Caroline van der Plas (BBB) slaat terug naar onbeschofte VVD-spindoctor: ‘Misschien dat grofheid bij zijn communicatie hoort’

Jan Driessen is al jaren één van de belangrijkste spindoctors van Mark Rutte. Alles wat Rutte doet is goed, alles wat zijn concurrenten doen is vre-se-lijk. Met name personen die gezien worden als een gevaar voor de VVD-leider worden door Driessen vakkundig zwartgemaakt. Zo ook Caroline van der Plas, van de BoerBurgerBeweging. Alleen blijkt Van der Plas niet op haar mondje te zijn gevallen, en slaat ze gewoon keihard terug. Lekker!

Kartelpoppetje Jan-Pierre Geelen heeft een column geschreven voor de Volkskrant waarin hij eigenlijk de media de “schuld” geeft van de opkomst van nieuwe partijen. Want, stelt hij, die nieuwkomers die zo anders denken dan het partijkartel worden alleen maar populair omdat ze tijd en aandacht krijgen van de media! Als die hen gewoon zouden negeren zou er niets aan het handje zijn en konden de oude partijen rustig doormodderen met elkaar.

Ene Paul Stamsnijder vond dat een heel interessante column – dat vinden dat soort zelf-belangrijke typetjes (hij doet iets met reputaties, management, leiderschap, etc.) altijd. Want heerlijk elitair en anti-‘populistisch.’

Daarop reageerde Jan Driessen – VVD-spindoctor en ook al zo’n reputatiemannetje – met wat hij ongetwijfeld zelf een fantastische tweet vond:

Met andere woorden, die nieuwe politici als Thierry Baudet en Caroline van der Plas “bereiken” in zijn ogen “niets” en hebben alleen maar een “grote bek.” Dat zijn dus letterlijke citaten.

Ongelooflijk onbeschoft, natuurlijk. Zo praat je als zogenaamde VVD-mannetjesmaker niet over concurrenten van je Man.

Dat vindt Van der Plas ook. Want zoals we bij haar vaker gezien hebben gaat ze de confrontatie bepaald niet uit de weg. Toen zij Driessens tweet voorbij zag komen reageerde ze meteen:

“Mocht u denken: ‘Joh, die meneer Driessen van @qacommunicatie praat wel heel grof tegen Caroline, zouden ze ooit samen hebben geknikkerd? Kent hij haar ofzo?’ Het antwoord is: Nee. Misschien dat grof zijn bij zijn begrijpelijke, relevante en overtuigende communicatie hoort.” aldus Van der Plas< Daarbij linkt ze hem direct aan zijn communicatiekantoor. Dat zal Driessen ongetwijfeld niet heel plezant vinden, maar ze heeft natuurlijk wel een punt. Want hij presenteert zichzelf als communicatie-expert. Als een man die weet hoe je jezelf zo goed mogelijk in de markt zet op dat punt. En dan komt hij dus zelf aanzetten met dit soort schuttingtaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar ja, wat konden we anders verwachten van een VVD-bondgenoot van Mark Rutte? Juist. Niets.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Emile Takma

  Hendrika voelt zich aangesproken en dat lijkt me goed gezien.

  1. usb3.0

   tamil is erg bang voor Caroline

  2. AS210854

   Aan de reactie van de Seniele TAK , kun je weer eens duidelijk zien dat Caroline 1000% gelijk heeft.

   1. usb3.0

    Natuurlijk heeft Caroline gelijk, tamil is immers bang voor deze vrouw, het is 1 van tamil’s angststoornissen

 2. Oepsie

  ‘Hendrika’, echt waar speklapje? Wat was de naam, van die venerische koe, die jouw geworpen heeft? Want alleen zieke beesten zoals jij, sporen niet. En dat is hier alom bekent.

  1. Emile Takma

   jou

   bekend

   1. Oepsie

    Maar niet de naam van het gedrochd wat jouw gewerpen heefd Kom op speklapje, vertel!

 3. Harry Haller2

  Jan Driessen begrijpt niet zo goed hoe communicatie, spinnen en public relations in elkaar steken.

  Zijn hautaine, arrogante en domme uitspraak ligt in dezelfde orde als de ‘deplorables’-uitspraak van Hillary Clinton. Onvergeeflijk.

 4. NO8DO

  Met name Caroline van der Plas die gezien wordt als een gevaar voor de VVD-leider worden door Driessen vakkundig zwartgemaakt.

  Mike heeft wel humor vandaag.

  1. Emile Takma

   Vergis je niet, Hendrika heeft al één zetel in de Tweede Kamer en dat kunnen er zo maar twee worden.

   Logisch dat ze bij de VVD volledig in paniek zijn.

   😂

 5. Winfrida

  Jan Driessen, elitair tot en met. Is natuurlijk jaloers op Caroline van der Plas, omdat zij zo normaal doet.

 6. 56RdK

  “Maar ja, wat konden we anders verwachten van een VVD-bondgenoot van Mark Rutte? Juist. Niets.”
  Inderdaad niets, helemaal niets.

  Of toch wel, puur over VVD gesproken: behoudens wél achterhaald, dom en kortzichtig beleid wat dit land naar de afgrond brengt, in rap tempo!

 7. 56RdK

  En ja, Caroline is een zwaargewicht! Kunnen ze niet omheen.

 8. Smek

  I love Caroline van der Plas.

  1. usb3.0

   Logisch

 9. Appelstroop

  Hij heeft wel gelijk, ook al is zijn partij er mede voor verantwoordelijk dat door uitsluiting en boycotten moties ze inderdaad niets gedaan krijgen. Tot die tijd kunnen PVV/Haga/JA21/FvD slechts schreeuwen vanaf de zijlijn.

  Tip voor gekke Baudet, splits je overgebleven 4 zetels op in 4 1mans partijen, iets voor elkaar krijgen ga je toch niet, dus dan maar 4x zoveel spreektijd krijgen, ga je met de verkiezingen gewoon weer samen. De partij is toch kapot en voor altijd in het racist/fascist/russiaaa/bruinhemd hoekje gedrukt, dus daar gaat de meute nooit meer op stemmen. Hebben we tevens 4x meer lofprijs kontkus stukjes op DDS over popi-kamerleden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.