Woke-BIJ1 viert feest: ‘Nederland moet excuses aanbieden voor slavernij. Wij willen een Ministerie van Gelijkwaardigheid!’

Dé Black Lives Matter- partij van Nederland – nee, ik heb het niet over D66, maar over BIJ1 – is hartstikke blij dat een adviescommissie bestaande uit rappers en voetballers besloten heeft dat Nederland zijn excuses moet aanbieden voor de slavernij. Een walgelijk instituut dat 160 jaar geleden werd afgeschaft in ons land, en waarmee wij, onze ouders, en onze grootouders dus niets van doen hadden – en als je zo oud als ik bent ook je overgrootouders en je betovergrootouders niet.

Oh ja, juichen de BIJ1-activisten op Twitter, “de Nederlandse Staat moet excuses aanbieden voor het slavernijverleden.” De vrolijkheid spat ervan af. De Staat moet door het stof en uit naam van onze, blanke autochtonen, sorry zeggen tegen etnische minderheden die nog nooit een dag in hun leven slaaf zijn geweest, en wiens ouders, grootouders, en overgrootouders (en betovergrootouders) óók altijd vrij zijn geweest.

Maar gossie, wat heeft zo’n type als Sylvana Simons er tóch last van dat ze voorouders had die mogelijk slaven waren. Heel ver weg, ergens; mensen die ze niet gekend heeft, waar ze geen contact mee heeft gehad, en die in 1863 blank Nederland juist heel dankbaar waren omdat ze de slavernij afschaften.

Na even feest te hebben gevierd laat BIJ1 duidelijk merken waar het ze écht om te doen is. Dat ‘sorry’ zeggen is namelijk maar een klein deel van hun plannen. Als puntje bij paaltje komt gaat het om zaken die, laten we zeggen, tastbaarder zijn.

Want ze maken vervolgens de stap naar de “gevolgen” die minderheden zogenaamd nú nog ervaren van de slavernij en of het kolonialisme. “Daarnaast moet worden erkend dat de gevolgen hiervan nu ook voelbaar zijn. Institutioneel racisme is namelijk voortgevloeid uit kolonialisme,” liegt de partij.

En dan komt het: BIJ1 pleit voor een Ministerie van Gelijkwaardigheid.

Laat er geen misverstand over bestaan. Dat excuus waar ze zogenaamd zo “zwaar” aan hechten is voor deze mensen maar een eerste stap. Uiteindelijk willen ze positieve discriminatie en vooral heel veel geld zien, hetzij direct in de portemonnee als “gift,” hetzij door specifieke “uitgaven” van de staat die bedoeld zijn om alleen ten goede te komen aan minderheden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Vergis je niet, dit is de volgende stap: blanke Nederlanders die nooit iets misdaan hebben door slaven te houden moeten straks direct of indirect geld geven aan donkere Nederlanders die nooit slaaf geweest zijn. En dat noemen we dan “gelijkheid.” George Orwell had het niet beter kunnen verzinnen.

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. AidemediA

  Als die n*gers nou meteen hun bankrekening nummer geven hoeft al dat stomme gel*l over excuses niet. Eenmaal betalen en dan wegwezen hier, moet het motto van de blanken worden. En neem die mevrouw met de Amsterdamse ambtsketen meteen mee. Ik als Amsterdammer biedt niet mijn excuses aan voor iets wat een paar eeuwen terug door een stel criminelen is gedaan. Want, dat is ook meteen een vraag, wie gaat straks het gelag van de onderdrukking van de huidige machthebbers betalen? Doen de n*gers dan ook mee?

  1. september

   Aldus de racist AidemediA waarvan er hier meer op dit forum zijn. Laten die maar wegblijven.

 2. JFU

  Het enige dat de nazaten van de slavernij 200 jaren geleden kunnen is in hun ‘slachtoffer’ rol kruipen. Ze hebben er part nog deel aan gehad…het is totale waanzin dat hier nog aandacht aan wordt besteed.

 3. september

  Alijd weer iets over S.S hier.En de Nederlandse staat gaat ook voorlopig dat ook niet doen voor iets dat onze voorvaderen 150 jaar en eerder hebben gedaan.

 4. Duckday

  WokeBJi 1 ruikt geld weg met die zakken vullers

 5. Winfrida

  In Afrika waren er eeuwen terug slavendrijvers en misschien nu nog steeds. Laat mevrouw Sylvana met haar partij BIJ1 daar eens gaan kijken. Wat heeft zij met haar rasicme-gepraat in Nederland te zoeken? Zij zet onschuldige mensen tegen elkaar op. Ik voel mij aangesproken, dus Sylvana pas op met wat jij zegt.

  1. Emile Takma

   “Ik voel mij aangesproken, dus Sylvana pas op met wat jij zegt.”

   Is dit een bedreiging?

   1. Winfrida

    @Emile Takma

    Nee, geen bedreiging. Maar wel heel vervelend dat zij dit steeds roept. Zowel jij als ik weten hier niets van.

 6. Emile Takma

  De druiven zijn zuur, zoveel is duidelijk.

 7. Rieks

  Die claim komt er, leer mij de Surinamers kennen. De verlokking van makkelijk geld is groot. En ik heb de vrees dat onze woke politici, waaronder ook de VVD valt, hier gevoelig voor zijn en erover gaan praten met Bij1 in plaats van hen de deur te wijzen.

 8. trutje

  Gaat Halsema namens het stadsbestuur ook haar excuses aanbieden aan de Amsterdamse joden vanwege deportaties en moord op meer dan 80.000 joden? Mede door toedoen van stadsbestuur, ambtenaren en politie heeft Amsterdam de meeste joden ter wereld uitgeleverd tijdens WOII. Maar de joden zijn niet gekleurd en passen dus niet in de woke en blm hype. Slavernij meer dan 160 jaar geleden afgeschaft voelt zij zich meer verantwoordelijk voor dan wat 80 jaar geleden plaatsvond.

  1. Emile Takma

   ” Gaat Halsema namens het stadsbestuur ook haar excuses aanbieden aan de Amsterdamse joden vanwege deportaties en moord op meer dan 80.000 joden?”

   Dat gebeurde als op nationaal niveau.

   https://www.trouw.nl/nieuws/excuses-van-rutte-verrassen-joodse-gemeenschap~bcfd87f7/

 9. Bes Tolen

  Sylvana Simons stamt af van slavenhandelaren als je haar afkomst naloopt, dus waar heeft ze het over? Wel, al die slavenhandelaren en slavenhouders moeten daar toch wel Surinamers zijn geweest als je het niet-racistisch bekijkt. Daarvan stamden er al af van lieden, die er al zaten voordat in 1667 Zeeuwen op het onzalige idee kwamen het gebied van een echte koloniaal namelijk Engeland over te nemen.
  Suriname was tot 1795 particulier bezit en in 1816 werd de Nederlandse staat er mee opgescheept. [Tussentijds was Suriname Engels beheer]. Engeland kwam aan koloniën doordat Portugal er te veel had. Een Engelse koning, Rooms katholiek trouwde een Portugese prinses en door het Vaticaan kwam Engeland daarop aan koloniën.

 10. Marija

  Simons is echt knettergek.
  Kent de geschiedenis niet en vooral wie heeft hier nog iets mee van doen.
  Hypocriet.

 11. Freba

  Hoe kun je nu excuses aanbieden namens je voorouders? En mevrouw moet niet zo dom praten. Ik zei het 40 jaar geleden al tegen talloze zwarte dames. Wees blij dat je voorouders slaaf waren. Zij hadden het beter dan de meesten Witten in NL. Erbarmelijk weer, oogsten die mislukten, kindersterfte, slecht drinkwater en niets te vertellen. Je was nog minder dan een slaaf t.o.v. de Calvinisten en Roomsen. En mevr.Simons had waarschijnlijk nu in Ghana 10 kinderen gehad en een vent die er nooit was/is. Kom een keer uit je slachtofferrol. Nog beter; was paaldanseres gebleven…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.