Kabinet komt opnieuw met belachelijke coronamaatregelen: stimuleert vakantie binnen EU, maar schrapt festivalzomer

Het demissionaire kabinet krijgt het wederom voor elkaar om een volstrekt idioot coronabeleid te voeren. Per 8 augustus krijgen alle landen binnen de EU een gele of groene kleurcode, zodat vakantiereizen makkelijker worden. Tegelijkertijd zetten ze een dikke vette streep door de festivalzomer, want meerdaagse festivals mogen niet doorgaan “vanwege besmettingsrisico’s”.

Het demissionaire kabinet vindt het een goed plan om Nederlanders op vakantie te laten gaan en legt ze vanaf nu geen strobreed meer in de weg. Veel plezier!

Maar het kabinet heeft strengere regels geïntroduceerd voor terugkerende vakantiegangers. Iedereen die terugkeert uit een land met een geel reisadvies, heeft een coronabewijs nodig. Anderen moeten een negatieve PCR-test laten zien van minder dan 48 uur oud, of een antigeentest van maximaal 24 uur oud.

Tot nu toe heeft deze manier van controleren het virus nog niet buiten de deur kunnen houden. Dat is namelijk precies het argument dat ze gebruiken om meerdaagse festivals niet door te laten gaan, meldt de NOS. Het is dus een totaal schizofreen beleid!

Daarnaast is het nog maar de vraag of dit überhaupt zin heeft, aangezien de besmettingscijfers weer flink dalen en het zich nog steeds niet heeft vertaald in enorm hoge ziekenhuisopnames. Het kabinet moet zich inmiddels toch eens gaan afvragen wat het doel van dit beleid nou precies is, want wie proberen ze hier nou mee te beschermen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De mensen die naar festivals willen zijn veelal jongeren. En als je op zo’n festival rond wil lopen en je hebt je niet laten vaccineren, dan is dat op eigen risico. De mensen die het meeste risico lopen op heftige ziektesymptomen zijn ook al gevaccineerd, dus wat zijn we nou eigenlijk aan het doen met z’n allen? 50- en 60-plussers met een enkele vaccinatie aan het beschermen, terwijl ze heel 2020 al hebben overleefd? Aan dit hele beleid is geen touw aan vast te knopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Gebande_5

  Mooi.
  Kinderen en kleinkinderen kunnen probleemloos naar Spanje komen zonder problemen met de verzekeringen.
  Goed nieuws voor ons.

 2. Flengan

  Het is niet de vraag of het zin heeft; het is reeds bekend dat de maatregelen geen enkele zin heeft, mits je ons land wil slopen.

 3. leukeditter

  totaaal gestoord die de jonge en consorten.. wie nou allemaal gelooft dat dit om een virusje gaat moet een spuit halen voor enkele hersencellen

  1. Emile Takma

   Leukeditter is erg intelligent en liet zich uiteraard niet vaccineren.

   😂

   1. ElGuapo

    Schlemiel denkt wederom een aanname te kunnen doen over iemands intelligentie.
    Schlemiel gebruikt daarvoor andere namen om zijn domme opmerkingen te bevestigen.

   2. ElGuapo

    Dat komt mooi uit…. Schlemiel aangezien ik nog een vliegtuig van je tegoed heb doe maar degene op de foto van dit artikel.

 4. kattekop

  Je ziet toch wat ze al een hele tijd doen.
  Eerst strenge maatregelen, dan versoepelen dan weer maatregelen en weer versoepelen en dat zo lang dat niemand meer weet waar hij aan toe is.

 5. Pauline Kummer

  Omdat ziekenhuisopnames afnemen is geen reden om een vaccinatie niet te nemen. Zo iets doe je om een opname te voorkomen met heftige complicaties mocht je besmet raken. Dus wil je van van al die wisselende maatregelen is vaccinatie aanbevolen.

  1. Janna47

   @Pauline Kummer
   Je snapt zelf ook dat je onzin verkoopt nu? Je denkt dat we ooit van de maatregelen afkomen? Ook al is iedereen gevaccineerd? Slaap lekker verder…..Toos

   1. Pauline Kummer

    Ze zullen minder ingrijpend zijn. De absolute weigeraars bepalen de mate waarmee ze toegepast gaan worden. Dat hebben ze dan afgedwongen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.