‘Olympische bubbel’ blijkt totale blunder, was al lek voordat vliegtuig naar Tokio vertrok

TeamNL had geen schijn van kans om besmetting met het coronavirus te voorkomen, blijkt uit een reconstructie van het AD. Vanaf het moment dat ze aan boord van het KLM-vliegtuig klommen, ging het al mis.

Om besmetting te voorkomen was het de bedoeling dat de Nederlandse sporters in een ‘bubbel’ zouden blijven: een select groepje mensen die contact met anderen moest vermijden. Dat betekende dat ze apart in moesten checken, een aparte lounge hadden en apart moesten boarden. Top, toch?

Dat was het ook, tot het moment dat ze aan boord gingen. Daar zaten alle sporters kriskras door elkaar, samen met verslaggevers, Japanners en zelfs buitenlandse topatleten. Maskers werden niet door iedereen gedragen.

En om het nóg erger te maken: het KLM-personeel dat meeging op de vlucht werd niet eens getest! “Dat hoeft niet volgens de richtlijnen van zowel de Nederlandse als de Japanse overheid”, zegt een woordvoerder tegen het AD.

Hier werd gewoon zwaar belabberd beleid gevoerd en de richtlijnen zijn volstrekt onvoldoende gebleken. Het is toch ook haast niet voor te stellen dat je mensen in zorgvuldig gekozen bubbels tussen alledaagse burgers zet en dan verwacht dat het wel goed zal gaan? En al helemaal niet als je het nog vertikt als KLM zijnde om je eigen personeel vooraf te testen. Richtlijn of niet, hoe moeilijk kan het zijn?!

En door deze ‘coronavlucht’ staat de effectiviteit van coronavaccins en mondmaskers ook weer centraal. De atleten waren voor ’99 procent gevaccineerd’, droegen bijna allemaal FFP2-maskers en werden (voor zover dat kon) zoveel mogelijk bij elkaar gezet. Ook zijn middenstoelen vrijgelaten wanneer dat kon. Hartstikke mooi, maar het heeft allemaal niet geholpen. Een besmet persoon aan boord was kennelijk genoeg om al die dromen van onze topsporters in duigen te laten vallen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En nu is het maar wachten op de NOC*NSF tot die met een verklaring komt. Dikke kans dat die gewoon zullen zeggen dat het allemaal volgens het boekje is gebeurd…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Rieks

  Het gaat maar om sport toch? Volgens mij zijn er nog geen dooien gevallen. Alleen Van der Poel is gevallen….wel sneu trouwens om zo te moeten afstappen. Had hem graag zien strijden met die Engelsman.

 2. Mar

  Dan had NOCNSF een apart toestel moeten huren voor de sporters, als ze in een bubbel moesten blijven.

 3. LifeBuddy

  Alweer een Grove blunder van de sLinkse pinikkio VVD/CDA. Volgens mij hebben ze een betaalde imam cursus gevold in het buitenland.

  1. Emile Takma

   Ik begrijp dat de tegenvallende resultaten van de Nederlanders op de Olympische Spelen ook de schuld zijn van Rutte.

   1. Flengan

    “Ik begrijp”

    Tot zover de psychopaat en narcist.

   2. vlekkenoplosser

    begrijpen behoort niet tot jouw kwalificaties strónt vlé®k

 4. Bes Tolen

  Naar welk paleis zullen de medaillewinnaars nu worden geleid? Het mag nu een sobere voorstelling worden. Dat past beter want de voorbereiding is in veel gevallen onevenwichtig. Die hele Spelen dreigen trouwens een flop te worden.

 5. Echtepleb

  Mooi, weten we nu dat mondkapjes en vaccineren niet werkt bij een 0 tolerantie. Gewoon doen zoals in Europa. De ongevaccineerden straffen (10 dagen Quarantaine) omdat ze eigenwijs zijn, en de gevaccineerde vrij toelaten zonder test. Jammer dat niemand weet of de mutaties komen van het vaccineren, of van de niet gevacineerden.

 6. 56RdK

  Natuurlijk komt die NOC*NSF met een weerwoord: zij hebben alles gedaan wat ze konden doen. Van een compleet faalbeleid is echt geen sprake, nee hoor …..!

  Bijvoorbeeld een toestel charteren voor alléén het Team NL zou teveel kosten, zou een negatieve invloed hebben op de salarissen en bonussen van de bobo’s, hé.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.