PVV hekelt “klimaathypocrisie” VVD in sluiting kolencentrales: ‘Jullie stemde zélf voor een VERBOD OP KOLEN!’

De VVD loopt tegen iedereen te roepen dat het vervroegd sluiten van twee Nederlandse kolencentrales niets meer is dan “symboolpolitiek”, waarmee de partij zich probeert te profileren als een realistische partij. Maar de PVV trapt niet in deze gewiekste retoriek, de VVD stemde namelijk gewoon keurig VOOR een verbod op kolen bij elektriciteitsproductie. PVV-Kamerlid Alexander Kops doorprikt de mooie praatjes en beloftes van de VVD. 

Tegenover de Telegraaf zat de VVD het plan om kolencentrales vervroegd te sluiten in Nederland nog volop af te kraken. Het was niets meer dan symboolpolitiek, want terwijl wij hier een centrale sluiten blijft de vraag naar stroom bestaan. Om aan deze vraag te voldoen importeren we vervolgens vervuilende energie vanuit Duitsland, waarmee het sluiten van een kolencentrale in Nederland dus niets meer is dan symboolpolitiek.

Richting de pers laat de VVD altijd haar rechtse kant zien, maar als we kijken naar het stemgedrag van de partij zien we toch echt een heel ander plaatje ontstaan. PVV’er Kops wijst ons hier terecht op: terwijl de VVD deze vervroegde sluiting terecht een symboolactie noemt, hebben ze zelf meegestemd voor deze sluiting. De hypocrisie is dus kortom enorm stuitend.

Dit is niet de enige kwestie waarin de VVD richting de media een rookgordijn opwerpt. Rond verkiezingen is de VVD altijd ineens enorm kritisch op het huidige immigratie- en integratiebeleid, een beleid waar ze zelf verantwoordelijk voor waren de afgelopen jaren, maar na de verkiezingen is er niks meer waar te nemen van deze stevige verkiezingsretoriek.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Met de klimaatwaanzin zien we precies hetzelfde patroon. De VVD hekelt sommige geldverslindende projecten, maar als puntje bij paaltje komt dan stemt de gewoon keurig mee met de klimaatfanatici. Terecht dan ook dat Kops stelt dat de VVD ook gewoon een partij is van “windmolenlovers en klimaathippies”. Ze spreken keer op keer met dubbele tong.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Emile Takma

  Ben het deze keer eens met Bart en de PVV, de sluiting van kolencentrales mort snel gebeuren en is bepaald geen symboolpolitiek. Het kan en het moet en daar is politieke wil voor nodig.
  Hulde aan de PVV dat ze Rutte dwingt op dit punt door te pakken.

  1. Emile Takma

   mort = moet

   1. ikweetwatikwil

    Wat een rare reactie van Takma. Hij lijkt de VVD wel.

  2. Cootje

   Niets moet snel gebeuren , allemaal fabeltjes om de Groenen idioten hun zin te geven zeespiegel in 100 jaar 2 cm gestegen dwazen , gewoon fossielen brandstoffen gebruiken zolang 3 miljard mensen in China en India dat ook gebruiken , er is nog genoeg fossiele brandstof op de aarde eerst opgebruiken , tegen die tijd hebben de Brazilianen die niet tegen zijn te houden voor hun arme inwoners het amezonewoud met eenvierde gehalveerd en wie tegen die tijd nog leeft zoekt het maar uit .

   1. Emma Louise

    “Après nous, le déluge”, vindt Cootje, en zijn paniekerige nazaten proberen in gammele Afrikaanse reddingsbootjes al klapperend met de oren de zondvloed de baas te zijn.

    1. Cootje

     Ik gun alle bootjes toeristen die kwaliteit van jou , dat scheelt al een slok op een borrel als we op een nette natuurlijke manier van die gelukzoekers afkomen , en met deze Braziliaanse president is de sloop van het amezonewoud in 20 jaar verzekert milieu dwazen zijn er te veel .

   2. Emile Takma

    “tegen die tijd hebben de Brazilianen die niet tegen zijn te houden voor hun arme inwoners het amezonewoud met eenvierde gehalveerd en wie tegen die tijd nog leeft zoekt het maar uit .”

    Inderdaad, na ons de zondvloed voor Cootje.

    1. Cootje

     En is de Bernard investering niets meer waard staat onder water , en de button 1873 ook . De Utrechtse heuvelrug is dan samen met de hondsrug en de Limburgse heuvels goud waard en is de helft van de wereld bevolking op een natuurlijke manier aan zijn einde gekomen , pandemie er overheen en de wereld is weer normaal , de natuur doet zijn werk , en fossiele brandstoffen blijven nummer 1 dat verandert niet

    2. usb3.0

     tamil is een achterlijke imbeciel, die de klimaatachterlijkheid weglacht en het heerlijk vindt dat het gezonde Amazonegebied volledig wordt weggekapt

    3. Cootje

     Ga jij ook niet mee maken die angst makers overleven die tijd ook makkelijk . En met wie moet je verder rekening houden , met greta turnberg het autistische tutje of met haar tweeling zuster Laura Bromet .

   3. RvdBe

    De meeste groenen weten niet eens dat fossiele brandstof ook gewoon van biologische oorsprong is, aardgas is gewoon ontstaan uit bv vergane bomen.
    Biobrandstof uit nog levende bomen die nog een bijdrage hadden kunnen leveren aan de CO2 reductie.

  3. usb3.0

   tamil moert zijn zuigbek dichthouden

   1. september

    Je moet zelf je lelijke rotbek dichthouden

    1. usb3.0

     Nee september, je bent een enorme domme jongen die takelstraf uit de wind houdt

  4. dumbfarmer

   En wat is dan wel een leefbaar alternatief?
   We weten ondertussen uit allerlei parade projectes en zo dat die warmtepompen voor geen meter werken als ze nodig zijn: als het koud is, dat die windmolens en zonnecellen zich pas na tientallen jaren terug verdiend hebben (en dat dat geld naar het buitenland verdwijnt via bijvoorbeeld vattenval) en dat dergelijke energie absoluut niet het niveau halen qua constante levering die wij in nederland gewend zijn.
   Daarbij, wij sluiten 2 centrales.. in asie stampen ze er 100 uit de grond er bij EN wij moeten van het gas af.. terwijl in de rest van europa (zelfs in duitsland) vol op gas wordt ingezet en ze de leidingen die de grond in moeten niet aan kunnen slepen.

   Leg mij dan eens uit wat het totale effect dan is van de idioterij hier in nederland en het sluiten van de 2 centrales in het bijzonder?

   1. Emile Takma

    Met dank aan Evert:
    Uit navolgende link,

    ht*ps://carbontracker.org/paris-target-at-risk-as-five-countries-plan-80-of-worlds-new-coal-power/

    blijkt het volgende:

    Uit het rapport blijkt dat ongeveer 80% van de operationele wereldwijde kolenvloot kan worden vervangen door nieuwe hernieuwbare energiebronnen met een onmiddellijke kostenbesparing. Tegen 2024 zullen nieuwe hernieuwbare energiebronnen in elke grote regio goedkoper zijn dan steenkool, en tegen 2026 zal bijna 100% van de wereldwijde steenkoolcapaciteit duurder zijn in gebruik dan het bouwen en exploiteren van nieuwe hernieuwbare energiebronnen.

    1. dumbfarmer

     je kunt met onderzoeken aan komen tot je een ons weegt, zolang die lui in grote delen van de wereld er hun achterste mee afvegen kun je roepen, janken, piepen en mensen hier uitpersen wat je wil, het gaat geen donder uit maken.

     1. Emile Takma

      Uiteindelijk zal de rendabiliteit van de verschillende energiebronnen bepalend zijn voor de keuzes die op dit punt wereldwijd worden gemaakt, dumbfarmer, en in die zin is energie uit kolen een achterhaalde en in toenemende mate onrendabele vorm van energieopwekking.

    2. usb3.0

     Nee hoor tamil dat is een complottheorie waar jij de aandacht op vestigt.
     Kernenergie is de beste oplossing

     1. Emile Takma

      Kernenergie is misschien niet de beste maar wel degelijk een duurzame vorm van energieopwekking, Gerrit, maar het is van geen kant rendabel te krijgen. Was je dat niet bekend?

     2. usb3.0

      Kernenergie is de beste oplossing, het is beter dan alle andere energietransities, het is wel degelijk rendabel, uitermate schoon…

     3. Emile Takma

      ht*ps://www.trouw.nl/verdieping/het-bouwen-van-een-kerncentrale-is-duur-gaat-langzaam-en-wordt-niet-meer-winstgevend~b296a078/

     4. usb3.0

      tamil is een klimaatreligieuze complotdenker

     5. Emile Takma

      ht*ps://www.deingenieur.nl/artikel/kernenergie-is-te-duur

     6. usb3.0

      Raar toch dat tamil steeds maar roept dat de schoonste energie teveel kost blijkbaar is er dus geen klimaatprobleem…

  5. RvdBe

   Takema heeft net als dat hele linkse groene schooltje geen enkel technisch benul, alles moet maar in 1 keer dicht zo sprak hij zonder enige know how.
   Het is wel triest dat een groepje nitwits dit nog mogen uitvoeren ook, net alsof je een hartoperatie moet ondergaan en de kantinemedewerker staat klaar om dit klusje ff te klaren.

   1. Emile Takma

    Nee hoor, niets hoeft in één keer dicht, lijkt me ook onverstandig. Het lijkt me wel goed de klimaatdoelstellingen in het oog te houden en daar planmatig naar toe te werken.

    1. Rood

     Tot zover psychopaat en leugenaar Van Velenamen

 2. Cootje

  Maar de VVD wil van twee walletjes eten , dat is al ruim 10 jaar het geval met Rutte , hij zegt nee en doet ja of hij zegt ja en doet nee , hij heeft in Nederland zo bij de landelijk quiz de vraag verdient wie heeft de bijnaam Pinokkio . En 85/88% van de Nederlanders wist de naam Rutte te voorschijn te halen de rest waren nog niet geïntegreerde Nederlanders uit de bootjes toerisme , die moeten eerst de cursus bijstand en hand ophouden volgen

 3. Levie

  Lievehelp, wie maakt zich anno 2021 in vredesnaam nog druk om steenkolen? Net zoiets als een verbod op typemachines en fotorolletjes.

  1. usb3.0

   Nou je lieve klimaatreligieuze vrindjes doen dat..

   1. Levie

    Komop zeg, het stoomtijdperk ligt al ver achter ons. Peperdure kernenergie is toch beter? Waarom staan die kerncentrales er nog steeds niet na 40 jaar centrumrechtse kabinetten?

    1. Emile Takma

     Omdat ze onrendabel zijn, Levie.

     1. dumbfarmer

      de molens en zonnecellen die op subsidie lopel wel wil je zeggen??

     2. Emile Takma

      Goed gezien, Levie.

    2. usb3.0

     “kernenergie is toch beter?”

     Zeker weten, alles beter dan wat er nu gebeurt in Nederland zonder burgerlijk draagvlak voor windmolens en de absolute schande is dat buitenlandse investeerders miljoenen Nederlands belasting geld krijgen en de energie niet eens naar de burgers gaat, je moet natuurlijk wel idioot zijn om dit beleid te verdedigen.

     1. Levie

      Burgers zijn ook huiverig voor kernenergie, toen de nucleaire ballonnetjes voor de verkiezingen werden opgelaten kwam er een storm van protest. Ik vermoed dat de kansen zijn verkeken.

     2. usb3.0

      Onzin..

 4. dumbfarmer

  yep.. ik voel verkiezingen aan komen…..

 5. sonny

  Geen kolen,aardgas, co2, pfas, fijnstof, fosfaten etc?
  We gaan met ons allen niets doen, helemaal niets doen, immers elke handeling heeft een vervuilingsgraad!
  We gaan leven van de liefde en de frisse lucht?

  1. september

   Je hebt altijd energie nodig,alleen kolencentrales kunnen hier wel weg.En zonneenergie alleen via je dak

  2. Cootje

   Dan krijgt een Arabische heks misschien ook nog een beurt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.