Grapperhaus niet bang voor raketwerpers: ‘RTL Boulevard moet zo snel mogelijk weer uitzenden’

Demissionair minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) vindt dat tv-programma RTL Boulevard zo snel mogelijk weer op televisie te zien moet zijn. RTL4 stopte tijdelijk met het programma omdat er zaterdag een serieuze dreiging was binnengekomen. Er zou een aanslag worden voorbereid met een raketwerper of automatische wapens.

Na de moordpoging op misdaadjournalist Peter R. de Vries, tevens vertrouwensman van kroongetuige Nabil B. uit het Marengo-proces, zit de schrik er goed in bij RTL. De criminelen achter het dreigement moeten uiterst serieus worden genomen en forceren daarmee de hand van justitieminister Grapperhaus. Hij kan het simpelweg niet toestaan dat de vrije pers wordt geïntimideerd en zou moeten zwichten voor dit soort tuig.

Dat is dan ook de reden dat Grapperhaus er nu van alles aan probeert te doen om RTL Boulevard weer te laten uitzenden, meldt de NOS. En hier wordt het lastig voor de demissionaire minister, want het signaal dat hij hiermee probeert mee te geven moet wel goed overkomen.

Je kunt het programma niet vanaf een geheime locatie laten uitzenden, omdat je op die manier eigenlijk alsnog zwicht voor de intimidatie. Maar het programma vanuit de vaste uitzendlocatie in Amsterdam laten plaatsvinden, met extra beveiliging, is ook slechts een tijdelijke oplossing. Die criminelen hebben de tijd wel, en misschien zijn ze zelfs gek genoeg om alsnog een poging tot een aanslag uit te voeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Voor Grapperhaus is dit eigenlijk een onmogelijke situatie, maar RTL Boulevard kan wel flink bijdragen bij het afgeven van een signaal. Wat de manier ook wordt om weer enigszins veilig uit te kunnen zenden, RTL zou er goed aan doen om ruime aandacht te besteden aan de criminele organisatie achter de moordpoging op Peter R. de Vries. Dán laat je zien hoe belangrijk de vrije pers is en hoeveel waarde eraan gehecht wordt in dit land. Maar eerlijk is eerlijk: dat is absoluut geen makkelijke beslissing.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Nostradamus

  Mee eens, zo snel mogelijk weer uitzenden. Maar alleen wanneer Ferd ‘coronamaatregelen gelden niet voor elites’ Grapperhaus bij iedere uitzending voor het raam gaat zitten.

 2. plakband

  Grapperhaus niet bang voor raketwerpers:
  ‘RTL Boulevard moet zo snel mogelijk weer uitzenden’

  Helemaal mee eens. Vanuit de woning van Grapperhaus.
  Die is kennelijk goed verzekerd.

 3. Gebande K0K

  Grapperhaus niet bang voor raketwerpers: ‘

  De bedenker van deze kop is minder toerekeningsvatbaar.

  1. ElGuapo

   Walvis spuitgat…

 4. Albion

  “Zo snel mogelijk weer uitzenden”.

  Hij heeft makkelijk praten vanuit zijn positie:
  Maakt geen wetten die dat tuig een strobreed in de weg liggen dus ze zullen niet kwaad worden op hem.
  Verder benoemt hij vanuit zwakte en gebrek aan ruggengraat niet waar de schoen wringt.
  Doet geen uitspraken die de onderwereld dwarsboomt.
  Lang verhaal kort, hij legt ze geen strobreed in de weg dus hem treft geen gevaar.

  In plaatst daarvan gijzelt hij de bevolking met QR codes, onzinnige coronadwang en neemt hij deel aan het beleid van de EU om alles af te pakken wat dit continent na de verlichting ooit de bakermat van de vooruitgang maakte.

  Er komen deze week hoeveel mensen weer bij in dit land? 700?

  Maar nee, Rtl Boulevard moet zo snel mogelijk weer uitzenden. Tuurlijk jongen!

  1. Gebande K0K

   Hij heeft makkelijk praten vanuit zijn positie:
   Maakt geen wetten die dat tuig een strobreed in de weg liggen

   Mogelijk is het verstandig indien u zich verdiept in wie het maken, goedkeuren en handhaving van wetten in Nederland tot taak hebben.

  2. september

   RTl Boulevard moet zo snel mogelijk weer gaan uitzenden .Je moet niet gaan toegeven aan bedreigingen

   1. Gebande K0K

    Kun/Mag je van presentatoren verwachten, nadat zij mogelijk doelwit van een gewelddadige aanslag waren, dat zij weer vrolijk in de spotlights gaan staan?

   2. J. Punt

    Remmen van uw auto zijn defect. Uw gaat naar de garage voor een advies van de vakman. “Niet Bang Zijn. Zo Snel Mogelijk Met Uw Gezin Racen Richting Costa!” Gaat u dan?

   3. vlekkenoplosser

    mag jij presenteren leeghoofd , de autocue voorlezen is niet moeilijk hoewel voor jou …………………………………….

 5. J. Punt

  Met een granaat werper je mening en standpunt benadrukken is eigenlijk een ‘vrijheid Van meningsuiting’ en dat wordt gekoesterd. Dus de dienders en boaatjes zullen alleen een Vette Boete uitschrijven voor foutparkeren en afval (lege granaatwerper) niet in de daartoe bestemde voorziening gedeponeerd. Dus een sof van €200! Moeten de heren ook nog de boeteregen trotseren!!

 6. vlekkenoplosser

  grapjeshuis is nergens bang voor , geeft ook gewoon een uitgebreide bruiloft bij aanvang corona.

  Kopt een raktje uit een tlv zo terug. Komt waarschijnlijk door die plaat beton voor zijn kop

  1. J. Punt

   In het museum hangt nog ergens wel een TLV. Puddingbuks lijkt mij geschikter voor u.

   1. vlekkenoplosser

    geweldig reactie , zo inhoudelijk , debielen die denken dat terugstoot loze vuurmond enkel in musea hangen geven te kennen weinig verstand te bezitten

    1. J. Punt

     de meeste TLV’s op de carl gustaf na worden niet meer veel gebruikt omdat er veel ‘blast’ vrijkwam wat de inzet vanuit een dekking moeilijk maakt en de schutter en helper ernstig kan verwonden. Of ben je er ook zo eentje die denkt dat ze vanuit een auto afgevuurd kunnen wirden net als in hollywood met een steekvlam blast van 15 meter. Het lijkt simpel maar is in de praktijk onhandig en moeilijk precies te richten. Dus vereist is zo dicht mogelijk bij je doel zien te komen. T74 met een machtig kanon en formidabele coax. Veel succes!! Je zal het nodig hebben.

 7. Cootje

  Onder leiding van 10 jaar Rutte en zijn bezuinigen worden de lokale bestuurders aangesproken dat ze een leuk gezin hebben en deze ondermijning heeft al sins Rutte succes , totale bezuinigingen hebben er een bananen republiek van gemaakt , waar de wet van de sterkste telt , politie kan niets handhaven en er is totaal geen respect voor, en voor crimineel heb je wel een vooropleiding voor nodig , en dat bereik je in Nederland makkelijk als veelpleger kom je namelijk nooit in de gevangenis , maar proberen ze het met een thee cultuur , en een halt programma ,

 8. Dijkhof

  is er “vrije pers” dan?
  en het is shownieuws… ander woord voor show is nep dus nepnieuws..
  who cares.

 9. Cootje

  Hij kan makkelijk nergens bang voor zijn ,maar er zijn mensen die chantabel zijn en die gedwongen worden met een granaat aan je voordeur, en dat is toch van een andere orde dat er een paar boeren voor je deur staan , ondermijning is er al 10 jaar precies de regeer periode rutte , en zijn zware bezuiningen

 10. RvdBe

  RTL boulevard?
  Een Roddelprogramma welke als highlights hebben de hond van Gordon en de kleur van de gordijnen van Joling.
  Gelooft nou werkelijk iemand dat de onderwereld dit met rakettenwerpers te lijf wil gaan?
  Er zal best wel een bedreiging geplaatst zijn door de 1 of andere aandachtstrekker.

  1. september

   Ze gaan weer uitzenden ergens van het mediapark in Hilversum maar ze zeggen dus niet precies waar.

 11. LifeBuddy

  Ik hoor P.rosenmuller GL. het nog zeggen. ”Laat het maar doodbloeden”.

  1. Emile Takma

   Wanneer en in welk verband zei Rosenmuller dat, LifeBuddy?

  2. Flengan

   @LifeBuddy:

   “Ik hoop dat Fortuyn zich in z’n vingers heeft gesneden en ik hoop dat de wond zo diep is, dat het bloeden vóór 15 mei niet ophoudt.”
   ~Paul Rosenmöller~

   Bron: dagblad010.nl/algemeen/rentree-rosenmoller-scheurt-wond-open

 12. Duckday

  ja dat kunnen ze makkelijk weergeven . Ze zorgen dat ze zelf veilig staan.Veel grote worden weinig daden. Zorg dat de grenzen gewoon weer dicht zijn Wat voor voordeel is hier van . Terug naar de EEG Opheffen dat monsterverbond de EU en Euro.We zoijn een afvalbak van europa De Euro is al niks meer waard de persen draaien op top snelheid. En de rijken worden steeds rijker. Je kunt al geen huis meer kopen of de maffia zit er tussen die hebben eerste keus Dank zei dit waardeloze kabinet met onkunde

 13. staleo

  Grapperhaus hoeft nergens bang voor te zijn, als hij Taghi in een bunker plaats met diverse bomgordels om die ontploffen als hij iets los wil maken en waar de omgeving geen hinder heeft van een eventuele ontploffing.
  Waarschijnlijk is dan alle gevaar geweken.

 14. J. Punt

  In principe heeft RTL4 gelijk. De gemeente waar de uitzendingen vandaan kwamen heeft namelijk de linkse inslag om de inwoners als sitt’in ducks te posteren omdat er wegens racisme, discriminatie, blm bull sh. veelplegers en andere crimituig worden als helden behandeld en de slachtoffers krijgen trappen na wegens uitlokking enz. Die slappe houding gaat levens kosten. Maar de bewoners vinden het wel fijn en geven graag veel van hun inkomen weg in de vorm van geëxplodeerde plaatselijke belastingen aan die linkse stadsbesturen want elke keer komen die toch weer bovendrijven bij verkiezingen. Nou, veel betaalplezier en prettige aanhoudende overlast en chagrijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.