‘Journalisten van Nieuwsuur en EenVandaag schamen zich kapot’ voor VPRO-D66-propaganda

Bij de NPO zijn er nogal wat mensen die zich kapotschamen voor de manier waarop de VPRO en D66 hebben samengewerkt om de beruchte Kaag-propagandadocu te maken. Tegelijkertijd blijft de VPRO trots achter het eindproduct staan, terwijl Kaag zelf roept dat ze er eigenlijk best spijt van heeft.

De Telegraaf heeft een rondgang gemaakt rond wat NPO-‘journalisten’ en, wat blijkt, er zijn er nogal wat die het heel vervelend vinden hoe het allemaal gegaan is. “Dit is heel schadelijk voor de gehele publieke omroep,” zegt EenVandaag-journo Sander van ’t Sas bijvoorbeeld. “We maken verschillende uitstekende journalistieke programma’s, Nieuwsuur heeft zelfs net een Nipkowschijf gewonnen. Maar door één zo’n documentaire gaan mensen toch denken dat er dan bij de andere programma’s ook wel niks van zal deugen.”

Haha. Ja.

Nou, ik heb nieuws voor die “mensen”: dat is ook zo. Het partijkartel en het mediakartel zijn twee handen op één buik. Dat gaan ze niet hardop zeggen, misschien, maar je hoeft alleen maar naar NPO-praatprogramma’s te kijken om te concluderen dat het écht zo is.

Hoe dan ook, ook Nieuwsuur-man Eelco Bosch ridder (gniffel) van Rosenthal is niet blij met wat hij te zien heeft gekregen. “Niemand vindt dit normaal, getuige de ophef,” aldus deze ‘journalist’ op Twitter. Zoals De Telegraaf-journalist Rob Goossens duidelijk maakt is dat helaas niet helemaal zo. “Want de VPRO blijft wel degelijk achter het resultaat staan.”

Precies. De NPO is sowieso al schaamteloos, maar niemand kan tippen aan de VPRO. Zelfs BNNVARA niet. En dat wil wat zeggen.

Ook Bert Huisjes van WNL doet een duit in het zakje. Volgens hem is het allemaal heel “ongemakkelijk, zo niet pijnlijk.” Maar, zegt hij, geen zorgen voor de rest van de NPO! Hij denkt namelijk niet dat dit afstraalt op de andere publieke omroepen. “Tussen de regels door lees ik vooral een overijverige communicatieafdeling van het ministerie. Maar het moge duidelijk zijn: daar hoef je natuurlijk als journalist niet in mee te gaan.”

Uhu. Ja.

Alleen, weet je wat nou zo gek is, voor al die NPO’ers die zich erover zeggen te verbazen hoe het gegaan is tussen de VPRO en D66? NPO-dame Margriet Vroomans schrijft eigenlijk dat het allemaal niet zo heel gek is.

“Goed om kritisch te zijn over VPRO docu Sigrid Kaag,” schrijft Vroomans op Twitter. “Wel in de wetenschap dat met elke politicus in elk tv- of radioprogramma vooraf altijd uitvoerig wordt onderhandeld over onderwerpen, gesprekspartners, etc. Dus nu niet ineens verbaasd doen aan de talkshowtafels.”

Ah. Altijd leuk: een KRONCRV/NPORADIO4 dame die hardop zegt wat anderen alleen maar dénken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zoals een heel wijze man al eerder zei, trap er niet in. Dit soort dingen zijn schering en inslag. Het partijkartel en het mediakartel zijn lid van één en hetzelfde kartel. Ja, Kaag, D66 en de VPRO zijn nu even betrapt, maar de kans dat rest significant beter is, is zo ongeveer – even kijken hoor! – nihil.

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Emile Takma

  Uit niets in het artikel blijkt dat de journalisten zich ‘kapot schamen’.

  1. Cootje

   Je zou het willen maar gelukkig blijft dit nog even door etteren , de fatsoenlijke Arabische valt door de mand , en keert zich in al haar Arabische bochten om er uit te komen , de echte journalisten hebben nog meer in petto , op de juiste momenten naaien ze haar die kak tante , of Wilders zou zeggen oude heks . Raad voor de journalisten gaat het prakkie van haar onderzoeken dus dat blijft wel warm. Onderuithalen van het tutje heeft nog enkele openbaringen nodig

  2. Cootje

   De gehele linkse jounalisten vallen over haar heen , zondag nog een trapje na in Buitenhof en ze is weer aardig beschadigt , die Rutte heeft nog wat te verheffen hier scheiden onze wegen hij zorgt er wel voor dat ze terug vliegt in haar Arabische hok

  3. Cootje

   Die is van de tafel gevallen zo hard op haar bek , dat zelfs de linkse media haar laat vallen , en ze laten haar liggen ze rapen haar echt niet op .

  4. vlekkenoplosser

   jij schaamt je ook niet voor je dagelijkse gewauwel strónt vlé®k dus het herkennen van gevoelens van schaamte is niet aan jou besteed domme jongen

  5. plakband

   Ik lees nergens dat Kaag zich kapot schaamt een collega minister te hebben voorgelogen.
   Dat is dus ‘nieuw leiderschap’. Schaamteloos liegen.

  6. Mistgabel

   U heeft gelijk, dan doen ze ook niet.
   Zijn precies hetzelfde.

 2. Gebande K0K

  ‘Journalisten van Nieuwsuur en EenVandaag schamen zich kapot’ voor
  DDS-FvD-propaganda.

  Geintje, daar wordt echt niemand warm of koud van.

  1. Cootje

   Transgenders worden ook niet warm of koud , doet gewoon zeer die negatieve aandacht in de media madam kak zakt door het ijs , buitenhof zondag er nog een keertje overheen en het nieuws is volgende week wer top

 3. Gerda2

  Mevrouw Kaag gaat onze nieuwe premier worden?
  Zou het?
  Ik denk dat Kaag in haar vorige baan meer waardering kreeg dan ze ooit in de Haagse politiek zal ontvangen.
  En het was allemaal zo slim gepland. Een propagandafilm kort voor de verkiezingen en een fijn budget. Helaas….
  En wat nu gebeurt noemen sommigen hier een storm in een glas water.
  Nou, die hebben net zo’n bord voor hun kop als D66 met haar deugverhaaltjes en regeltjes voor andersdenkenden.
  Hypocriet zootje.

  1. usb3.0

   Een bord? zeg maar gerust een betonblok en dan met de kop in het zand..

  2. Mikse

   De man die het verdiende is na de toeslagen affaire is opgestapt. Karakter heb je, dat is niet met gewiekst praten te verkrijgen.

  3. Mistgabel

   Voorlopig hebben ze de mensen een rat voor ogen gedraaid.
   Velen zijn in die propaganda shit getrapt.

   De media heeft D66 de winst bezorgd. Kaag was bijna bij elk programma niet van de buis te slaan. Mensen bedonderd met mooie verhaaltjes, maar sponsoren terroristen werd verzwegen of niet naar gevraagd.

   Stop ook met die praatprogramma’s, eenzijdig geluid en ze trekken iemand uit de vijver die hun eigen gewilde verhaaltjes bevestigd.

   In die vijver zit nooit tegengeluid.

   1. Gebande K0K

    Voorlopig hebben ze de mensen een rat voor ogen gedraaid.

    Dat is dierenmishandeling.

    1. Emile Takma

     😀

 4. Emile Takma

  Wel grappig dat op DDS tot vervelens toe de fabel wordt herhaald dat NPO en D66 twee handen op een buik zijn en vervolgens de NPO wordt opgevoerd als getuige à charge om dit aan de kaak te stellen.

  1. vlekkenoplosser

   misschien moet de strónt vlé®k eens proberen om de fabel met argumenten te ontkrachten ! Zolang dat niet gebeurt blijven we maar bij de conclusie dat de docu over al kaq niets anders is dan een promo filmpje voor d66 in verkiezingstijd gemaakt met belastinggeld uit de subsidiepot voor publieke tv.

   Nou doe je best strónt vlé®k ,

   1. Cootje

    Als Kaag in de media wordt genaaid , gaat bij Emile zijn ballen zeer doen omdat hij vol in zijn kruis wordt geraakt . We kunnen nu wel zeggen koop een ballen beschermer wat dat gaat regelmatig gebeuren met de keuren van zo heks

    1. Mikse

     @Cootje, triest leven met die gedachten die wervelen in uw brein.

     1. Cootje

      Leedvermaak kan ik goed hebben , en op de man spelen vind ik heerlijk vooral zo gemaakte transgender.

     2. Ad Fundum

      Cootje kan niet beter, onvermogen speelt een belanrijke rol bij dieze passant. Ook hij vindt een voedingsbodem bij DDS om te ontkiemen. Is mijn mening en blijft ook zo.

  2. Jack Flash

   Blijkbaar ben jij dus niet op de hoogte mezza..
   Had toch iets meer intelligentie verwacht.
   Het kan verkeren.

  3. Rood

   FTO Van Velenamen

 5. sonny

  ” Kaag zelf roept dat ze er eigenlijk best spijt van heeft.”
  Kaag roept veel, veel ervan is gelogen dan wel zijn halve waarheden!
  Die vrouw is onbetrouwbaar, heeft een nader te onderzoeken dubbele agenda!
  Ze is het islamitisch paard (merrie) van Troye, een bedreiging voor westerse waarden!

 6. Bes Tolen

  De democratie is een gevaar voor de mensheid gerekend hoe het in de meeste westerse landen toe gaat. Amerika valse verkiezingen door massa immigratie, die één partij aan alle stemmen van voormalige, en mogelijk ook nog niet-voormalige, illegale immigrantenhelpen of te wel de partij verzamelt al die stemmen zodat ze de meerderheid simpel kan halen. Dit is het raam wat voor alle westerse landen gaat gelden. In andere vorm is daarvan al sprake van in Nederland waar elke tegenstem van te voren waardeloos wordt gemaakt. Vroeg of laat krijgen meer mensen door dat het politiek fout zit. Denkelijk laat en dan is het te laat want een dictatuur dwingt wel maar laat zichzelf niet dwingen. En dat laatste zou nu nog kunnen maar de tijd dringt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.