Maarten van Rossem deelt sneer uit aan Wopke Hoekstra: “Hij is volledig ongeschikt voor het politieke handwerk.”

Gisteravond tijdens het NPO-programma De slimste mens werd Wopke Hoekstra kort besproken. Of beter gezegd: ongenadig hard afgefakkeld door Maarten van Rossem. De PvdA-historicus had geen goed woord te zeggen over de CDA-leider en minister. Volgens Van Rossem heeft Hoekstra gewoon geen enkel politiek talent én krijgt hij het keer op keer voor elkaar om zichzelf in de nesten te werken. Vanuit het niets werd de kennisquiz een ‘haal-Wopke-maar-door-het-slijk-show’. 

De PvdA-brombeer heeft duidelijk geen hoge pet op van Wopke Hoekstra, volgens de historicus heeft de CDA’er het zeldzame talent om letterlijk alles te verpesten. Daarnaast heeft hij zijn eigen ruiten ingegooid door Omtzigt niet door dik en dun te steunen. Van Rossem kon het gisteravond niet laten om een flinke sneer uit te delen aan de CDA-leider. Presentator Philip Freriks was benieuwd naar wat Van Rossem vond van de ‘wonder boy’ van de christendemocraten, waarop Van Rossem zijn ongefilterde mening uitte:

“De belofte, maar het is niks geworden. Het is geen politicus. Hij heeft het ongemeende talent om het verkeerde te doen op het verkeerde moment en het verkeerde te zeggen op het verkeerde moment. En geen groot vriend van (Pieter) Omtzigt, die tegenwoordig voor de Here Jezus doorgaat. Dus dan zit je ook al fout. Hij is volledig ongeschikt voor het politieke handwerk.”

De sneer richting Hoekstra was natuurlijk helemaal terecht én raakt ook een gevoelige snaar: Hoekstra is gewoon compleet geflopt als partijleider en lijsttrekker. Hij werd gebracht als een groot politiek talent, maar nu ruim een half jaar later weet heel Nederland dat hij dat absoluut niet is. Daarnaast weet Hoekstra zichzelf, en daarmee zijn partij, vaak genoeg in de nesten te werken. Ook heeft hij zijn positie en status in het land flink overschat, Omtzigt is geliefd door velen in Nederland. Hoekstra daarentegen….

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het zijn al geen leuke tijden voor het CDA en nu worden ze ook al belachelijk gemaakt door de PvdA’er Van Rossem – die in 2017 zijn eigen partij compleet ten onder zag gaan. Als ervaringsdeskundige weet hij natuurlijk als geen ander dat Hoekstra net als Asscher gewoon niet geschikt is als politiek leider.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. plakband

  Spijtig dat ook in dit tv-programma de politiek opduikt.
  Eenzijdige belichting van situaties en personen zonder weerwoord.
  Stemmingmakerij door een PvdA’er, om misselijk van te worden.
  Ook dit programma dus maar op de lange zwarte lijst gezet.

 2. halo1

  Van Rossum heeft geen recht van (zo) spreken: hij is een (linkse) stuurman aan de wal: alleen linkse figuren kunnen zijn goedkeuring verdragen..

 3. AidemediA

  maarten van rossum, moet ff lekker z’n kakel houden. Hij vindt dat de PVV een gevaarlijke partij is. Omdat zij de import van vooral islamitische gelukzoekers willen stoppen. Dus hij vindt mij en nog zo’n anderhalf miljoen mensen gevaarlijk. maarten van rossum is zeker vergeten dat zijn partij voor de allochtonen, onder leiding van pinok en assscher, Nederland in een bananenrepubliek hebben veranderd. En zo’n beetje alle verworvenheden waar flink voor gestaakt is hebben afgeschaft. Die pvda, dat is pas een gevaarlijke partij.

  1. Emile Takma

   “ Hij vindt dat de PVV een gevaarlijke partij is.”

   De PVV is wel een vies bruin en ziek clubje maar echt gevaarlijk zijn ze niet meer. Ze verloederen de discussie, dat is vervelend maar inmiddels ook nauwelijks nog bedreigend.

   1. AidemediA

    Geachte E. Takma. Hartelijk dank voor uw positieve en inhoudelijke reactie. Met vriendelijke groet. AidemediA.

   2. Cootje

    De pvv is onder de schooljeugd razend populair dus de toekomst ziet er goed uit , Vlaams belang in Vlaanderen gepeild op 43% dat ze er daar alle kleuren van Rob jetten zijn regenboog schijten om nieuwe verkiezingen uit te schrijven en nu komt het mooie ook daar is midden links bij elkaar gekropen en vechten ze de tent uit maar die 43% hangt als een molensteen , macron kan zijn begroting niet op orde krijgen want dan is le Penn volgend jaar aan de beurt en ze maakt toch wel een kans , in Spanje hoor je Rutte niet over is van links tot rechts alles corrupt , dus we laten Wilders gewoon in zijn waarde de schooljeugd is de toekomst.

   3. Cootje

    Bruin en vies vind ik Sidney Smeets nog steeds LID van D66 . En bij dat clubje zijn er mannen en vrouwen met een apart luchtje , en dat is als transgender op je zolderkamertje jou clubje en dat is begrijpelijk , en doe je moeder de groeten

   4. Nostradamus

    Emile is wel een vies bruin en ziek mannetje maar echt gevaarlijk is hij niet. Hij verloederd de discussie, dat is vervelend maar ook nauwelijks bedreigend.

 4. Rieks

  Maarten van Rossem, elk woord aan hem verspild is er 1 teveel.

 5. Nostradamus

  Ook azijnpissers hebben afentoe gelijk. Voor de rest is negeren van deze man het beste. (net als het negeren van Emile, Monty etc.)

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord, kan niet beter!

 6. Spoetnick

  Dit meldt KRO-NCRV over haar eigen programma.

  De slimste mens is een tv-quiz waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Maarten van Rossem is kritisch jurylid.

  Het is schandalig dat dit programma wordt gebruikt voor politieke boodschappen.
  Wat Van Rossum zegt is niets minder dan vuilspuiterij, met linkse indoctrinatie als doelstelling.
  Redactie van KRO-NCRV, schaam je diep.

 7. Emile Takma

  Leuk dat DDS Maarten van Rossum hier als deskundige opiniemaker opvoert.

 8. Aborifa

  Hoekstra is een nette en slimme vent. En dat zijn tegenwoordig opvallende eigenschappen voor een parlementariër.
  Maar misschien heeft Van R. toch wel gelijk.
  In elk geval is Van R. vaak leuk in zijn ongeliktheid die soms nog sterker is dan die van Geert W.

 9. Niet L niet R

  Daar hoef je niet van Rossum om te heten, ieder persoon met een gezond verstand, heeft de afgelopen maan gezien, dat Hoekstra totaal niet geschikt is voor de politiek, denk dat hij commercieel ook door de mand valt!

 10. Bes Tolen

  aborifa a=z o=w o=a r=m i=eu a-z of s.

 11. Bes Tolen

  aborifa. De n ontbreekt in dat alfabet.

 12. dumbfarmer

  bij CDA hoor ik al wat ze roepen bij ‘the green mile’: dead man walking!!

 13. rexm

  Het is niet Wopke alleen, 80% van de coalitie is niet instaat, om enige intelligentie naar voren te toveren, dat is ook de reden dat men geen regering kan vormen.
  Het zou zomaar eens kunnen zijn dat de Nederlandse bevolking slimmer is, als de gehele coalitie.
  In de coalitie spelen ze te veel gansborden en voor dat men het weet staat men weer , terug naar af.

  .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.