Gooi alles weer open! ‘Daling coronabesmettingen zet door’

We horen een hele hoop over de hoegenaamd levensgevaarlijke, vreselijk besmettelijke Deltavariant van het coronavirus, maar vooralsnog valt de schade in Nederland alleszins mee. Het aantal besmettingen is namelijk wéér afgenomen. En significant ook.

Gisteren werden er 2.350 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Dat is op een bevolking van 17.000.000 natuurlijk helemaal niks. Ik bedoel maar. Als dat 365 dagen achter elkaar gebeurt kom je uit op 857.750 besmette Nederlanders.

In een jaar tijd.

In twee jaar tijd 1.715.500.

In drie jaar tijd 2.573.250.

Zelfs in vier jaar tijd nog maar 3.431.000.

Dus in vier jaar tijd is dan nog steeds slechts 20% van de bevolking besmet geraakt.

Als je deze cijfers ziet en er dan nog steeds voor pleit dat meerdaagse festivals niet door mogen gaan, er afstand gehouden moet worden, restaurants met beperkingen moeten werken, en ga zo maar door, dan ben je niet helemaal goed bij je hoofd. Ik bedoel maar, zelfs als het aantal besmettingen twee keer zo hoog wordt, dan duurt het nog steeds twee jaar voordat 20% van de bevolking besmet is geraakt. Als het verviervoudigd wordt, het aantal besmettingen, dan heb je het over een jaar. Let wel, niet voordat de hele bevolking “blootgesteld is aan het virus,” maar één op de vijf Nederlanders. Vier op de vijf Nederlanders hebben dan nog steeds nergens last van gehad.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Deze cijfers bewijzen dat álle maatregelen volstrekt onzinnig zijn. Er moet geïnvesteerd worden in de zorg om de hogere vraag aan te kunnen, en dat is het dan. Meer doen dan dat is volstrekt, maar dan ook echt volstrekt, belachelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. KippiX

  ‘Meer doen dan dat is volstrekt, maar dan ook echt volstrekt, belachelijk.’
  Is ronduit crimineel.
  Vooral wanneer je je beseft dat er sinds mei 2020 geen epidemie meer aan de gang is.
  https://www.nivel.nl/nl/nivel-zorgregistraties-eerste-lijn/actuele-weekcijfers-aandoeningen-surveillance

 2. NO8DO

  Gisteren werden er 2.350 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd.
  In een jaar tijd 857.750 besmette Nederlanders.
  In twee jaar tijd 1.715.500.
  In drie jaar tijd 2.573.250.
  Zelfs in vier jaar tijd nog maar 3.431.000.
  Deze cijfers bewijzen dat álle maatregelen volstrekt onzinnig zijn.

  Zojuist is bij het CBS in Den Haag mogelijk lachgas in het ventilatie-systeem terecht gekomen. Alle medewerkers krijgen door nog onduidelijke oorzaak hevige, 0nc0ntr0leerbare lachbuien.

  1. DubbelZout

   Deze alternatieve feiten zijn helaas alleen te begrijpen door de echte fijnproevers

   1. vlekkenoplosser

    feiten kunnen niet alternatief zijn dom adept. Jouw onzinnige gewauwel daarentegen zeker wel !

  2. Xyz1234

   Neem een voorbeeld aan de Mexicaanse president. Hij zegt dat mensen een eigen verantwoordelijkheid hebben en dat ze niet als kleine kinderen behandeld moeten worden door een autoritaire overheid. Het zegt alles over mensen wanneer zij vinden dat er een overheid nodig is die alles voor hen beslist. Zij zijn bang voor vrijheid. Zeer trieste figuren.

   1. Emile Takma

    “Hij zegt dat mensen een eigen verantwoordelijkheid hebben en dat ze niet als kleine kinderen behandeld moeten worden door een autoritaire overheid.”

    Dat vind ik ook, maar die verantwoordelijkheid kan alleen de individuele vrijheid betreffen. Als mensen een gevaar vormen voor anderen tast je de vrijheid van anderen aan. Of meent Xyz dat mensen ook de eigen verantwoordelijkheid hebben om, om maar een voorbeeld te noemen, stomdronken achter het stuur te kruipen en 100 km in de bebouwde kom te rijden?

    1. Harry Haller2

     Takma maakt weer misbruik van oneigenlijke, valse en dramatische voorbeelden en argumenten: de persoonlijke keus al dan niet voor vaccinatie is natuurlijk volkomen onvergelijkbaar met een stomdronken zatlap die met 100 km door de bebouwde kom rijdt.

     Je vliegt weer eens uit de bocht Takma. En je weet het.

     1. Emile Takma

      Het gaat me om het feit, Haller, dat de Overheid wel degelijk de individuele vrijheid van burgers moet en kan beperken als men de vrijheid en veiligheid van anderen aantast. De stelling van Xyz is te kort door de bocht.

      Ongevaccineerd rondlopen is een gevaar voor anderen en de Overheid doet er verstandig aan dat te beperken.

     2. Harry Haller2

      Mijn stelling was dat je valse, dramatische en overdreven voorbeelden gebruikt.

      Zoals je het nu formuleert klinkt het redelijk, minder dwingend en minder gelijkhebberig.

      Misschien moet je wat aan dat vervelende ‘debattoontje’ van je doen.

     3. Xyz1234

      Takma, als we al uw gedachtengang zouden volgen, dan zijn mensen pas een gevaar als ze besmettelijk zijn. Dat moet bewezen worden. Een vermoeden op basis van een test die daarvoor ongeschikt is, is niet voldoende. U kunt ook niet iedereen van moord beschuldigen en die personen laten bewijzen dat ze onschuldig zijn voordat ze weer uit de gevangenis mogen.

     4. Xyz1234

      Tevens is gevaccineerd zijn geen garantie op voorkoming van besmetting. En dat weer u heel goed. Want ook in mainstream media wordt dat vermeld.

     5. Pauline Kummer

      Xyz1234,…Het is in eerste instantie bedoeld ter voorkoming van persoonlijk ongemak, beademing, in coma houden als gevolg van een ongelukkige besmetting die je zelf oploopt. Er is toch niemand die zo’n vaccinatie voor een ander neemt. Of praat ik onzin.

     6. usb3.0

      Nee tamil, dat moet de overheid helemaal niet, jij leeft in een leugen en stelt dat ongevaccineerden een gevaar zijn, jij bent het gevaar in onze maatschappij, je bent een nieuw hïtlertje die zich heeft laten inspuiten met experimentele vloeistof waarmee jij anderen moedwillig kan besmetten

    2. Xyz1234

     Domme vergelijking schlemiel. De verantwoordelijkheid betreft het beschermen van jezelf en anderen zonder daarmee de persoonlijke vrijheid en grondrechten te schenden. Een balans dus. Maar voor extreme mensen zoals u die gedreven worden door een zero tolerance neurose is een gezonde balans niet mogelijk.

    3. usb3.0

     “ Als mensen een gevaar vormen voor anderen ”

     Wie bepaald dit? als alle aan angststoornissen leidende tamils het voor het zeggen zouden hebben zouden er concentratiekampen worden neergezet voor alle niet gevaccineerden.
     Ziek imbecielen als tamil moeten opgesloten worden zij zijn een gevaar in ons land

   2. Echtepleb

    Je vergeet dat hier ook op een paar plaatsen is ingegrepen met ivermectine wat goed uitpakte. Waarom dat niet breed is uitgemeten laat zich raden, maar ze laten zich daar in ieder geval niet gek maken. Het is er ook gewoon te koop dacht ik.

    1. Xyz1234

     Als u het uitgelekte contract van Pfizer heeft gelezen zou u weten waarom overheden actief inzetten om het voorschrijven van goede en veilige medicijnen te bestrijden. Het is crimineel om mensen oplossingen te ontzeggen waarmee sterfte en ziekenhuisopname voorkomen zou kunnen worden.

 3. Flengan

  Ja leuk, laten we alles bij elkaar optellen.

  De afgelopen zeventig jaar zijn er ongeveer ‭3.850.000.000‬ mensen overleden…

 4. Xyz1234

  Neem een voorbeeld aan de Mexicaanse president. Hij zegt dat mensen een eigen verantwoordelijkheid hebben en dat ze niet als kleine kinderen behandeld moeten worden door een autoritaire overheid. Het zegt alles over mensen wanneer zij vinden dat er een overheid nodig is die alles voor hen beslist. Zij zijn bang voor vrijheid. Zeer trieste figuren.

 5. Pauline Kummer

  Dit is niet in Coronatijd. Dat zie je aan de badmode. We worden in de maling genomen op een gruwelijke manier.

 6. usb3.0

  “Coronabesmettingen”

  Dat is dus een leugen dit kan namelijk niet door een pçr test aangetoond worden, dus het is gissen daarnaast is het natuurlijk te achterlijk voor woorden om op basis van deze cijfers een heel land in een halve lockdown te houden

  1. usb3.0

   Dus op basis van slechts “besmettingen”

   1. vlekkenoplosser

    besmettingen van wat blijft dan nog de legitieme vraag !

    sars , influenza , sars-covid 19 , op alles lijkt de test te reageren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.