Stichting Vluchteling doet huilie huilie om ‘dehumaniserende’ termen voor vluchtelingstromen

Stichting Vluchteling kan er niet zo goed tegen als iemand de enorme toestroom van asielzoekers aanduidt met termen als ‘stroom’ of ‘toevloed’. Dat zou namelijk “dehumaniserend” zijn en maakt het voor de stichting moeilijker om een positief beeld te schetsen van massa-immigratie.

Op basis van de tweet lijkt het zelfs dat ook de term ‘vluchteling’ niet humaniserend genoeg is, want Stichting Vluchteling spreekt liever van ‘mensen op de vlucht’. Poeh, dan baal je als stichting wel van de gekozen naam!

De stichting richt zich natuurlijk specifiek op vluchtelingen, maar weet zelf ook donders goed dat het bij grote mensenstromen niet uitsluitend gaat over mensen die op de vlucht zijn geraakt voor oorlog en geweld. Natuurlijk zijn er zat mensen die daadwerkelijk vluchten, maar die worden meer dan eens vergezeld door kansloze asielzoekers en andere gelukszoekers.

Als we namelijk uitsluitend te maken hadden met vluchtelingen die noodgedwongen alles achter hebben gelaten, dan waren ze waarschijnlijk allang blij geweest met de eerste de beste degelijke opvanglocatie. En dan waren het er waarschijnlijk ook heel wat minder geweest. Maar in plaats daarvan worden we geconfronteerd met mensen die tienduizenden euro’s hebben betaald voor mensensmokkelaars en helemaal tot Noord- en West-Europa doorreizen.

Iedere truc en smoes om te kunnen blijven wordt door die mensen ingezet. En de mensen die hier mogen blijven (of niet terug worden gestuurd) komen meer dan eens behóórlijk negatief in het nieuws. Dat is hartstikke sneu voor de echte vluchtelingen en de mensen die wel fatsoenlijk integreren, maar dan moet je niet raar opkijken als de beeldvorming negatief is geworden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Die beeldvorming proberen te bestrijden door de taal aan te passen, maakt het er niet beter op. En al helemaal niet door te stellen dat zij ‘niets anders doen dan een beroep op waar zij recht op hebben’. Dat klinkt misschien beter in de oren van de mensen van Stichting Vluchteling, maar het wekt absoluut niet meer sympathie op bij de rest van de maatschappij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Mistgabel

  Ze komen omdat ze weten of ingefluisterd word dat ze hier van alles gratis krijgen.

  1. Cootje

   Italianen blijven gewoon thuis , maar krijgen via Brussel gratis geld , bij Orban hebben ze er geen last van , die hebben ook geen opsporing verzocht , maar die zijn ook niet de grootste narcotica exporteur van europa ,

   1. Niet L niet R

    Nederlanders grootste exporteur, een grote schande,

 2. tata

  Mensen op de vlucht voor een armer leven dan dat ze hebben in de EU… Die hoeven wij niet op te vangen.

 3. Albion

  Kijk al meerdere jaren uit naar de onvermijdelijke implosie van het ideaal.
  Dat moment, waar de realiteit eindelijk zijn intrede doet, en West-Europa in een pandemonium vervalt en het continent wordt geconfronteerd met wat het al die tijd gezaaid heeft.
  En waar het dan onvermijdelijk binnen zal komen bij de massa.
  TE LAAT!!! Maar…DEAL ER DAN MAAR MEE STEMVEE!!!

 4. Cootje

  Ik ga opsporing verzocht kijken nu om halfnegen , we gaan kijken of ze nog nieuwe artiesten nodig hebben , in de omgeving ter Apel , zijn ze van harte welkom . Hoe meer overlast hoe meer Wilders in die regio aan stemmen wint want het is nog net als vroeger de regering zegt tegen de lokale bevolking hier heb je ze en je zoekt het maar uit , de plaatselijke middenstand is ten einde raad , en buschauffeur zijn is ondoenlijk ,

 5. Harry Haller2

  Het wordt hoog tijd dat er uitgebreide kampementen in de Flevopolder worden ingericht waar de ‘vluchtelingen’ worden gedetineerd achter hoge omheiningen. Toegang tot Nederland wordt slechts in zeer uitzonderlijke gevallen verleend. De overige 95% wordt op transport gesteld richting thuisland en zoek het maar uit. Je hebt pech.

 6. halo1

  Stichting Vluchteling ziet natuurlijk ook wel dat het draagvlak allengs minder wordt of verdwijnt.. de rampzalige woningsituatie spreekt boekdelen.. het land dreigt totaal verpest te worden… deze “dehumanisering” is (helaas) het enige wat echt helpt.

  1. Niet L niet R

   Het land is al verpest, officiële informatie van o.a. politie mag niet naar buiten worden gebracht!

 7. Response

  Hoe wil de stichting dan dat de woorden stroom of toevloed worden geduid? Beide geven m.i. namelijk een indicatie van de omvang aan. Of is het doel dat te verzwijgen?

  1. Niet L niet R

   De bedoeling is, dat er geen opjectieve informatie verstrekt mag worden, niets anders!

 8. AS210854

  Oké, tsunami dan maar. Begin langzamerhand de 🤮 te krijgen van die gesubsidieerde idioten.

 9. vlekkenoplosser

  gelukszoekers blijven gelukszoekers

  minder , minder , minder

  1. Branzino

   @vlekkenoplosser
   Mij lijkt ieder normaal mens een gelukzoeker. Ik ben er ook de hele dag mee bezig en ik ben tevreden met de resultaten. Ik gun anderen hetzelfde. Ik neem aan, dat jij ook je geluk zoekt. Dus vanwaar dat verwijt aan vluchtelingen die hetzelfde proberen? Gelukt is geen af te keuren levensdoel. Geluk is wel een relatief begrip. Een gewone Nederlander is minder snel tevreden, dan een vluchteling uit oorlogsgebied, lijkt me.

   1. Jan Heyn

    Normale mensen zoeken inderdaad geluk. Niet het land waar ze nooit meer hoeven te werken en niet of nauwelijks worden bestraft voor hun misdaden.
    Wat naar Nederland komt zijn dan ook geen gelukszoekers, maar gratis geld zoekers.

 10. Niet L niet R

  De Nederlandse regering, en de EU hebben totaal al jaren gefaald, met het beteugelen van gelukzoekers uit de hele wereld!

 11. Jan Heyn

  Gestichting ‘vluchteling’ vergeet dat er niets positief aan de massa-immigratie van ongeciviliseerde mensachtigen is.
  Wat zij ‘mensen op de vlucht’ noemen zijn allemaal illegale migranten.
  Een echte vluchteling vlucht naar het dichtstbijzijnde veilige gebied. Niet duizenden kilometers verderop, omdat daar heel veel gratis geld uitgedeeld wordt en daar niet of nauwelijks voor misdaden gestraft wordt.

  1. Branzino

   @Jan Heijn
   “Wat zij ‘mensen op de vlucht’ noemen zijn allemaal illegale migranten.”

   Klopt helemaal. Iemand die op de vlucht is, is nog niet geregistreerd als asielzoeker en dus illegaal. Daar is niet zoveel spannends aan. Na registratie is iemand asielzoeker en wordt hij of zij beoordeeld voor toelating of uitzetting. Pas nadat iemand een status heeft gekregen is hij of zij migrant.

 12. RvdBe

  Als vluchteling heb je nog niet zo,n slecht bestaan, vrij reizen door de hele eu zonder coronapas, gratis medische voorzieningen ,voorrang op huisvesting en uitkering, daarbij nog allerlei instanties die je helpen.
  Je moet als vluchteling wel ff geduld hebben met bovenstaande zaken, maar dan heb je ook wat.

 13. Sando

  Moslims moslims en nog eens moslims de hele wereld zit er mee .Wat een kutvolk is dat toch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.