Theo Hiddema woest op “Pers- en Twitterjunks”: “Logisch dat het OM kierewiet wordt van dat slag volk”

Forum voor Democratie-senator Theo Hiddema vindt het niet plezant dat de namen bekend zijn geworden van de Gooise Kopschopkakkers. “Kan dit volksgericht zijn bloeddorst nou niet even nog meer lekker aan de kook laten brengen door wellustig te wachten op het oordeel van een Rechter die met kennis van zaken dit gespuis te grazen zal nemen,” schrijft hij op Twitter.

Gisteren werden de namen bekend van de Gooische “kopschopkakkers” die de arme Carlo Heuvelman zo erg in elkaar hebben geslagen dat die om het leven kwam. Eén van de verdachten – of vermoedelijke daders – heeft zelf al gereageerd tegen het AD, namelijk door te stellen dat het wel zijn vriendengroep was die betrokken was bij de “vechtpartij,” maar dat hij er zelf niet bij was.

Forum voor Democratie-senator Theo Hiddema vindt het eigenlijk niet gepast dat de vermoedelijke daders publiekelijk bekritiseerd worden. “Kan dit volksgericht zijn bloeddorst nou niet even nog meer lekker aan de kook laten brengen door wellustig te wachten op het oordeel van de rechter die met kennis van zaken dit gespuis te grazen zal nemen?” schrijft hij op Twitter. “Dan pas is het echt smullen geblazen, toch?”

In een andere tweet reageert hij op de harde kritiek die de heren (ik gebruik het woord wat gemakkelijk hier) te verduren hebben gekregen.

“‘Gooise kakkers! Klassenjustitie!’ Pers- en Twitterjunks zijn weer eens op zoek naar de koestering van het Gezonde Volksgevoel. Dossier-kennis?: nergens voor nodig! Logisch dat het OM kierewiet wordt van dat slag volk. Laat deze jongens maar even lopen dan heeft de Wet BOB effect,” laat de strafpleiter weten.

Twee zaken: het is volstrekt logisch dat gewone burgers losgaan op de verdachten. Want het is een walgelijk misdrijf. Maar aan de andere kant is het ook logisch dat een man als Hiddema zich daar tegen uitspreekt. Hij is immers strafpleiter; het verdedigen van verdachten is zijn werk – en niet alleen zijn werk, maar ook zijn passie; het beschermen van de rechten van verdachten, en zorg voor dragende dat ze een eerlijk proces krijgen. Dat is waar hij feitelijk voor leeft.

In die hoedanigheid is zijn woedende reactie prima te begrijpen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar voor ons geldt natuurlijk: wij zijn geen strafpleiters, en wij zijn vooral heel boos dat deze wanstaltige moord gepleegd is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. EmiIe Takma

  We kunnen wel stellen dat Hiddema hierin gelijk heeft. Hiddema snapt dit soort zaken overigens beter dan ik. Dus wie ben ik om het tegen te spreken.

 2. Gebande_5

  In dit geval moet ik de draaideur politicus gelijk geven.
  Maar sensatie beluste media zullen daar geen boodschap aan hebben.
  Hun belang is, net als bij Hiddema, principeloos geld verdienen.

 3. Emile Takma

  Wel een rake uitspraak van Hiddema, waarmee hij en passant DDS stevig aanpakt.

  1. Gebande_5

   Theo Hiddema woest op “Pers- en Twitterjunks”

   Doelt Hiddema op:
   twitter.com/MichaelvdGalien
   of op
   http://www.dagelijksestandaard.nl

  2. usb3.0

   Nou helemaal niet tamil, jij leest zeer selectief natuurlijk

 4. Cootje

  Moet er dan ook niet onderzocht worden helpen bij vluchten misdrijf , hals over de kop kunnen vertrekken bij het plaatselijk misdrijf gesteund door derde is ook een misdrijf , blijf er bij dat gewone volks jongens gelijk in hechtenis waren genomen , dit zaakje stinkt aan alle kanten . Als 3 banken 2000 € boeten kunnen betalen voor bewezen misdaden zonder individuele strafvervolging bestaat er klasse justitie , want dat zijn alle vertegenwoordigers uit de Nederlandse duurste gemeentes . Die wel de bonussen in hun zakken hebben gestopt. Bananen republiek

 5. Vanduinen

  Door de naamsbekendheid wordt er al een deel streng te straffen weggenomen. “Zijn groep was er wel bij betrokken maar hij zelf niet” zal hem wel in dank worden afgenomen.

 6. Vanduinen

  Door de naamsbekendheid wordt er al een deel streng te straffen weggenomen. “Zijn groep was er wel bij betrokken maar hij zelf niet” zal hem wel in dank worden afgenomen.

 7. kattekop

  Dit tuig hoort wel met naam aan de schandpaal want dat hebben ze ook verdient

 8. Meriadoc Brandebok

  Op 18 juli is de ongelukkige jongen op Mallorca mishandeld. Als gevolg daarvan droeg de Spaanse onderzoeksrechter de zaak op 23 juli overgedragen aan Nederland. Op 26 juli ontving Justitie dit verzoek en het werd op 27 julie gehonoreerd. De politiewas dus waarschijnlijk sinds de 28ste (woensdag) met het onderzoek aan de gang. Een grondig onderzoek duurt grofweg een maand.

  Hiddema heeft gelijk. De hersenlozen van GeenStijl – een notoir onbetrouwbaar blog – hebben een internetjacht geopend op wie zij als daders zagen. Het resultaat hiervan is dat de daders een strafvermindering krijgen en hoogstwaarschijnlijk ook eeb schadevergoeding. Verder kan de samenleving voor miljoenen euro’s aan beveiliging opdraaien, heeft de politie nu handenvol werk die zij aan het onderzoek had kunnen besteden.

  Het hersenloze meutevolk had er beter aan gedaan gewoon het onderzoek van Justitie af te wachten. Terzijnertijd waren de daders dan gewoon voor bijl gegaan en had de advocaat geen schijn van kans gehad.

  Soms vraag ik me weleens af of de lui van GeenStijl met een pindabrein geboren zijn!

  1. usb3.0

   De ongelukkige jongen!!!!! deze jongen is doodgeschopt occultje

  2. ElGuapo

   “Het resultaat hiervan is dat de daders een strafvermindering krijgen en hoogstwaarschijnlijk ook eeb schadevergoeding.
   Verder kan de samenleving voor miljoenen euro’s aan beveiliging opdraaien, heeft de politie nu handenvol werk die zij aan het onderzoek had kunnen besteden.”

   Nee burnc*ck een strafvermindering en een schadevergoeding zit er niet in als je schuldig bent.
   Als je daarentegen onschuldig bent dan komt dat ook uitgebreid in de media en zou beveiliging niet nodig moeten zijn.

   “Terzijnertijd waren de daders dan gewoon voor bijl gegaan en had de advocaat geen schijn van kans gehad.”

   Dat gaan ze alsnog indien schuldig bevonden op basis van bewijs.

   1. Meriadoc Brandebok

    Jawel, sukkel, als een persoon schade heeft ondervonden in de persoonlijke levenssfeer krijgt hij een dikke strafvermindering. Het Hof heeft bij een soortgelijk geval in 2013 aldus beslist (justitie was onzorgvuldig geweest met beelden) en toen justitie in cassatie ging werd dat verworpen.

    h**ps://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2015:3024

    Als de dader straks wordt veroordeeld krijgt hij strafvermindering en staat justitie met lege handen. En dat is dan de schuld van GeenStijl (die waarschijnlijk zelf een schadevergoeding zal moeten betalen).

    Als de daders bedreigd worden krijgen zij bovendien beveiliging op kosten van de belastingbetaler.

    Hiddema heeft gewoon gelijk.

    1. Cootje

     Maar het is wel leuk zo krantje als leus in de pels , anders schuiven ze alles onder de tafel , en kan zo krantje gebeuren als er bij onze 3 nationale banken voor fraude en witwassen geen rechtspersoon wordt veroordeeld ,

    2. Cootje

     De minder minder uitspraken werden gevolg door een kordaat optreden van het OM , er werden zelfs door de politieke partijen voorgedrukte aangiftes onder de allochtonen bevolking verspreid en de publieke zenders de talk shows haalde massa deskundigen om de boel levend te houden .want hij moest aan het schavot , was door de linkse kliek al veroordeeld , maar Opstelten wou hem beschadigen en het moest groots worden aangepakt , GeenStijl raakt de zere plekjes in de samenleving en laat individueel vaak geen spaan heel van de gevestigde elite schopt ze keihard tegen hun kruis en omdat ze niets gewend izijn beginnen ze meteen te huilen . Rijke lui is vaak het ergste soort die denken boven de wet te staan en daar geld en macht voor hebben ,

    3. ElGuapo

     Nee brandbalzakje ze kunnen er hooguit rekening mee houden dat er media aandacht is geweest. Het is geen zekerheid dat ze daardoor strafvermindering of een schadevergoeding geven. Justitie staat zeker niet met legen handen.

     GeenStijl aanwijzen als schuldige slaat echt nergens op.

     1. Meriadoc Brandebok

      En denk je dat een advocaat – laten we zeggen een man als Hiddema of Spong – dat niet zal afdwingen bij de rechter?

      “Edelachtbare, mijn arme cliënt heeft ernstige schade ondervonden als gevolg van de ernstige hetze tegen mijn cliënt op het internet.”

      Hop, drie maanden schoffelen met aftrek van voorarrest.

     2. usb3.0

      Maar wat vindt occult fantasietje hier dan van? is het niet schandalig dat dit soort gasten dan 3 maanden schoffelen plus aftrek voorarrest krijgen terwijl ze Carlo Heuvelman dood hebben geschopt

     3. ElGuapo

      Ze zullen best passende proberen om dat af te dwingen maar dat wil niet zeggen dat een rechter daar in mee gaat.

    4. usb3.0

     Carlo heeft geen privacy meer occultje, zijn privacy is op
     Je bent echt een klootzak als je meent het op te moeten nemen voor de privacy van kopschoppende moordenaars

  3. Harry Haller2

   Jij weet niets van GeenStijl af, notoir onbetrouwbare grefo. Jij leest dat blog immers nooit en gaat alleen af op wat je hoort.

   1. Meriadoc Brandebok

    Jawel, ik kees dat blog.

    1. Harry Haller2

     Als dat zo zou zijn Meriadoc, kun je onmogelijk tot de uitspraak komen die je doet. Als je GeenStijl dagelijks zou lezen, weet je dat het zich niet laat leiden door links of rechts maar alle misstanden aanpakt, daar zo objectief mogelijk over bericht, zelf veel onderzoek doet, later op zaken terugkomt en ruiterlijk toegeeft als ze er naast zitten.

     Je snuffelt er eens in de twee weken aan. Dat is geen lezen. Je liegt dus gewoon.

    2. ElGuapo

     Het enige kezen wat jij doet is met schlemiel.

  4. Branzino

   Er is inmiddels een vrouwelijke officier van justitie aangewezen als moeder van één van de vermeende daders. Haar naam is genoemd, adres zal binnenkort wel volgen of zijn ze tot inkeer gekomen.
   Vreemd genoeg heeft zij helemaal niets met deze daders en zaak te maken en wordt ze dus onterecht als betrokkene genoemd. Laten we hopen dat verdere schade uitblijft, maar met dergelijke onverlaten als bij GeenStijl weet je het nooit. Nadenken zijn ze minder gewend. Het OM onderzoekt de mogelijkheden voor vervolging.

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladie blabla van postbus 51 die ooit zelf zijn kop gestoten moet hebben !

   2. Harry Haller2

    Oud nieuws Branzino. Dit is afgelopen donderdag al geklaard en rechtgezet.

    1. Branzino

     @Harry Hakker
     Ik breng het ook niet als nieuws, maar als een neveneffect wanneer amateurs op dievenjacht gaan. Dan kunnen er de grootste ongelukken gebeuren. Natuurlijk werd het meteen geklaard, maar die naam had helemaal niet gepubliceerd moeten worden, net als die andere namen.

     1. Harry Haller2

      Je brengt het wel als nieuws. En GeenStijl heeft die naam niet zelf ingebracht en al direct ontzenuwd.

      Net als Meriadoc, Breukband en Takma weet jij geen moer van GeenStijl. Alleen de aanpak al van dit belangrijkste weblog van Nederland roept bij volstrekt humorloze raamambtenaren als jij weerzin op ‘tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend’ is al 16 jaar een strijdkreet waarvan woke malloten als jij gruwen. Dat komt omdat jij een verwrongen sneeuwvlokjes-beeld van de werkelijkheid hebt. Je bent een wereldvreemd kaboutertje, dat is je makke.

      De redacteuren van GeenStijl zijn beslist geen amateurs en hebben geholpen talloze zaken te klaren. Recentelijk: als allereersten meldden zij met bewijs de twee meelopers bij de moord op Peter R. de Vries, iets wat de politie ten lange leste moest erkennen en overnemen.

     2. Emile Takma

      GeenStijl afficheert zich als ‘tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend’ en die reputatie maakt ze waar, het een rioolsite van zieke pubers die alleen uit zijn op ophef, trammelant en een peilloze negativiteit. Met serieuze journalistiek heeft het niets te maken.

      Dat de heer Haller het beschouwt als een serieuze nieuwsbron verbaast niet maar is ook triest. Het verklaart mogelijk zijn nihilistische en agressieve wereldbeeld.

     3. Harry Haller2

      Zoals ik al zei: een humorloze idioot als Takma weet niets van GeenStijl, maar heeft wel -zoals altijd- zijn achterlijke en primitieve (voor)oordeel klaar.

      De journalisten van GeenStijl zijn beslist geen pubers maar gelouterde nieuwsjagers van in de veertig, tegen de vijftig – dezelfde leeftijdsgroep als bij de meeste meeloopmedia.

      Dat de aanpak van GeenStijl afwijkend, doortastend en origineel is kan een rechtlijnige, grijze, humorloze en stijle dorpsidioot als Emile Takma natuurlijk niet pruimen: alles wat GeenStijl doet gaat boven zijn pet en ja, daar word je chagrijnig van.

      Krijg ongezien de tyfus Takma (nog zo’n mooie en breed ingeburgerde kreet van GeenStijl).

     4. Emile Takma

      “Krijg ongezien de tyfus Takma (nog zo’n mooie en breed ingeburgerde kreet van GeenStijl).”

      Dat is precies wat ik wilde aantonen.

     5. Harry Haller2

      Takma bewijst hiermee precies wat ik beweer, namelijk dat hij een humorloze, stijle, rechtlijnige en ouderwetse zak aardappelen is die hopeloos achter loopt.

      Je bent uit de tijd, kleine burgerman. Je begrijpt het allemaal niet meer en kunt alleen nog alles letterlijk nemen. Veel plezier in je bejaardenhuis!

     6. Emile Takma

      Ook veel sterkte toegewenst, Harry. Je leven lijkt me geen pretje.

 9. 56RdK

  “Maar voor ons geldt natuurlijk: wij zijn geen strafpleiters, en wij zijn vooral heel boos dat deze wanstaltige moord gepleegd is.”

  Inderdaad Michael, inderdaad.

  Want wij zijn laaiend dat dat Gooise gajes gewoon weg kon vluchten uit Spanje,
  dat het OM hier ook een onderzoek in opstarten, daarmee bewust Spanje voor de voeten lopend die daarom de brui eraan gaf,
  dat het gajes nog steeds niet is opgepakt en gehoord, terwijl hun gegevens zo zijn op te vragen bij de airliner, kortom,
  dat dit hele OM-zaakje naar een beerput stinkt.
  Vol Gooise beïnvloeding!

 10. september

  Ik wou Takma veel plezier wensen zijn bejaardenhuis,wat zou je een moelijk leven hebben daar.

  1. Emile Takma

   Bejaardenhuizen bestaan niet meer, september.

   Ik woon er ook niet in maar ook als dat zou zijn doe je er verstandiger aan in te gaan op mijn inhoudelijke argumenten. Dit rare ad hominem gewauwel leidt tot niets.

 11. Lampall

  Oei, nee toch,
  Het Plebs komt aan zijn Verdienmodel,…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.