snapshot 21

GroenLinks wil grenzen wagenwijd openzetten en gaat demonstreren: 'Iedere Afghaan recht op een veilig bestaan!'

Politiekaug 24 2021, 9:00
Nu de situatie in Afghanistan helemaal uit de hand is gelopen heeft GroenLinks zich ook eindelijk uitgesproken over de kwestie. De partij wil het liefst dat we de grenzen openzetten voor de opvang van Afghanen. De partij kan direct op flink wat kritiek rekenen. Want waarom nam de partij het niet op toen er massaal christenen werden vervolgd in Afghanistan? En beseffen de klimaatrebellen wel dat we in Nederland kampen met een gigantische woningnood? Klaarblijkelijk niet.
Als politieke partij lijkt GroenLinks steeds irrelevanter te worden; de verkiezingen liepen uit op een deceptie en om nog een rol van betekenis te spelen in de Haagse arena flirt de partij al met het idee van een fusie met de PvdA. Eén ding blijft hetzelfde bij GroenLinks: het ontbreekt ze nog steeds aan enige vorm van realiteitszin.
Aankomende zaterdag wil GroenLinks gaan demonstreren op de Dam. Om zo 'solidair' te zijn met Afghanistan. Als het aan de partij ligt dan moet Nederland zo snel mogelijk de grenzen wagenwijd openzetten. De partij wil een 'humaner' asielbeleid. Maar wat is er nu precies humaan aan het opvangen van grote groepen mensen die we nauwelijks kunnen huisvesten?
https://twitter.com/groenlinks/status/1429830489037230080?ref_src=twsrc%5Etfw

Gooi de grenzen maar open aldus GroenLinks

Op sociale media kan de partij op flink wat kritiek rekenen. Terwijl Nederland in een flinke woningcrisis zit pleit GroenLinks voor het opnemen van nog méér mensen. Een geweldig plan natuurlijk om de woningnood nog groter te maken. Daarnaast zetten mensen terechte vraagtekens bij de oprechtheid van de partij. Jarenlang zijn christelijke Afghanen vervolgd en onderdrukt, maar toen hoorden we niks van de groen-rode rakkers. Dus zo heel solidair met alle Afghanen waren ze nu ook niet.
https://twitter.com/petjuh88/status/1429886756615331849?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/1430053703592161296?ref_src=twsrc%5Etfw
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Terwijl de demissionaire VVD-bestuurders de bui al zien hangen, en voor zolang het kan proberen de grenzen min of meer dicht te houden, loopt onderhandelingspartner GroenLinks te pleiten voor een opengrenzenbeleid. Tsja en dat wil samen in een kabinet gaan zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten