GroenLinks gedesillusioneerd: Europese Unie is klaar met illegale immigratie en vervijfvoudigt grensbewakingsbudget

Het is een zwarte dag voor Europarlementariër Tineke Strik (GroenLinks). Zij ziet met lede ogen aan hoe het Europees Parlement en de EU-lidstaten het grensbewakingsbudget vervijfvoudigen, terwijl er nauwelijks wordt gesproken over het waarborgen of versterken van mensenrechten. Met andere woorden: ook de Europese Unie is de illegale immigratie zat.

De naïviteit druipt ervan af bij Strik. Ze zegt verbaasd te zijn dat een verbeterde mensenrechtensituatie aan de grens niet centraal is gesteld in de plannen: “Aan de Europese grenzen vinden nu consistent mensenrechtenschendingen plaats. Als we daar zonder duidelijke eisen veel geld naartoe sturen, kan dat geld juist ten nadele van mensenrechten gaan werken, bijvoorbeeld in de plannen voor nieuwe surveillance technologieën.”

Het budget van zo’n 9 miljard euro gaat voor een deel ook gebruikt worden voor ICT-systemen en de ontwikkeling van hoogwaardige surveillancetechnologie. De Groenen drongen erop aan om voorwaarden op te nemen zodat die nieuwe technologie in overeenstemming moet zijn met mensenrechten zoals privacy en non-discriminatie, maar die zijn door de EU aan de laars gelapt.

“Steeds vaker wordt EU-geld ingezet om geavanceerde technologie aan de grenzen te gebruiken die in strijd zijn met fundamentele rechten en asielrechten. Dit fonds is een vrijbrief voor dubbele Europese standaard wanneer het gaat om mensenrechten”, aldus Strik op de website van GroenLinks.

Het lijkt er dus sterk op dat de Europese Unie alleen nog in woord moralistisch blijft doen over mensenrechten, maar in de praktijk illegale immigranten terug de zee in wil gaan duwen. Zeg maar het Frontex/Griekenland-beleid op steroïden voor de buitengrenzen van de Europese Unie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kennelijk is het kwartje in Brussel nu dus ook eindelijk gevallen dat er zwaar misbruik wordt gemaakt van mensenrechten. En dat die wetten en verdragen nooit bedoeld zijn voor het faciliteren van een onophoudelijke exodus uit Afrika en het Midden-Oosten. En nu maar kijken of het werkt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Nostradamus

  Het heeft even een paar jaar (decennia) geduurd maar het werd tijd.

  Tenminste, als het geen veerdienst wordt. Zoals de veerdienst tussen Frankrijk en Engeland.

  1. usb3.0

   Het lijkt mij ernstig aan de late kant, ik bedoel ze praten gelukkig wel inmiddels over illegale immigranten, maar het gros dat nu binnen is gaat hele families uit het midden-oosten ophalen…

 2. Adriaen van Bergen

  Graag met terugwerkende kracht.

  1. Eppo123

   precies

 3. Cootje

  Op zee laten dobberen , was het al 15 jaar over geweest , maar met die Europese GroenLinks idioten en de socialisten was de pamper en thee cultuur een verdien model , de subsidies clubjes worden allemaal in de lucht gehouden door deze mafketels , die er mooie baantjes aan overhouden . Prikkeldraad blijft niet drijven anders was het een goedkope uitkomst geweest , en dan was onze woning nood ook minder heftig geweest , en onze opsporing verzocht minder heftig , maar 10 jaar Rutte heeft er een bananen republiek van gemaakt ,

 4. Cootje

  Ze voelen de bui al hangen , Corona heeft ze met de neus op de feiten geduwd ,nu nog een vierde golf om ze een beetje dieper in de put te laten zakken zo dat ze geen kant meer op kunnen , want dat ene Europa stelt geen reet voor , immigratie en wanbeleid plus op de pof leven komt hard een einde aan

 5. Michael M

  De hele wereld weet nu dat je naar Europa kunt afreizen om er een bestaan op te bouwen. Hoe lang moet dit nog doorgaan totdat Europa ontploft? De wereld loopt leeg.

 6. KippiX

  Als groenlijk hierdoor de eu uit wil, hebben ze hierin mijn steun. Niet mijn stem trouwens.

 7. halo1

  Illegale immigratie zou automatisch tot niet-toelating moeten leiden, herhaaldelijk illegaal verblijf tot executie. Wreed maar het is het enige wat helpt…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.