Witte Huis: ‘Er moet gecensureerd worden op sociale media omdat mensen nu sterven door nepnieuws’

Het Witte Huis gaat samenwerken met sociale media om zogenaamde “anti-vaxxers” en “anti-vaxx-berichten” te verwijderen en censureren. Want, zegt de persvoorlichter van Joe Biden, “er gaan nu nodeloos mensen dood.” En dat zou komen door “nepnieuws.”

Zelfs Amerikaanse journalisten die toch wat linksig zijn over het algemeen vinden het ietwat problematisch dat het Witte Huis mensen in de gaten houdt met betrekking tot hun posts op sociale media. “Hoe lang zijn jullie mensen aan de gaten aan het houden, en aan het zoeken naar vaccine-misinformatie’?” wilde één zo’n journalist bijvoorbeeld weten. Want het is toch een beetje “Big Brother-achtig.”

Dat was heel overdreven aldus Jen Psaki. “Zoals je weet staan we veel in contact met sociale mediabedrijven. Dit is publieke informatie; mensen die informatie online delen, net zoals jullie informatie delen op jullie nieuws-websites en kanalen.”

“Oké,” ging de journalist verder, “de 12 mensen die jullie op een lijst hebben gezet, weten zij dat iemand in het kantoor van de aanklager meeleest op hun profielpagina?”

“Er is geen geheime lijst,” reageerde Psaki daarop. “Ik zal je vertellen dat dit mensen zijn die informatie delen op publieke platformen, op Facebook, informatie die verspreid wordt, die inaccuraat is. Onze grootste zorg hier is, en dit zou ook jóúw grootste zorg moeten zijn, het aantal mensen dat doodgaat in het hele land omdat ze misinformatie krijgen dat ze ertoe aanzet zich niet te laten vaccineren.”

“Jongeren, ouderen, kinderen… Heel veel van deze mensen worden beïnvloed door desinformatie.”

“Maar ik denk dat mensen zich toch druk maken over dat dit Big Brother is die je in de gaten houdt,” aldus de journalist.

“Oh ja? Ze maken zich daar drukker over dan over al die mensen die sterven in het hele land door desinformatie die verspreid wordt op sociale media? Dat lijkt me niet heel waarschijnlijk.”

Met andere woorden, ze moeten niet zeuren over dat het Witte Huis actief mensen in de gaten houdt. Er gaan hoegenaamd enorm veel mensen dood doordat ze het vaccin niet nemen; dit is inclusief kinderen, die klaarblijkelijk bij bosjes neervallen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Welkom in de nieuwe wereld genaamd Covidstan. Het is ongelooflijk.

Maar wacht, het wordt nog erger. Want Psaki zei ook dat “het niet zo kan zijn dat je van één sociaal medium geband wordt maar niet van de andere platformen als je desinformatie verspreidt.” Met andere woorden, ze wil dat er een systeem komt waardoor mensen van alle platformen gegooid worden als ze informatie delen die de overheid “desinformatie” noemt.

Volg mij op het nieuwe sociale media-platform opgezet door Team Trump: GETTR.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Monty

  Wanneer kunnen we naar Forumland verhuizen waar iedereen gelijk is gevaccineerden en niet gevaccineerden?

  Waar de vrijheid van meningsuiting nog echt gaat gelden.

  1. Brenda Welsh

   Voor betrouwbaar nieuws zult u moeten doneren. Bij vrije nieuwsgaring is er snel sprake van vervuiling. Immers wie het hardst schreeuwt claimt altijd zijn gelijk.

 2. plakband

  Ach, als je de atoombom van Iran toch niet kunt tegenhouden ga je gewoon iets anders doen. Burgers zijn een veel gemakkelijker prooi.

 3. Beukman

  Als het gaat om zaken die de volksgezondheid treffen, geeft het geen pas om principieel te lopen doen over individuele vrijheid. Het is immers deze vrijheid die door desinformatieverspreiders wordt misbruikt om de gezondheid van het volk te ondermijnen.

  Sociale media zijn kapitalistische private instellingen, en die zijn in de VS heilig verklaard. Toch zullen ook zij hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Mocht er wetgeving nodig zijn om hun intrinsieke gewetenloosheid aan banden te leggen en aldus de maatschappij te beschermen, dan moet dat maar. De vrijheid van meningsuiting is niet onbegrensd.

  1. Mistgabel

   Gewoon pure censuur, als je hier aan begint is het einde zoek.
   Op weg naar een dictatuur.

   En dat nog verdedigen ook, koekoek

   1. Mistgabel

    Grootste nepnieuws komen uit die nepnieuwsfabrieken.

    1. Gerda2

     En dan nog de z.g. factcheckers. Ook zo’n aanfluiting waar mensen hun gelijk proberen te halen. Bijna allemaal door overheden/(linkse)organisaties gefinancierd.
     Er komt heel veel nep nieuws van de overheid zelf, veel leugens en bedrog ook.
     Niet zo moeilijk te zien en te beluisteren bij onze eigen regering.
     Rutte, Grapperhuis en de Jonge liegen er heel wat op los.
     Gelukkig gaan steeds meer mensen dat zien.
     Je hebt oogkleppen op als je dit zo langzamerhand nog niet bemerkt.

     Er zijn in veel Europese landen grote protestbijeenkomsten, maar dat wordt in NL fijn weg gecensureerd. In Frankrijk gaat het er echt heel hard aan toe.

     Beukman propageert hier de totalitaire staat.
     Macht afgestaan aan de overheid, krijg je niet gemakkelijk weer terug.
     Ze heeft in ieder geval de corona spoedwet nog achter de hand.

     1. Mistgabel

      Wil wat neerzetten, maar waarom lukt dat nou niet?

     2. Gerda2

      Mistgabel, ik heb er de laatste tijd ook meer last van.
      Geregeld plaats ik daarom maar niet.

     3. Beukman

      Beukman propageert hier de totalitaire staat.

      Overdrijven is ook een vak, Gerda.
      De overheid heeft de taak om de burger te beschermen. Dat doet zij met tal van maatregelen. Zo dwingt zij producenten uitsluitend waren te verkopen die voldoen aan allerlei criteria tav gezondheid en veiligheid. Ook horeca-bedrijven moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen.

      Zelfs sociale media hebben te maken met de grenzen van de vrije meningsuiting, en doen bovendien aan zelfcensuur op tal van terreinen.

      Als dat “de totalitaire staat” is, dan moet dat maar.

     4. Beukman

      @Hooivork, woorden als pоrno, drսgs, lսl en trоl blijven hangen in het spamfilter. Wees dus creatief en maak altijd gebruik van ctrl-c.

     5. Branzino

      @Gerda2
      Als factcheckers bijna allemaal door overheden zijn gefinancierd, kun je er vast een aantal noemen. Mij lukt dat zo in de gauwigheid niet.

      Hetzelfde zou ik je willen vragen v.w.b. dat nepnieuws. Er wordt zeker ook door overheden onjuiste info verspreid. Maar in het begrip “nepnieuws” zit ook de intentie om fout nieuws te verspreiden met de bedoeling om onrust en angst aan te wakkeren. Ook daarvan schieten me zo gauw geen voorbeelden te binnen v.w.b. de overheid.

      En welke protestbijeenkomsten zijn weggecensureerd? Jij hebt blijkbaar info buiten de MSM om. Ik heb familie in Frankrijk en daar hoor ik geen rampenverhalen over bijeenkomsten waar het er hard aan toe gaat.

      Je brengt je stellingname heel serieus. Ik wil daar even serieus op ingaan, maar dan zou je me moeten helpen met voorbeelden en bronnen.

     6. Branzino

      @Gerda2
      Als factcheckers bijna allemaal door overheden zijn gefinancierd, kun je er vast een aantal noemen. Mij lukt dat zo in de gauwigheid niet.

      Hetzelfde zou ik je willen vragen v.w.b. dat nepnieuws. Er wordt zeker ook door overheden onjuiste info verspreid. Maar in het begrip “nepnieuws” zit ook de intentie om fout nieuws te verspreiden met de bedoeling om onrust en angst aan te wakkeren. Ook daarvan schieten me zo gauw geen voorbeelden te binnen v.w.b. de overheid.

      En welke protestbijeenkomsten zijn weggecensureerd? Jij hebt blijkbaar info buiten de MSM om. Ik heb familie in Frankrijk en daar hoor ik geen rampenverhalen over bijeenkomsten waar het er hard aan toe gaat.

      Je brengt je stellingname heel serieus. Ik wil daar even serieus op ingaan, maar dan zou je me moeten helpen met voorbeelden en bronnen.

     7. Gerda2

      Branzino,
      Ik geef ook aan dat de overheid aan nepnieuws doet.
      Gewoon even gegoogled (de Jonge + nepnieuws, ja met hem maak je de meeste kans om te scoren met nepnieuws) en de eerste de beste hit is jouw eigen lijfblad:

      DE JONGE MOET ZELF OOK GEEN NEPNIEUWS OVER VACCINS VERSPREIDEN
      Herhaaldelijk stellig beweren dat de vaccins ‘uit en te na onderzocht zijn’ en dat ‘vaccins dus veilig zijn’, zoals De Jonge doet, strookt dus niet met de feiten. Het lijkt er dus op dat De Jonge een dubbele moraal hanteert. Want onjuiste informatie verspreiden met als doel de publieke opinie te beïnvloeden, en in dit geval de vaccinatiebereidheid te vergroten, is per definitie ‘desinformatie’. En dat is een minister onwaardig. Zeker een minister die dat zijn opponenten verwijt.

      trouw.nl/opinie/minister-de-jonge-moet-zelf-ook-geen-nepnieuws-over-vaccins-verspreiden~b4265c03/

      bnr.nl/podcast/factgurus/10441733/verspreidde-hugo-de-jonge-wel-of-geen-fake-news

      Ik heb zelf ook een broer in het zuiden van Frankrijk (omgeving Pyreneeën) wonen, in landelijk gebied. Heb hem een week terug, toen ik hem sprak, niet gevraagd wat ze in Frankrijk mee krijgen over de vele demonstraties). Het zal wel hetzelfde zijn als in de meeste landen. Geen tot weinig info hierover in de MSM.
      Je hoeft maar even op Twitter te zoeken en er is veel berichtgeving over de protestdemonstraties en bijbehorende filmpjes.

      Niet echt vredelievend, maar de beuk erin.
      twitter.com/DominiqueTaegon/status/1415665550575947777

      14 juli was een topdag en vandaag ook weer.
      Beelden van vandaag:
      Marseilles, Toulouse, Nîmes, Parijs, Reims, Bordeaus enz.

      twitter.com/NiemandsKnegt

     8. Branzino

      @Gerda2
      \Waty De Jonge aan nieuws verspreid zou ik geen nepnieuws noemen. Hij citeert gewoon de farmaceuten en toelatingsinstanties die uitdragen, dat er voldoende is onderzocht. De beoordeling daarvan is een heel andere zaak.

      Ik bestrijd niet de demonstraties, maar jouw bewering, dat er niet over bericht wordt. Het feit, dat je die Franse demonstraties van vandaag opnoemt laat al je ongelijk zien. Ook in Nederland lees ik vaak over grote en kleinere demonstraties. Daar is m.i. niets geheims aan en zo hoort het ook.

   2. Beukman

    Er zijn wel meer dingen die sociale media niet laten zien: blote tieten, pоrno, kinderpоrno, excessief geweld.
    Het zijn gewoon private organisaties met winstoogmerk. Niemand is verplicht om erop te zitten. Ook socialisten zoals jij niet.

    1. Flengan

     Onzin, behalve voor je vriendje.

  2. Wally

   Maar de deugers roepen altijd dat iedereen een mening mag hebben? Goh… wat raar toch….

 4. maraton

  Iefereen heeft recht op zijn eigen riool.
  Niemand is verplicht er uit te drinken.

 5. usb3.0

  Dit is natuurlijk zeer gevaarlijk wat er nu even gezegd wordt want wie bepaald of het “nep” nieuws is, ik bedoel hoeveel zelfmoorden heeft het coronabeleid al gekost….

  1. Mistgabel

   test

  2. Monty

   ”wie bepaald of het “nep” nieuws is, ik bedoel hoeveel zelfmoorden heeft het coronabeleid al gekost….”

   Waar baseerde deze mensen dus hun daad dus op?

   Laat iedereen ze maar bepalen wat nep is of niet.
   Als je geloofd dat corona alleen maar is bedacht door Bil Gates om nog rijker te worden omdat iemand dit op sociale media vertelt en ondersteunt met zijn feiten.
   Prima.
   Kunnen we de overheden tenminste niet meer verantwoordelijk houden voor het handelen van mensen.

   Het mag natuurlijk nooit zo wezen dat een overheid gaat bepalen wat jij wel of niet mag geloven.

  3. Branzino

   @usb3.0
   “hoeveel zelfmoorden heeft het coronabeleid al gekost….”

   En waarom waren die zelfmoorden er? Vanwege corona en de gevolgen ervan. Waarom was corona zo ernstig? Omdat er teveel mensen waren die zich door nepnieuws lieten misleiden en zich niet aan de maatregelen hielde. Zo ging dat!

   1. Nostradamus

    Kuch *bullshit* kuch…

    1. Branzino

     @Nostradamus
     Het is inderdaad heel erg en dat wordt door die verspreiders van nepnieuws niet beseft.Elke keer als wordt beweerd dat Bill Gates met elke vaccinatie probeert een nano-chip in te spuiten, levert dat weer slachtoffers op. Want er zijn nog steeds mensen die zoiets geloven en dan hun consequenties trekken: niet vaccineren.

     1. september

      Er zijn nu eenmaal altijd mensen die dat blijven geloven,die veranderen toch niet.

     2. RvdBe

      Ik geloof daar allemaal geen zak van en laat me toch niet vaccineren.

     3. Nostradamus

      Misschien zijn er van die sukkels die dat proberen te beweren maar er zijn meerdere redenen om een vaccinatie te weigeren. De voornaamste is dat de meeste gezonde mensen helemaal geen vaccinatie nodig hebben. Alleen de groep met specifieke aandoeningen als obesitas, astma en diabetes. Of erger, een combinatie van die drie.
      De enige slachtoffers die dat opleverd zijn de sukkels die in onzin geloven maar dan nog, voor alle weigeraars het eigen risico. Ziekenhuizen liggen niet meer vol en overleiden er ook niet meer aan. Nu is het zeker een cetegorietje zware griep.
      Maar wat kan jou het schelen als de weigeraars in het ziekenhuis belanden?
      Had kabinet Pinokkio ten eerst niet op de zorg moeten bezuinigen en na de uitbraak de zorg op moeten schalen. Ja, ook kabinet Pinokkio is schuldig aan de ‘collateral damage’. Alleen hebben zij blijkbaar een ‘license to kill.’

   2. usb3.0

    Waren het coronazelfmoorden gevallen met onderliggende aandoeningen of hadden de mensen last van het beleid

    1. Branzino

     @usb3.0
     Het waren waarschijnlijk zelfmoorden n.a.v de maatregelen a.h.v. het beleid, die nodig waren om de suggesties van nepnieuws tegen te gaan. Oorzaak dus: nepnieuws.

     1. usb3.0

      Vertel dat de families maar eens flapdrol

 6. Nostradamus

  En wie beschermt de wereld tegen het nepnieuws uit de Biden administratie?

  Ze heeft het over redden van mensen terwijl het terugtrekken van troepen uit Afganistan (waar ze nooit hoorden te zijn) al honderden of duizenden levens heeft gekost.
  Zum kotzen das mensch.

  1. Branzino

   @Nostradamus
   Zum kotzen der Mensch. Ik zou gewoon Nederlands schrijven als je de Duitse taal niet beheerst.

  2. Beukman

   In de VS wordt corona inmiddels beschouwd als the disease of the non-vaccinated, maar je zou het ook the disease of the Republicans kunnen noemen. Helaas, want dat vooral Republikeinen de pineut zijn is het gevolg van de desinformatie die Trumpoïden verspreiden.

   1. Gerda2

    Beukman,
    in Israël denken ze daar heel anders over:

    Het zijn vooral de gevaccineerden die besmet raken met corona en vervolgens in het ziekenhuis belanden, onthult een Israëlische arts. Rafael Zioni publiceert op zijn Twitterpagina coronacijfers uit Israël. Het gaat daarbij om officiële gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Volgens Zioni, werkzaam als internist in het Laniado-ziekenhuis, lijkt het Pfizer-vaccin bijna nul procent effectief te zijn.

    op 15 juli heeft:
    63,3% bevolking 1 injectie gehad
    57,4% heeft 2 injecties gehad

    wochenblick.at/israels-versagen-arzt-deckt-auf-80-der-schweren-corona-faelle-geimpft/

    1. Emile Takma

     Gerda haalt zijn leugens bij een notoir onbetrouwbare bron. Wikipedia zegt over dit leugenblad ondermeer: “ Das Dokumentationsarchiv des österreichischen Widerstandes bezeichnet den Wochenblick als „Desinformationsprojekt am rechten Rand“

     Ik bedoel maar, gezwets in de ruimte met een stinkende bedoeling.

     1. Beukman

      Behalve dat Zioni op Linkedin een fake-idnetiteit heeft, is hij ook niet terug te vinden op de website van het ziekenhuis waar hij zou werken.

      Dergelijke verhaaltjes worden gefabriceerd en vervolgens vertaald en over de hele wereld rondgepompt tussen de complotsites.

     2. usb3.0

      Tja Israël hè, zodra het feiten zijn gaat tamil op zoek naar wat wikipedia vindt

    2. Beukman

     in Israël denken ze daar heel anders over

     Dat valt wel mee Gerda.
     Er is één man die iets beweert. Die man heet Rafael Zioni. Hij werkt in het Laniado-ziekenhuis ergens in Israel.
     Van Rafael Zioni heeft nooit iemand gehoord. Op Linkedin heeft hij drie connecties. Nogal vreemd voor een internist. Behalve zijn huidige werk heeft hij nul ervaring en nul interesses. Jouw Oostenrijkse bron staat vol met berichten over Bill Gates en The Great Reset.
     Het stukje van Zioni is terug te vinden op allerlei complotsites. Overal hetzelfde stukje. Ook nergens interviews, geen foto’s van de man, niks. Niente.

     Trap er niet in, Gerda.

     1. Emile Takma

      “Trap er niet in, Gerda.”

      Gerda wil er dolgraag intrappen, dat is de kern van het probleem.

     2. usb4.0

      We willen graag dat gevaccineerden ziek worden en sterven aan Corona.

      Zo ingewikkeld is dat toch niet?

     3. Emile Takma

      Kan Gerrit deze opmerkelijke bewering onderbouwen?

     4. Gerda2

      Beukman, inderdaad zit Wochenblick er naast.
      Echter Rafael Zioni vertelt op zijn Twitter account helemaal niet dat hij internist/arts is zie ik nu.
      Ik ben zijn informatie eens wezen natrekken en daar ga ik morgen wel eens verder achter aan.
      Op het eerste gezicht zouden zijn gegevens heel goed kunnen kloppen.

   2. Emile Takma

    “In de VS wordt corona inmiddels beschouwd als the disease of the non-vaccinated”

    Dat zal ook de situatie gaan worden in Nederland.

    1. usb3.0

     Nee hoor, jullie zijn het virus, jullie laten je vaccineren met een gen-therapie en daardoor verspreiden jullie dit virus toen alles open ging…

     1. usb4.0

      Als gevolg van vaccinatie zijn er in Nederland al miljoenen mensen overleden. Het is gewoon een genocide door de Linkse Regering.

     2. Beukman

      Wij zijn inderdaad het virus, beste Bus. Wij besmetten jou, en na een kort maar hevig lijden stap je uit een donkere tunnel en sta je voor de Hemelpoort. Voor de Hemelpoort staat de Heilige Petrus, en Hij verspert jou de weg op het moment dat de deur open wil duwen.
      “Waarom hebt gij u niet laten vaccineren, universele Bus?”, spreekt Petrus. Het is meer een retorische vraag dan echte interesse; Petrus kent het antwoord immers want dat staat in Zijn boek. “Gij komt er niet in, want binnen is iedereen zeven maal geprikt. Gaat gij naar de Hel. Daar is uw plaats.”

     3. september

      Hebben jullie allemaal al gezien dat er hier net. usb4.0 is verschenen.Hij Doet hier de grootste en de idiootste uitspraken.1 usb is genoeg

     4. Gerda2

      September@ Hebben jullie allemaal al gezien dat er hier net. usb4.0 is verschenen.
      Ik zag het vrijdag ook September.
      Het is zo goed als zeker Emile T.
      Morgen zal hij zijn rokje wel weer aantrekken om zich als Emma Louise te vermommen.

     5. usb3.0

      De beukmanvariant neemt ernstige vormen aan, sommige zien het niet eens zo dom als ze zijn…

     6. usb3.0

      “en sta je voor de Hemelpoort”

      Voor beukho*r die het bewust vermoorden van ongeboren baby’s hoog in zijn prioriteitenlijst heeft staan

      Mattheüs 18:6 Maar wie een van deze kleinen, die in Mij geloven, doet struikelen, het zou beter voor hem geweest zijn dat een molensteen aan zijn hals gehangen was en hij in de diepte van de zee gezonken was.
      7. Wee de wereld vanwege al haar struikelblokken, want het is noodzakelijk dat er struikelblokken komen; maar wee die mens door wie zo’n struikelblok er komt!

     7. Beukman

      Voor beukho*r die het bewust vermoorden van ongeboren baby’s hoog in zijn prioriteitenlijst heeft staan

      aldus USB-3, onze vrolijke aborteur, die op afspraak langskomt met zijn geboortekrik.

     8. usb3.0

      Nee beukho*r! beukho*r liegt, ik ben prolife beukho*r daarin tegen is absoluut anti-leven en vind het bewust vermoorden van WEERLOZE ongeboren baby’s de hoogste prioriteit verdiend, en als ik zeg, “Voor beukho*r die het bewust vermoorden van ongeboren baby’s hoog in zijn prioriteitenlijst heeft staan” dan vergis ik mij, dit moet natuurlijk, gezien beukho*r’s reactie, prioriteit nummer 1 zijn…

     9. Beukman

      Het is en blijft een fenomeen: een pooier, die in zijn vrije uurtjes zwangere vrouwen bevrijdt van hun ongewenste vrucht. En tussen de bedrijven door verspreidt hij ook nog viruswaanzin en doet hij, alsof dat nog niet genoeg is, gewichtig over “prolife”.

      Verbaast het je werkelijk dat de Heilige Petrus er niet zo’n trek in heeft om jou de Hemel binnen te laten, Universele Busman?

     10. usb3.0

      “Het is en blijft een fenomeen: een pooier, die in zijn vrije uurtjes zwangere vrouwen bevrijdt van hun ongewenste vrucht.”

      beukho*r zelfbeeld is uitmuntend te noemen, het bevestigd slechts wat ik schrijf

 7. Mistgabel

  @Hooivork, woorden als pоrno, drսgs, lսl en trоl blijven hangen in het spamfilter. Wees dus creatief en maak altijd gebruik van ctrl-c.

  Bedankt, maar geen een van die woorden.

  Zo te zien bij u niet.

  1. Mistgabel

   Ik geef het op, staat werkelijk niets verkeerds in.

   mzzl.

  2. Beukman

   @Vorkje, een verboden woord kan ook als een omgekeerd paard van Troje verstopt zitten in een toegestaan woord. Berucht voorbeeld: “contrоle”.

   1. Mistgabel

    Wanneer websites beweren dat ze feiten cantraleren, bedoelen ze daarmee dat ze cantraleren of verklaringen in overeenstemming zijn met het bestaande narratief. Als de verklaringen in strijd zijn met het officiële verhaal, worden ze beschouwd als onjuist of als sa*****************eën.

    Met andere woorden, de maatstaf voor de juistheid van een bewering is of zij in overeenstemming is met het bestaande verhaal.

    Fact checkers cantraleren nooit het officiële verhaal.

    Dit betekent dat feitencantraleurs slechts de handhavers van het verhaal zijn.

    1. Beukman

     Vorkje, de crux is dat factcheckers transparant zijn met hun bronnen en hun methodes: iedereen moet kunnen nachecken wat ze hebben gefactcheckt.

     Het is niet waar dat factcheckers nooit het officiële verhaal contrоleren. Tijdens de Trumpjaren bijvoorbeeld draaiden ze overuren om alle door Trump en the White House uitgestote officiële lսlkoek op juistheid te toetsen.

     1. Mistgabel

      Trump had ook niet het officiële verhaal, vandaar de overuren.
      Zie zelfs de Nederlandse pers, dag in dag uit werd Trump gedemoniseerd.

      Dat komt omdat de Obama, Clinton en Biden groep samen met de EU allemaal opstanden en oorlogen regelde, zie Oekraïne en Syrië.

      Heb zoveel gecantraleerd dat ik het officiële verhaal totaal en ook totaal niet meer geloof.

      Zie Irak oorlog.
      Moet u is van die bewezen bij elkaar gelogen oorlog de MSM toentertijd lezen.

      Een en al leugenverhaal.

      Maar ze komen overal nog mee weg.

     2. Mistgabel

      Ben een keer gaan uitzoeken wie achter de hoaxwijzer zat.

      Dat is 1 anoniem persoon. Verder helemaal niks nada te vinden.
      Doet u maar eens.

     3. Beukman

      Vorkje, het officiële verhaal over de Irak-oorlog en de casus belli daarvan waren de verzinsels van de Bush Jr-administration dat Saddam Hussein achter 9/11 zat, dat hij bruikbare chemische wapens verborgen hield om ze tegen de VS te gebruiken, en dan was er ook nog iets met geheime aluminium buizen die bedoeld waren om superkanonnen van te bouwen.

      Al deze verhalen werden destijds gefactcheckt. De (overigens zonder uitzondering linkse) kranten die dit deden werden vervolgens uitgemaakt als landverraders. De tijd heeft ze echter gelijk gegeven.

      Het officiële verhaal is het verhaal van de machthebbers. Toen Trump bijvoorbeeld beweerde, ontelbare malen en steeds recht tegen zijn medische experts in, dat corona bijna overwonnen was (bloemlezing hier: youtube.com/watch?v=akE9hBslTBA), was dat het officiële verhaal. Net zo goed als dat de Reichstag in brand was gestoken door M. van der Lubbe óók het officiële verhaal was.

     4. Mistgabel

      Zo ook Bellingcat, dat in eerste instantie eenzame mannetje op dat zolderkamertje.

      Man, die worden zelfs door de Postcodeloterij gesponsord.

     5. Flengan

      Het is dan ook volstrekte kolder, niets dan leugens en gezuig.

     6. Mistgabel

      h*tps://www.postcodeloterij.nl/goede-doelen/bijzondere-projecten/2021-extra-bijdrages-bellingcat

     7. Mistgabel

      Ok, Obama erfde de oorlog van bush in Irak.

      Maar Obama was grootste oorlogspresident ooit, die man heeft wat met bommen gesmeten.
      h*tps://www.bnr.nl/opinie/bernard-hammelburg/10306601/oorlogspresident-obama

      Van kleins af aan zie ik op journaal VS in oorlog met.
      Het is gewoon een oorlogszuchtig land.

     8. Mistgabel

      En dan heb ik het nog niet eens over S….

      h@tps://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/31/onderzoeksgroep-bellingcat-werkt-aan-russische-sit-1624911-a435294

     9. Mistgabel

      En dan hebben we nog dat 90% van de Nederlandse kranten in handen is van 2 Belgische investeerders die met belastinggeld (lees EU) zijn opgekocht.

      h*tps://www.volkskrant.nl/cultuur-media/90-procent-van-nederlandse-kranten-in-vlaamse-handen-is-dat-erg~be41aab7/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.bing.com%2F

     10. Beukman

      Maar Obama was grootste oorlogspresident ooit, die man heeft wat met bommen gesmeten.

      En dus contrоleren factcheckers nooit het officiële verhaal?
      En dus zijn al die verzonnen verhalen van Trump over corona niet het officiële verhaal?

     11. usb3.0

      beukho*r heeft last van de beukmanvariant

     12. Beukman

      De universele pooir heeft last van Beukman.
      Begrijpelijk.

     13. usb3.0

      Zegt beukho*r, dé immorele voorstander van het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s

   2. Mistgabel

    Vindingrijk;)

    1. Mistgabel

     Dat was het dus beukmannetje, bedankt.

     Maar wat er nou verkeerd aan het woord “cantraleren” is begrijp ik dan weer niet.

     Een beetje creatief en voila dus.

     1. usb3.0

      Zelfs het woord ääp (zonder trema’s) is not done

     2. Gebande K0K

      conTR0Leren misschien?

     3. Vanduinen

      Decanteren kan wel. Het ligt er aan wie het schrijft.

     4. Flengan

      @Johnno: Als je het ziet dan snap je het!

     5. usb3.0

      Zeker weten..

 8. J. Punt

  Sosjal media.. dat gemekker van wijven over hun drachtige kat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.