Trans neemt emoji’s over: nieuwe emoji van zwangere mán komt eraan

De transagenda gaat steeds verder. Nu is de kans groot dat we straks een emoji op onze smartphones krijgen van een zwangere mán. Ja. Van een mán die zwanger is. Dus eigenlijk van een vrouw die eruit ziet als een man. Maar dat mogen we geloof ik niet zeggen.

Dat er mensen zijn die geboren zijn als vrouw en graag man willen zijn (en andersom), soit. Dat gaat niemand iets aan. Helemaal gezond is het niet lijkt me, maar ja, doe vooral wat je wil.

Alleen word ik er wel een beetje moe van dat we tegenwoordig doodgegooid worden met allerlei propaganda waardoor we dat soort gedrag “normaal” moeten vinden en het zelfs toejuichen. Nu zijn het weer de emoji’s op smartphones die eraan moeten geloven.

Sinds kort staan er nieuwe emoji-kandidaten op de nominatie van unicode. Een trol, een glijbaan een röntgenfoto… en een zwangere man. In september moeten deze emoji’s nog officieel goedgekeurd worden, maar dat gaat natuurlijk wel gebeuren. De kans dat ze zo’n lijst presenteren om een paar emoji’s er vervolgens af te gooien is minimaal.

En dus krijgen we binnenkort een emoji van een man met een zwangere buik. Want tegenwoordig moeten we allemaal vinden dat mannen óók zwanger kunnen zijn. Dat dit inhoudt dat je biologisch natuurlijk gewoon een vrouw bent, maar die haar uiterlijk zo veranderd heeft dat ze op een man lijkt omdat ze zich een man zegt te voelen (hoewel een man die graag moeder wil zijn), mogen we daarbij niet hardop zeggen. Dat is “haatvol.”

Flauwekul, natuurlijk. Dit heeft niets te maken met haat, maar met biologie en de waarheid. Met feiten. Feiten die niet liegen. Het leven is niet postmodernistisch. Niet alles staat ter discussie. Sommige dingen zijn waar, sommige dingen zijn niet waar. En één van de dingen die waar zijn is dat een man niet zwanger kan worden en ook niet ongesteld kan zijn. Punt.

Afijn. We zullen deze emoji’s nu dus krijgen. Je kunt het de makers natuurlijk niet eens kwalijk nemen, want zij rollen gewoon met de tijden mee.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Google-gebruikers kunnen de emoji’s dit jaar al tegemoet zien. Apple-gebruikers en gebruikers van sociale media als Twitter en Facebook zullen nog tot volgend jaar moeten “wachten.” Heel vervelend, ik weet het, omdat je natuurlijk wekelijks een emoji van een zwangere man moet gebruiken omdat een transgendervrouwman in je omgeving zwanger is geworden, maar het is niet anders.

Volg mij op het nieuwe sociale media-platform opgezet door Team Trump: GETTR.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Nostradamus

  Kan ik maar één ding op zeggen: ClownWorld
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=koO35JqBQMI

 2. Peter Loosduinen

  Kappen met die godverdommese onzin !!!

 3. Echtepleb

  Of is het eigenlijk gewoon een dikke man en leggen we het verkeerd uit?

 4. Beukman

  Op mijn telefoon zitten er nog wel raardere emoji’s dan zwangere mannen. Onder meer emoji’s van pratende dieren, kotsende koffiekopjes, en dansende taarten. Zo bezien vormen zwangere mannen een stapje terug naar de normaliteit.

  1. JoopvdJoop

   Donald Duck is ook raar kletsmajoor?

   1. Beukman

    Een eend die kan praten en met matrozenkleren aan of een zwangere man. Wat vind jij raarder?

    1. Wally

     Ben je nu echt serieus dit aan het vragen? De eerste…. een stripverhaal vooral bedoeld voor kinderen, betekent verder niets maar is vooral om te lachen…. (als t beestje wil gaan zwemmen trekt hij een zwembroek aan, is toch humor man?)
     En de tweede….de waanzin van de moderne wereld. Maar ja….. het MOET door ieders strot geduwd worden, al vinden vrijwel alle mensen dit dom gezeik.

     1. Beukman

      Er wordt jou niks door de strot gedouwd, Wally. Er komt een emoji bij, big deal. Je mag er om lachen zoals om Donald Duck. Maar je bent niet verplicht om hem te gebruiken. Meer keus. Vrijheid, blijheid.

     2. usb3.0

      “Er komt een emoji bij, big deal”

      Zwangere mannen zijn tegennatuurlijk, het klopt niet, het is een schoffering van het mannelijk geslacht

     3. Beukman

      Zwangere mannen zijn tegennatuurlijk

      Op een forum berichtjes tikken is ook tegennatuurlijk, en hetzelfde geldt voor pratende eenden in matrozenkleren. So what. Ga jij maar weer in een berenvel rondlopen.

     4. Flengan

      Lachwekkende forumclown

     5. usb3.0

      reagerende beukho*ren zijn pas tegennatuurlijk, die zijn ook bijzonder eng en dranse de gehele dag nietszeggende dingetjes..

     6. Beukman

      reagerende beukho*ren zijn pas tegennatuurlijk

      Hehe, het kwartje begint eindelijk te vallen bij U.S.B.

     7. Flengan

      Lachwekkend forumclowntje.

     8. Mr.blauw.sky

      “Lachwekkende
      forumclown”

      Tot zover Flegan -Rood- man van Velenamen .

  2. ikweetwatikwil

   Beukman 1 uur geleden
   Op mijn telefoon zitten er nog wel raardere emoji’s dan zwangere mannen. Onder meer emoji’s van pratende dieren, kotsende koffiekopjes, en dansende taarten. Zo bezien vormen zwangere mannen een stapje terug naar de normaliteit.

   t’Ja daar kan een zwangere man niet tegen aan.

 5. ikweetwatikwil

  Sid Lucassen heeft in een ander artikel gelijk. Alle zekerheden worden weggevaagd. Wat is daar de bedoeling van. Worden we daardoor beter te hanteren?

 6. Gebande K0K

  DDS gaat steeds meer op de NPO lijken.
  Ook hier verdwijnen onwelriekende zaken.
  geenstijl.nl/5160227/npo-verwijdert-bericht-over-jort-kelder-die-campagnefilmpjes-voor-thierry-baudet-betaalde/

  1. ElGuapo

   Daar is ie met z’n niet relevante troep!

   1. usb3.0

    Lekker négèren

 7. halo1

  En het ergste is nog wel dat de vrouwen (door links) masculiniseren, verharden, in aantrekkelijkheid sterk achteruitgaan. De films van de jaren 50, 60, 70 bewijzen het overduidelijk. En de mannen tenderen naar ontwikkeling tot zich schijnbaar aanpassende watjes..algemeen gesproken natuurlijk. Balans van links “beleid”: vrouwen verpest, kinderen verpest…

 8. 56RdK

  Ik als man raak compleet ongesteld door deze waanzin! En nou zijn er (nog) geen inlegkruisjes voor mannen, voel me gediscrimineerd!

  1. Emile Takma

   Heel veel mannen zijn onzeker over hun seksuele identiteit, 56RdK, je bent de enige niet die hier helemaal over van slag raken.

   1. usb3.0

    Nee hoor, dat denken heel veel mannen helemaal niet, jij daarin tegen hebt dit wel dus denk jij dat heel veel mannen hetzelfde probleem hebben..

 9. usb3.0

  Het is dé genderziekte die is nog erger dan aids…

  1. ElGuapo

   Ach zie het als een vent met een bierbuik die daar blij mee is. Kan nooit een zwangere man zijn ….bestaat niet.

 10. AS210854

  Leuk, een bierbuikje voor mijn buurman.

  1. ElGuapo

   👍

 11. Vrijedenkert

  Koekoek!🤣

 12. Emile Takma

  Het moet niet gekker worden!

  😂

 13. Klaus Schwab

  Het is gewoon een man met een bierbuik. Niks mis mee, zelf heb ik ook een buikje.

 14. Gebande_6

  Het gebruik van emojis is toch vrijwillig ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.