Minister Van Engelshoven gaat universiteiten verplichten ‘microagressies’ aan te pakken: ‘Maatregelen richten zich op vergroten genderdiversiteit’

De Nederlandse universiteiten zijn niet divers genoeg aldus minister Van Engelshoven (D66) én de Europese Unie. Vandaar dat onze overheid allerlei verstikkende maatregelen gaat invoeren om ervoor te zorgen dat er meer oog komt voor “non-binaire personen en transgenders”. Het ondermijnen van onze eens zo gezaghebbende instituten gaat gestaag door. 

Nederland is de ban van allerlei zieligheids- en diversiteitsquota; volgens de woke-ideologen is iedereen en alles onderdrukt behalve de boze witte man. En laat nu net de universiteit een bolwerk van ‘witheid’ zijn. Vanaf 2022 gaat de EU onderzoeksfinanciering terugtrekken als instellingen niet genoeg zijn. Niet langer zal men dus kijken naar kwaliteit en diversiteit van meningen, maar naar enkele selectieve diversiteitsnormen, zo valt te lezen op Scienceguide.

Nederlandse universiteiten zouden hierdoor tot wel vijf miljard euro kunnen mislopen en om dit te voorkomen heeft D66-minister Van Engelshoven maar een adviescommissie in het leven geroepen die met een adviesrapport en richtsnoer komt.

Nederlandse universiteiten moeten microagressies – zoals, geen grap, kunstwerken en bepaalde namen – uitbannen. Daarnaast moet men ook werk maken van het vergroten van de genderdiversiteit aan de universiteit. Niet langer moet het alleen maar gaan over (witte) vrouwen die benadeeld zouden worden, ook transgenders en non-binaire mensen moeten meer kansen verdienen.

“De commissie schrijft in de handreiking dat dit plan niet uitsluitend gericht moet zijn op witte, heteroseksuele cisvrouwen zonder beperking die afkomstig zijn uit de sociale middenklasse en een permanente positie hebben”

In plaats van dat universiteiten zich zorgen moeten maken om de dalende onderwijskwaliteit moeten ze dus kostbare uren, en geld dus, besteden aan dit soort doorgeslagen woke-plannetjes. Uiteindelijk zal deze gekte alleen maar ten koste gaan van de kwaliteit van het onderwijs – dat al jaren achteruit hobbelt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondertussen kunnen de EU en D66 weer trots in de spiegel kijken: de genderdiscriminatie hebben ze mooi aangepakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Joko

  Door dergelijke berichtgeving begin ik bij mezelf een gedragsverandering te constateren. Een racist ben ik niet, aan vrouwen heb ik geen hekel, of iemand wit of zwart is, interesseert me geen lor. En onder mijn vrienden bevinden zich ook legio deugers. Echter: Sinds BLM, Antifa en andere argelozen, word ik kritisch op het verschijnsel zwart, links, woke en alle andere soorten van klagers, verontwaardigden en mensen wiens verstand in de puberale fase is blijven steken.

  1. dumbfarmer

   dat dus ook hier.. maar dan wordt in koor geroepen: zie je wel?
   Ik roep dan terug: yep. duurde effe voor ik er mee uit de kast durfde te komen heheh

 2. RvdBe

  Er zijn slechts 2 genders, maar helaas enkele miljoenen met een geestelijke afwijking, dat is erg genoeg voor de betreffende.

  1. Jack Flash

   RvdBe@
   Mooi gezegd.

  2. Emile Takma

   “Er zijn slechts 2 genders”

   Dat hoopt RvdBe althans.

   1. Jack Flash

    Jouw afwijking is hier alom bekend mezza.

    1. Emile Takma

     Welke afwijking meende je te hebben gezien, Flash?

     1. Forlan

      Zal Flash even helpen; Narcisme, borderline, autisme en minstens lichtelijk geestelijk beperkt. Miswchien

     2. vlekkenoplosser

      vergeet pédofilie niet !

     3. JoopvdJoop

      Gelezen

     4. usb3.0

      Zo tamil! een betere omschrijving wie/wat/hoe jij bent kun je niet krijgen…

 3. Forlan

  Net vreselijk moeten 💩. Ik kwam er achter dat dat ook niet erg divers is wat eruit komt.. zal ff Cora bellen wat ik er aan kan doen!

 4. Rieks

  Foto Van Engelshoven: die kan wel een keer een kapper gebruiken.

  Microagressie, ik wist het niet en kwam bij het zoeken terecht bij de ENSIE. In een omschrijving van minimaal een half a-4 tje lees je dan van kleinschalig gewelddadig gedrag, subtiele vijandigheid, narcistische assertiviteit, gepolariseerde ideologische strijd, om maar een greep te doen. In mijn ogen is het altijd al verdacht dat een begrip een lange uitleg nodig heeft. Kortom, één en al subjectiviteit en absurd woke-jargon waarover we over 20 jaar hopelijk hartelijk zullen lachen dat we hier serieus aandacht aan besteed hebben.

 5. Mistgabel

  Doorgeslagen woke-rector op Cambridge diep door het stof om meldpunt voor ‘microagressie’

  De rector magnificus van het eens zo gerespecteerde Cambridge University is diep door het stof gegaan. Hij liet een website maken waarop anoniem melding kon worden gemaakt van ‘microagressies’. Die belachelijke woke-onzin bleek niet aan te slaan bij studenten, die het functioneren van de baas nog steeds ernstig in twijfel trekken. Dat meldt de Volkskrant.

  Een microagressie is het meest irritante en pietluttigste concept dat de ‘woke’-beweging tot nu toe heeft voortgebracht. Een vrouw ‘meid’ noemen is een microagressie. Een transgender (of iemand die zichzelf als non-binair heeft verklaard) verkeerd aanduiden ook. ‘Waar kom je vandaan?’ is ook al een microagressie. Zelfs zúchten wanneer iemand begint over racisme is al een microagressie. Het is dus eigenlijk alles wat ook maar enigszins een (geveinsde) gevoeligheid kan uitlokken bij drammerige linkse types.

  Dit belachelijke concept, gepaard met een klikcultuur door de website van die rector, maakt een werkelijk verstikkende sfeer. Eentje die de rector op eigen houtje actief heeft aangewakkerd, want hij wilde ‘een veilig klimaat’ (‘safe space’, red.) creëren voor niet-witte leden’.

  Daarmee is hij een schoolvoorbeeld (pun intended) van doorgeslagen linkse identiteitspolitiek. ‘Niet-witte’ studenten worden door zo’n figuur namelijk gezien als zwak en hulpbehoevend van zichzelf. Ze hebben iemand als hem nodig om ze door die ‘gevaarlijke witte’ universiteit te loodsen. Paternalistischer wordt het niet.

  En het ergste van allemaal is nog dat meegaan in het concept van microagressie ertoe leidt dat ieder gekwetst gevoel en elke traan er direct mee gelegitimeerd wordt. Alsof je het recht hebt om niet te worden gekwetst. Types als deze rector voeden een zwakke en hulpbehoevende generatie op. Prachtig om te zien dat studenten en een pressiegroep genaamd de Free Speech Union hier een stokje voor hebben gestoken, maar jammer dat het überhaupt nodig is.

 6. Mistgabel

  Is dat niet Catweazle?

 7. Mistgabel

  De Nederlandse universiteiten zijn niet divers genoeg aldus minister Van Engelshoven (D66) én de Europese Unie.

  Ook die kotskots EU.

 8. Duckday

  Alleen als je het gezicht ziet ga je over je nek.Wat wil dit monster van D66 er mee bereiken.Nog even wachten en we leven in in omgebouwd Nederland door dit handje klap kabinet

 9. Wally

  WHAHAHAHAHAAAAAA……
  Als iemand depressief is, en je laat dit lezen, dan is die persoon gelijk genezen….
  Wat een ongelooflijk dom gezwets van dit wandelende warhoofd.
  En te bedenken dat er mensen zijn die dit helemaal ondersteunen, maar dat sommigen zich dan ook student noemen, of nog leuker…. het geliefde linksche titeltrack intelligentsia…

  1. Wally

   Titeltrack moet titeltje zijn. pardon.

 10. Bob Fleumer

  Als je hersenen wonen onder een verwaarloosd rieten dak moet het wel chaos in je hoofd worden, hoe kun iemand die er zo bij loopt serieus nemen?
  D66 kan benoemd worden als een ziekte, een afwijking die mensen buiten de realiteit plaatst.

  1. Emile Takma

   Kan Bob Fleumer zien dat zijn bijdrage feit noch argument bevat?

   1. usb3.0

    tamil’s reactie nog minder, zegt iedereen natuurlijk dat Bob gewoon gelijk heeft…

   2. vlekkenoplosser

    Kan de strónt vlé®k zien dat elke bijdrage van hem feit noch argument bevat?

 11. usb3.0

  Als je daar ’s morgens naast wakker word ben je gelijk genezen

  1. Emile Takma

   wordt

   Beter je best doen, Gerrit, zo ga je nooit over naar groep 5.

   1. usb3.0

    Aldus taalautist tamil die een empathisch inlevingsvermogen heeft van een 3 jarige, daarom ook voelt tamil zich zo fijn bij jonge jongetjes, Forlan en Vlekkenoplosser verwoorden het precies goed…

 12. AidemediA

  De achterlijken regeren. Laat aan die mevrouw/meneer/dinges, eens in een debat het gebruik van het stopwoordje uh te verbieden. Want als zij/hij/het, aan het woord is valt er nauwelijks een touw aan vast te knopen. Dit voorstel afkomstig van een l*llen, k*tje, bij elkaar foezelende, homo, lesbische prutsers partij, afschieten, dat is wat nodig is.

  1. Emile Takma

   “Dit voorstel afkomstig van een l*llen, k*tje, bij elkaar foezelende, homo, lesbische prutsers partij”

   AidemediA lijkt enorm met zijn seksualiteit in de knoop te liggen.

   1. AidemediA

    Geachte E. Takma. Werkelijk kostelijk weer, uw reactie. Ik kom niet meer bij. Hou in godsnaam niet op met uw vooral vrolijke en nietszeggende bijdragen. Veel plezier met het continu inhoudsloos reageren.

   2. usb3.0

    tamil niet, tamil is vrij duidelijk over zijn seksuele voorkeur voor jonge jongetjes

    1. Actueel

     @USB: Die moet je ook gewoon doorspoelen, zo doe je dat immers met ontlasting.

 13. Response

  Volledig de weg kwijt met doorgeslagen woke-beleid mede tot stand gekomen door gesubsidieerde linkse dramclubjes. Nog even en gewoon ademen wordt gelabeld als een micro-agressie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.