Sylvana Simons dient kansloze motie in waarin ze versoepelingen koppelt aan 30.000 coronadoden

Sylvana Simons kreeg het woensdagavond flink aan de stok met demissionair premier Mark Rutte nadat ze zijn kabinet bijna 30.000 coronadoden in de schoenen schoof door hierover een schaamteloze motie in te dienen. Volgens Simons is het aantal doden namelijk te wijten aan het coronabeleid van het kabinet. Rutte reageerde woest en noemde de actie van Simons ¨onbeschaamd en onbeschaafd¨.

Volgens Simons is het hele beleid van het kabinet er namelijk op gericht om het virus gecontroleerd te laten uitrazen door doelbewust groepsimmuniteit te creëren, met 30.000 doden als gevolg. Een zichtbaar kwade Rutte kon de motie van Simons absoluut niet waarderen en zei dat Simons zijn kabinet ¨dood door schuld¨ verwijt. Alle andere Tweede Kamerpartijen waren dat in de Ridderzaal met Rutte eens, want de kansloze motie van Simons werd verder door geen enkele andere partij gesteund.

Maar, zoals we het opgewonden standje Simons kennen bleef de BIJ1-politica volhouden dat zij het juist onbeschaafd vindt dat de Kamer niet de verantwoordelijkheid wil nemen voor een beleid waarvan we volgens Simons na anderhalf jaar over moeten concluderen dat het steeds versoepelen van de coronamaatregelen met 30.000 coronadoden desastreuze gevolgen heeft opgeleverd.

Nu zullen weinig mensen ontkennen dat het demissionaire kabinet Rutte III de afgelopen anderhalfjaar fout op fout heeft gemaakt als het gaat over de aanpak van de coronacrisis, maar om hem nu figuurlijk gezien opeens 30.000 doden in de schoenen te schuiven gaat natuurlijk wel een beetje erg ver.

Er zijn 1001 andere zaken om het zwalkende coronabeleid van Mark Rutte en Hugo de Jonge te bekritiseren en daar vurig op te duiken, maar betrek daar dan geen 30.000 overleden mensen bij. Dat is natuurlijk volslagen idioot maar ook weer typisch Sylvana Simons: choqueren om maar te op te vallen met haar -naar eigen zeggen- radicale protestclub BIJ1.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Nostradamus

  Voor een deel heeft SS wel gelijk. Door veel foute beslissingen zijn er mensen onnodig overleden. Door het bezuinigen van IC bedden bijvoorbeeld. Of door het niet opzetten van noodhospitalen. Wellicht straks ook door het nu vaccineren van gezonde jonge mensen.

  1. Gebande K0K

   Ondanks dat reeds vele malen is uitgelegd dat de IC capaciteit begrensd wordt door het aantal beschikbare handjes, berijdt Nostra het bedden-stokpaardje nogmaals.
   Volgens Stanly2000 zijn alle opgezette noodhospitalen na enige tijd ongebruikt weer afgebroken.

   1. Stanly2000

    Klopt Kokkie, de opgezette noodhospitalen zijn ongebruikt weer opgeruimd en ingepakt. Maar 14 miljoen (geschat) weggegooid geld.

    1. Jack Flash

     Idd Stanly, in Maastricht en Rotterdam.
     Plus dat schip met 500 ic’s met personeel dat aangeboden werd, waar men niet op ingegaan is.

     1. Gebande K0K

      Zou Jack het verschil tussen een IC afdeling en een verpleegafdeling snappen?
      Vrees van niet.

    2. Gebande K0K

     Precies Stanly2000.
     UMC en defensie zitten ook in het corona complot.
     Het Calamiteitenhospitaal bestaat geen eens, is niet gebruikt als extra opvang voor de corona-hoax, enz.
     Allemaal leugens.

   2. Nostradamus

    K0ckje, domme jongen. Zelfs de ziekenhuizen hebben aangeboden porsoneel in opleiding hiervoor in te zetten.
    Soms heb ik met je te doen. Och nee, eigenlijk helemaal niet 🙂

  2. Monty

   Heb je je koffers nog niet gepakt?

   1. Nostradamus

    Nog steeds aan het huilen, sneeuwvlokje Mindy?
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=fCMwlorNEZk

  3. Xyz1234

   Het is vooral te wijten aan het verbieden van werkende medicijnen zoals Ivermectine. In diverse andere landen wordt dit wel gebruikt met zeer goede gevolgen als resultaat. Veel minder ziekenhuisopnames en veel minder doden nadat gestart werd met dit medicijn. Daarnaast is op geen enkele manier campagne gevoerd om mensen gezonder te laten leven middels betere voeding, meer beweging, minder stress, betere nachtrust. In plaats daarvan zijn mensen vol gepompt met angst en opgesloten in hun, vaak kleine, huizen. Zeer ongezonde maatregelen die voor de zwakkeren funest zijn. Uiteraard spelen bezuinigingen op de zorg ook een rol en met name de onwil om terug op te schalen. Overigens waren de IC opnames zelf niet eens zo hoog: 68000 vorig jaar. In vergelijking met bijvoorbeeld 2018 (77000) bijna 10 duizend minder. Bron: website NICE (waar ziekenhuizen hun gegevens naartoe sturen).

 2. KippiX

  Een van de vele bewijzen dat onze democratie heeft gefaald. GGZ en politiek zijn gefuseerd.

 3. Gebande K0K

  Helaas is voor een ieder zichtbaar en merkbaar dat de hoofdredacteur annex eigenaar, afwezig is, waarschijnlijk wegens vakantie.
  En straks wordt menig politicus weer van faal-beleid beschuldigd.
  Triest.

 4. HD

  Ik mag dat wijf totaal niet, maar gezien de vele vluchten van en naar Suriname het gehele jaar door zijn toch haar uitkeringsgerechtigde mede zwarte broeders en zusters mede schuldig.

 5. Brenda Welsh

  Sylvana, een opgewonden standje…Hierin verschilt zij niet veel met menige reaguurder…Het gaat inderdaad heel erg ver om Rutte alle schuld in de schoenen te schuiven. En ook niet omdat het regent. Sommige dingen heb je niet in de hand.

 6. kattekop

  Er zijn geen dertig duizend doden te betreuren door of met corona.

  1. Flengan

   Ga je ze optellen?

   Dan zijn er miljoenen doden door auto-ongelukken
   Dan zijn er miljoenen doden door de griep
   Dan zijn er miljoenen doden door of als gevolg van roken
   Dan zijn er miljoenen doden…

   Tel je mee?

  2. Jack Flash

   Kattekop@ 17 tot 18.000.

   1. Jack Flash

    Verspreid over 1,5 jaar.

 7. AidemediA

  Partij van mw. SS, één zetel en praatjes voor 150 zetels. Mag gelijk als andere (grotere) partijen, net zoveel interrupties doen en krijgen navenant veel meer spreektijd. Ook die mevrouw van bbb heeft veel te veel praatjes. Behoorlijk krom verdeeld, de spreektijden en interrupties. Eigenlijk geen aandacht geven, aan deze boze zw*rte tro*l.

  1. Emile Takma

   “Partij van mw. SS, één zetel en praatjes voor 150 zetels”

   Het lijkt Hendrika van der Plas wel.

   😃

   1. Flengan

    Complete flauwekul!

   2. Forlan

    Dat schrijft ie toch ook gewoon in zn stukje of lezen we allebei iets anders?

   3. AidemediA

    Geachte E. Takma. Bedankt voor uw reactie. U heeft mijn stukje kennelijk niet helemaal gelezen. Zoals u heeft kunnen lezen heb ik het ook over die mevrouw van bbb gehad. Maar dit terzijde. Dat ik u nu pas van repliek dien, heeft te maken met het feit dat Peter R de Vries vandaag is overleden. Dat nieuws heeft er behoorlijk ingehakt bij mij. Maar ga vooral door met uw halve en/of niet ter zake doende stukjes, over alles en iedereen die hier wat te vertellen heeft. Verder ter uwer informatie, ik ben een, blanke, originele autochtone, PVV stemmer. Mag ik vragen wat uw politieke voorkeur is.

    1. Emile Takma

     Het verbaast niet dat u aanhanger bent van de PVV, uw racistische aanduiding van het Kamerlid Simons deed zulks reeds vermoeden.

    2. usb3.0

     tamil’s politieke voorkeur is clubjes als ped*partij martijn

 8. Adriaen van Bergen

  Waarschijnlijk speelt het corona probleem onder veel van haar kiezers.
  “Denkt aan obese donkere dames van respectabele leeftijd”.

 9. Spoetnick

  Rutte begint koekjes van eigen deeg te krijgen.
  Daar gaat hij zich de komende tijd flink in verslikken.
  Het begint kennelijk met Surinamers.
  En daarna ?
  Turken, Marokkanen, Somaliërs, Syriërs, Ghanezen, LHTBI-ers ?
  De keuze is eindeloos.
  Ik ben benieuwd.

 10. kattekop

  !7-18.00 doden gedeeld door 2 seizoenen is maximaal 9000
  In griepseizoen 2017-2018 waren er 9400 doden door die zware griep en er waren toen geen lockdowns, mondkapjes, anderhalve meter afstand bewaren en ook geen masale vaccinaties.
  Waarom nu dan wel met zelfs iets minder doden dan 3 jaar geleden?
  Dit is duidelijk een plandemie en wie dat nu nog niet doorheeft…nou ja laat dan maar.

 11. StemPzeweg

  Volgens mij was het wegbezuinigen van de ICs wel beleid waar Rutte verantwoordelijk voor is. Sylvana heeft dus grotendeels gelijk

 12. Beukman

  Met deze motie heeft Simons zich geschaard in het rijtje politici dat anderen het vuile en verantwoordelijke werk laat doen, en hen vervolgens dmv kansloze moties beschuldigt van de vreselijkste dingen. Juist: het rijtje met de beste stuurlui. Wilders en Baudet zitten er ook in.

  Ga je mond spoelen met zeep, Sylvana.

 13. polleke67

  Ik ben absoluut geen Sylvana fan, maar ze heeft deels gelijk. Medicijnen zoals ivermectine, HCQ zijn vanaf dag 1 onbespreekbaar. Adviezen m.b.t. ventilatie of meer IC-bedden worden genegeerd. Aanwas IC verpleging heeft geen prioriteit (salariering al zeker niet). De avondklok en lockdown heeft amper gewerkt (vergelijk Amerikaanse staten, Zweden, etc), maar heeft wel veel meer huislijk geweld en zelfmoorden tot gevolg gehad.

  1. Xyz1234

   Klopt. Het verbieden van Ivermectine, op straffe van 150.000 euro boete, is een misdaad tegen de menselijkheid. Het buitenspel zetten van huisartsen, die middels een individuele benadering patiënten hadden kunnen redden, is mede de oorzaak van de onnodige doden die te betreuren zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.