‘Hypocriete’ Obama wordt met de grond gelijk gemaakt: ‘Pleiten voor strenge coronamaatregelen, maar zelf een groot feest houden’

Oud-president Barack Obama ligt onder vuur in zijn eigen land. Gedurende deze coronacrisis was hij een groot voorstander voor enkele strenge coronamaatregelen, maar voor de viering van zijn 60ste verjaardag liet hij een heel ander beeld zijn. Hij pakt namelijk groots uit voor zijn verjaardag en nodigt tal van gasten uit. Critici noemen de oud-president een ‘hypocriet’. Enerzijds pleiten voor vrijheidsbeperkende maatregelen, anderzijds zelf een feestje gaan vieren alsof er niks aan de hand is. Deze dubbelzinnige houding vraagt natuurlijk om problemen. 

Republikeinen vinden dit gedrag ‘typisch een liberaal’, pleiten voor het één maar ondertussen zelf heel ander gedrag vertonen. De Telegraaf laat weten dat enkele prominenten Republikeinen furieus hebben gereageerd op het nieuws dat Obama zijn verjaardag in groot gezelschap gaat vieren. “stel je voor als Trump dit had gedaan, dan was de wereld te klein geweest.”, aldus de Republikein Andy Biggs.

De frustratie van de Republikeinen is begrijpelijk, zelf lagen zij vorig jaar continu onder een vergrootglas. Maar ineens blijft de ophef rondom Obama, die nog altijd een prominent politiek figuur is, uit. Vorig jaar oktober gebeurde er iets soortgelijks in Spanje. Er was net een strenge lockdown afgevaardigd en de noodtoestand was uitgeroepen, ondertussen zaten ministers gezellig met z’n allen te dineren. Zonder mondkapjes, zonder anderhalve meter afstand te houden. Spaanse media én de Spanjaarden zelf waren woedend. Meer dan terecht ook.

Ondertussen blijven progressieve media in de Verenigde Staten opvallend stil. De grote vraag is natuurlijk of ze het überhaupt durven om Obama, die toch als een soort van heilige wordt gezien door Links Amerika, aan te vallen op zijn hypocrisie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terwijl Biden, die niet aanwezig zal zijn op het feestje, steeds meer hamert op enkele coronamaatregelen gaat een deel van de Democratische elite gewoon gezellig met z’n allen feesten. Het laat de geloofwaardigheid van het beleid goed zien: zelfs de Democraten willen niet onderworpen worden aan tal van restricties.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Flengan

  Barack doet een Grappehausje en laat piekfijn zien dat de elite schijt heeft aan de gewone man die keihard wordt getroffen door de maatregelen die dezelfde elite over hen uitstort.

  Maar ja, het schijnt dat veel mensen dit zo willen.

  1. hans-e-pans

   De elite weet maar al te goed dat alle heisa om Corona/Covid-19 en welk naam ze er ook aan gegeven hebben allemaal een wassen neus is om het plebs bang te maken en te houden.

   De hoofdagenda is dat ze, de elite en daarboven staande elite, vinden dat de wereld te veel bewoners telt en dat daar iets aan gedaan moet worden.

   1. usb3.0

    Klopt de aristocratische bovenlaag is ernstig zichtbaar aan het worden

 2. Echtepleb

  Tja. dat is de linkse gedachte hé. De maatregelen zijn vooral voor die andere mensen.. Niet voor ons natuurlijk. All animals are equal, but some animals are more equal than others.

 3. Xyz1234

  Je moet het positief bekijken. Als er echt een heel gevaarlijke situatie zou zijn zou de elite zich als eerste in veiligheid brengen en zoals ratten het zinkend schip verlaten. Uit het gedrag van deze hypocrieten blijkt dat er helemaal geen gevaar is voor gezonde mensen. Anders zouden ze zichzelf en elkaar niet blootstellen aan menselijke contacten. Aangezien dit geen incident op zich is, maar structureel, kunnen we als burgers ook gewoon weer over tot de orde van de dag zoals dat 1,5 jaar geleden al had gemoeten.

 4. Mar

  Is opvallend stil geen enkele vermelding of geen enkele kritische geluiden in de progressieve media?

 5. Beukman

  Begrijpelijk, deze afgunst van een paar Republikeinen. Die willen ook wel weer feest vieren.
  Als zij zich echter laten vaccineren, zoals Obama en zijn vrienden allang gedaan hebben, kunnen ook zij weer gewoon feestjes geven. In de VS bestaat inmiddels 99,5 procent van de nieuwe doden uit ongeprikten.

  news.yahoo.com/cdc-99-5-covid-19-162125960.html

  1. vlekkenoplosser

   Onzinnig gewauwel bukhol !

   1. Beukman

    Ook mijn medewerker Vlekkie is het met mij eens:

    news.yahoo.com/cdc-99-5-covid-19-162125960.html

    1. september

     Vlekkie roept weer onzinnig gewauwel,een hele domme reactie,hij weet gewoon niet beter.

   2. Antihedo

    Je kunt beter je klep dicht houden als je niets te zeggen hebt.

    1. Nikita

     Ze moeten jouw de bek goed dicht naaien.

     1. Mr.blauw.sky

      Beter niet reageren op het overbetaalde Putin adeptje Nikaatje, het enige waar hij op uit is aandacht voor zijn zielige bestaan ..

     2. vlekkenoplosser

      Spiegreflectie domme zuigtröl

     3. vlekkenoplosser

      Spiegreflectie domme zuigtröl

     4. vlekkenoplosser

      Spiegreflectie domme zuigtröl

    2. vlekkenoplosser

     inderdaad strónt vlé®k , je kunt beter zwijgen

   3. Mr.blauw.sky

    De aftakeling slaat toe …

  2. vlekkenoplosser

   Onzinnig gewauwel bukhol !

  3. Cootje

   Dank zei onze gekleurde komiek zitten wij in Europa met Syrische vluchtelingen, hoeveel mensen zijn daar nutteloos gestorven , als hij had ingegrepen met de eerste chemische aanval had iedereen geweten waar stond , die verantwoordelijkheid kan je niet aan een gekleurde romanticus en dichter over laten

   1. Flengan

    Barack Hoessein Obama, begrijp je wel?

    1. Janna47

     Eindelijk wordt het eens een beetje duidelijk wat voor’n type die Obama is.
     Hadden ze nooit gedacht, terwijl anderen het allang wisten.
     Huichelachtig figuur, wat geen deuk in een pakje boter kon slaan…

  4. Antihedo

   Heerlijk dat een republikeins lid van het huis van afgevaardigden (Jim Jordan) twittert “This is a dangerous super-spreader event” en “They are killing people”. Waarmee hij dus aangeeft dat het beleid dat door de republikeinen in de diverse staten gevoerd wordt levensgevaarlijk is. Hij slacht het beleid van zijn eigen partij af.

  5. Joko

   Toen ik het bericht gelezen had, was ik toch ongerust geworden. Ik vreesde dat door de bijeenkomst zoals aangekondigd, de corona-besmettingen flink zouden toenemen, maar dankzij de heer Beukman ben ik nu geheel gerustgesteld: Hij weet dat alle gasten zijn ingeent! Daar heb je wat aan aan zulke bijdragen.

   1. Beukman

    Inderdaad, Joko, verreweg alle hoogopgeleide Democraten zijn zo verstandig geweest om zich te laten vaccineren.

    1. Flengan

     “verstandig”

     Zie hier de zuiger! Jezelf in laten spuiten met een experimentele vloeistof verstandig noemen. Bukman in de bocht en hij glijdt er keihard uit. Vriendje van het forumdebieltje.

     1. Joko

      Dat wel natuurlijk…

     2. Beukman

      Het hele leven is een experiment, Flaptrоl, en minder geschikt voor mietjes. Aan covid zijn al miljoenen mensen overleden, aan de diverse vaccins hiertegen hooguit een handjevol.

     3. Flengan

      “aan de diverse vaccins hiertegen hooguit een handjevol.”

      Flikker toch op leugenaar! Jij weet helemaal niets over wat nog kan komen.

     4. Beukman

      Flikker toch op leugenaar! Jij weet helemaal niets over wat nog kan komen.

      Misschien lazert er straks wel een enorme meteoriet op ons die alle leven op aarde wegvaagt.
      Wat ga je doen, Flaptrоl: schuilen onder je bed?

     5. usb3.0

      Precies Flengan, ze hebben geen idee waar het over gaat, en de nieuwe hïtlertjes moeten lekker opmiegen

     6. september

      Grote onzin

     7. usb3.0

      Vertel

    2. september

     Hele verstandige mensen zijn dat,en wat Anderen Er van denken,laat ze maar

     1. usb3.0

      Principieel bekeken in het standpunt van de economie gezien toch?

  6. Nikita

   Nog steeds van god los hahahahaah. Man wat klets jij uit je nek hahahahaahah.

  7. LifeBuddy

   Onbegrijpelijk, deze afgunst van de beuk d’r in. Obamba is de Grootste criminele vervuiler aller tijden. Maar zijn beleggingen bij het oliebedrijf, hebben genoeg dollars opgebracht ,over de rug van onze kinderen van over de hele wereld. Feestbeest, gooi de beuk er maar in!!!
   h**ps://www.hln.be/buitenland/waarom-u-wakker-moet-liggen-van-het-gigantische-gaslek-in-californie~a491cf6c/?referrer=https://www.google.com/

  8. usb3.0

   Beukhoër laat zien hoe gevaccineerden erin staan, gevaccineerden zijn een zeer groot probleem in deze wereld die denken dat zij het alleenrecht hebben op feestjes na zich te hebben laten inspuiten met een experimentele vloeistof.
   Vergis je niet in deze nieuw hïtlertjes.

   1. Wally

    Nu ben ik ook gevaccineerd, maar aangezien niemand schijnt te weten hoe en wat, bezoek ik sowieso geen feestjes en mijd ik echt drukke plekken. Maar wie nu gelijk heeft? Ik weet t niet hoor, ik neem aan dat de vaccinaties helpen. Ik uit mezelf weet er veel te weinig van dus ja, ik heb de prikjes gehad. Maar dat moet een ieder voor zichzelf weten. Wat ik WEL er kwalijk vindt, is dat nu een soort moderne heksenjacht gaande is om mensen die niet gevaccineerd zijn, juist omdat niemand nu precies weet wat de lange termijngevolgen zijn. Als onomstotelijk blijkt dat vaccinaties inderdaad veel beter zijn….. dan mag men gaan aanpakken. Maar nu? Nee. En ja, ik ben dus wel gevaccineerd, maar dat vond ik zelf beter, net zoals anderen dat niet vinden.

    1. Flengan

     “Ik uit mezelf weet er veel te weinig van…”

     Dat is dan behoorlijk nalatig. Je wil toch weten wat ze in je spuiten? Welke reden heb jij om iemand als De Jonge te vertrouwen zonder zelf onderzoek te doen?

     Alle vaccins die momenteel op de markt zijn bevinden zich in een experimentele fase. Dat betekent dat ze alleen een voorlopige goedkeuring hebben zonder dat de fabrikant aansprakelijk gesteld kan worden wanneer het fout gaat.

     In essentie ben je dus een proefkonijn in de show van de farmaceuten die zeggen een virus te willen bestrijden met een ifr van 0.15%

     Tja…

     1. Beukman

      De flaptrоl wordt gedreven door angst in plaats van door zijn ratio.

      Waarom zijn de goedgekeurde vaccins niet experimenteel?
      De goedgekeurde coronavaccins hebben voor toelating alle onderzoeksfasen doorlopen. Dit verliep bij de coronavaccins wel sneller dan normaal. Dit was mogelijk door bijvoorbeeld verschillende onderzoeksfasen samen te voegen.

      Lees verder:

      nu.nl/nucheckt/6123842/nucheckt-goedgekeurde-coronavaccins-zitten-niet-tot-2023-in-de-testfase.html

     2. Wally

      Je hebt beslist deels gelijk. Echter, ik meen er toch goed aan te doen de vaccinaties te nemen. Inderdaad is het zo dat ik er simpelweg te weinig vanaf weet. Maar daar zijn dan doktoren voor, wiens mening (niet die van een of andere regeringsfiguur) ik voldoende vertrouw om door te zetten. Maar zoals ik ook al zei…. of iemand gevaccineerd wil worden is aan de mens zelf en niet aan een regering. Het is ook wat mij betreft belachelijk om maatregelen tegen een grote groep mensen re nemen, terwijl de effecten op lange termijn onvoldoende bekend zijn. En dat meen ik serieus, want waar blijft dan de vrijheid van mening? En dat stoort me enorm, ondanks dat ik tot ‘de gevaccineerden’ behoor. (Alsof dat een elitegroep is….)

     3. usb3.0

      Gevaccineerden zijn het experiment

     4. Echtepleb

      @beukman; Prima hoor vat even een3 jarig onderzoek samen in een half jaar. Vervolgens zegt men in een factqeck dat het nu veilig is. Prima als je hierin meegaat. Ik gebruik nog wel een paar jaar ivermectine indien nodig. Tegen de tijd dat de gevaccineerde aan de zesde prik beginnen zal ik ook wel meedoen.

     5. Flengan

      Experimentele fase tot:

      Moderna – december 2022
      Pfizer / BioNtech – december 2023
      Janssen – 31 dec 2023
      AstraZeneca / VaxZevria – 31 mrt 2024

      Dus wie een vaccin neemt is een proefkonijn. Dus lazerstraal lekker op vunzige liegende bejaarde en hou je eigen moer voor de gek!
      BAM!

 6. Ritter

  Het overgrote deel van de media zijn supporters van Obama en dus zullen hem het niet moeilijk maken.

  Het zelfde met Joe Biden. Die word ook gesteund door de media.

  Aan de Zuidgrens loopt de situatie compleet uit de hand wat illegale massa migratie betreft sinds Joe Biden President is geworden.

  Bussen met “minderjarigen” worden die bij de grens worden gedumpt. Want ze weten dat Joe Biden geen effectieve maatregelen neemt om het probleem aan te pakken.

  Na het aantreden heeft Joe Biden het verdrag met Mexico opgezegd waardoor illegalen in de VS kunnen wachten op een verblijfsvergunning. Daar word massaal misbruik van gemaakt. Voorheen moesten ze wachten in Mexico.

  Maar je zult de media er niet over horen.

  ==============

  ht*ps://twitter.com/GriffJenkins/status/1422162983904583682

  1. Beukman

   Waar je bepaalde media óók niet over hoort is dat een aantal van de Republikeinse kopstukken die nu zo fulmineren tegen vaccinatie, zichzelf stilletjes hebben laten prikken, zoals de familie Trump, Marjorie Taylor Greene, etc.

   Als Donald tegen de Americanen zou zeggen: “Mensen, laat jezelf vaccineren, ik ben zelf ook gevaccineerd, het is goed voor je land en je redt er mensenlevens mee”, dan zouden miljoenen Republikeinen alsnog een prik gaan halen.

   Helaas echter heeft de oude egoïst het onderwerp zó gepolitiseerd, dat hij weigert om 1 minuut van zijn kostbare tijd op te offeren met dit doel. Allemaal omdat hij denkt meer aanhang te krijgen door de Americanen nog verder tegen elkaar op te hitsen.

   Laten we hopen en bidden dat de voormalige president snel tot een fikse gevangenisstraf wordt veroordeeld voor 1 of meer van zijn criminele acties.

   1. Flengan

    “Laten we hopen en bidden… ”

    Tot de duivel want dat is jouw vader, vriendje van het forumdebieltje.

   2. usb3.0

    Donald doet dat niet want dat kan Donald niet waarmaken omdat simpelweg niet gezegd kan worden dat het mensenlevens red achterlijke imbeciel, als men het heeft over het verspreiden dan zijn de gevaccineerden het aller grootste gevaar voor de mensheid, jullie zijn de grootste verspreiders, waar jullie gevaccineerden een grote bek hebben over niet gevaccineerden zijn jullie de grootste verspreiders want jullie gevaccineerden denken dat jullie het alleen recht hebben verkregen, jullie zijn fascistische onderkruipsels..

    1. Beukman

     Tja Busman. De Americaanse ziekenhuizen liggen toch echt vol met ongevaccineerde mensen. Donald en een heleboel andere Republikeinse kopstukken vonden het een goed idee om zichzelf stiekem te laten prikken, maar ondertussen verspreiden ze nepnieuws over vaccinatie, zoals jij dat ook doet.

     Ik zei al, jij hebt straks wat uit te leggen aan Petrus. Tenminste, als Hij jou de kans geeft, want voor hetzelfde geld ga jij rechtstreeks door naar de Hel.

     1. DubbelZout

      Sticky zit elke zondag braaf vooraan in de kerk om al zijn onwaarheden weer recht te l*len bij onze Lieve Heer
      Hij heeft dus makkelijk praten

     2. usb3.0

      Nee hoor, er liggen enkel en alleen gevaccineerden in de ziekenhuizen

     3. usb3.0

      Flengan heeft gelijk jullie vader is de aartsleugenaar satan

     4. september

      Já het is maar busman Met zijn domme idiote gescheld,hij weet niet beter

     5. Flengan

      Aldus simpel zieltje, de zoveelste alter van het forumdebieltje of zijn bruinridder.

    2. Antihedo

     “Donald doet dat niet want dat kan Donald niet waarmaken omdat simpelweg niet gezegd kan worden dat het mensenlevens red “. Vandaar dat onze Donald de vaccins zijn naam wilde geven.

    3. september

     BlaBla bladiebla usb3.0

     1. usb3.0

      Mooi dat ik onder het huidje ben gekropen van sebebtempert

   3. Emile Takma

    “Laten we hopen en bidden dat de voormalige president snel tot een fikse gevangenisstraf wordt veroordeeld voor 1 of meer van zijn criminele acties.”

    Dat zal wel gebeuren. Ik kan me niet voorstellen dat Trump zonder kleerscheuren door de tsunami van rechtszaken zal komen.

    1. Beukman

     Opnieuw gaat Donald het onderste uit de kast halen om notabene te voorkomen dat hij wordt gedwongen om een van zijn verkiezingsbeloftes te vervullen: het openbaar maken van zijn belastingopgave.
     Wat heeft de man te verbergen?

     nytimes.com/2021/08/02/us/politics/trump-tax-returns-congress.html

    2. Flengan

     Ach wat aandoenlijk, de zure bejaarde en bruinridder van het forummongooltje…

   4. usb3.0

    Alle hypocriete gevaccineerden hier hebben nooit recht van spreken, die moeten ook hun mond houden ivm de aerosolen, altijd een mondkap dragen en binnen blijven vanwege hun gebrek aan respect voor anderen aangezien zij denken dat ze het alleenrecht hebben op onze samenleving maar zich nooit houden aan de regels

    1. Wally

     Ik ben zeker niet hypocriet, lees mn eerdere reacties hierover. Ik ga het niet nog eens uitleggen. Maar lees goed….. ik wens iedereen het beste in dit geval, want t schopt een hoop ellende, zo’n virus.

     1. usb3.0

      Weet je wat een hoop ellende geeft? vaccinaties en de gevaccineerden en vooral wat daar voor idioterie uitkomt, het beperken van mensen in hun vrijheid, het achterlijke gedrag van 99% van de gevaccineerden, de gevaccineerden die menen het alleenrecht te hebben om te kunnen feesten, vakanties in het buiten land, onderwijs, uit eten, openbare gelegenheden en ga zo nog even een tijdje door.
      Daar hoor en zie ik je niet tegen ageren!
      En dat is hypocriet

     2. september

      Hallo Wally wat die usb3.0 hier zegt moet je je niets van aantrekken,hij is nou eenmaal zo,met zijn domme idiote gepraat.,altijd zo geweest.

     3. usb3.0

      Sepbeftempert moet natuurlijk zijn ongepoetste tandjes even stijf op elkaar houden

     4. usb3.0

      Ik bemerk heel duidelijk dat ik langzaam onder sebebtempert’s huidje ben gaan zitten🥸

 7. Wally

  Jamaarjamaar, hij is niet wit! En dan mag toch alles, want alles ‘wij’ zijn toch altijd fout?

 8. Heinzs

  Gelukkig is hij niet woedend. Alleen hypocriet, het valt nog mee.

  1. Flengan

   Gelukkig zeg jij niets.

   1. Mr.blauw.sky

    Zuigen, Rood van Velenamen..

 9. Emile Takma

  Dit gaat dus weer eens nergens over.

  1. Beukman

   Men is b>woedend/b>!

   1. Beukman

    woedend!

  2. vlekkenoplosser

   Klopt strönt vlërk , je weet elk draadje te verzieken.met je billemaat bukhol

   1. Mr.blauw.sky

    Spiegelreflexcamera , twee zuigmaatjes ?

    1. ElGuapo

     K*ntmusketier nr.3.

  3. Flengan

   Ach wat aandoenlijk, de zure bejaarde en bruinridder van het forumdebieltje…

   🙂

 10. Brenda Welsh

  Uit een biografie over George Washington werd bekend dat hij vaak in een leunstoel zat en vrij rustig was.

 11. Mistgabel

  Zo kun je zien dat ze er zelf niet eens in geloven.

  1. Fortiori

   De ellendeling Trump heeft meer leed veroorzaakt dan welke andere president ooit zou kunnen doen. Agenten die bij de bestorming van het Capitool gebukt gaan onder traumas opgelopen om een horde van losgeslagen Republikeinen te bedwingen pleegden zelfmoord. Bij zijn leven kan Trump dit niet rechtzetten. Zojuist een bericht in de pers over nog een agent die zich van het leven benam.

   1. vlekkenoplosser

    kun je dat even onderbouwen dom gedrocht ? Trump is niet verantwoordelijk voor die bestorming zoals elk onderzoek inmiddels heeft aangetoond

    Als Trump president af zouden de democraten hem vervolgen !! Wanneer starten de rechtzaken gleid door de seniele gek ? Waarschijnlijk heeft bhij geen herinnering aan zijn gewauwel !

   2. usb3.0

    Het gaat hier over hypocriet Obama niet over Trump

    1. vlekkenoplosser

     weet die linkse papegaai veel , de dommerd is een langspeelplaat

     1. usb3.0

      Het verdraaien van de topic is ook een soort van inhoudt naar vorm

   3. Freba

    En wat te denken van de trauma’s van de US ex-soldaten in de laatste 75 jaar ? Obama, de enige president in de US geschiedenis die twee ambtsperiodes oorlog heeft gevoerd. Volledig ingepakt door de Defensie-industrie met een omzetje van 1.100.000.000.000 per jaar. Je snapt er gewoon geen zak van hoe geo-politiek werkt….. En toon aan om hoeveel gevallen het gaat. Uiteraard werd Obama bedankt voor zijn inzet en daarom mocht hij een boekje (laten) schrijven dat rond de 250.000.000 dollar opleverde. En inderdaad daar kun je wel een feestje van vieren met zijn koningin Michelle. En Biden stort eerdaags in . Een vrouwelijke gekleurde dame op de troon. En zo is de windowdressing optima forma vorm gegeven. Niet NL is een K**land, edoch Amerika.

 12. Freba

  Obama=Jewish Slave

 13. Florissa

  Zolang iedereen zich nog laat prikken en testen moet iedereen zijn kop houden .beetje karakter en in 2 weken kan Hugo en Rutte hun spullen pakken en oprotten .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.