Franse president Macron reageert op enorme coronademonstraties: 'Wat is de vrijheid om anderen te besmetten waard?'

Franse president Macron reageert op enorme coronademonstraties: 'Wat is de vrijheid om anderen te besmetten waard?'

De Franse president Macron. Bron: Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com.

In Frankrijk worden steeds heftigere coronamaatregelen genomen, waardoor de demonstraties ook in intensiteit toe zijn genomen. De Franse regering wil in augustus zelfs vaccinatiebewijzen verplichten voor toegang tot horecazaken en winkelcentra. Zondag reageerde de Franse president Emmanuel Macron op de coronademonstraties en zei: 'Vrijheid is nooit onvoorwaardelijk, grenzeloze vrijheid bestaat niet'.

Macron lijkt geen millimeter te willen meebewegen en negeert alle kritiek op zijn draconische beleid. Hij zei namelijk wel de dialoog aan te willen gaan met coronasceptici, maar voegde daaraan toe dat hij 'moeite heeft met het irrationele, manipulatieve en cynische verzet tegen de maatregelen', meldt Elsevier Weekblad.

De Dagelijkse Standaard

Het is echter juist Macron zelf die irrationeel, manipulatief en cynisch is geworden. 'Vrijheid is nooit onvoorwaardelijk, grenzeloze vrijheid bestaat niet. Wat is de vrijheid om anderen te besmetten waard? Dat is geen vrijheid, maar onverantwoordelijk gedrag, egoïsme', zei hij tegen de demonstranten.

Macron doet net alsof coronavaccins besmettingen voorkomen, wat je reinste onzin is. Ja, ze zorgen ervoor dat de virusoverdracht wordt bemoeilijkt, maar dat is absoluut niet hetzelfde als virusoverdracht voorkomen!

Het is dus niet meer dan logisch dat de Fransen massaal de straat op gaan om tegen deze belachelijk strikte maatregelen te demonstreren. Het komt namelijk gewoon neer op vaccinatiedwang, of je moet maar tevreden zijn met een situatie waarbij je vrijwel nergens naartoe kunt als Fransoos.

Voor Macron maakt het allemaal niets uit. Zelfs het feit dat er felle kritiek is vanuit zijn eigen partij doet hem kennelijk niks, want hij blijft gewoon zijn autoritaire koers varen 'om besmettingen te voorkomen'.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De komende maanden worden waarschijnlijk cruciaal voor de Franse president. Als hij zijn zin door blijft drukken, en de coronademonstraties steeds heftiger worden, dan komt hij voor een lelijke verrassing te staan. In Frankrijk zullen ze dan namelijk zien dat er, ondanks de vaccinatieplicht, nog steeds besmettingen plaats zullen vinden. Maar aangezien Macron nergens voor lijkt te willen buigen, is de kans vrij klein dat hij lering trekt uit dat scenario.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties