VVD-krant Telegraaf publiceert lage aanval op FVD en Baudet: ‘Ze keren zich steeds verder af van de maatschappij’

Dé VVD-krant van Nederland – ik heb het natuurlijk over De Telegraaf – heeft een zielige, laaghartige aanval gepubliceerd op FVD en specifieker op Thierry Baudet. Want, stelt de krant, Baudet en de zijnen keren zich “steeds verder af van de maatschappij.” Maar wat ze willen begrijpt niemand. Ofzo. Vreemd, want Baudet en ook mensen als ondergetekende (hallo!) spreken daar toch echt heel openlijk over.

“Het werk in de Tweede Kamer interesseert hem allang niet meer, sympathisanten haken af en de eigen zuil die hij zegt op te bouwen krijgt maar mondjesmaat vorm. Thierry Baudet, ooit in de positie om Mark Rutte naar de kroon te steken als premier, keert zich met Forum voor Democratie steeds verder af van de maatschappij,” begint De Telegraaf het verhaal.

Ja, dat klopt op zich. Maar dat afkeren van de maatschappij bestaat uit het creëren van een eigen gemeenschap. Dat wordt dan weer even weggelaten in de intro. Gek.

Vervolgens wordt gesproken over het ledental van de partij. Dat staat op 45.000 ongeveer. Maar De Telegraaf betwijfelt dat. “Het Documentatiecentrum Politieke Partijen twijfelt aan het ledenaantal,” aldus De Telegraaf. “Het zou een groei betekenen ten opzichte van 2020, gemeten voordat de partij na schandalen om nazistische uitingen uiteenviel en leden van het Europees Parlement, de Eerste Kamer, Provinciale Staten en de Amsterdamse gemeenteraad zich afsplitsten.”

Ten eerste, kijk even naar de manier waarop er gesproken wordt over alles. “Na nazistische uitlatingen.” Is dat de echte reden? Nee, natuurlijk niet. Annabel Nanninga en Joost Eerdmans wilden eruit stappen omdat ze het niet eens waren met de koers van Baudet. Ze probeerden eerst een coup te plegen, toen dan niet lukte gingen ze samen door, zonder FVD.

De manier waarop De Telegraaf dat voorval presenteert zegt álles over de agenda van de krant.

En dan het ledental. Het Documentatiecentrum twijfelt daaraan? Hebben ze daar ook bewijs voor? Want “ik zou dat gek vinden gezien de omstandigheden” is geen bewijs. Als je zo’n beschuldiging rondstrooit zal je met meer moeten komen. Uit mijn informatie blijkt dat er inderdaad mensen zijn opgestapt, maar dat dit inderdaad is goedgemaakt door nieuwkomers; door mensen die voorheen niet lid waren van een partij maar nu voor FVD kiezen vooral vanwege het coronastandpunt. Waarom denkt De Telegraaf dat FVD’ers continu online oproepen plaatsen om “lid te worden”?

“Wat die beweging van Baudet behelst, wordt steeds onduidelijker,” aldus de krant vervolgens.

Uh. Je hoeft alleen maar naar de uitzendingen van Het Forum (het internet-programma gepresenteerd door Baudet) te kijken om te begrijpen welke kant Baudet op wil. Of je hebt even een gesprek van 10 minuten met hem, dan kan hij je zijn visie ook heel duidelijk uitleggen. Daar is echt niet veel voor nodig, want hij is er bijzonder gepassioneerd over.

Maar dan komt het komische. Want na te hebben laten weten geen idee te hebben wat de beweging van Baudet nu dan nog behelst, en wat Forumland is, stelt de krant dit: “Het publiek in Purmerend, deels vaste aanhang die vaker de ’vrijheidskaravaan’ van Forum bezoeken, krijgt te horen dat de parallelle wereld, ’Forumland’, al echt vorm krijgt. Er komt een app, die goed is voor crowdfunding, dating en vacatures. Het nieuwe land moet ook een eigen cryptomunt krijgen, de Forumcoin.”

Dus dan is er toch wel degelijk wat bekend, ook bij De Telegraaf. Gek dat andere zinnetje over dat het niet duidelijk is waar ze heen willen. Je zou bijna denken dat het e alleen maar in is gegooid om FVD te beschadigen. Hmm.

Hoe De Telegraaf Forumland dan beschrijft? Nou, zo: “De toehoorders van de ’vrijheidskaravaan’ in Purmerend geven een inkijkje in welke bewoners Forumland zal krijgen: ze zien in corona een dekmantel om de wereldbevolking te onderdrukken, een theorie door Baudet en Van Meijeren actief uitgedragen.”

Dat is het enige wat je over deze mensen kan zeggen? Echt? Niet dat ze pal staan voor de vrijheid, dat ze grondrechten als absoluut beschouwen, dat ze de traditionele normen en waarden verdedigen, dat ze vinden dat een overheid het recht niet heeft onze rechten als privileges te behandelen? Alleen maar dit, op deze manier verwoord?

De slotalinea’s van het artikel zijn geen haar beter. Eerst over het boerenprotest van deze maand. “Het applaus dat Baudet hier zaterdag krijgt, contrasteert nogal met zijn moeizame optreden voor demonstrerende boeren op het Malieveld een kleine twee weken geleden,” aldus de krant. “In 2019 werd hij er nog toegejuicht. Nu mocht hij er aanvankelijk niet eens spreken, hoewel hij zich nog wel had verkleed in een blauwe overall.”

“Voordat hij alsnog het podium mocht bestijgen en daar lauwe reacties ontving, gaf de organisatie hem te verstaan dat hij beter zijn werk in de Kamer kon doen in plaats van ’hier de populist uithangen’, als hij echt zo veel om de boeren gaf.”

Met andere woorden, Baudet is nergens meer welkom behalve bij zijn eigen groepje hardcore FVD’ers. Dat is de boodschap.

En dan nog over het debat waarbij Baudet een sketch van Jensen deed, met “Haaaans!” meer gemopper van de krant; Baudet had ophef willen creëren, maar die kwam er niet. “De ophef, waarvan de partij het volgens Baudet moet hebben, bleef echter uit. De FvD-voorman deelde een video via zijn eigen kanalen, voor zijn eigen publiek.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Tot zover de objectieve berichtgeving van Neerlands zogenaamd rechtse krant. Is het niet bij-zon-der inspirerend om te zien hoe die krant omgaat met een réchtse partij? Je zou bijna denken dat De Telegraaf stiekem keihard pro-kartel is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Emile Takma

  “Maar dat afkeren van de maatschappij bestaat uit het creëren van een eigen gemeenschap.”

  Dit proces wordt ook wel aangeduid als sektevorming.

  1. Flengan

   Aldus de periculeuze kindervriend, aartsleugenaar en lachwekkende fantast.

   1. Emile Takma

    “de periculeuze kindervriend”

    🤓

    1. vlekkenoplosser

     hoe wou je jouw hobby anders omschrijven strónt vlé®k ?

     1. Flengan

      @VO: Juist, en goed geadresseerd.

     2. Emile Takma

      Poeperd staat weer te popelen om het gesprek op kindermisbruik te brengen.

     3. usb3.0

      We zien waar tamil’s hart van vol is, niemand spreekt over kindermisbruik maat tamil’s zit zo vol van dit dat hij het wél zo benoemd

     4. Emile Takma

      benoemt

      Zo ga je nooit over naar groep 5, Gerrit.

     5. Flengan

      De periculeuze kindervriend roert zijn fecaliën en voelt dat zijn incontinentieluier lekt.

     6. usb3.0

      Over de inhoud geen woord natuurlijk, dat kan ook niet want dat is feitelijk juist, tamil is een ped*seksuele flikker…

     7. Emile Takma

      Het hoofd van Flengan zit vol met kindermisbruik en poep en daar loopt vervolgens zijn mond van over.

      Deerniswekkend.

     8. Flengan

      De periculeuze kindervriend komt niet verder dan taalnazisme. Het futiele minkukeltje zorgt voor meelijwekkende bespotting omdat hij als bejaarde keuteltje niet mee kan komen, hij wordt immers uitgekotst en staat alom bekend als de uitgekotste.

     9. Emile Takma

      🤪

     10. Flengan

      Aldus de periculeuze kindervriend en futiel minkukeltje.

     11. usb3.0

      “vol met kindermisbruik en poep en daar loopt vervolgens zijn mond van over.”

      tamil schermt graag met zijn zelfbeeld..

      Even wat uitspraken op een rij dat iedereen even weet met wie we te maken hebben..

      tamil rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,
      “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [tamil] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~tamil~”
      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~tamil~
      – tamil vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      – tamil vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens tamil toekomt.

      * = ped*partij martijn

     12. Flengan

      @USB: B A M

     13. Emile Takma

      Ik heb even gegoogeld voor Flengan en Gerrit. Er bestaat echt hulp voor mannen zoals jullie:

      h*tps://p*do.help/nl/

     14. vlekkenoplosser

      nou meldt je aan strónt vlé®k , wel zo een prettig gevoel voor de gezinnen om je heen

     15. vlekkenoplosser

      -t natuurlijk strónt vlé®k voordat de taalnazi ontwaakt

  2. Flengan

   Het nazi-krantje doet een rondje framen. Dat kun je ook verwachten van een plebscourantje dat zich voorheen graag liet bedienen en aansturen door de linksfascisten uit de Adolfgelederen.

  3. vlekkenoplosser

   hahahahaha , de strónt vlé®k noemt uitdragen wat een groot deel van Nederland vindt sektevorming !

   Het staat er echt , de decadente idioot noemt een andere mening nu sektevorming de hufterige fascistische parasiet .

   deze al gelezen strónt vlé®k ?
   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/2030604214/quinsy-gario-uit-bij1-gezet-vanwege-signalen-dat-niet-iedereen-zich-veilig-voelde

   geweldig , in het gekleurde landschap van BLM is het gras dus echt niet groener !

   1. Emile Takma

    Als een groot deel van de Nederlandse bevolking de ideeën van Baudet zou ondersteunen is er inderdaad geen sprake meer van sektevorming. Daarvoor bestaan echter geen aanwijzingen; de beweging van Baudet krimpt met de dag, met name ook omdat een groot deel van de Nederlandse bevolking zich van hem afkeert.

    1. Flengan

     Tot zover de periculeuze kindervriend, aartsleugenaar en lachwekkende zwakzinnige.

     1. Brenda Welsh

      Begrijpt u Baudet dan wel of deelt zijn hobby’s?

     2. Flengan

      “of deelt zijn hobby’s?”

      Tja…

    2. usb3.0

     8 zetels

     1. vlekkenoplosser

      inderdaad , 8 zetels maar onze kindervriend is heel slecht met cijfers

      onze kindervriend denkt ook dat de vvd een meerderheid heeft

      het gewauwel van de strónt vl®k is altijd tenen krommend

     2. Emile Takma

      Die 8 zetels zijn inmiddels bijna gehalveerd. Lezen jullie wel eens een krant?

     3. vlekkenoplosser

      waar kan ik die halvering vinden strónt vlé®k ?
      kijk even bij uitslagen tweede kamer 2021 domme jongen

      de rest is gewauwel strónt vlé®k

     4. Emile Takma

      ht*ps://www.tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/fracties

      Door al dat wilde gefantaseer over seks met kinderen is onze Poepclown helemaal ontgaan dat er bij de FvD-fractie 3 leden zijn weggelopen.

     5. Gebande K0K

      dat er bij de FvD-fractie 3 leden zijn weggelopen.

      Allemaal nepnieuws, niets van waar, volgens het Forumlander nieuwsblad.

     6. Beukman

      Ik las ook in de Forumer Fabeltjeskrant dat de overstromingen in Limburg een hoax zijn, verspreid door de EU als voorbereiding voor The Great Reset.

    3. leukeditter

     je l*l krimpt met de dag , niet het FVD takkewijf , ledenaantal neemt alleen maar toe…maar dat zie je niet helaas

     1. Emile Takma

      “je l*l krimpt met de dag”

      Leukeditter deelt zijn zorgen met ons.

      😂

     2. usb3.0

      Gezien tamil’s zieke gedachtegangen over jonge jongetjes is het logisch dat tamil even moet reageren…

 2. Monty

  ”VVD-krant Telegraaf publiceert lage aanval op FVD en Baudet”

  Dacht dat dit artikel zou gaan over Baudet zijn mislukt modellen carrière.

  Hopelijk wordt Forumland voor hem en zijn volgelingen wel een succes.

 3. Emile Takma

  “Met andere woorden, Baudet is nergens meer welkom behalve bij zijn eigen groepje hardcore FVD’ers. Dat is de boodschap.”

  En zijn de feiten ook.

  1. Flengan

   Nonsens!

 4. Monty

  ”dat de parallelle wereld, ’Forumland’, al echt vorm krijgt. Er komt een app, die goed is voor crowdfunding, dating en vacatures”

  Een parralelle gemeenschap, eigenlijk net zoals veel allochtonen in ons land vormen.

 5. Gebande K0K

  Veel woorden om een standpunt te verkondigen.
  Een zwak verhaal heeft veel woorden nodig om sterk over te komen.

  1. usb3.0

   Ook cockje zegt niets over de inhoudt natuurlijk…

   1. Flengan

    @USB: Dat kan het bejaarde keuteltje ook niet.

   2. Emile Takma

    inhoud

    1. usb3.0

     Nee hoor, inhoudt

     1. usb3.0

      Gaat niet in op de inhoud

   3. Flengan

    @USB: De lachwekkende achterlijke is ook net een hond die een stok apporteerd.

    1. Vanduinen

     Neen, apporteerde.

    2. Flengan

     @USB… 🙂

 6. Beukman

  Want, stelt de krant, Baudet en de zijnen keren zich “steeds verder af van de maatschappij.”

  aldus MvdG.
  Men kan hoog springen of laag springen, de stelling blijft onweerlegd. En hoe harder de Baudet-aanhangers op DDS schelden en tieren op de rest, hoe harder zij de juistheid van de stelling zelfs onderstrepen.

  1. usb3.0

   Onzin

   1. Beukman

    QED.

    1. vlekkenoplosser

     💩

  2. Flengan

   Kletskoek!

  3. vlekkenoplosser

   ONZIN bukhol !
   klinkklare onzin. hoe vaker jij je drek herhaalt hoe duidelijker het wordt domme jongen

   1. Beukman

    Ook het detergent bewijst de stelling onbedoeld. Er valt met Baudetaanhangers zoals hij er zelf een is amper te komen tot een zinvolle gedachtenuitwisseling.

    1. Nikita

     Hahahahahahahahaahah. Moet je horen wie het zegt iemand een persoonlijke mening keer op keer er door proberen te drukken daar kun je niet mee praten. En jij bent 1 van het ergere soort.

     1. Beukman

      Ook Nikita bewijst onbedoeld de juistheid van de stelling: nul argumenten.

     2. vlekkenoplosser

      Ook bukhol : nul argumenten.

      Overigens is de vaststelling van Nikita ” En jij bent 1 van het ergere soort. ” wel degelijk een feit bukhol. Kijk het draadje is terug domme zuigtról

     3. Beukman

      Ik mag dan een monster zijn, detergent, en zelfs kinderbloed drinken en babies vermoorden volgens sommigen, dat doet allemaal niet ter zake. De Telegraaf heeft gelijk en Nikita en jij zijn hier om dat onbedoeld aan te tonen. Forum is een sekte, compleet met een opperleider en dogma’s, die zich steeds verder afkeert van de maatschappij. Leden van de partij die introspectie durven tonen worden óf Forumland uitgezet óf vertrekken er uit vrije wil.
      Het lijkt goddomme wel de Trumpsekte.

     4. Flengan

      Niets en niemand weerhoudt jou om op te sodemieteren, verzuurde bejaarde!

    2. vlekkenoplosser

     domme arrogante decadente bukhol is mijn slogan alweer kwijt ! moet dementie zijn

     stem sociaal , stem PVV

     wat ben je een sukkel bukhol

     1. DubbelZout

      “stem sociaal”

      Kijk nou, Poepmans is een onvervalste socialist, dus links

     2. vlekkenoplosser

      leg uit zoutloos , de pvv was toch rechts nationalistisch linkse dweil

     3. Antihedo

      ???? Heb je je pilletje wel ingenomen?

 7. rasecht wappie

  Jammer…..
  Na gisteren uit nieuwsgierigheid mij geregistreerd te hebben op DDS en wat reacties gelezen te hebben geef ik de pijp maar weer aan maarten.
  Rede?
  Ene Emile takma en beukman…waar vele op reageren inplaats van wijs te negeren.

  Ik zal nog wel stiekem af en toe inloggen om te kijken of er nog steeds gereageerd word op de eerder genoemde misselijke personen.

  Fijne dag allemaal.

 8. Aborifa

  Veel coprolagnisten op DDS. Gaat een beetje stinken.

  1. vlekkenoplosser

   zoek de frisse lucht op !

 9. Nikita

  Ik zie dat Herpes ook weer lekker snel reageert alsof de kindervriend gestoken wordt hahahahaahah. Zielig mannetje

 10. Paardenmiddel

  Natuurlijk heeft zo’n typgeitje van de telegraaf geen onderzoek gedaan, want alles wat de “Schwabs” met deze wereld willen staat op hun eigen sites vermeld.
  Natuurlijk gaat de Belgische baas van de telegraaf FVD afbranden, want hij duidelijk van hetzelfde laken en pak. Globalistisch tot op het bot. Alles wat er tegenin gaat, moet kapotgemaakt worden.

  1. Antihedo

   “Natuurlijk heeft zo’n typgeitje van de telegraaf geen onderzoek gedaan.” DDS wordt ook gewoon vanaf een zolderkamertje gemaakt waarbij bijzonder weinig moeite wordt gedaan om de materie te onderzoeken.

 11. DubbelZout

  Bij elk kritisch artikel over Rutte of Kaag is het altijd “Veegt de vloer aan met” en nu Thierry aan de beurt is gaan we ineens zielig doen ?

  1. vlekkenoplosser

   zoutloos heeft op inhoud weer niets te melden. Smaakt naar niets , is geen vlees noch vis

   1. DubbelZout

    Al een optie geplaatst op een kavel in Forumland ?

    1. vlekkenoplosser

     inhoudsloos links adept !

   2. Brenda Welsh

    Tegenwoordig zijn er zeer goede en smaakvolle vervangers voor vlees en vis. Niets mis mee, @wonderboy!

 12. Bes Tolen

  De Telegraaf werd al een kleine vijftig jaar geleden door een belangrijk deel van de VVD aanhang van toen en die was nog niet zo groot, aangemerkt als VVD-krant. Maar dat was De Telegraaf toen maar heel gedeeltelijk. Het was meer KVP, CDA met onder meer de nogal emotioneel reagerende Lunshof junior als belangrijkste opinievormer. Ook nu is De Telegraaf niet éénduidig VVD. Net als vroeger maar nu wel meer. Dat bijvoorbeeld de PVV niet minder (en niet beter) wordt van De Telegraaf zit er ook in. Wat al heel wat is in die wereld van kranten. Dat er daar buiten ook onnozele verhalen of suggestieve in de krant staan, ja dat m.i. ook. Wat dat betreft is De Telegraaf geen uitzondering. Waarschijnlijk algemeen een belangrijke reden waarom het aantal abonnementen op dagbladen jarenlang sterk is terug gelopen.

 13. Gebande K0K

  Gelukkig is MvdG weer bij de tijd.
  Gisteren, de 18e hadden zijn artikelen een dagtekening van de 17e.
  Hij zou toch niet…

 14. Antihedo

  “Het werk in de Tweede Kamer interesseert hem allang niet meer.” Sterker nog: het werk in de Tweede Kamer heeft hem nooit geïnteresseerd.

  “De manier waarop De Telegraaf dat voorval presenteert zegt álles over de agenda van de krant.” De manier waarop DDS zijn artikelen presenteert zegt álles over de agenda van DDS. Hoe sneu, potten die ketels wat verwijten.

  1. Flengan

   Kletskolder!

 15. P. Puk

  Hou toch op; iedereen met een beetje verstand ziet toch dat Baudet zo gek is als een deur. Dat krijg je met psychotische narcisten.

 16. Beseffer

  De Telegraaf is helemaal geen VVD krant. Daar hebben ze gemiddeld genoeg echt 80 punten IQ teveel voor. Maar leuk om hier wat rond te kijken, sinds het Youtube kanaal van Jensen niet meer geüpdate wordt, mis ik mijn fix maf rechts. Denk dat ik dat hier wel gevonden heb

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.