Slowaaks protest tegen coronapas hardhandig de kop ingedrukt, Frankrijk maakt zich op voor derde protestronde

Er komt steeds meer verzet tegen het gebruik van coronapassen, en vooral de verplichting ervan. In Slowakije heeft de politie traangas in moeten zetten omdat honderden demonstranten het parlementsgebied in Bratislava proberen te bestormen. En in Frankrijk maakt men zich op voor een derde ronde van protesten tegen de coronapas.

Er is volop verzet tegen de vaccinatiesamenleving in de Europese Unie. De pas, die aan moet tonen of iemand is gevaccineerd, negatief is getest of recent is hersteld van Covid-19, wordt steeds meer een instrument om een tweedeling te veroorzaken in de maatschappij.

In Slowakije heeft men nog een redelijk zachte aanpak gehanteerd om de vaccinatiebereidheid op te krikken. Daar werden loterijen gebruikt en kwam men zelfs met een referral-program: een beloning als je er voor zorgt dat iemand anders zich laat vaccineren. In Frankrijk werd de vaccinatiesamenleving er van bovenaf gewoon doorheen gedrukt. Dat heeft ertoe geleid dat Macron de coronapas iets heeft afgezwakt, omdat hij nieuwe protesten vreest, meldde Trouw. Toch komen ze er!

Europese regeringen lijken maar niet te willen begrijpen dat zo’n ingrijpende maatregel niet in goede aarde valt. Allereerst omdat het de vrijheden van de bevolking, die al zo hun best hebben gedaan om mee te werken, drastisch inperkt. Stank voor dank dus. Ten tweede creëer je een tweedeling in de maatschappij en worden ongevaccineerden straks aangekeken als egoïstische maniakken die de hele samenleving in gevaar brengen. Compleet absurd!

Maar daarnaast gaat die hele coronapas ook helemaal niet werken. Mensen met zo’n pas kunnen weliswaar overal naar binnen en (bijna) overal naartoe reizen, maar als ze besmet zijn met het virus is het gewoon wéér raak.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat heb je als samenleving dan bereikt? Iedereen wordt hierdoor op scherp gezet en het effect is minimaal of zelfs zeer negatief. Het is goed om te zien dat mensen hiertegen in opstand komen, zolang ze het binnen de kaders van de wet blijven doen natuurlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Emile Takma

  Het verzet tegen de coronapas is een zinloos achterhoedegevecht. Elk normaal mens snapt dat je niet ongevaccineerd en besmet kunt rondlopen en medemensen mag besmetten.

  1. Nostradamus

   Het verzet tegen de coronapas is een belangrijk gevecht. Elk normaal mens snapt dat je ook als gevaccineerde besmet kunt rondlopen en medemensen kan besmetten.

  2. Nostradamus

   Kijk nog even naar de grafieken van het RIVM. Giga besmettingen van gezonde mensen met een goed werkend immuun systeem. Daarom nauwelijks mensen die in het ziekenhuis terecht komen waarvan een deel hoogstwaarschijnlijk bewust niet-gevaccineerd wat hun eigen keuze is.
   En sterven er nog mensen aan? NEEN!

   Alleen vacciNazi’s willen dat iedereen gevaccineerd wordt.

   1. Nostradamus

    Om het gemakkelijk te maken…
    h**ps://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

  3. usb3.0

   Elk normaal gezond weldenkend mens snapt dat je gevaccineerd en besmet kunt rondlopen en medemensen zult besmetten, sterker nog, gevaccineerden zijn mensen die zich bewust hebben laten besmetten en vervolgens denken dat zij alles kunnen doen met als gevolg dat men anderen besmet, bewust…!!!

  4. RvdBe

   Politie in een oostblokland die een protest neerslaat, ben benieuwd wanneer Rutte met zijn afkeuring komt…..

  5. ElGuapo

   Opdringerig ventje!
   Je snapt nog steeds niet dat keuzevrijheid je langzaam ontglipt.

  6. Xyz1234

   Wanneer is iemand besmet in uw wereld? Als hij positief test op een PCR test die zoekt naar een fractie van een genetische sequentie doe in alles kan voorkomen? En u noemt een experimenteel middel dat slechts aanzet tot het aanmaken van een schadelijk spike eiwit, een vaccin? Tot zover de diepgaande kennis van Schlemiel Takma.

  7. Xyz1234

   Het is geen vaccin en het zal nooit een vaccin worden. Het middel zet slechts aan tot het maken van een schadelijk spike eiwit en zorgt in zijn geheel niet voor voorkoming van besmetting. Dat laatste is een vereiste om het predikaat vaccin te mogen dragen. U weet totaal niet waar u het over heeft. En bent daarmee een gevaar voor de volksgezondheid, om maar even de woorden te gebruiken van uw held bloemschoen.

   1. Emile Takma

    De viroloog Xyz komt met een opmerkelijke wetenschappelijke theorie.

    😂

    1. usb3.0

     Nere tamil dit is geen theorie, dit is gen-therapie die aan de man worden gebracht onder misleidende en eufemistische aanduiding vaccinatie of prik waarbij de bijwerkingen op langer termmijn dat word erkent totaal niet bekend zijn.

     1. Emile Takma

      ‘ dit is gen-therapie’

      😂

     2. Flengan

      @USB: Interessant te zien dat de zuiger met ál z’n varianten niet verder komt dan de conclusie; uitgekotst.

    2. Xyz1234

     Verder dan dit komt u niet. Inhoudelijk kunt u mij niet van repliek dienen want u kent de feiten niet. En nu u zich heeft laten injecteren met een mogelijk schadelijk middel slaat u om u heen. Ik hoop voor u dat u er geen schade door oploopt. En waarschijnlijk is die kans best groot want het menselijk lichaam is best veerkrachtig (zoals het ook prima kan omgaan met een dergelijk virus). Maar kom niet aan met de bewering dat het hier om een vaccin gaat en dat er geen mensen zijn die hier zeer veel schade van (gaan) ondervinden, zonder dat het nodig was dit middel te laten injecteren.

    3. Xyz1234

     Overigens een domme aanname dat iemand viroloog moet zijn om iets te begrijpen van de huidige situatie en over de principes van vaccins en de middelen die niet tot die categorie behoren. Moet je ook eerst wiskundige zijn om de stelling van Pythagoras te begrijpen?

    4. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k kan de merkwaardige theorie niet inhoudelijk ontkrachten omdat het de domme jongen weer aan argumentatie ontbreekt

    5. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k kan de merkwaardige theorie niet inhoudelijk ontkrachten omdat het de domme jongen weer aan argumentatie ontbreekt

   2. Flengan

    @Xyz: Merk op dat de uitgekotste niet verder komt dat geblaat zonder inhoud.

  8. Xyz1234

   Besmet? U bedoelt een positieve PCR test waarschijnlijk. Een test waarvan inmiddels talloze varianten op de markt zijn. En velen daarvan testen op een fractie van de genetische sequentie van het spike eiwit. Het eiwit dat door uw eigen lichaam wordt aangemaakt na injectie met het experimentel mRNA middel. Tel uit je winst!

  9. Xyz1234

   Besmet? U bedoelt een positiev test waarschijnlijk. Een test waarvan inmiddels talloze varianten op de markt zijn. En velen daarvan testen op een fractie van de genetische sequentie van het spike eiwit. Het eiwit dat door uw eigen lichaam wordt aangemaakt na injectie met het experimentele, zich in testfase bevindende middel. Tel uit je winst!

  10. vlekkenoplosser

   de domme strónt vlé®k begrijpt nog steeds niet dat er meer gevaccineerde besmet zijn met corona dan ongevaccineerde.

   het voorstel van het OMT om ook gevaccineerde te testen of ze drager zijn geeft onverkort aan dat vaccineren niet werkt

 2. Lampall

  Er wordt steeds (Doelbewust ?) voorbijgegaan, aan het feit dat deze Corona “Vaccins”
  nog steeds in een >Testfase< zijn tot 2023 , en Tijdelijk Goedgekeurd zijn.
  Dus er kunnen zich op langere Termijn nog allerlei Ernstige Bijwerkingen voordoen.
  Softenon, Des hormoon daar dacht men aanvankelijk ook van dat deze veilig waren ,bleek later niet zo te zijn.
  of iets anders, Asbest veel toegepast in Gebouwen, bleek later zeer Kankerverwekkend te zijn !

 3. Mistgabel

  De mensen hier die gevaccineerd zijn en beloofd is dat hierna alles weer normaal zou zijn en nu toch nog corona (delta) kunnen krijge, moeten zich toch in de maling genomen voelen.

  Nog lopen ze het te verdedigen, die moeten nu met hooivorken achter Rutte en de Jonge aangaan. Wat een slappe happen zijn dat.

  Hoor steeds meer mensen om me heen die er spijt van hebben.

  1. Xyz1234

   Dat heet cognitieve dissonantie. Ontkenning die wordt omgezet in een vals gevoel van bevestiging. Het is een bekend fenomeen in de psychologie en interessant om dit eens op grote schaal aan het werk te zien.

 4. Xyz1234

  De poging om het vaccinatiepaspoort in te voeren levert altijd wat op, ongeacht of de poging slaagt. Lukt het wel dan onderwerpt iedereen zich aan het nieuwe gezag wat zich feitelijk in organisaties zoals WHO, VN en WEF bevindt. Lukt het niet dan heb je voor een nieuwe tweedeling gezorgd die je in politieke zin kunt uitputten en die zal zorgen voor onrust en destabilisatie wat weer zorgt voor extra tijd om andere delen van VN agenda2030 uit te rollen. Kortom: alles verloopt volgens plan.

  1. Xyz1234

   Correctie: niet uitputten, maar uitnutten.

 5. Peet64

  Eenmaal gevaccineerde mensen zullen zich niet gauw meer laten testen. Deden zij dit wel kwam pas echt naar boven hoe effectief het vaccin is. Veel gezonde mensen testen positief maar merken geen verschijnselen. Bij veel gevaccineerde mensen zou dit ook gebeuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.