Kabinet geeft EU-landen groen licht om met miljarden te smijten voor herstel: geldkraan coronafonds gaat volledig open

Ministers Wopke Hoekstra en Stef Blok hebben EU-lidstaten als Frankrijk, Duitsland en Italië groen licht gegeven voor de uitgaven van Europese miljarden voor coronaherstel. De ministers vonden de ingediende herstelplannen goed en dat betekent dat met name Italië met tientallen miljarden euro’s mag gaan smijten. 

Het Europese coronafonds, waar een zeker percentage van moet worden geïnvesteerd in duurzame projecten, gaat hiermee haar eerste uitgaven in de praktijk tegemoet. De Telegraaf laat weten dat onze ministers, in navolging van de Europese Commissie, de plannen van eerder genoemde landen én België, Oostenrijk, Letland en Slowakije hebben goedgekeurd.

Waarom de eerste bedragen uit het megalomane miljardenfonds kunnen worden opgenomen. Met name Italië kan grote sommen naar binnen halen. Waar Nederland in het begin nog uiterst kritisch was op het coronafonds zijn we, zoals altijd, op het laatste moment toch overstag gegaan. Waar Nederlandse ministers in het begin nog kritisch waren om opnieuw miljarden naar Oost- en Zuid-Europa te pompen, waren ze ditmaal wat minder kritisch.

Nu mogen landen zoals Italië rekenen op bedragen oplopend tot soms wel 100 miljard euro, er staan nauwelijks eisen tegenover. In het begin waar Noord-Europese landen nog kritisch op dit plan, bij zulke grote bedragen moest men op zijn minst enkele (economische) hervormingen van die landen eisen. Er werd moord en brand geschreeuwd in Zuid-Europa, zij vonden deze eisen nergens op slaan. Het is inmiddels duidelijk welke landen aan het langste eind hebben getrokken.

Opnieuw wordt pijnlijk duidelijk dat Nederland vrij weinig te zeggen heeft binnen de Unie. Ook onze politieke bestuurders lijken het niet eens meer te proberen, ze weten toch wel dat kritiek vrij weinig zin heeft. Tijdens de voorbereiding op dit geldverslindende fonds was de kritiek nog overal te horen, nu de daadwerkelijke geldkranen opengaan is er bijna geen kritiek meer waar te nemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De EU is definitief verworden tot een transferunie; kritiek is leuk voor de bühne, maar uiteindelijk weet men toch al wat het uit te voeren beleid gaat worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. vlekkenoplosser

  hahahaha , de zuid europes landen hebben al een tegoed gekregen van 750 miljard eris.

  kan nog meer bij , kan nog meer bij , wie zal dat betalen ?
  zoete lieve gerritje

  We zijn volledig krankzinnig geworden zoals blijjkt uit vele dossiers

  1. hans-e-pans

   Als de rente weer gaat stijgen, dat gaat zeker weer gebeuren, dan zullen die miljarden toch weer terugbetaald moeten worden.

   Je krijgt dan waarschijnlijk een soort Griekenlandscenario, met landen die zomaar veel gratis geld hebben gekregen, daar zo aan gewend zijn geraakt dat ze steeds maar meer willen hebben en dan waarschijnlijk geen chantagemiddel zullen mijden.

 2. usb3.0

  Kijk dat dan zitten..

 3. Mistgabel

  Nederland DE pinautomaat van Europa.

  Gewoon van uw geld.
  U betaalt gewoon wel wat meer.
  Verhoging hier en verhoging daar, verhoging voor zus en zo.

  Geweldig die EU toch?

  1. usb3.0

   En uiteindelijk het cashgeld weg dan is niets meer anoniem en onafhankelijk en kan er nog makkelijker geïnd worden

   1. vlekkenoplosser

    Ook hier speelt de verachtelijke politiek een smerige dubbelrol.

    De politiek is verontwaardigd dat abnamro voor pinnen kosten gaat rekenen terwijl de staat groot aandeelhouder is van abnamro met 56% van de aandelen.

    hypocriet volk wordt politicus
    ken je niets wordt politicus

 4. DutchOutlaw

  “FUCK THE EU”….(+VETTE MIDDELVINGER!)

 5. leukeditter

  misschien een eikel die Baudet maar wat heeft hij in alles gelijk zeg

 6. Cootje

  Gelukkig breid delta Corona weer gezellig uit in zuid Europa ze komen echt wel aan de beurt , is gewoon wachten tot de financiële markten de stekker er uit trekken , een tweede gift gaat er niet komen en ze gaan verschut

  1. Emile Takma

   “Gelukkig breid delta Corona weer gezellig uit in zuid Europa”

   Aldus de grootste zak van dit blog.

   1. september

    ________________________________________________________________________

 7. Ralnov

  En hier mogen ondernemers 4 miljard aan coronasteun terug betalen , weten we gelijk weer waar dat naartoe gaat.

 8. Niet L niet R

  Wat nu zonder toestemming van de gewone hardwerkende Nederlander, miljoenen naar landen die hun zaak niet op orde hebben!
  Kan nog enie jaren duren, dan is er een scheiding van de Euro tussen de Noordelijke en Zuidelijke landen!
  Het geld wat zogenaamd geleend gaat worden, krijgen wij nooit meer terug!

  1. september

   Dan krijg je hier de NEURO als die scheiding er mocht komen.Het zei zo. niet meer terug naar de gulden.

 9. 56RdK

  Nederland is de pinautomaat en Rutte c.s. de geldezel.

 10. 56RdK

  Daarom,
  Nexit en wel per direct!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.