristocratische bovenlaag met genoeg poen, wij! die zij proberen zoveel mogelijk een schuldgevoel te geven..

  2. usb3.0

   tamil denkt echt dat dit soort het beste voorheeft met mensen…

 13. Bes Tolen

  De formule betekent dus des te meer immigratie des te meer achterstelling en genocide op de oorspronkelijke bevolking.

 14. Bes Tolen

  Begin vijftiger jaren begon het Vaticaan al iets in die richting. Europa zag men niet meer zitten (u leest het goed) en de nadruk kwam op aanwas in Afrika te liggen. Tot in de zeventiger jaren was men in Nederland en aangrenzende landen kritisch op dit punt. Wat blijkt uit de literatuur van toen. Over de wereldlijke rol was veel verontwaardiging. Algemeen: “de vermenging van godsdienst en politiek vervormt het ware gelaat van de katholieke kerk dat Rome voor veel gelovigen ongeloofwaardig is geworden”.
  De huidige politiek dreigt Europa geheel ondergeschikt te maken. Een belangrijk punt is ook, dat Rome de Europese bevolking ernstige misdaden heeft aangedaan en Afrika daar tegenover niet. Zo is tenminste de kijk op het verleden.
  De huidige regering van de VS en de EU hebben de bevolking van de VS en Europa nu in hun zak. Die regeringen bedrijven overeenkomstige politiek. Dat deze bevolking niet veel tot niets van de dreiging begrijpt, is toch wel bijzonder. Voor de Europeaan geldt: wereldvreemd geworden ben je straks als mens gauw uitgeteld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.