BBB-leider Van der Plas snapt coronabeleid ook niet: 'Kabinet steunt eigen ondernemers niet'

BBB-leider Van der Plas snapt coronabeleid ook niet: 'Kabinet steunt eigen ondernemers niet'

Geen categoriejul 26, 20:00
Het demissionaire kabinet blijkt niet alleen voor de gemiddelde burger een onnavolgbaar coronabeleid te hebben aangekondigd, BBB-leider Caroline van der Plas snapt er ook niets meer van. Zij kiest in ieder geval de kant van de getroffen festivalorganisatoren.
Terwijl GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld op Twitter alleen de door het demissionaire kabinet gecreëerde "rotsituatie" betreurt, gaat Van der Plas in haar reactie een stukje verder. Het is namelijk helemaal geen 'rotsituatie' (alsof het iedereen zomaar overkomen is), maar gewoon zwaar beroerd en bewust overheidsbeleid.
https://twitter.com/lientje1967/status/1419704827098116101
Zo bekeken valt er inderdaad geen touw aan vast te knopen. Dit kabinet heeft er geen enkele moeite mee dat Nederlanders naar allerlei coronahaarden gaan. Die landen zetten ze gewoon op groen of geel, ongeacht de situatie, zodat Nederlanders daar wél geld uitgeven. Buitenlandse ondernemers en de reisbranche profiteren daar natuurlijk het meest van.
En ondernemers die het hier al moeilijk genoeg hadden, krijgen alleen hun kosten vergoed (met belastinggeld). Die festivals kunnen allemaal niet doorgaan 'wegens besmettingsrisico'. Volstrekt idioot.
Daar komt vervolgens nog bij dat terugkerende reizigers in hun vakantieland een test moeten aanschaffen, die makkelijk op kan lopen tot meer dan honderd euro per test. Dit kabinet lijkt haast wel in de ban te zijn geraakt van de reislobby en het idee dat Nederlanders vooral elders in de Europese Unie hun geld moeten uitgeven. Die zul je ook niet snel horen klagen, want die mensen zijn allang blij dat ze überhaupt op vakantie kunnen. Dat komt het kabinet natuurlijk bijzonder goed uit.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het heeft in ieder geval weinig meer met coronabestrijding of logische maatregelen te maken. Veilige maatregelen konden gewoon worden genomen, maar dat zag het demissionaire kabinet niet zo zitten. Ook zien we de besmettingscijfers al in rap tempo dalen en de ziekenhuisopnames zijn ook niet dramatisch slecht. Die beide coronacijfers zijn in ieder geval niet leidend geweest bij het nemen van deze maatregelen, dat is wel duidelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten