Lowlands-directeur hekelt flipflopbeleid Rutte en spant kort geding aan: ‘Dit is een onmogelijke, onwerkbare situatie’

Een week voordat het driedaagse festival met zo’n 60.000 bezoekers begint krijgt Lowlands pas te horen van het kabinet of het mag doorgaan. Volgens de directeur van het festival, Eric van Eerdenburg, is dit een onwerkbare situatie. Dit soort vreemde keuzes van het kabinet, om pas last minute uitsluitsel te geven, raakt festivalondernemers diep in de portemonnee; er blijven tot het allerlaatste moment enorme financiële risico’s bestaan. 

Doordat zowel demissionair premier Mark Rutte als coronastuntelaar Hugo de Jonge er een enorm ‘flipflopbeleid’ op nahouden blijven het voor vele ondernemers enorm onzekere tijden. Met name de festivalbranche moet het ontgelden. Lowlands-directeur Van Eerdenburg hekelt het feit dat zijn organisatie tot het allerlaatste moment in onzekerheid wordt gelaten. Een week voordat het festival begint krijgt men pas te horen of er groen licht wordt gegeven. In een gesprek met het NRC laat hij weten dat dit veel kopzorgen veroorzaakt:

“Keer op keer, en dit maakt mij zo boos, hebben we uitgelegd dat er een lange voorbereidingstijd nodig is. Eigenlijk heeft de overheid Lowlands zo al gecanceld. Maar wie zelf de stekker uit zijn evenement trekt, kan geen aanspraak maken op vergoedingen uit het garantiefonds.”

En dat is nu precies de kern van het probleem. Door het enorme faalbeleid vanuit de overheid, die wel alle financiële touwtjes in handen heeft, moeten bedrijven zich bijna wekelijks in allerlei bochten wringen om aan alle veranderende eisen te voldoen. De overheid levert géén maatwerk én daarnaast verandert het beleid te vaak – omdat men erachter komt dat het eerste pakket aan regels niet goed werkte.

Lowlands heeft samen met 30 andere partijen, waaronder F1 Dutch Grand Prix Zandvoort, een kort geding aangespannen tegen de overheid. Zij willen dat evenementen die voldoen aan de Fieldlab-voorwaarden gewoon door mogen gaan:

“Een verhelderende rechtszaak kan heus iets helpen. Maar we zagen het ook bij de horeca die rechtszaken aanspande: juridisch heb je niet veel poten om op te staan. En ik denk dan ook niet dat de overheid staat te trillen op de benen. Het totale coronagebeuren heeft al 80 miljard gekost. Extra kosten zijn gewoon nog een spaandertje bij het hakken. Een gelijk streven is: haal de informatie van de Fieldlab-evenementen erbij. Daar is door de sector in geïnvesteerd en daar zagen we tijdens de piek van de vorige golf een besmettingsgraad die verwaarloosbaar is. Van de 130.000 mensen die zijn geweest waren er 103 achteraf geteste, besmette gevallen. Een deel daarvan was ook weer moeilijk te herleiden naar de Fieldlab-evenementen. Het vorige week overbelaste systeem bij het uitgaan kun je ons niet aanrekenen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Op dit moment is dit de enige reële manier om de overheid op het matje te roepen voor haar enorme zwabberbeleid. Al ruim een jaar is het bedrijfsleven de dupe ervan, geen wonder dat bedrijven en/of sectoren de weg naar de rechtbank zoeken. Want het voortbestaan van een sector staat op deze manier op het spel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. usb3.0

  leugenclown en de jonge zijn dom-denkers

 2. Monty

  ”Lowlands-directeur hekelt flipflopbeleid Rutte en spant kort geding aan”

  Achteraan sluiten, eerst is Wilders nog aan de beurt om hem veroordeeld te krijgen.

  1. usb3.0

   4 woorden en het gaat bij monty over Wilders, monty’s haat en nervositeit voor Wilders begint direct als het uit bed komt

   1. Monty

    Maar je kan mij geen ongelijk geven.
    Eerst is Wilders nog aan de beurt om Rutte veroordeeld te krijgen.

    Of zou hij dit gelogen hebben om Rutte achter de tralies te krijgen.

    1. Gebande K0K

     Of zou hij dit gelogen hebben om Rutte achter de tralies te krijgen.

     Dat gaan we regelen

     1. Cootje

      Wie heeft er landelijk de bijnaam Pinokkio ? Kan je in elke Quizvraag stellen , of lichte dementie .

     2. Monty

      Wilders!
      Hij laat niks meer horen van het proces waar hij mee bezig was om Rutte achter de tralies te krijgen.

      Misschien een lichte dementie.
      Of komt hij hier ooit nog een keer mee.

      Ik heb gewonnen Cootje.

   2. Robert75

    Ja inderdaad die Monty zit er vol mee met zijn haat tegen Wilders. In elk artikeltje weet die wel een verband met Wilders te leggen ook al heeft Wilders niets te maken met het artikel op zich. Het is gewoon een obsessie. Ik zou me zorgen om mijn gezondheid maken als ik Monty was. Want als je zoveel haat hebt tegen iets of iemand kan je niet meer helder nadenken.

    1. Monty

     ”Want als je zoveel haat hebt tegen iets of iemand kan je niet meer helder nadenken.”

     Het is geen haat, maar ik help jullie alleen herinneren dat Wilders ook Rutte veroordeeld probeert te krijgen net als de Lowlands-directeur.

     Of zijn jullie dat vergeten en is Rutte alleen een leugenaar?

 3. Gebande K0K

  Lowlands-directeur hekelt flipflopvoorspellingen van het KNMI en Buienradar en spant kort geding aan: ‘Dit is een onmogelijke, onwerkbare situatie’

  Lastig indien de realiteit en daarmee samenhangende maatregelen niet altijd voorspelbaar is.

 4. Emile Takma

  Meent Bart dat het Kabinet gewoon door had moeten gaan in het loslaten van de maatregelen?

  1. vlekkenoplosser

   geheel correct strónt vlé®k

   Je kan immers niet verkopen met 52000 zogenaamde besmettingen en lege ziekenhuizen dit achterlijke beleid van een demissionair kabinet als solide te bestempelen domme jongen

   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1336378109/minder-coronapatienten-opgenomen-in-ziekenhuizen

   corona is een hoax en wordt misbruikt voor andere zaken.

   build back better, u zult zich onderwerpen !

 5. Abraham50

  Lowlands niet door laten gaan.
  Zo komen we er niet!

  1. september

   De voorbereidingen voor Lowlands gaan intussen. gewoon door,mocht het toch doorgaan

   1. vlekkenoplosser

    natuurlijk , we geven de test maatschappij echt niet op !

   2. Abraham50

    Financieel oogpunt toch?
    Compensatie.
    Maar mijne geliefden, we moeten ons vernederen!

 6. Nostradamus

  Lowlands is alleen goed om op natuurlijke wijze groepsimmuniteit te creëren. Anders had het sowieso ook helemaal niet door moeten gaan. Meerdere kleine festivals in de regio had een betere keuze geweest. Maar goed, wat verwacht je van een kabinet met een drie-dubbele agenda.

  1. Monty

   Vlucht Nostradamus, nu het nog kan.
   Straks is het te laat.
   Je weet toch hoe het afliep tijdens de tweede wereldoorlog!

   1. Nostradamus

    Wel on-topic blijven Mindy.

 7. Piet Klein

  Het is onvoorstelbaar hoe dit blunderende kabinet maar blijft zitten en fout op fout stapelt en bovendien nog meent door te moeten gaan in een volgend kabinet. Elke vorm van zelf reflectie ontbreekt en morele besef ontbreekt dat met zoveel fouten er maar één optie is en dat is vertrekken.

  – het coronadossier één grote blunder traject. Vanaf de start tot nu, onnodige lockdowns, extra doden, vele benadeelden
  – de georganiseerde misdaad, moord op moord, aanslag op aanslag en Rutte slaakt stoere taal over Hongarije, nul positieve resultaten en alleen maar verstoorde verhoudingen tussen staten en na de aanslag op de Vries geen enkele ambitie het kan maanden jaren duren. Dat was compleet anders nadat de rechter de corona maatregelen terug naar de tekentafel verwees, binnen record tijd waren er nieuwe wetten.
  – Kaaggate, slechts topje van de ijsberg waarin de NPO en consorten vooral bezig zijn met politieke propaganda en vooral niet bezig met een evenwichtige nieuwsgeving wat er in de maatschappij leeft. En ook weer een ronde liegen en bedriegen.
  – Omtzigtgate, machtsmisbruik en circus van liegen en bedriegen
  – toeslagenaffaire, niet voor Nederlanders opkomen maar het onderwerp proberen onder het vloerkleed te vegen, informatie achterhouden, liegen en bedriegen.
  – Veel geld weggeven aan rijkere Italianen en Fransen (Italiaanse en Franse burgers zijn gemiddeld rijker dan Nederlandse burgers) en daarmee deze landen verder verslaafd maken aan het subsidie infuus.
  – Pensioen dossier een puinhoop
  – Migratie die Nederland niet maar aan kan qua huizen, files, luchtverontreiniging (en migranten zijn aardige mensen) we kunnen het totaal niet meer aan. Vele starters op de woningmarkt zijn kansloos.
  – Het aanpakken van boeren op basis van een cryptisch stikstof dossier en daarmee een sterke tak ongeveer wegpesten (en vergelijk dat eens met Denemarken). En tegelijkertijd een vliegveld bij bouwen.
  – Een Klimaat beleid wat van geen kant deugt op een ongelofelijk belangrijk onderwerp klimaat. Onvoldoende, absurd duur, bedrijven profiteren burgers bloeden in dit beleid dat onvoldoende effectief is. Bossen worden gekapt, de meest grote onzin
  – Een kapot bezuinigde zorg waardoor er onmogelijk keuzes op tafel kwamen te liggen. Een zorg die bovendien tot de duurste van Europa behoort.
  – Kapot bezuinigde ouderenzorg.
  -Steun aan totaal fout monetair beleid met als gevolg absurde schulden, negatieve rente
  – etc.

  Het is een raadsel dat deze politici maar denken door te mogen gaan. Met een beetje zelfreflectie houd je de eer aan je zelf. Het is ongekend hoe zeer Rutte en zijn vrienden Nederland afbreken.

  Nederland verdient beter.

  1. Gebande K0K

   Een prachtig verhaal met halve waarheden.
   Maar pleit Piet er voor dat de betreffende politici de steun en het vertrouwen, welke de Nederlandse kiezers duidelijk aan hun adres kenbaar hebben gemaakt, naast zich neer leggen en vertrekken?
   Dat zou toch een totale minachting van de kiezers zijn?

   1. Abraham50

    We krijgen inderdaad dat wat we verdienen.

   2. Cootje

    Welke halve waarheden ? Vergeten dat 3 banken hun misdaden kunnen afkopen zonder individuele strafvervolging , dat de narcotica de nummer 1 positie exporteur van europa glansrijk in bezit heeft en de ondermijning onder 10 jaar Rutte is gebeurd wegens de enorme kaalslag en bezuinigen in de Justine sector en gevangenissen sector , en rechts kiezen en over links gaan is de minachting ten top , gelukkig helpt Corona het Europese en het Nederlandse zooitje omzeep . Want er komt steeds meer naar boven uit de beerput

   3. Piet Klein

    – Het zou juist van respect tonen aan de kiezer als je de gegunde opdracht terug geeft omdat je niet in staat bent de opdracht naar behoren uit te voeren
    – Het zou juist van respect tonen als je de kiezer opnieuw de keuze laat na het groot aantal fouten dat na de verkiezingen is duidelijk geworden.

 8. vlekkenoplosser

  Amerika groten deels geen regels meer
  UK volgende week helemaal geen regels meer

  leugenclown rutte en minister van propaganda goebbels blijven de angstfactor voeden

  52,000 zogenaamde positieve testen en de ziekenhuizen zijn LEEG !

  corona is een hoax en wordt misbruikt u te onderwerpen. build back better

  wake up !

 9. Cootje

  Wilders heeft gewoon de tijd mee , kunnen ze zich hier wel afzetten maar er heerst in Nederland een zuivere tweedeling , wilder hoeft van mij niet mee te mogen doen ,laten ze hun eigen puinhopen maar opruimen er is in ieder geval genoeg potentieel ontevreden mensen die rechts stemmen en dat worden er alleen maar meer ,10 jaar puinhopen Rutte zijn niet op te ruimen , net zo goed dat het criminele milieu zijn omzetten uitbreid van 80 naar 100 miljard binnen 5 jaar , ondermijning is niet meer te stoppen , wat een journalist en een advocaat gebeurd maakt meer indruk dan de verhalen van Rutte en zijn benden die deze mensen niet kon beschermen . En laat Wilders Rutte maar aanpakken op zijn daden , de MKBers die op Rutte gestemd hebben mogen huilie huilie doen in de talkshows , ze kunnen het 4 jaar voelen dat ze in hun kruis zijn geraakt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.