Oscar Hammerstein reageert op moordaanslag op Peter R. de Vries: “We leven in een narcostaat”

Toen Peter R. de Vries gisteravond werd neergeschoten reageerde Oscar Hammerstein heel duidelijk op Twitter: “We leven,” schreef de advocaat, “in een narcostaat.”

“Er is kennelijk niemand die het tij nog kan keren,” ging hij verder. “Een gewetenloos monster zit achter de aanslag. Wij kennen zijn naam: Taghi.”

De bekende strafpleiter sloot af met: “Hopen dat Peter R. de Vries het overleeft.”

Hammerstein is één van de vele experts en andersoortige commentatoren die er vrij zeker van zijn dat de aanslag op het conto komt van MocroMaffia-leider Ridouan Taghi. Het past ook zonder meer in diens modus operandus. Het gebeurde op klaarlichte dag, en op een moment dat het druk was in de straat waar de aanval werd uitgevoerd. De daders maakten zich duidelijk niet druk om de aanwezigheid van getuigen. Sterker nog, ze pleegden hun verschrikkelijke misdaad ongetwijfeld bewust op het moment dat er zoveel getuigen waren. Ook dat past bij de MocroMaffia.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Patt

  Nu nog al die oud IS strijders terug halen. 2 jaar gevangenisstraf en naar 12 maanden weer vrij. Gratis woning met uitkering. En wachten op de volgende aanslag. We zijn goed bezig.

  1. hans-e-pans

   Heb wel eens eerder bij dit soort gevallen/daden geopperd “Binnenkort ook in Nederland”. We hebben er niet lang op hoeven te wachten.

 2. Pieter48

  Na jaren van gedogen en wegkijken en de dingen niet benoemen en een slap rechtssysteem zijn dit de resultaten.

 3. Freba

  Ach die Hammerstein neemt zelf natuurlijk -wellicht alleen in het weekend, zoals alle cokeverslaafden blijven roepen- een snuif. Het is -niet algemeen bekend- dat in de advocatuur nog wel eens een snuifje wordt gepakt. Al was het alleen maar om de ellenlange dossiers na te kijken en wakker te blijven. Dezelfde heren hebben als raadslieden jarenlang hun zakken gevuld door de narco-criminelen te verdedigen en dan nu janken. Gewoon alle dope vrij. De oorlog tegen de dope is hetzelfde als de oorlog in Afghanistan. Ga je nooit winnen. En trouwens mag ik zelf weten wat ik tot mij neem. Wel vaccineren met onbekende bende, maar niet een pilletje of een snuif.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.