Wilders uit felle kritiek op ‘zwakke’ Rutte: ‘Hij is aangeschoten wild, hij heeft Kaag nodig om politiek rechtop te lopen’

In een intrigerend interview heeft politiek leider Geert Wilders uitvoerig gesproken over de lopende kabinetsformatie, zijn carrière als politicus én hoe het is om in beperkte vrijheid te leven. Geert Wilders meent dat demissionair premier Mark Rutte “aangeschoten wild” is op dit moment, de motie van wantrouwen heeft hem doen wankelen én politiek gezien kan Rutte niet meer zelfstandig rechtop staan. Hij heeft D66-leider Sigrid Kaag nodig, waardoor de formatie in feite om haar draait. Een interessante kijk heeft Wilders op de huidige politieke ontwikkelingen. 

In een diepgaand interview met het AD geeft PVV-voorman Wilders een inkijkje in zijn leven. Zo betreurt de politicus het feit dat ook zijn vrouw niet meer in volle vrijheid kan leven doordat Wilders vanwege zijn politieke visies continu moet worden beschermd. Hij betreurt het ten zeerste dat zijn vrouw ook niet veilig over straat kan:

“In het begin wel. Mijn vrouw wordt beperkt, natuurlijk heb ik daar een schuldgevoel over. Ik kan er op zich niet zoveel aan doen, maar het komt wel door mij. Zij zou meer vrijheid hebben als ze met een makelaar of een journalist was geweest.”

Het interview geeft ook een interessant inkijkje hoe Wilders kijkt naar de lopende formatiegesprekken. Wilders merkt op dat Rutte ernstig verzwakt is, dat hij ziet hij ook aan het gedrag van Rutte. Beide politici hebben natuurlijk enkele jaren intensief samengewerkt bij de VVD, dus Wilders weet als geen ander wanneer Rutte het moeilijk heeft. Volgens de PVV’er heeft de motie van wantrouwen hem doen wankelen:

“Rutte is absoluut verzwakt door zijn gedraai en leugens en de motie van wantrouwen van de hele oppositie. De hele Kamer behalve zijn eigen fractie heeft die andere motie gesteund. Hij is aangeschoten wild. Rutte heeft een schot hagel in zijn kont gehad, hij kan politiek nooit meer rechtop lopen. Rutte kan alleen rechtop lopen door zich vast te houden aan de jurk van Kaag. Als hij dat niet doet valt hij weer. Kaag wordt degene om wie het draait. Ja. Ik zie in het debat dat hij zich onnatuurlijk gedraagt. Stiller of juist heel overdreven popie-jopie, dat deed hij nooit. Ik ken hem heel goed, als hij met zijn derde neushaar trilt dan weet ik inmiddels ongeveer wel hoe hij zich voelt.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wilders is van mening dat Rutte niet meer zonder Kaag en D66 kan én dat is natuurlijk ook wel goed te zien in de Tweede Kamer. Beide partijen steunen elkaar door dik en dun en zullen alles doen om allebei opnieuw in het kabinet te komen.

De PVV-leider weet als geen ander hoe de Haagse hazen lopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Response

  Rutte heeft een hele grote blinde vlek, zelfreflectie!

  1. Monty

   Gelukkig heeft Wilders die niet.
   Hij geeft toe dat hij de schuldige is van de beperkingen waarin zijn vrouw moet leven.

  2. LifeBuddy

   De VVD pastoor heeft over de rug van het Volk de Demon Heks gevonden. Beide partijen steunen elkaar door dik en dun en zullen alles doen om allebei opnieuw in het kabinet te komen. Al is het over de gezondheid van onze kinderen ,geeft meneer pastoor de kindertjes al het Zoet. Gewoon blijven poetsen en bek houwen!

 2. HD

  Rutte mist mannelijke eigenschappen, een omhooggevallen knecht van de Oranjes.

 3. Gebande K0K

  Hij heeft D66-leider Sigrid Kaag nodig, waardoor de formatie in feite om haar draait.

  Goed gezien.
  De jaloersheid loopt er met stralen van af.
  Niemand heeft Wilders nodig om tot een coalitie te komen

 4. Monty

  ”Mijn vrouw wordt beperkt, natuurlijk heb ik daar een schuldgevoel over. Ik kan er op zich niet zoveel aan doen, maar het komt wel door mij.”

  Vreemd, komt het nu daadwerkelijk door Wilders zelf.
  Hij zal zich wel vergist hebben. Hij bedoeld natuurlijk de islam.

  Maar zo’n grote vergissing kan hij toch niet maken.
  Moet fakenews zijn.

  1. Mr.blauw.sky

   Yep, Algemeen Dagblad dus MSM

   1. Monty

    Dat het hier gewoon klakkeloos wordt overgenomen zonder dit te verifiëren.

    Dit stelt Wilders wel in een kwaad dagelijks zijn woorden zo te verdraaien en over te nemen.

 5. ikweetwatikwil

  Monty en gebande Als ik jullie reacties lees denk ik, Nederland gaat ten onder aan zulke gasten in ons huis. Kletskoek kramen jullie uit.

 6. Aborifa

  Rutte gaat Kaag een kadootje geven. Hij stemt in met de benoeming van Pechtold tot chef NPO. P. wordt de Goebbels van de Lage Landen.

 7. Emile Takma

  Gelukkig loopt Geert nog wel rechtop.

  😂

  1. Gebande K0K

   Tussen 4 lijfwachten zeker.

   1. Emile Takma

    😂

   2. vlekkenoplosser

    4 lijkt me wat weinig maar dat wij dit accepteren in een democratie dat iemand zwaar bewaakt moet worden door het woord wat hij spreekt heeft Nederland verlaagd tot bananenrepubliek van de eurofielen.

   3. vlekkenoplosser

    4 lijkt me wat weinig maar dat wij dit accepteren in een democratie dat iemand zwaar bewaakt moet worden door het woord wat hij spreekt heeft Nederland verlaagd tot bananenrepubliek van de eurofielen.

  2. usb3.0

   tamil en zijn voorbips maatje cockje vinden het heel normaal dat iemand moet worden beveiligd omwille van zijn vrijheid van mening

   1. Emile Takma

    Gerrit is verbluffend dom en weet dus ook niet dat met een voorbips het vrouwelijke geslachtsorgaan wordt bedoeld.

    1. vlekkenoplosser

     emile is verbluffend dom en weet dus ook niet dat met een strónt vlé®k zijn intelligentie wordt bedoeld.

 8. JoopvdJoop

  Als je deze manier van politiek bedrijven goed vind ben je geen knip voor de neus waard.
  Wilders heeft ‘t voor de zoveelste keer bij het goede eind!

  1. Emile Takma

   vindt

   1. vlekkenoplosser

    gelukkkig is de stelling correct volgens de strónt vlé®k

    quote Als je deze manier van politiek bedrijven goed vind ben je geen knip voor de neus waard. end

    inhoudelijk heeft onze decadente strónt vlé®k geen commentaar op de inhoud maar probeert als taalnazi de aandacht te verleggen.

    mislukt strónt vlé®k , we blijven even bij de inhoud. Hoe het demissionair kabinet politiek bedrijft is geen knip voor de neus waard domme jongen. Wilders heeft het wederom bij het juiste eind

    1. Brenda Welsh

     Oeff…

     1. Flengan

      Kan je bek niet verder open Willem?

    2. Branzino

     @vlekkenoplosser
     “Wilders heeft het wederom bij het juiste eind”

     Dat is een mening. Maar realiseer je je wel, dat Wilders met zijn meningen nog helemaal niets heeft bereikt. Alle z.g. problemen die hij meende te moeten aankaarten zijn onveranderd nog steeds wel of geen probleem. En hijzelf moet nog steeds op windeieren lopen. Dus ook zichzelf heeft hij niet geholpen met die z.g. juiste mening. Hij en zijn volgelingen worden uitgekotst door vrijwel de hele Kamer en hun weinige supporters daar worden ook uitgekotst.

     Als een fractieleider daar niet van leert heeft hij toch wel heel veel weg van die ezel met z’n steen. Hij mag natuurlijk zijn overtuiging blijven uitdragen, want zo werkt onze democratie. Maar het getuigt toch van een grote koppigheid als hij dat nu al zo lang op dezelfde manier doet, zonder ook maar een centimeter op te schieten.

     Albert Einstein zei het al: “Die Definition von Wahnsinn ist, immer wieder das Gleiche zu tun und andere Ergebnisse zu erwarten.”
     Er zijn overigens meer politici die dezelfde lijfspreuk geadopteerd lijken te hebben, maar nog niet gedurende zoveel jaren. Wilders is de super-koppige.

     1. Emile Takma

      “Als een fractieleider daar niet van leert heeft hij toch wel heel veel weg van die ezel met z’n steen.”

      Treffend beeld.

     2. usb3.0

      tamil voeld zich aangesproken

     3. Flengan

      @USB: Onjuist, hij voeld helemaal niets, zijn cognitieve en emotionele vermogens zijn uitgeschakelt door zijn psychopathie.

 9. Michael M

  Rutte moet lekker een baantje gaan zoeken buiten de politiek. Die man bakt er niets van.

  1. Branzino

   @Michael M.
   “Die man bakt er niets van.”

   Behalve dan al ruim 10 jaar in de top vijf van gelukkigste landen. Zie: happiness-report.s3.amazonaws.com/2021/WHR+21.pdf

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblablabla

    1. Branzino

     @vlekkenoplosser
     Jij bent vast in dat rapport opgenomen als één van de uitzonderingen en een hopeloos ongelukkig geval. Te vinden in één van de laatste bijlagen. Zoals je weet, bevestigen uitzonderingen altijd de regel.

     1. vlekkenoplosser

      blabla bladieblablabla.

     2. Branzino

      @vlekkenoplosser
      Ja, ja, rustig maar. Bijna niemand hier durft dat rapport te lezen en bijna niemand zal dat van daarom zien. Niks aan de hand.

     3. vlekkenoplosser

      blabla bladieblablabla..

     4. Emile Takma

      Branzino probeert een inhoudelijk gesprek te voeren met een zwakzinnige tról.

      Pijnlijk om te zien.

     5. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k bedoelt te zeggen dat gewone mensen het gewauwel van de tról malle pietje niet lezen zodat er van een inhoudelijk gesprek geen sprake kan zijn.

      strónt vlé®k heeft het altijd wat moeilik met de feiten op een rij te zetten.

      domme jongen

 10. Bes Tolen

  De laatste mutaties in het zogeheten demissionaire kabinet lijken geïnspireerd door D66, dat haar machtspositie daarmee duidelijk versterkte. Blok werd overheveld naar Economische Zaken waar hij voor D66 veel minder kwaad kan dan bij Buitenlandse Zaken wat voor ieder duidelijk moet zijn Kaags ambitie is. Bloks minder politiek correcte geeft geen last meer. Van ’t Wout mocht op Economische Zaken waar hij net minister was geworden dadelijk met een goedkoop argument vertrekken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.