Gevolgen Nederlands klimaatbeleid: energietarieven schieten omhoog omdat er relatief weinig zon en wind waren

De energietarieven zullen dit jaar omhoog schieten omdat de vraag naar gas groter is dan het aanbod. Prijsvergelijker Pricewise concludeert dat er dit jaar weinig duurzame energie is opgewekt; er was weinig wind en de zon scheen ook niet optimaal, wat de vraag naar gas heeft doen stijgen. Het Nederlandse klimaatbeleid levert vooralsnog alleen een duurdere energierekening op. 

De vaste tarieven zijn flink wat duurder geworden dit jaar meldt Pricewise. De vraag naar gas is flink toegenomen in Nederland en daarnaast valt de opgewekte energie uit de door het kabinet geprezen wind- en zonne-energie vies tegen.

Pricewise komt ook met een vervelende boodschap voor Nederlanders: de hoge energietarieven van dit moment zullen de komende maanden aanhouden. Het is te hopen dat een groter aanbod van gas de prijzen iets zal verlagen: “Meer zon en wind kan ervoor zorgen dat de prijs voor elektriciteit gedrukt wordt. En een groter aanbod van gas stabiliseert de prijs van gas.”

De energierekening is de laatste jaren alsmaar duurder geworden, veel Nederlanders kunnen hierdoor al vaak genoeg de rekening niet meer betalen. De laatste maanden zijn de rekeningen echter door het dak geschoten, mede door de tal van ingevoerde klimaatafspraken vanuit de EU én Nederland zelf. Prijzen zijn gigantisch gestegen en energieleveranciers verhalen de kosten van CO2-emissierechten bij de klanten zelf.

Ondertussen wordt nog maar eens bevestigd dat een zonne- en windenergie niet al te betrouwbaar zijn voor het opwekken van genoeg energie. We zijn in Nederland té snel van het gas afgegaan en zijn ons gaan blindstaren op zogenaamde duurzame alternatieven. Alternatieven die voornamelijk heel veel geld kosten en ons tot op heden weinig opleveren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar de klimaathysterici van Nederland kunnen zichzelf wel weer trots een schouderklopje geven als er weer een oerlelijke windmolenpark wordt gebouwd. De Nederlandse klimaatpolitiek kost de Nederlandse burger alleen maar veel geld en het levert ons niks op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Jack Flash

  Psychologie van de schaarste.
  Die schaarste is er niet, die wordt gecreëerd.
  De grootste zwendel van de eeuw.
  Steeds meer mensen beginnen het door te krijgen.
  Gelukkig maar.

  1. Monty

   De oppositie hoeft alleen maar het zout er in te wrijven en de overwinning bij de komede verkiezingen is een feit.

   1. Cootje

    Het gaat gebeuren maar voor de zekerheid nog maar de 5de en de 6de Corona golf , half levende willen namelijk nog wel eens op staan of zijn ineens genezen , de Ierse prijsvechter in de vliegtuig stoelen gaat KLM een oortje aan naaien en dan zijn de rapen gaar , heerlijk ,die solidariteit in het verenigde Europa als ze eenmaal gaan vechten is het zo over met de neuzen die de zelfde kant uit staan ,,

   2. usb3.0

    Je vraagt je natuurlijk af waarom monty dit toch zo hartstochtelijk verdedigt

  2. Mariposa78

   Flash jij ziet het juist in.

 2. Flengan

  Regeren volgens Agenda2030

  Eerst het land vol plempen met waardeloze ernergievoorzieners die door de belastingbetaler zijn betaald. En daarna, als er geen moer uitkomt, diezelfde belastingbetaler nog een keer flessen.

  Wie zijn hier nu eigenlijk de wappies?

  1. Jack Flash

   Flengan +++

 3. Cootje

  Is altijd het kunst stukje van Pinokkio geweest. Kleine verhogingen met tiende van procenten , levert ook 10de meer belasting op , levert ook 10de meer van accijnzen op, levert ook 10de meer BTW op, het klots tegen de plinten op. Assurantie belastingen gingen toen van 7% naar 21% ook zo mooi voorbeeld van 100derde € per jaar , en zo stapel Rutte de ene verhoging naar de andere de criminelen en de multinationals betalen nergens aan mee maar maken allebei gebruik van het uitstekende infrastructuur op maat gemaakt voor allebei de doelgroepen , maar niet erg mensen willen genaaid worden door Pinokkio , je moet uitermate goed voor je zelf kunnen zorgen en schijt hebben aan je mede mensen, doen die fatsoenlijke partijen ook niet die geven je geld weg aan zuid Europa , Corona doet zijn best om financieel zuid Europa te elimineren wat een zegen zal zijn voor het westen korte pijn is nog te harden

 4. Emile Takma

  De energietransitie wordt het beste bevorderd door marktwerking: fossiele brandstoffen duurder en duurzame brandstoffen goedkoper en daarnaast een ferme CO2-belasting.

  1. usb3.0

   Jij bent de grootste mongool die ik gezien heb in mijn leven, als jij denkt dat diegene die duurzame brandstoffen leveren geld willen gaan inleveren, ben je echt helemaal van de pot gerukt natuurlijk, dat zullen die leveranciers van duurzame brandstoffen nooit gaan doen natuurlijk, ik bedoel alleen vattenval al die strijkt rustig € 660.000.000 (zeshonderdzestig miljoen) op aan subsidie, het is een verdienmodel die er niet is voor de burger, mafketel..

  2. Mariposa78

   Gel*l Wim.

  3. Mariposa78

   Gel*l Wi m met vele namen.

  4. vlekkenoplosser

   nee domme decadente sukkel , fossiele brandstoffen verbieden in Nederland en inkopen in andere landen is geen besparing op co2 dom onwetend varken

   De kortzichtigheid van de strónt vléç®k is weer tenen krommend

 5. Bus 103

  Zoiets: ” steelt gewoon ff al mn geld uit mn bank Mn hond pleegt straks nog zelfmoord hierdoor man. Niet te geloven krijg toch de …waterluizen ”

  Gevaarlijk

 6. Mariposa78

  Wat heb ik daar mee te maken? Het is niet het voornaamste energie voorziening van Nederland.
  Oh voor ik het vergeet gooi de gas prijs los die samen hangt aan de olie prijs scheeeeeelt heeeeele veeeel.

 7. Heras

  Hogere energiekosten hebben NIETS met klimaat te maken. Rijken worden nog rijker, omdat het een transferunie geworden is. Banken zijn failliet, Brussel wil meer geld. En dat allemaal dankzij hoekstra van het (c)da. De man verdient zelf bakken met geld.

 8. Antihedo

  Ergo, indien we geen alternatieven gebruiken voor energie uit fossiele brandstoffen, heeft de energie uit fossiele brandstoffen monopolie en zullen de energieprijzen helemaal door het plafond vliegen.

  1. vlekkenoplosser

   wat een gewauwel , brandstoffen voor het wegvervoer kosten 35 % van de verkoopprijs de rest is belastingen

   aardgas kost minder dan helft van verkoopprijs de rest is belastingen

   fossiele brandstoffen zijn de melkkoe van de roverheid domme jongen en vliegen daarom door het plafond sukkeltje

   ergo , je kletst uit je onwetende domme linkse speknek

  2. usb3.0

   Je praat onzin antipippo

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.