Gert-Jan Segers (CU) verzet zich tegen vaccinatiesamenleving: ‘Laatste wat we moeten doen is dwingen of uitsluiten’

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is het absoluut niet eens met de weg die veel EU-landen in zijn geslagen met de vaccinatiesamenleving en wenst dat Nederland niet dezelfde kant opgaat: “Het laatste wat we in dit vrije land moeten doen, is elkaar dwingen of uitsluiten. Leef en laat leven.

Wat voor de coronacrisis heel normaal was, namelijk dat vaccineren altijd vrijwillig moest gebeuren, is nu een zwaar gepolitiseerd onderwerp geworden. En waar men eerst voor ‘wappie’ werd uitgemaakt als men zei dat we richting een vaccinatiesamenleving zouden gaan, is dat nu bittere realiteit aan het worden in veel Europese landen.

Gert-Jan Segers spreekt zich uit tegen deze absurde ontwikkeling, helemaal nu een meerderheid van de gevaccineerden vindt dat mensen zonder vaccinatie geweigerd kunnen worden op openbare plekken, aldus EenVandaag.

Segers heeft het op dit punt bij het juiste eind. Als gevaccineerde kun je het virus nog steeds overdragen. Het voornaamste effect van het vaccin is dat de gevaccineerde zelf véél minder kans heeft om ernstige klachten te ontwikkelen, that’s it. Daarom is het ook debiel om (gezonde) kinderen te vaccineren.

Mensen die zich nu nog niet hebben laten vaccineren, hebben alle kans gehad. En misschien hebben ze er hele goede redenen voor om het vaccin niet te nemen. Maar ze hebben dan wel die keuze bewust gemaakt en accepteren daarmee de risico’s.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We hoeven de maatschappij niet zo in te gaan richten dat we deze mensen voor zichzelf gaan proberen te beschermen, dat is de wereld op z’n kop. Mensen die het egoïstisch vinden om je niet te laten vaccineren doen net alsof het vaccin volledige bescherming biedt en iedere vorm van besmetting stopt. Dat is niet zo.

Sterker nog, door deze gelaagde manier van vaccineren (doelgroepen in etappes afwerken) werken we het virus eerder in de hand dan dat we het tegenhouden. We hoeven niet raar op te kijken als er straks een variant opduikt die de vaccins omzeilt en het hele gebeuren weer van voor af aan kan beginnen. Vaccinatiedwang zou de kans op dat proces alleen maar versnellen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Emile Takma

  “ Mensen die zich nu nog niet hebben laten vaccineren, hebben alle kans gehad. En misschien hebben ze er hele goede redenen voor om het vaccin niet te nemen. Maar ze hebben dan wel die keuze bewust gemaakt en accepteren daarmee de risico’s.”

  Het probleem is dat deze onverantwoordelijke asociale idioten ook risico’s veroorzaken voor anderen.

  1. RvdBe

   Gelukkig ben jij wel gevaccineerd en zal dus nooit geen covid meer krijgen of over dragen.
   Goed luisteren en doen wat de pharmaindustrie en de elites je opdragen en zij zullen je ruim belonen met het eeuwige leven: sukkel🤣👍

   1. september

    Als het eeuwige leven bestaat is de vraag of je dat zou willen.

  2. Harry Haller2

   In een samenleving zijn nu eenmaal altijd asociale idioten, Takma. Accepteer dat.

   1. Emile Takma

    Ik accepteer dat die idioten bestaan maar meen wel dat we ze niet alle ruimte mogen geven.

    Ongevaccineerden behoren binnen te blijven, niet in de gezondheidszorg te werken en de toegang tot kroegen en festiviteiten te worden ontzegd.

    1. usb3.0

     “Ik accepteer”

     Nee hoor dat doe jij niet…!

     Gevaccineerden moeten hun mond dichthouden

     1. september

      Jij moet zelf je mond dichthouden usb.3.0 en Takma niet.Gewoon doorgaan Emile

     2. usb3.0

      Nee sebebtempert, je bent te dom om te poepen en echt te begrijpen wat er gebeurt om je heen..dus husssshhhh sshhhh

     3. ElGuapo

      Het is trouwens imbEciel niet imbiciel. Weer een goede daad verricht door een zwakzinnige te helpen.

    2. ikweetwatikwil

     Hoe weet Takma of iemand gevaccineerd is. Oh wacht Takma wil dat die een bordje op zijn rug draagt en luistert die niet, mag je hem zijn huis inslagen.
     Nee Takma, we leven (nog wel) in een vrij land. We gaan iemand die geen griepprik heeft gehad ook geen bordje omhangen en zijn huis inslagen

     1. Emile Takma

      Ik vind dat idioten het recht hebben vaccinatie te weigeren, als ze vervolgens ook maar in quarantaine blijven.

      We staan rokers toch ook niet toe om in kroegen en bij evenementen te roken?

     2. usb3.0

      tamil, iedereen vindt dat jij je mond moet houden, jouw houding is te vergelijken met de nazi’s die Joden een ster op hun jas lieten naaien…

     3. ikweetwatikwil

      Hoe weet Takma of iemand Ongevaccineerd is.

     4. usb3.0

      tamil heeft een cojrona vaccinazi verrader op z’n telefoon, die willekeur aangeeft…

     5. Eindbaas

      “We staan rokers toch ook niet toe om in kroegen en bij evenementen te roken?..”

      We?
      Takma, jij komt nooit in kroegen of evenementen, hypocrietje, jij zit alleen maar de hele dag op een laptopje te rammelen en gaat alleen je woning uit om snel even boodschappen te doen.

     6. usb3.0

      Ik vind dat alle tamil’s vanaf nu binnen moeten blijven..

     7. Arbeider65

      De Nazi’s hadden ook zo ’n soort systeem met gekleurde driehoeken…….

    3. EmiIe Takma

     ‘Ongevaccineerden behoren binnen te blijven, niet in de gezondheidszorg te werken en de toegang tot kroegen en festiviteiten te worden ontzegd.’

     Even een Godwin van stal halen:

     Joden behoren binnen te blijven, niet in de gezondheidszorg te werken en de toegang tot kroegen en festiviteiten te worden ontzegd.

     😂😂 Mezzadra, denk eens na voordat je wat typt!

     1. ElGuapo

      Je maakt jezelf met elk woord meer en meer belachelijk.
      Je gedachtengang is zo verrot dat je toch echt aan shocktherapie moet gaan denken. Aangezien ik mij zorgen maak en beschik over krachtstroom en wat oude accu’s heb staan wil ik dat best voor je doen. Het zou een win win voor je zijn aangezien het er altijd beter op zal worden.

     2. Nostradamus

      Kijk maar uit met godwinnen. Straks komt sneeuwvlokje Mindy boos reazuren.

     3. september

      En wat die ElGuapo hier weer over je zegt is gewoon gestoord die debiele en imbiciele idioot.Maar ja hij weet gewoon niet beter.

     4. Arbeider65

      Jij doet precies het zelfde. Wat is dan het verschil met Mezzadra……????

    4. ElGuapo

     “Gewoon doorgaan Emile” ….dat roep je zeker vaker als je op je knieën voor hem zit spermtember.

     1. september

      alweer grote onzin

     2. usb3.0

      Nee sebebtempert, ElGuapo heeft gelijk en jij hebt geen idee

    5. Haagse invalshoek

     Want jij als gevaccineerde kan bijvoorbeeld binnen een kroeg niet meer besmet raken?

    6. Xyz1234

     Emile propageert apartheid en discriminatie. Maar ziet zichzelf wel als inclusief, getuige eerdere reacties van hem op andere onderwerpen. Zie hier de woke hypocrisie in optima forma.

  3. usb3.0

   tamil is bang…

  4. hieriswillem

   Aldus onze werkschuwe ped@seksuele geslaagde reviewer .

  5. Koning 112

   Er bestaat ook nog zoiets als groepsimmuniteit, dus een vaccin voor iedereen is zwaar overdreven en alleen noodzakelijk voor hoogbejaarden dan wel mensen met onderliggende ziektes. 99,99% overleeft dit virus zonder vaccins, kijk maar 2020, minder maatregelen, geen vaccins en meer vrijheid, totdat het virus opeen intelligent werd en kon klokkijken.

  6. Xyz1234

   Nee. Ten eerste gaat het hier niet om een vaccin dat infectie kan voorkomen, getuige de definitie van een vaccin waar dit middel niet aan voldoet en getuige de vele zieke mensen die zich al meerdere keren hebben laten injecteren. Ten tweede zijn de lange termijn bijwerkingen niet duidelijk omdat de testfase nog lang niet is afgerond (voor Pfizer is dat pas december 2023 bijvoorbeeld). Daarnaast waren voor dit hele injectiecircus al miljoenen mensen geïnfecteerd volgens Jaap van Dissel namens rivm en hebben dus een immuunsysteem dat geen synthetische toevoeging nodig heeft. Tevens duidt de lage IFR (berekend door WHO) op een zeer laag gevaar tenzij je tot de groep behoort van bejaarden en/of mensen me comorbiditeit. En ja, een enkele uitzondering op die groep zal er zijn waar ook weer wel een medische verklaring voor zal zijn, maar die info wordt niet gegeven. Liever vergroot met de uitzonderingen uit zodat mensen zoals u met succes de stuipen op het lijf gejaagd kunnen worden. En het werkt zo te lezen. Ik heb medelijden met u.

  7. Xyz1234

   Nee domme Schlemiel. Ten eerste gaat het hier niet om een vaccin dat infectie kan voorkomen, getuige de definitie van een vaccin waar dit middel niet aan voldoet en getuige de vele zieke mensen die zich al meerdere keren hebben laten injecteren. Ten tweede zijn de lange termijn bijwerkingen niet duidelijk omdat de testfase nog lang niet is afgerond (voor Pfizer is dat pas december 2023 bijvoorbeeld). Daarnaast waren voor dit hele injectiecircus al miljoenen mensen geïnfecteerd volgens J van D namens rivm en hebben dus een immuunsysteem dat geen synthetische toevoeging nodig heeft. Tevens duidt de lage IFR op een zeer laag gevaar tenzij je tot de groep behoort van bejaarden en/of mensen me comorbiditeit. En ja, een enkele uitzondering op die groep zal er zijn waar ook weer wel een medische verklaring voor zal zijn, maar die info wordt niet gegeven. Liever vergroot met de uitzonderingen uit zodat mensen zoals u met succes de stuipen op het lijf gejaagd kunnen worden.

  8. polleke67

   Vaccineren doe je voor jezelf, niet voor anderen. En indien je geen onderliggend falen hebt, is er geen reden om je dus te laten vaccineren.
   Je neemt toch ook niet preventief chemo of je neemt toch ook geen chemo voor je buurman?

 2. zeester

  De hele mensheid uitgemoord door een virus dat al net zolang bestaat als de mensheid …..

 3. kattekop

  Waar zouden gevaccineerde mensen bang voor moeten zijn?
  Ze zijn toch beschermt.

  1. Nostradamus

   Precies. Je mag wel collectief bang zijn voor een virusje maar niet bang zijn voor experimentele Big Pharma vaccinaties.

 4. RieninSpain

  ‘Daarom is het ook debiel om (gezonde) kinderen te vaccineren’
  Dit is natuurlijk een kul-vraag. In NL is het gebruikelijk dat een zuigeling van drie maanden een DKTP-cocktail krijgt en met het vierde jaar een herhaling. Waarom wordt dit als vanzelfsprekend beschouwd, deze babies/kleuters zijn toch ook gezond?

  1. RvdBe

   Deze vaccinaties zijn nooit vooraf gegaan door lockdowns, quarantaine, mondkapjes en de rest van de mediahistery, en niet onbelangrijk: die vaccins werken.

  2. toetssteen

   @Rien
   Wat u opnoemt zijn virussen die niet muteren, alzo niet te vergelijken met sars.

 5. Dirk Jansen

  ‘Laatste wat we moeten doen is dwingen of uitsluiten’

  Behalve bij bepaalde partijen, dan staat Segers vooraan.

 6. Gerda2

  Het EenVandaag Opiniepanel.
  Je kunt je opgeven als panellid op de website van de omroep (avro-tros), dus is de meerderheid van de panelleden waarschijnlijk EenVandaag kijkers.

  Zelf zegt de omroep:

  Over onze onderzoeken

  De uitslagen van onze onderzoeken zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Panelleden krijgen ongeveer één keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. Gemiddeld doet 50 procent van de ondervraagden mee aan een onderzoek.

  Of de onderzoeken representatief zijn voor NL is de vraag.

  1. usb3.0

   Natuurlijk zijn die onderzoeken niet representatief, ze vertegenwoordigen helemaal niets en niemand..

  2. Pauline Kummer

   Dat hangt af van de gemoedstoestand van de geënquêteerde op het moment van de dag dat die vraag komt.

   1. usb3.0

    Dus stelt het niets voor….

    1. Brenda Welsh

     Dat is nou juist de verassing, ubs! Niet weten wat komen gaat.

    2. Flengan

     @USB: Interessant te zien dat de zuiger met ál z’n varianten niet verder komt dan de conclusie; uitgekotst.

 7. StemPzeweg

  Ik heb melatonin vaccineren en wil niet met de zelfde beperkingen zitten als wappies die te dom en achterlijk zijn om hun eigen gezondheid te beschermen

  1. RvdBe

   Je wilt niet met dezelfde beperkingen zitten als de wappies, je laat je dus vaccineren om iets te mogen, jij bent een onderdeel van het probleem.

   1. Nostradamus

    Ook stemmetje laat zich graag volspuiten door Mark en Hugo.

  2. Emile Takma

   Juist.

   1. usb3.0

    Nee tam,il dat is moreel niet juist, ook bent onderdeel van het vaccinazi probleem

  3. Xyz1234

   U bedoelt bijvoorbeeld de 4 miljoen wappies die voordat het injectiecircus gestart is op eigen krachten hun infectie hebben overwonnen door het immuunsysteem wat voor meer dan 90% van de mensen goed genoeg is om dit virus het hoofd te bieden?

 8. Koning 112

  Medische apartheid voor een verkoudheidvirus en waar 99,99% het van overleeft. Wie heeft deze waanzin ooit kunnen bedenken. Waar is de groepsimmuniteit gebleven? Is deze net zoals de griep ook opeens verdwenen.

 9. Nostradamus

  Ik ben het niet snel eens met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers maar bij deze een volle 100%.

  Iedereen die vaccinaties opdringt is een vacciNazi!

 10. Joko

  “….Het probleem is dat deze onverantwoordelijke asociale idioten ook risico’s veroorzaken voor anderen.”

  Eenzelfde mening ben ik toegedaan wat betreft links-socialistische idioten die een dystopie wensen en daar zelfs dagelijks hun zendelingen als Takma en zijn slip(pen)dragers als useful-idots voor inzetten.

 11. Koning 112

  Ik hoop voor de massa die zich hebben laten vaccineren met een medische experiment, dat er op de lange termijn geen heftige bijwerkingen kopen opdagen.

  Ik kijk de kat wel even uit de boom. En mijn immuunsysteem heeft al heel wat virussen overwonnen, corona ”verkoudheidsvirus” krijgt mijn immuunsysteem er ook makkelijk onder.

 12. Heras

  Waar was Seger, toen ze overgingen tot de lockdown.
  De handtekening van de CU staat er ook onder.
  Uitsluiting is een gevolg van hun beleid

 13. polleke67

  Daar is Gert Jan Segers rijkelijk laat mee. Hij heeft zijn achterban verloochend….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.