Kabinet geeft gehoor aan genaaide evenementenbranche: gaan ondernemers extra compenseren

Het demissionaire kabinet gaat morgen bekendmaken dat er meer geld beschikbaar zal worden gemaakt om ondernemers, die evenementen en festivals hebben moeten schrappen, te compenseren. Vooralsnog krijgen organisatoren 80 procent van de kosten vergoed, maar er wordt zelfs gesproken over het vergoeden van 100 procent van de kosten.

Organisatoren van evenementen en festivals waren woest toen het demissionaire kabinet de teugels ineens aantrok. Dit werd door ondernemers uit die sector ervaren als een straf voor iets waar zij niets mee te maken hadden. Sterker nog, de snel stijgende besmettingscijfers waren volledig aan het wanbeleid van het kabinet te wijten.

En hoewel een flink aantal ondernemers zouden worden gecompenseerd door het garantiefonds, was dit hooguit 80 procent. Als je een groot, meerdaags festival organiseert dan is een hap van 20 procent uit je investering nog steeds een flink bedrag, misschien zelfs een nekslag.

Ook blijkt het garantiefonds niet te gelden voor dorpsfeesten en nieuwe festivals. Één van de eisen om in aanmerking te komen was namelijk dat een evenement twee eerdere edities moest hebben gehad.

Het demissionaire kabinet lijkt zich nu te beseffen dat het garantiefonds ontoereikend is en dat ruimere voorwaarden op zijn plaats zijn. Mogelijk loopt het te compenseren bedrag op tot maar liefst 100 procent en zullen ook kleinere evenementen onder de regeling gaan vallen, stelt de NOS.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ergens is het natuurlijk zuur dat het demissionaire kabinet nu met nóg meer belastinggeld gaat lopen strooien, bovenop al het geld dat ze er tot dusver al doorheen hebben gebrast. Maar de evenementensector verdient het om overeind geholpen te worden. Er waren al genoeg evenementen die niet door konden gaan omdat het zo lang duurde voordat de voorwaarden voor het garantiefonds überhaupt bekend werden gemaakt. En zij hebben met de Fieldlab Evenementen (wat helaas ook een dure aangelegenheid bleek te zijn) laten zien dat het veilig kon. Het is alleen jammer dat er door dit kabinet niet naar die adviezen is geluisterd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. vlekkenoplosser

  tuurlijk doe maar , burger betaalt wel. Dikke sigaar uit eigen doos

  1. ElGuapo

   Hoe je het ook bekijkt de burger krijgt weer een beurt. Compensatie aan een kant belastingverhoging aan de andere kant.

   1. Pauline Kummer

    De burger doet het zichzelf aan. En de ondernemer die zich aan alle voorwaarden houdt wordt door diezelfde burger gekneveld, moet eisen stellen, waaraan de burger niet aan wil voldoen.

    1. ElGuapo

     Nee komkommer!

     De eisen die een ondernemer moet stellen komen vanuit de overheid.

     De overheid draait daarna iets terug waardoor de evenementen branche inkomsten misloopt welke al uit de zakken van de burgers komt.
     De overheid compenseert dan de evenementen branche alsnog uit de zakken van de burgers.
     De overheid verhoogt vervolgens een willekeurige belasting waardoor de burger wederom geld uit hun zakken ziet verdwijnen zonder er ook maar iets voor terug te hebben gekregen.

    2. usb3.0

     paulientje gelooft in leugens en geeft vervolgens de burger de schuld

 2. Mistgabel

  Van welk geld dan?

 3. Cootje

  Heerlijk toch al die steun , die moet worden terug betaald , dan hebben we onze kinderen en kleinkinderen opgezadeld met gratis weggeef geld en garanties die niet verantwoord zijn , maar tegen die tijd woont Rutte ergens anders met zijn companen , dan neemt de inflatie toe wegens de dure grondstof prijzen , dan hebben we een gigantischs woning te kort , dan hebben we een stikstof en Phas probleem , dan hebben rechters die op de stoel van de politiek gaan zitten , dan hebben we de boeren , en we krijgen de kosten van klimaat idioot Timmermans , ziet er rooskleurig uit voor Pinokkio Nederlanders vinden polderen leuk , maar niet als ze vol in hun portemonnee worden genaaid , hoe kan een dorps idioot er in 10 jaar zo puinhoop van maken ,

  1. Emma Louise

   Veel Nederlanders hebben tijdens corona een slordige 50 miljard extra gespaard, cootje. Die mensen pak je niet in hun portemonnees.

   1. vlekkenoplosser

    veel nederlandrs zijn hun baan kwijt door corona strónt vlé®k en velen zullen hun baan nog verliezen strónt vlé®k. je domme gewauwel is tenen krommend

    de verwachting is dat zeker 40% van de horeca niet meer opstart
    kijk even in je winkelcentrum en te de lege winkelpanden strónt vlé®k

    je bent een randdebiel als je denkt dat jan de arbeider 50 miljard gespaard heeft

   2. Emile Takma

    Ja, de corona-crisis leidde tot het uitstellen van uitgaven, en dat gespaarde geld wordt nu versneld in de economie gepompt.

    1. vlekkenoplosser

     wat een dom gelúl strónt vlé®k. Modale gezinnen kunnen nauwelijks de touwtjes aan elkaar knopen domme jongen

     je gewauwel is weer tnen krommend

     bil gates heeft wel zijn vermogen met 25% laten groeien met de 7 vaccin fabriekjes sukkeltje

    2. Cootje

     Al dus onze huis econoom ? Hoe was het ook alweer ecb drukt geld bij om ?

   3. Cootje

    Wat hebben structurele kosten met gespaarde centen te maken , lasten verhogingen die blijven treffen de mensen en die Corona kosten smeren ze uit over tig jaar plus de inflatie plus de klimaat gekte plus de woning nood en dan hebben ze het hier over een paar overgehouden centen , is appels en peren en de blijvende kosten zijn net het kwartje van kok

 4. Cootje

  Criminelen hebben vrij spel in Nederland , want er is geen geld om het te bestrijden , totaal 80 miljard waar de ondermijning in deze situatie van stijgende kosten makkelijk slachtoffers vind . In 10 jaar Rutte geworden tot een bananen republiek . U vader en moeder creperen in de zorginstellingen , bootjes toeristen worden met open armen ontvangen , gratis woning , inrichting , plus een mooie uitkering , en de zorgtoeslag wordt betaald , de faillisementen Corona bedrijven zijn nog even uitgesteld , dat moet langzaam gebeuren zodat het niet opvalt

 5. Pauline Kummer

  Nog onvoldoende vaccinaties. Bedank je medeburger maar die naait u een oor aan. Frankrijk zegt het, Griekenland zegt het. Dus het wordt de Lutte. Ook mooi.

  1. ElGuapo

   18 miljoen prikjes gezet.
   Misschien heeft dat prikje toch minder effect dan je dacht.

   1. usb3.0

    Nou ElGuapo, die helpen voor geen meter, het Nederlandse volk dat onderworpen wordt aan een experimentele gen-therapie!!!

    1. Mr.blauw.sky

     Ja hoor over een paar jaar wordt worden we allemaal elektronisch aangestuurd!

     1. vlekkenoplosser

      wordt jij nu al !

     2. Emile Takma

      word

     3. Mr.blauw.sky

      Yeppo, iedereen met een functionerend centraal zenuwstelsel moet eraan geloven . Geldt dus niet voor ongewervelde weekdieren zoals jij .

     4. Actueel

      Bassie én Adriaan!

     5. Mr.blauw.sky

      Waar de poepclown is is USB-tje nooit ver weg ,
      goed gezien newbie !

     6. usb3.0

      Weet missie bloeskei waar hij/zij aan blootgesteld wordt, wat hij/zij ingespoten krijgt?, weet bloeskei dat het geen vaccin betreft maar een experimentele gen-therapie die aan de man wordt gebracht onder misleidende en eufemistische aanduiding vaccinatie of prik waarbij de bijwerkingen op langer termmijn dat word erkent totaal niet bekend zijn.

     7. Emile Takma

      wordt erkend

     8. vlekkenoplosser

      gelukkig is de strónt vlé®k het inhoudelijk weer eens met USB

     9. usb3.0

      Ook tamil weet niet waar hij zichzelf mee heeft laten inspuiten das wel duidelijk natuurlijk, domme jongen!

     10. vlekkenoplosser

      hopelijk komt de ontsteking van het hartzakje spoedig voor de strónt vlé®k

     11. usb3.0

      tamil trekt snel z’n keuteltje terug..

 6. andergeluid

  Geld weggeven dat niet bestaat is wel heel simpel om ze stil en zoet te houden.
  En dat werkt kijk maar naar de Horeca enz.
  Kijk ook elke dag even naar faillissementsdossier nl zo goed gaat het in het land

 7. sonny

  Vele verdienmodellen, welke niet behoren tot de primaire levensbehoeften, zullen verdwijnen!
  Een futuristische maatschappij, met gedisciplineerde multiculturele ‘deugers’ is het uiteindelijke doel van volksmennende Nederlandse (EU) regelgeving!
  Polen en Hongarije hebben het begrepen!

  1. right

   Sonny@
   Polen en Hongarije worden erop aangewezen, wel subsidies te willen opstrijken, maar geen politiek/juridische dwang uit Brussel te wensen!
   Elk land heeft recht op z’n eigenheid en cultuur!
   En ze hebben gelijk, immers de EU zal nooit een effectief/economisch machtsblok kunnen vormen!
   Teveel verschillende multiculturele zienswijzen, tegenstrijdige geaardheden, blokkeren een eenheid van landen/nationaliteiten onderling!
   De EU is een opgepoetste mislukking, en Noord Europa heeft de bittere druiven!

   1. sonny

    right,
    Waarom ziet het electoraat deze farce van “verenigde staten van Europa” niet?
    Sproeien ze hersenverwekend gas of wat is de oorzaak van deze massa- blindheid?

    1. right

     Het kuddegevoel, ergens bij willen horen, en vooral geen afwijkende (sociaal isolerende) mening durven uiten, angst voor de toekomst, groepshypnose!
     Er zijn allerlei reden aan te voeren voor deze volkse lafheid dan wel blindheid!

   2. usb3.0

    “Polen en Hongarije worden erop aangewezen, wel subsidies te willen opstrijken”

    Laten we nu eens stoppen met het gelül dat deze landen alleen maar subsidies opstrijken, zij betalen ook gewoon en wie is de eu om landen hun wil op te leggen, denk hier eens rustig over na, dit heeft niets meer met vrijheid te maken…

 8. Jan Heyn

  Weer net zoals de vorige keren zeker? Alleen de aantoonbare kosten voor een deel vergoeden. Niet de werkelijk geleden schade.
  Deze totaal nutteloze maatregelen zouden nog wel eens het aller laatste zetje voor de horeca en evenementen branche kunnen zijn. Precies zoals ze in Den Haag schijnen te wensen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.