Klimaatpaus Timmermans presenteert economie-slopende Green Deal: Speciale wetten gaan uitstoot broeikasgassen verminderen

Eindelijk was het moment daar: de Nederlandse klimaatpaus Frans Timmermans mocht zijn klimaatpakket gaan presenteren. De PvdA’er is van mening dat onze Europese economie binnen 30 jaar circulair moet zijn. Daarnaast wil hij met zijn Green Deal alle vormen van vervuiling uitbannen. Een ambitieus plan, die ook nog eens vele honderden miljarden zal gaan kosten. Na het coronafonds kunnen de noordelijke EU-lidstaten opnieuw diep in de buidel gaan tasten. 

Vandaag presenteerde Timmermans het zogeheten ‘fit for 55’-pakket, een reeks aan nieuwe wetten of wetswijzigingen die de Europese Commissie graag wil invoeren om een klimaatneutrale samenleving op te tuigen. Volgens Timmermans omvat dit pakket alles om succesvol naar een duurzaam Europa over te gaan. Er gaan tal van nieuwe richtlijnen gelden de komende jaren, zo meldt NU.nl

Het pakket is dé perfecte wettelijke belichaming van de megalomane visie van Timmermans. Ons doen en laten zal flink worden beïnvloedt door het groteske plan van de EU: van CO2-standaarden voor personenauto’s tot aan nog strengere importeisen. Plannen die we allemaal gaan voelen in onze portemonnee. Want de EU heeft het plan om een compleet nieuwe ‘groene’ infrastructuur in de EU te gaan aanleggen. De oude infrastructuur in landen moet op de schop en er moet een Europees netwerk komen voor laadpalen.

De grote vraag is natuurlijk hoeveel deze plannen precies gaan kosten en wie dit allemaal mag gaan bekostigen – hint: het rijke Noorden. Kijkend naar de plannen van de EU dan blijkt maar weer eens dat Nederland achterloopt, dit tot grote ergernis van Ed Nijpels. Hij is van mening dat het demissionaire kabinet al veel eerder had moeten aangeven welke plannen van de EU in Nederland prioriteit hebben. Nu moet dat allemaal tijdens de formatie worden besproken, wat volgens hem kostbare tijd kost.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Na de zomer gaat de strijd over dit klimaatpakket losbarsten. Het kan, gelukkig, nog jaren duren voordat voorstellen uit dit pakket worden aangenomen. Daarnaast is er altijd nog de mogelijkheid dat bepaalde voorstellen het helemaal niet gaan halen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Emile Takma

  Een enorme prestatie van Timmermans met zijn architect Samson.
  Dit heeft de allure van een Marshall-plan en is toonaangevend in de wereld.

  Er is een reden om trots te zijn op waartoe de EU beleidsmatig in staat is.

  1. usb3.0

   tamil is ook te dom om echt te begrijpen wat voor impact het heeft op de economie, op mensen die geen geld hebben, mensen die het niet begrijpen, mensen die gewoon niets hebben met klimaatreligiueze imbecielen.
   Het nieuwe verdienmodel is een prestige ding geworden ten koste van mensen, men stelt klimaatreligie boven mensen…

  2. usb3.0

   “waartoe de EU beleidsmatig”

   Uh tamil bedoelt natuurlijk, door de soevereiniteit overboord te mieteren wordt beleid door de Nederlandse strotten gedrukt

  3. ElGuapo

   Schlemiel vind alles mooi en fantastisch zolang hij op zijn zolderkamertje mag blijven zitten en die uitkering kan ontvangen. Zolang dat niet afgepakt is alles mooi en fantastisch.

  4. Nostradamus

   Toonaangevend in de wereld, terwijl China milieuregels schrapt…

   Echt, Emile toch. Weer niet nagedacht?

  5. J. Punt

   Samsom…

  6. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k en edje nijpels weten nog steeds niet wat de taken van een demissionair kabinet zijn.

   Best wel triest zoveel onwetendheid

  7. RvdBe

   Er is een reden om trots te zijn op waartoe de eu beleidsmatig in staat is, aldus Takema.
   Er is nog 0,0 gepresteerd en Takema is al vervuld van trots👍😁

  8. Wally

   Architect samson.
   Een figuur die begon met stenen en flessen naar de politie te gooien is een architect?

   1. vlekkenoplosser

    volgens de linkse fascistische milieu maffia wel ja.

 2. siemoon

  hr takma volgens mij is uw goed wijs kapot

  1. Emile Takma

   Volgens mij is je beheersing van de Nederlandse taal zwak ontwikkeld, Simeon.

   1. usb3.0

    Maar dat is natuurlijk niet wat siemoon bedoelt, siemoon bedoelt natuurlijk dat jij een enorme galbak bend die niet goet bij zijn hoof is

    1. Emile Takma

     hoofd

     1. usb3.0

      Hoe dom ben je nu eigenlijk tamil, je wordt letterlijk in het zeikje gezet maar je taal autistische dwang kan jij niet onder cöntröle krijgen…

    2. Emile Takma

     bent

    3. Actueel

     “bend die niet goet bij zijn hoof is”

     🙂

   2. september

    bent die niet goed bij zijn hoofd is.Volgens siemoon ,als die dat bedoeld,want zijn text is onbegrijpelijk

    1. Human Beast

     tekst , mafkees.

     1. september

      Het zelfde

   3. vlekkenoplosser

    strónt vlé®k heeft inhoudelijk weer niets te melden

    strónt vlé®k viert feest omtrent het opstoken van oerbossen voor de bio-massa centrales.
    strrónt vlé®k heeft de verstandelijke vermogens van een kind van 11

    strónt vlé®k is het betere broertje van asperger zusje greta!

    1. ElGuapo

     Te hoge inschatting.

    2. Actueel

     @Vlêk: Hoe zeer ik Greta ook uit mijn leven ban, dit verdient zij niet.

     1. vlekkenoplosser

      ik zie toch erg veel gelijkenis !

 3. Mistgabel

  Zag net die lapzwans op tv orakelen.
  Nu 50 graden in Canada…

  Had verdomme 20 jaar geleden al in augustus in Turkije meer dan 50 hraden dat zelfs de Turken aan het zweten waren.

  Die man leeft van leugen op leugen.
  Wat een eng vies gluiperig mannetje is dat.

  Ook al leugens bij MF17 met zijn knuffel, ring en zuurstofmasker.

  Wanmeer wordt die pathologische leugenaar nou een keer on het gekkenhuis of gevamgenis gesmeten.

  Vuile smiecht is het.
  Aan leugenaars heb ik een bloedhekel en ruik ze op afstand.
  Bij deze verga ik van de stank lucht.

  1. Emile Takma

   De 54 graden in Canada is niet te vergelijken met het weer in het Midden Oosten, Mestvork, deze opmerking slaat nergens op.

   De hittegolf in Canada en het westen van de V.S. is heter dan meteorologen voor mogelijk hielden en is zeker een gevolg van de opwarming van de aarde die huiveringwekkend snel gaat.

   1. Mistgabel

    h*tps://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal/vs/warmste-temperatuur-ooit-gemeten/10245700.html

    Technisch gezien gaat het niet om een record. De hoogste temperatuur ooit werd op dezelfde plek gemeten, op 10 juli 1913.
    Toen zou het 56,7 graden Celsius zijn geweest, maar wetenschappers vermoeden dat het om een meetfout gaat. Een meting in Libië van 1922, waarbij 57,8 graden Celsius werd gehaald, is om die reden geschrapt. In 1931 zou het in Tunesië eens 55 graden zijn geworden.

    Bij recente metingen klom het kwik nooit hoger dan 54 graden. Die temperatuur werd gehaald in 2013.

   2. usb3.0

    tamil is een domme jongen..

  2. Cootje

   Je heb gelijk een toonbeeld van het verrotte socialistische systeem, in heel Europa uitgescheten door zelf verrijking , fraudes , oplichting , manipulatie , vriendjes politiek , en deze diabetische dikzak die een voetafdruk heeft waar een paard de hik van krijgt zit er voor zich zelf , net zo goed als die nagemaakte atoom geleerde , gelukkig hebben we Corona epidemie die voor het draagvlak roet in het eten gaat gooien , die gaat zoveel geld kosten dat ze Timmermans van zelf gaan uitkotsen , en Rutte gaat er mee ten onder . Milieu is voor geitenwollen sokken en de dorps idioten .

   1. september

    blabla bladida

  3. Mistgabel

   Zie een paar typefoutjes door snelheid op tikken telefoontje.

   Voordat een taalnazi of bij een gebleken onderzoek mensen zijn die daarop wijzen nare mensen blijken.

   Ja, het is de MH17

   1. Actueel

    @Mist: Je moet de fecaliënkoning op voorhand natuurlijk aandacht geven, die moet je gewoon doorspoelen zoals dat te doen gebruikelijk is.

 4. J. Punt

  Opzouten met die flauwekul. Zolang allerlei afgfdankte rotzooi gedumpt wordt in afrika en sloopauto’s een nieuwe taak krijgen als vervoermiddel in het oostblok. Laadpalen? Daar bescheuren ze zich om en tuffen lekker door met hun euro 0 dieseltje en benzine autootje uit 1985 afkomstig uit het keurige aangeharkte NL

 5. HD

  Figuren met een uitkering en ambtenaren hebben makkelijk praten, het zal opgehoest moeten worden door de werkende minderheid.

 6. RvdBe

  Dan doen de Chinezen het slimmer: we gaan 1100 nieuwe kolencentrales neer zetten, oh nee we gaan er toch maar 600 neerzetten.
  Dus de Chinezen hebben virtueel 500 kolencentrales gesloten die ze nooit gebouwd hebben en zijn zo hard op weg hun klimaatdoelen te halen👍🤣

 7. dumbfarmer

  bij wiens gratie zit die idioot daar eigenlijk nog???
  Kunnen we die clown niet terug roepen ofzo en eens wat zinnigs gaan laten doen in plaats van onzin te janken, drammen en zichzelf vet mesten in een vliegtuig?

  1. ElGuapo

   Hij heeft erg bruine armen.

 8. Lampall

  Nero , stak toch ook zijn eigen Rome in Brand ?

  1. Branzino

   @Lampall
   Hoe is mogelijk om hier gewoon zulke onzin neer te pennen? Als je de klassieke geschiedenis niet kent, moet er ook niet over schrijven. Nero had namelijk niets te maken met de grote brand in Rome, aan het begin van onze jaartelling. De enige bewezen relatie tussen die brand en Nero is het feit, dat hij toen keizer was. Sterker nog, volgens Tacitus bood hij in allerlei vormen hulp aan de mensen van Rome die veel schade hadden geleden door de enorme brand.

 9. Flengan

  Als Frans nu zelf eens plaats maakt, gewoon het huidige verwisselen voor het eeuwige, dat scheelt sowieso nogal wat CO2!

 10. Lampall

  Branzoni,
  Misschien,
  Maar hopelijk ben je zo intelligent (of niet)
  dat je zou kunnen begrijpen wat ik met de opmerking , >Bedoel <

 11. Bob Fleumer

  Als Fransje Timmermans nou eens begint met z’n adem ca 15 minuten inhouden dan draagt hij, als CO2 uitstoter alvast bij tot het reduceren van het leven brengende gas.
  De man is echt gek en niet meer te repareren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.