Reisbranche in paniek want… ‘code rood dreigt voor Nederland’… en keert zich daarom tegen de horeca

De reisbranche is in paniek. Het aantal besmettingen loopt namelijk weer op, en dit zou inhouden dat we mogelijk afstevenen op code rood, wat zo ongeveer de favoriete kleur is gebleken van politici dit jaar. Volgens organisatie ANVR zou dit “dramatisch zijn.” Want heel veel Nederlanders keken maanden uit naar een vakantie. Die wordt ze nu misschien wel ontnomen – of de voorwaarden worden zo streng dat het alsnog mogelijk voor ze blijkt om te reizen.

“Dan gaan er allerlei verplichtingen gelden waar we eindelijk van af waren,” aldus directeur Frank Oostdam vandaag in het Radio 1 Journaal van de NOS. “Nederland zou half juli op groen komen. Nu gaan we misschien naar rood, zelfs naar donkerrood. ”

“In het uiterste geval moeten vakantiegangers dan twee weken in quarantaine,” wat natuurlijk vreselijk zou zijn. “De meeste Nederlanders gaan twee, drie weken op vakantie, dus dat is dan uit den boze. Dan kun je je vakantie wel vergeten.”

Dat is inderdaad zo. Maar we moeten ons afvragen waarom we in godsnaam “op rood” zouden moeten gaan als het aantal officiële besmettingen toeneemt, maar het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen niet. Want het gaat er toch om dat we nationaal en internationaal “de zorg ontlasten”? Er lijkt momenteel geen sprake te zijn van een extra zorglast, omdat het vooral jongeren zijn die besmet raken, en die een besmetting snel van zich afschudden.

Je zou denken dat we in deze situatie allemaal voor elkaar moeten opkomen, elke branche voor elke andere branche. Maar wat doet Oostam? Die haalt uit naar de horeca. “Het lijkt alsof Hugo de Jonge clubs en terrassen belangrijker vindt dan Nederlanders die op vakantie kunnen en vrij kunnen reizen. Maar ook dat is een recht,” zegt hij.

Ah ja. Dus “we” mogen niet “reizen” omdat “de terrassen” zo nodig open moesten.

En hij was nog niet klaar. Want hij wil ook de burger zelf even de schuld in de schoenen schuiven van een mogelijke “code rood.”

“De mensen hier zijn verantwoordelijk voor het omlaag brengen van de besmettingscijfers. De horeca, clubs, maar ook gemeenten moeten handhaven en toezien op naleving van de regels,” aldus Oostdam.

Deze man doet dus precies wat de politiek wil: mensen tegen elkaar opzetten. Het is jouw schuld als het misgaat! Nee jouw schuld! En ondertussen doet de politiek wat het wil, worden hele sectoren aan de rand van het faillissement gebracht, en worden onze rechten behandeld alsof het privileges zijn.

Als Nederland rood of donkerrood kleurt kunnen landen vakantiegangers weren als ze niet gevaccineerd zijn, er kan een inreisverbod worden afgekondigd, etc.

Maar aangezien het overal in Europa heel goed gaat met het vaccineren moet je je ondertussen afvragen: waarom zouden we dat soort maatregelen eigenlijk nog nemen? Het is tijd om onze vrijheid terug te pakken, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. De regering moet niet alleen roepen dat wij burgers “beter” ons best moeten doen, nee, de regering moet contact opnemen met andere regeringen en hen tot de orde roepen; ze moeten met elkaar overleggen en afspreken om op te houden met al die lockdowns.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dát is de enige manier om hier écht uit te komen, onafhankelijk van “besmettingscijfers” (ook als je gevaccineerd bent kun je besmet raken, trouwens, alleen zeggen de fabrikanten dat je besmetting dan minder erg verloopt). We hebben nu een jaar – anderhalf jaar op deze waanzinnige manier geknokt tegen het virus. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, dus laten wij dat ook niet doen. Laten we internationaal afspreken om de vrijheid voorop te zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Paardenmiddel

  Die man moet zich schamen om anderen de schuld te geven. Het gaat helemaal niet om besmettingen maar om de hele mkb om zeep te helpen. Er is daarover genoeg info beschikbaar.
  Laat hij zich wenden tot dit baggerkabinet.

  1. Cootje

   Ho Ho het MKB heeft met volle verstand voor de VVD van Rutte gekozen in maart , dus daar heb ik geen medelijden mee , moeten gewoon lekker op de blaren gaan zitten .

 2. Jack Flash

  De volgende lading angstp*rno wordt weer demissionair uitgescheten over de mensen.
  Agenda 2030 op volle toeren.

 3. Mistgabel

  Dus meneer zegt, u mag op vakantie, maar dan mag je daar niet naar de horeca en niet op terrasjes zitten.

  Koekoek.

  Die puppit kon de NOS goed gebruiken.

  1. Cootje

   Geweldig

 4. Mistgabel

  Schuld van de jeugd.

  M.a.w. vaccineren is de truc.

  1. usb3.0

   Tuurlijk is vaccineren een schijnveiligheid…

 5. Nostradamus

  Dat vakanties niet doorgaan is nog tot daar aan toe. Echter wordt sommige mensen ook de nodige familiebezoeken ontnomen.
  De politieke elite kijkt namelijk niet naar ziekenhuisopnames of beter, IC opnames of nog beter, het aantal overlijdens. Nog steeds geen noodhopspitalen of ook maar een extra IC bed terwijl er vele miljarden uitgegeven worden aan het surreale nieuwe normaal en de nog absurdere testsamenleving.

  1. usb3.0

   Wat ik zeg, men heeft het slechts over “besmettingen” door onbetrouwbare tests verkregen, meer dan 50% is vals positief

   1. Nostradamus

    Daar tegenover staat weer dat veel jeugd ook tests “vervalsen” met cola of sinaasappelsap. Maar dit doen ze dan om legaal te kunnen spijbelen. Gaat lekker zo.

 6. Cootje

  Geweldig , heel de vierde golf gaat de doodsklap geven in Europa , ze gaan dadelijk over elkaar heen Walsen solidariteit gaat er aan het Europese bolwerk gaat sneuvelen en daar draagt de natuurlijke vijand het Corona virus uitsteken toe bij , nooit gedacht dat een epidemie de oplossing zal wezen , de Engelse hebben er meer moeite voor moeten doen , maar die zijn verlost het het brokje Europese ellende , , de toeristenstroom komt niet op gang in Europa en dat gaat voor het tweede jaar de beoogde ellende geven , de zuid Europese Staten kunnen hun burgers niet ondersteunen want ze zijn afhankelijk van de bedel toer , en geld is macht en het Corona virus ligt uitstekend de verhoudingen bloot , noord werkt en heeft geld , zuid ligt onder de palmboom en ligt aan het strand pot te verteren , De vierde golf gaat de lijntjes laten breken , en de gewenste eendrachtige Europese idioten worden door een pandemietje gewoon terug gefloten

 7. Cootje

  Belgen onder begeleiding terug gestuurd naar België , de Europese unie wordt weer rood , en de schade is niet meer te overzien , beurzen in paniek min 2 % en de nationale begrotingen gaan de dieperik in , solidariteit op een hoop Europa gaat uit een vallen , en anders doen de financiële markten er wel een schepje boven op . Het sprookje gaat wankelen en de multinationals moeten de schaapjes op het drogen zien te krijgen , de Italianen kunnen hun kampioenschap bekostigen op de pof maar hoe lang nog ?

 8. Xyz1234

  Verdeel en heers. Alles verloopt volgens plan.

  1. Cootje

   De meelopers dachten dat ze van Corona af waren krijgen de deksel op hun neus , Nederland groeit 3% is een wassen neus een zwaluw maak nog geen goede zomer , en het MKB hant in de touwen , hangende in de touwen dachten ze dat Rutte hun ging redden , maar na hun stem laat hij ze lekker bungelen , Rutte is er alleen voor de multinationals , en de rest is bijzaak

  2. vlekkenoplosser

   precies , 1 zin zegt alles , Verdeel en heers. Alles verloopt volgens plan.

 9. usb3.0

  De horeca kan hier niets aan doen, het zijn de opstandige jongeren die zich misdragen, overigens denk ik wel dat het allemaal meevalt natuurlijk ook omdat we niet spreken van doden maar slechts van “besmettingen” door een p©r test die voldoet aan de eisen, want ja zeg nou zelf, structureel de weerstand van je handen wassen en geen weerstand meer opbouwen door elkaar te omhelzen daar kun je behoorlijk grieperig van worden…

 10. Mistgabel

  De gevaccineerde hoeven niet bang te zijn met dat wondermiddel.
  Kinderen merken er amper wat van, dus waar maken ze zich zo druk om.

 11. JFU

  Alles in eens open gooien is funest, dat blijkt wel. Beter was geweest eerst de winkels en horeca weer open, en als dat goed gaat de evenementen onder strikte voorwaarden en aantallen weer open. Stap voor stap is beter dan alles ineens. Ook de QR code verstrekken na de vaccinatie is een kardinale fout. Duurt 2 weken voor een vaccinatie werkt….echt onbegrijpelijk dat dit zo is gegaan.

 12. StemPzeweg

  De schuld in dit geval ligt duidelijk bij Hugo de Jonge. Alles wat deze clown aanraakt gaat kapot

 13. Pieter48

  Amsterdam kampioen wat besmettingen betreft.

 14. Pieter48

  Deze stad loop altijd voorop. Meestal met negatieve gebeurtenissen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.